En kvinde skubber en barnevogn ved siden af en person, der tager et billede, foran en bygning med buer og udsigt til vandet.

Storbyferie i Stockholm – her er de bedste rejsetips og tilbud

Katrine Lund Løje
Stockholm er kendt som Skandinaviens Venedig, fordi byen er omgivet af vand og bygget op på 14 øer og holme. Og det er især vandet, klipperne og den smukke natur, jeg elsker ved at bo i Stockholm. Efter halvandet år som udlandsdansker i Stockholm, har jeg forelsket mig i byen. Derfor deler jeg her mine bedste tips til at holde storbyferie i Stockholm.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Stockholm

Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned.

Men hvis du er på jagt efter et godt tilbud eller et bestemt tip til Stockholm, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Med bil, tog eller fly til Stockholm?
Stockholms mest populære og mest spændende bydele og områder
De bedste seværdigheder i Stockholm
Hvor skal du bo i Stockholm?
Sådan kommer du rundt i Stockholm
Mad og restauranter i Stockholm
Shopping i Stockholm
Tre anderledes oplevelser i Stockholm
Hvornår er det bedst at rejse til Stockholm?
Gode tilbud på rejser til Stockholm

En by med historiske bygninger og en stor kirke, der ligger ved vandet under en solnedgang.

Med bil, tog eller fly til Stockholm?

Jeg rejser ofte frem og tilbage mellem Stockholm og København og har både taget turen med bil og fly.

Med bil til Stockholm
Hvis du vælger at køre i bil, skal du regne med seks-syv timer fra København til Stockholm med korte pauser, og her skal du jo både bruge penge på benzin og på broen. Hvis du vælger at køre, skal du også være opmærksom på, at parkering kan være svært at finde og koster en del i Stockholm. Herudover betaler du også vejafgift, når du kører i centrum.

Med fly til Stockholm
Personligt ville jeg selv vælge at flyve fremfor at tage bilen, hvis jeg skulle på storbyferie i Stockholm.

Fordelene ved at flyve er, at det kun tager en times tid, og du kan ofte finde billige flybilletter. Arlanda lufthavn ligger dog ret langt fra Stockholm centrum, så du skal bruge en del ekstra rejsetid på at komme fra lufthavnen ind til byen. Hvis du tager det offentlige, er den hurtigste måde med toget Arlanda Express. Men du kan også vælge det billigere alternativ og køre med Flygbussarna.

Se aktuelle priser på flybilletter til en storbyferie i Stockholm her. Du skal dog være opmærksom på, at flypriserne er fundet af Travelmarkets brugere indenfor de sidste 48 timer, og at priserne kan være ændret.

Billund - StockholmFra 434,-Vælg
København - StockholmFra 485,-Vælg
 
Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv søge efter flybilletter til Stockholm i Travelmarkets flysøgemaskine.

Med tog til Stockholm
Et andet alternativ er at tage toget fra Københavns Hovedbanegård til Stockholm Centralstation. Det tager omkring fem timer, og så ankommer du direkte i centrum af byen.

Flere farverige bygninger omgiver en brostensbelagt plads, mens folk går rundt, og en person trækker en cykel.

Stockholms mest populære og mest spændende bydele og områder

Djurgården

Djurgården er et paradis for både store og små, og har alt, hvad hjertet begærer. Der er museer for de kulturelle, forlystelser for hele familien samt smuk natur og rolige oaser, hvor du kan slappe af eller gå en tur. På Djurgården finder du blandt andet Vasamuseet, forlystelsesparken Gröna Lund, Skansen og Nordiska Museet.

Jeg vil også anbefale en tur til Rosendals Trädgård, der er et af mine yndlingssteder i Stockholm. Det er så fint og hyggeligt et sted, hvor du blandt andet finder en æblelund, pluk-selv-blomster, en labyrint og et spisested, der laver vældig gode kager.

Södermalm

Södermalm er Stockholms gamle arbejderkvarter, og minder på sin vis om Vesterbro i København. Du finder små genbrugsbutikker, hyggelige caféer, spændende arkitektur og store grønne områder.

På Södermalm finder du også det fine fotomuseum Fotografiska. Og endelig er der parken Tantolunden, hvor du kan tage på picnic, bade eller spille volleyball på en solskinsdag.

Gamla Stan

Den ældste bydel er Gamla Stan og et must see, når du besøger Stockholm. Gamla Stan er en af de mest velbevarede middelalderbyer i Europa. Og så var det her, at Stockholm blev grundlagt i 1252.

I Gamla Stan finder du blandt andet Kongeslottet, Nobelmuseet og Stockholm Katedral. Og herudover anbefaler jeg en gåtur gennem de gamle smalle brostensbelagte gader, der leder tankerne sydpå.

Et gammelt skib med højt master og komplekse rebssanordninger står udstillet indendørs i et dæmpet oplyst rum.

Stockholms 5 mest kendte seværdigheder

1. Vasamuseet

På Vasamuseet udstilles Vasaskibet, der sank d. 10. august 1628 kort efter, at det sejlede fra havn. Skibet blev bjærget 333 år efter i 1961 og er det eneste bevarede skib i verden fra det 17. århundrede. Første gang jeg trådte ind på Vasamuseet, var min reaktion ”Wauw”. Det store træskib var majestætisk, og det er helt vildt, hvor velbevaret det er. Du kan bruge flere timer på Vasamuseet. Det er nemlig et rigtig godt og informativt museum om Vasaskibet og Sverige i det 17. århundrede. Og så er det sjovt for både børn og voksne.

2. Kongeslottet

Kongeslottet, der er beliggende i Gamla Stan, har mere end 600 værelser fordelt på syv etager og er den svenske kongefamilies officielle residens i Stockholm. Hver dag kl. 12.15 (13.15 på søndage) kan du opleve vagtskifte, og på selve slottet kan du se de kongelige repræsentationslokaler, skatkammeret med kronjuvelerne og en lang række andre kongelige juveler, dragter og personlig beklædning samt Tre Kronor-museet.

Et landskab med skilte der peger i forskellige retninger omgivet af grønne træer og en by i baggrunden nedenfor en bakke.

3. Skansen

Skansen på Djurgården er det perfekte sted at tilbringe en dag som børnefamilie. Skansen er både et frilandsmuseum og en zoologisk have, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse og opleve både nordiske og eksotiske dyr samt at lære om Sveriges historie gennem tiderne. Skansen har også en af Stockholms bedste udsigter, og er et dejligt åndehul i den ellers travle by.

4. Stockholm Stadshus

Jeg elsker at besøge Stockholm Stadshus, der er Stockholms rådhus. Det er en smuk bygning i røde mursten, og så har den en fantastisk beliggenhed ud til vandet på Kungsholmen med udsigt over Riddarholmen og Södermalm. Her er rig mulighed for at kigge på nygifte brudepar, og hvis I er sultne, kan I nyde en lækker middag i Stadshuskällaren.

En statue står i midten af en brostensbelagt plads foran en stor, klassisk bygning med flere tårne og et grønt tag.

5. Drottningholm Slot

Drottningholm Slot er den svenske kongefamilies bolig, og så er stedet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Drottningholm Slot ligger i smukke, grønne omgivelser og ned til søen Mälaren. Det er derfor også muligt at sejle dertil fra Stadhuskajen i Stockholm. Det er en hyggelig og naturskøn sejltur på en lille times tid, hvor du kan nå at nyde en svensk frokost ombord. Indsejlingen til Drottningholm Slot er smuk, og det er en fantastisk måde at ankomme til slottet på.

Sådan kommer du rundt på din Storbyferie i Stockholm

Du kan komme langt omkring til fods i Stockholm, og ellers er det også muligt både at cykle, sejle og tage bus eller tog. Metroen i Stockholm hedder T-bana, og er godt udbygget, og gør det nemt at komme fra A til B.

Fordele ved at købe et rejsekort
Du kan med fordel købe et rejsekort, der gælder til både bus og tog samt forskellige bådafgange. Kortet hedder et Acces-kort, og kan købes på alle stationer. Hvis du køber et Stockholm Citypass, der giver adgang til en masse af Stockholms seværdigheder, får du også fri adgang til Hop-On Hop-Off busser og både.

Kartoffelmos med skivede syltede agurker, frikadeller i brun sovs og tyttebærsyltetøj på en blå tallerken.

Mad og restauranter i Stockholm

Stockholm er ikke billig, når det kommer til at gå ud, men byen er fuld af gode spisesteder, hvad enten du vil prøve traditionel svensk husmandskost eller noget mere eksotisk.

Fika
Svenskerne går meget op i deres fika, som oversat til dansk betyder kaffe og kage, og jeg vil helt klart anbefale, at du tilbringer en eftermiddag med at smæske dig i kanelbullar, lussekatt eller en kladdkaka (svensk chokoladekage).

Frokost
Til frokost kan du bestille klassiske svenske smørrebrød (smörgås), og ellers er svenske kødboller med tyttebær også et sikkert hit. Tag f.eks. på restauranten Tradition i Gamla Stan, eller gå til toppen af Klockstapelsbakken, og spis på Café Fåfängen, mens du nyder den fine udsigt.

To bakker med burgere, pomfritter og løgringe på et bord, sammen med to metalbægre.

Hvis du er mere til burgere, vil jeg anbefale dig at tage på Lilys på Södermalm. Stedet er indrettet som en rigtig diner, og deres burgere og milkshakes er i topklasse.

En lidt anderledes spiseoplevelse får du på Teatern, hvor du kan vælge forskellige retter fra mange forskellige køkkener. Det er et genialt koncept, hvis I rejser flere sammen, som gerne vil have noget helt forskelligt at spise. Den ene kan nemlig vælge en pizza, mens den anden tager en vegetarret, og den tredje noget asiatisk. Maden er gourmet, stedet uformelt og priserne helt fair.

Aftensmad
Hvis det skal være afslappet, men lækkert vil jeg anbefale restauranten Urban Deli, der er beliggende på tre forskellige lokationer i Stockholm. Her får du virkelig lækkert kød direkte fra deres delikatesse, og så er stemningen hyggelig og nede på jorden. Urban Deli Sveavägen har også en super cool tagterrasse, hvor du kan nyde en drink med udsigt over Stockholm.

En af mine yndlingsrestauranter er Mister French, der serverer formidabel mad, og så har stedet en cool atmosfære og en hyggelig lounge-stemning. Efter middagen kan du nyde en skøn cocktail i baren og tage en svingom til Dj’ens toner.

Hvis du er vild med asiatisk, skal du bestille bord på den moderne restaurant Miss Voon, der kombinerer smage fra alle de asiatiske køkkener. Miss Voon ligger centralt i Stockholm på Sturegatan, og stedet har også en cool bar, hvor Dj’en spiller fra onsdag til lørdag.

En marina med både ved kajen, en overdækket pavillon på vandet og bygninger langs kajen under en delvist overskyet himmel.

Overnatning på en storbyferie i Stockholm

Når du tager på storbyferie i Stockholm, vil jeg anbefale, at du bor centralt, så du nemt kan komme rundt i byen på gåben eller med T-bana.

Der er masser af muligheder og steder at overnatte, hvad end du er til hotel, hostel eller Airbnb. Du kan også vælge at sove til vands på en af byens mange hotel-både.

Du skal regne med at betale minimum 1000 kr. pr. nat for et dobbeltværelse på et hotel i centrum.

Find dit hotel i Stockholm i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Shopping i Stockholm

Du kan nemt købe dig fattig på en storbyferie i Stockholm. Byen er nemlig fuld af butikker for enhver smag.

Södermalm finder du masser af hyggelige vintagebutikker.

Og ved Kungsträdgården finder du alle de klassiske high street-butikker og luksusmærker.

Hvis du har små børn med, og gerne vil bruge nogle timer på at forny garderoben, kan jeg anbefale jer at tage ud i Mall of Scandinavia, der er Skandinaviens største shoppingcenter. Her er et stort udvalg af butikker, og så er det et genialt sted at medbringe små børn, da der er gode pusle- og ammerum samt et stort legeland.

En kvinde i en lys frakke står på en træomkranset gade med en grå barnevogn; folk sidder ved caféborde i baggrunden.

Hvornår er det bedst at tage på storbyferie i Stockholm?

Ligesom i Danmark har Sverige også alle fire årstider, og der er derfor noget charmerende ved at tage på storbyferie i Stockholm hele året rundt.

Om efteråret er farverne smukke, om vinteren kan du stå på ski og skøjter og tage på julemarkeder, og om foråret kan du nyde, at byen vågner, og det grønne pibler frem.

Min yndlingsårstid i den svenske hovedstad er dog sommeren, da solen ofte skinner, og det er længe lyst.

Tre anderledes oplevelser i Stockholm

Stockholm har meget mere at byde på end de klassiske seværdigheder, og her er tre anderledes oplevelser, som jeg anbefaler.

En underjordisk togstation med blå og hvide loftsmalerier, der forestiller blade og mennesker der går gennem området.

1. Kunst i undergrunden

Tunnelbanan i Stockholm er fyldt med kunst og kaldes verdens længste kunstgalleri. Der er i alt 110 kilometer underjordisk kunst, der pryder 90 af 100 metrostationer med skulpturer, mosaikker, malerier eller andre kunstinstallationer.

Der er gratis guidede ture af kunsten i metroen hele året på svensk, og i sommerhalvåret også på engelsk. Turen tager omkring en time og finder sted hver tirsdag, torsdag og lørdag.

2. Stockholms botaniske have

Der er virkelig fint i Stockholms botaniske have ”Bergianska trädgården”, som ligger ved Stockholm Universitet og har planter fra hele verden. Du finder både en stor udendørs park, Edvard Andersons væksthus og det kuppelformede Victoriahus.

Du kan også nyde lidt godt til ganen i Orangeriet “Gamla orangeriet Restaurang & Café”, der har frokostretter, smørrebrød og kaffe og kage på menuen. Priserne er ret pebrede, men jeg kan klart anbefale deres rejemad og en sommersød smoothie.

3. Artipelag

Kunstmuseet Artipelag ligger i de smukkeste omgivelser lidt nord for Stockholm i Stockholms Skærgård, og det er muligt at tage en smuk sejltur derud fra Stockholm centrum.

Om du er til kunst eller ej, er Artipelag et hyggeligt sted at besøge, og udover kunstudstillingerne kan du også nyde den smukke natur og en skøn frokost.

Har du fået lyst til at tage på storbyferie i Stockholm?

Billige hoteller og flybilletter til Stockholm

I Travelmarkets rejsesøgemaskiner kan du finde flybilletter og hoteller i Stockholm. Se eksempler på aktuelle flypriser til Stockholm herunder:

Billund - StockholmFra 434,-Vælg
København - StockholmFra 485,-Vælg

Billige rejser til Stockholm

Og her kan du finde gode tilbud på pakkerejser til din storbyferie i Rom:

Memory Hotel
StockholmMemory HotelSverige (3 nætter)Økonomiværelse
1.495,-Vælg
Connect Hotel Arlanda
StockholmConnect Hotel ArlandaSverige (3 nætter)Twin (adskilte senge) økonomi
1.615,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se det store udvalg? Find selv flere rejser til Rom i Travelmarkets søgemaskine med pakkerejser.
 

Fotos:
Alle fotos © Katrine Lund LøjeKommentarer til indlægget

  1. Hvorfor koster det det dobbelte fra Billund til Stockholm i forhold til København

    • Hej Karen-Lise, Årsagen er, at der desværre kun er få flyruter fra Billund til Stockholm og derfor ikke så stor konkurrence. Jeg står faktisk og skal på juletur til Stockholm i næste weekend. Vi flyver fra Billund og har fået flybilletter til 800 kr. (one way). Vi tager toget retur til Danmark. Det er billigt og tager ca. 5 timer til København, hvor vi gør et stop og på den måde får to storbyer i én. Jeg ved ikke, hvor fleksibel du er, og om du vil acceptere et flystop undervejs. Men jeg vil anbefale dig at besøge vores flysøgemaskine, lave en søgning i den periode, hvor du gerne vil rejse og derefter tjekke vores priskalender for at se, om du kan spare penge ved at flytte dine rejsedage en dag eller to. Rigtig god rejse til Stockholm, som er en fantastisk by 🙂 De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.