Et panorama af Singapore ved skumring med Marina Bay Sands og lotusformet museum.

Seværdigheder Singapore

Singapore

Bydelen Chinatown

I Chinatown kan man studere det kinesiske folkeliv på nært hold. I de små snørklede gader bliver der spillet traditionelle kinesiske spil og udøvet tai chi. Her kan man blive spået i hånden og købe smukke træskærerarbejder. Flere smukke templer er beliggende i Chinatown, hvor man også kan nyde det kinesiske køkken.

Changi Fængslet

I det berygtede Changi Fængsel blev allierede fanger udsat for frygtelige pinsler af deres japanske fangevogtere under 2. Verdenskrig. Fængslet er stadig i brug og narkobagmænd henrettes fra tid til anden. Der er et museum i fængslet, der blandt andet beskriver japanernes invasion af Singapore.

Forlystelsesparken Haw Par Villa

Har man børn med til Singapore skal man simpelthen aflægge Haw Par Villa et besøg. Den store forlystelsespark er bygget op om den kinesiske mytologi. Foruden en vandrutchebane, der kan få hjertet til at hoppe i livet på hvem som helst, opføres der forestillinger om den kinesiske mytologi. I hele parken vrimler det med farvestrålende figurer af drager og uhyrer.

Forlystelsesparken Tang Dynasty City

Det er svært at overse denne “landsby”, der er omgivet af store stenmure. Tang Dynasty City er en tema forlystelsespark, der er bygget over det kinesiske Tang Dynasti, der styrede Kina fra år 618 til 907. Parken giver et indblik i livet i Kina i den periode.

Hajjah Fatimah moskéen

Hajjah Fatimah Mosque blev bygget i 1845 og er den ældste moské i Singapore. Den blev bygget af en kvinde, Hajjah Fatimah, fordi hun elskede en adelsmand fra Bugis. Hajjah Fatimah og nogle af hendes familiemedlemmer er begravet i moskéen.

Jurong Bird Park

I den 20 hektar store fuglepark flyver mange af de 7000 fuglearter frit rundt. Når man går rundt i parken, kommer man tæt på parkens mange fugle, der yngler i haven. I løbet af dagen arrangeres der shows, og man kan se de store rovfugle blive fodret.

Little India kvarteret

Little india ligger omkring Serangoon Road. I kvarteret er der mange små indiske grønthandlere og indiske købmænd, og på bydelens restauranter serveres krydrede indiske retter. Her ser man kvinder i farvestrålende sarier og mænd i hvide dhotier, der i weekenden mødes i de små snørklede gyder for at sludre efter et besøg i et af de mange hindutempler.

National Museum

Nationalmuseets faste udstilling, der rummer en stor samling historiske og etnografiske genstande fra Sydøstasien, er ikke synderligt spændende. Det er derimod værd at lægge vejen forbi bygningen på Stamford Road for at se de skiftende udstillinger.

Singapore Botanisk Have

De botaniske haver dækker et areal på mere end 52 hektarer inklusiv et lille stykke regnskov. Der er en orkidéhave, hvor der vokser over 250 slags orkidéer. Blandt andet Singapores nationalblomst. I den grønne oase kan man om morgenen se kinesere udøve tai chi akkompagneret af de mange fugle, der lever i haverne.

Sri Mariamman templet

Dette storslåede bygningsværk, der ligger midt i Chinatown, er Singapores ældste hindu tempel. Det blev grundlagt i 1843, men siden er der føjet mange nye bygninger og ombygninger til. Farvestrålende udskårne gudefigurer pryder væggene, og kalkmalerier dækker loftet.

The Arab Street Area

Det arabiske kvarter ligger omkring Arab Street. Kvarteret er kendt for sine små gader, hvor det vrimler med små butikker og handlende. Det er i dette kvarter, at man skal have lækre silkestoffer med hjem. I kvarteret finder man blandt andet Sultan Moské, der er den største moské i Singapore.

The Empress Palace bygning

Bygningen, der stammer fra kolonitiden, blev opført i 1885 og var oprindelig en retsbygning. I slutningen af 1980’erne blev bygningen restaureret, og i dag er der museum med skiftende udstillinger og shoppingcenter i bygningen.

Thian Hock Keng templet

Thian Hock Keng Temple er det ældste tempel i Chinatown. Fra 1821 lå der et lille kinesisk tempel på stedet, men byggeriet af det enorme tempel begyndte først i 1839. Templet er bygget af materialer hentet helt i Kina og er tilegnet Ma Cho Po, der er søfarernes beskytter.

Zoologisk Have

Den zoologiske have i Singapore adskiller sig fra andre Zoologiske haver ved, at dyrene ikke er bag tremmer. I stedet er de adskilt fra de besøgende af vandfald, klippeformationer og vandgrave. Der er mange shows i haven, hvor dyrene optræder for gæsterne.

Øen Sensosa

Fort Siloso

Fort Siloso er det eneste bevarede fort i Singapore. Det blev bygget af de britiske koloniherrer i 1880’erne, for at beskytte indsejlingen til Singapore havn. I dag kan man se en udstilling af gamle uniformer, gå i de smalle tunneller og høre kanonerne blive skudt af.

Singapores historie

Ved hjælp af lydeffekter og figurer i menneskelig størrelse giver udstillingen Images of Singapore et levende billede af landets historie. Her kan man se, hvordan immigranternes verden så ud, og man kan møde Sir Stamford Raffles, landets grundlægger.

Verden under havoverfladen

I Underwater World kan man spadsere under vandet uden at blive våd. Man bevæger sig rundt i gennemsigtige tunneller på et elektrisk fortov. Gennem tunnellernes vægge kan man studere det mystiske og dragende liv under havets overflade og måske stå ansigt til ansigt med en tigerhaj.

Østkysten og Changhi

East Coast Park

East Coast Park er et populært sted i weekenderne, selvom strandens sand er importeret, og vandet ikke er helt rent. Her er gode vandsportsfaciliteter og udmærkede restauranter. The Big Splash er en stor swimmingpool med vandrutschebaner, der ligger i området.

Øen Pulau Ubin

På øen får man en ide om, hvordan Singapore så ud for halvtreds år siden. Tempoet på øen er et helt andet end på hovedøen, og den eneste bebyggelse på øen er en lille landsby. I Ubin Village er mange af husene bygget på pæle i vandet. Den bedste måde at udforske øen, hvor der blandt andet er et buddhistisk tempel og mange gummitræer, er på cykel.

Har du fået lyst til at rejse til Singapore?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her