Rom

Storbyferie til Rom

Sådan!
Du har nu prisgaranti
på denne søgning!
Fra
Til
Afrejse
 
Hjemrejse
 
Fra
Til
Afrejse
 
 
 
 
 
Tilføj rute
Rejsende
1 voksen
Voksne
-
Børn
-
Alder på barn 1
-
Alder på barn 2
-
Alder på barn 3
-
Alder på barn 4
-
Alder på barn 5
-
Alder på barn 6
-
Alder på barn 7
-
Alder på barn 8
-
Alder på barn 9
-
Søg
Rejsetype:Tur / retur
  • Tur / retur
  • Enkelt
  • Flere rejsemål
Billettype:Economy
  • Economy
  • Economy +
  • Business Class
  • First Class

Rom - byen du bare SKAL besøge

Værd at opleve i Rom

Bedøm rejsemål
4,6
(36 bedømmelser)

Byen for livsnydere
Roma er det Italienske navn for støvlelandets hovedstad. Stav navnet bagfra og du får Amor. Dit møde med Rom kan ramme dig som Amors pile, og du vil komme tilbage igen og igen. Rom er en by, du aldrig bliver helt færdig med.

Sene aftener på en hyggelig restaurant med charmerende tjenere. Hertil musikanter, der kommer forbi og spiller ”o solo mio” under den romerske aftenhimmel. Ja så ved du, at du er i Rom.

Største seværdigheder
Colosseum er et af Roms største vartegn som caput mundi – verdens hovedstad.  Det er først, når du står foran det enorme amfiteater, at du forstår størrelsen af, hvor stor det egentlig er. Uden for møder du levende gladiatorer, der hjertens gerne vil foreviges på et billede sammen med dig, naturligvis med den hensigt at få en mønt for det.

Forum Romanum var Roms centrum i antikken. En rundtur her giver dig et godt indblik i datidens liv i den gamle stad. Gå heller ikke glip af Pantheon der er det bedst bevarede monument fra antikkens Rom.

Du skal også en tur forbi Trevifontænen. Fantastisk intim plads med Roms største fontæne, hvor du selvfølgelig husker at smide et mønt i bassinet, så du vil vende tilbage til Rom en anden gang.

Tag en pause på Den Spanske trappe, efter at have oset rundt i de eksklusive butikker i gaderne omkring pladsen. Nyd den skønne atmosfære af liv på den enorme trappe. Og det er der masser af her, for det er en af Roms største seværdigheder. På vejen væk kan du gå ned af Via Condotti og få en espresso i Caffé Greco, hvor H.C. Andersen mødte ligesindede under sit ophold i byen.

Stå tidligt op en morgen og tag på Campo de’ Fiori og oplev stemningen på et klassisk marked i det centrale Rom. En anden mulighed er at besøge Italiens største marked Porta Portese om søndagen.

Besøg romernes dagligstue Piazza Navona, en oval plads med masser af stemning. Måske det er her, du skal stifte bekendtskab med den berømte Italienske gelato (is).

Brug en hel dag i Verdens mindste stat Vatikanet. Vink til paven på den enorme og smukke Petersplads søndag kl. 12, når han sender sin hilsen. Se den kolossale Peterskirke og få den storslåede panoramaudsigt over Rom fra kuplen. Et besøg i Vatikanmuseerne med Det Sixtinske Kapel er også en anbefaling værd.

Rundt i Rom
Metrolinier, sporvogne og busser gør, at det er nemt at komme rundt i Rom. Forbered dig dog på at komme til at gå en del. Der ikke er så langt mellem de største seværdigheder og det giver også en god fornemmelse af byen ved at gå rundt, fremfor at sidde i metroen hele tiden.

Historie
Roms fødselsdag er den 21. april 753 f. Kr. Legenden fortæller, at tvillingerne Remus og Romulus kom op at slås om, hvor de var blevet reddet af den capitolinske ulvinde. Romulus dræbte Remus og grundlagde således Rom.

Udflugter ud af Rom
På rejser til Rom kan det være rart at tage en tur ud af byen. Besøg den charmerende by Tivoli, kun 20 km. øst for Rom. Her ligger også Villa D’este, som er en fantastisk park med masser af fontæner. Du kan også tage toget ud til Lido Ostia og nyde stranden og den friske luft. På vejen derud kan du gøre stop i Ostia Antica og se den gamle romerske havneby, hvis du ikke har fået nok af antikkens Rom på Forum Romanum. 

Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.