Victoria fra Nordombord sidder på en høj mur og betragter udsigten over Rom ved solnedgang.

Storbyferie i Rom – de bedste tips og tilbud

Nordombord
En storbyferie i Rom har den perfekte opskrift på en dejlig weekend- eller miniferie: Kunst, kultur og historie på hvert et gadehjørne, moderne shoppingmuligheder og mode i topklasse. Her finder du også verdens mest elskede køkken samt masser af grønne åndehuller, hvor du kan nyde cremet gelato, når solen står højt eller en pizza og et glas vin i solnedgangen. Her er vores rejseguide til Rom fyldt med tips og idéer til, hvad du kan opleve af seværdigheder, hvor du skal spise, og hvor du skal bo i Rom.

Vi elsker Rom og synes, at det er verdens mest romantiske storby – spændende for par såvel som familier.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Rom

Du er selvfølgelig velkommen til at læse vores artikel fra start til slut. Men hvis du har brug for et godt tilbud eller et bestemt tip til Rom, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Hvad koster flybilletter til Rom?

“Alle veje leder til Rom” er stadig lige så rigtigt i dag, som det var på Julius Cæsars tid.

Roms Leonardo da Vinci-lufthavn er en af Europas travleste med mere end 40 millioner passagerer om året og afgange til alle storbyer i Europa.

Der går generelt mange fly direkte fra København til Rom. Det er også muligt at rejse fra Aarhus, Billund, Aalborg og Odense til den italienske hovedstad, men det kræver nogle gange en mellemlanding.

Det kan lade sig gøre at få flybilletter direkte til Rom fra Danmark for helt ned til 500 kroner for en returbillet – både fra København og Billund. Og priserne stiger sjældent til mere end 1.000 kroner. Er du sent ude i højsæsonen, kan det dog koste op til ca. 1.500 kroner for en returbillet.

Billige flybilletter til Rom

For at få en idé om prisniveauet på flybilletter til Rom, kan du se aktuelle flytilbud her:

Billund - RomFra 237,-Vælg
København - RomFra 463,-Vælg
Hamborg - RomFra 1.241,-Vælg
Aalborg - RomFra 2.225,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Rom i Travelmarkets flysøgemaskine.

Skal du flyve på storbyferie i Rom i en bestemt måned?

I Travelmarkets årskalender med flybilletter til Rom kan du finde de billigste flybilletter til Rom i din rejsemåned.

Flyvetid til Rom

Flyvetiden direkte til Rom fra Billund eller Københavns Lufthavn er på ca. 2 timer og 30 minutter.

De bedste seværdigheder i Rom - Pantheon

Transfer fra lufthavnen ind til centrum

I Rom er der to lufthavne; Fiumicino (Leonardo da Vinci) og Ciampino. Uanset hvilken du lander i, kan du rejse til centrum af byen ved at tage mod hovedbanegården Termini.

Taxi er det nemmeste og dyreste, mens bus er den billigste transportform fra begge lufthavne. Vi ankom selv til Fiumicino og tog en lufthavnsbus ind til hovedbanegården.

Fra Fiumicino er det desuden muligt at tage et lufthavnstog, der tager omkring 30 minutter til Termini.

Tips til Rom - Hvor skal du bo i Rom? De bedste hotelområder

Hvor skal du bo på din storbyferie i Rom?

Man får heldigvis meget for pengene, når det gælder overnatning i Rom. Mange af byens hoteller er smukt indrettede og har fantastiske placeringer.

Her får du vores tre bedste tips til Rom og hvor du skal bo:

1. Hvorfor skal du bo nær det historiske centrum?

Det er praktisk og rigtig hyggeligt at bo nær det historiske centrum, da du på den måde blot kan gå direkte ud fra sit hotel og føle, at du virkelig er i Rom.

Priserne er selvfølgelig også derefter. Til gengæld sparer du med store sandsynlighed penge på transport.

2. Spar penge og bo tæt på Roms hovedbanegård

For at spare penge på overnatning (som vi så kunne bruge på pizza og is), valgte vi at bo tæt på Roms hovedbanegård “Roma Termini”. Det er ikke et synderligt spændende område, men transportmulighederne til både Roms historiske centrum og resten af byens oplevelser er gode.

3. Til dig, som vil bo et mere roligt sted i Rom

Det er også værd at overveje, om du vil bo på et hotel syd for centrum i et af byens mere lokale områder, eller eventuelt oppe omkring Vatikanstaten, som er et roligt sted i Rom at trække sig tilbage efter en dag fyldt med oplevelser.

Roms mest kendte seværdigheder og områder

Rom er så spækket med seværdigheder og attraktioner, at det nok kræver flere storbyferier for at opleve dem alle.

Colosseum

Colosseum er med rette verdens mest populære seværdighed, og den gamle gladiator-arena er et syn, du næppe vil glemme.

Det romerske forum

Det nærliggende romerske forum er et velbevaret kig direkte ind i Roms storhedstid, og her kan du nemt bruge en time – eller flere – på at vandre rundt.

De bedste tips til Rom - Peterskirken

Vatikanstaten og Peterskirken

Vatikanstaten og verdens største kirke, Peterskirken, er spændende (og gratis!) at besøge, selv hvis du ikke identificerer dig som kristen. Vatikanmuseet med sine mere end 20.000 udstillede værker er et must, hvis du er interesseret i romerske skulpturer og renæssancekunst.

Den historiske bymidte i Rom

Roms historiske bymidte er hyggelig at spadsere rundt i og byder på et utal af kendte seværdigheder som Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen og den mere end 2.000 år gamle Pantheon-kirke.

De bedste seværdigheder - Trevi fontænen

Området Trastevere i Rom

Området Trastevere er også nemt at anbefale til både familieferier og romantiske ture med alle de smalle gader, farvede huse og den autentiske italienske stemning.

Sådan kommer du rundt på din storbyferie i Rom

Rom er fantastisk på den måde, at byen er lille nok til, at du kan gå til de fleste seværdigheder – men stor nok til, at du altid kan opleve noget nyt.

På gåben i Rom

At gå rundt vil i mange tilfælde være den mest komfortable måde at transportere sig rundt på en storbyferie i Rom; særligt i det historiske centrum, hvor du ved at gå lettere kan snuble over charmerende detaljer, små butikker og hyggelige caféer.

Offentlig transport i Rom

Både metro og busser fungerer upåklageligt. En metrobillet fås fra ca. 1,5 EUR (ca. 11 kroner), og det er også muligt at købe en billet, der gælder i f.eks. 24, 48 eller 72 timer. Børn på under 10 år kører gratis med.

Seværdigheder i Rom - Piazza Navona

Hop on-Hop off busser i Rom

Der er Hop on-Hop off busstoppesteder ved stort set alle Roms kendte seværdigheder. Hvis du for eksempel har børn med på storbyferien i Rom, er det dejlig nemt at kunne stå af og på de røde busser, som du vil.

Mad og drikke på din rejse til Rom

Rom er et mekka for madelskere, og hvis du har hang til pizza, pasta, lasagne, is og vin, bliver du bestemt ikke skuffet.

Selv de restauranter i bymidten, der primært henvender sig til turister, laver god mad (omend det kan være lidt dyrere), men leder du efter byens allerbedste måltider, skal du opsøge de restauranter, hvor de lokale selv spiser.

Gademarked i Rom

Gademarkedet Campo de’ Fiori er perfekt at besøge, hvis du leder efter italienske delikatesser at tage med dig hjem.

De bedste pizzarestauranter i Rom

Til frokost er det populært at spise et pizzaslice (pizza a taglio). Og Zizzi tæt på Colosseum laver nogle af Roms mest smagfulde slices med både klassikere samt mere kreative bud med forskellige grøntsagskombinationer.

La Boccaccia i Trastevere og Trieste Pizza nær det romerske forum laver også lækre slices – for priser helt ned til omkring 2 EUR (ca. 15 kroner).

Vores yndlingspizza i Rom fås hos restauranten Emma, der ligger centralt i byen i området Campo dè Fiori. Råvarerne er af udsøgt kvalitet, og det er for eksempel muligt selv at bestemme, hvor i Italien tomaterne og mozzarellaen skal komme fra.

Dealt_ bedste Pizzarestauranter i Rom - Panattoni (Ai Marmi)

Er du til de tynde romerske pizzaer, langer restauranten Da Ivo sprøde margheritaer ud i Trastevere, og nærliggende Panattoni (Ai Marmi) er en favorit blandt de lokale, der ofte første ankommer til pizzarestauranten efter klokken 22.00 i sommermånederne.

Pizzaer med spændende fyld koster ofte under 10 EUR (ca. 75 kroner) og kan fås helt ned til ca. 5 EUR (ca. 38 kroner) for de mere simple slags.

De bedste is i Rom

Italiensk is, gelato, kan fås i hele Rom, og du går sjældent galt i byen ved at bestille en kugle – eller to. Hasselnøddeis (nocciola) er en sikker vinder, men der er altid mange interessante smage at vælge imellem.

Come Il Latte laver vores favorit-gelato i Rom, men La Romana og Venchi er også to rigtig gode bud på is af høj kvalitet.

Hvor er de bedste shoppingmuligheder i Rom?

Fra Piazza Venezia til Piazza del Popolo strækker gaden Via del Corso sig, og her kan du finde shopping i alle prisklasser med store flagship-stores, internationale kæder og små lokale butikker.

Via Condotti og Via Babuino er gaderne for dig, hvis du leder efter det nyeste fra italienske luksusmærker som Bulgari eller Gucci.

Hvis det nærmere er genbrug og unikke fund, du er på udkig efter på din storbyferie i Rom, kan Via Urbana og Via del Boschetto varmt anbefales.

Vejret i Rom - hvornår er det bedst at besøge Rom?

Vejret i Rom – Hvornår er det bedst at rejse til Rom?

Med et herligt middelhavsklima er Rom en skøn by at besøge året rundt.

Forår og påskeferie i Rom

Tusindvis af kristne flokkes til Rom i påsken, men planlægger du dit besøg lidt væk fra påskeugen, er Rom virkelig lækker at besøge i foråret.

Sommer i Rom

Sommermånederne er dejligt varme – og virkeligt populære. Dog skal du være opmærksom på, at Rom i juli og august til tider kan være temmelig hed med en høj luftfugtighed og temperaturer på op til 36-37 grader. Besøger du Rom i august vil du endvidere opleve, at flere butikker og restauranter holder ferielukket.

Efterår i Rom

Vores sidste storbyferie i Rom var i midten af september, hvor vi stadig blev mødt af lune temperaturer og færre mennesker ved de kendte seværdigheder. September, oktober og november er rigtig gode måneder at rejse i med solrige dage og køligere aftener, hvor en let jakke kan være rar at have med sig.

Juletur til Rom

Færre turister drager til den italienske hovedstad om vinteren, når temperaturerne falder, men der er stadig masser at lave. Vi kan forestille os, at juletiden i Rom er ekstra romantisk, og at du her kan opleve en helt anden side af det romerske hverdagsliv.

Vil du rejse på storbyferie til Rom i en bestemt måned?

Skal du rejse til Rom i en bestemt måned? Du kan tjekke vejret og flypriser til Rom i Travelmarkets månedsoversigter med populære storbyer.

De bedste seværdigheder - Vatikanstaten og Peterskirken

Vores tre bedste oplevelser i Rom

Her er vores tips til nogle af de bedste oplevelser i Rom.

1. Solopgang fra toppen af Peterskirken

Det er muligt at komme hele vejen op i Peterskirkens kuppel, og udsigten over Vatikanstaten fra toppen er mageløs.

For at undgå de ellers lange køer, troppede vi op så tidligt om morgenen som muligt og fik på den måde også gyldent lys på hustagene.

Tips til Colosseum

2. Indblik i Colosseum

Selvom køen for at komme ind i selve Colosseum kan være lang, glemmer man hurtigt ventetiden, når først man står inde i amfiteatret, som er et helt utroligt bygningsværk. Et godt rejsetip er at ankomme så tidligt som muligt. Hvis du rejser med børn, kan du også vælge at købe en VIP-adgang.

3. Solnedgang fra Aventinerhøjen

At se solen gå ned bag Peterskirken fra Parco Savello på Aventinerhøjen er fantastisk.

En akustisk guitar spillede fortryllende toner i baggrunden, mens vi sad på kanten og blev forført af Roms evige charme.

Har du fået lyst til opleve en storbyferie i Rom?

Gode tips til Rom og bestillingen af din rejse: Du kan flyve til Rom fra København, Billund, Aarhus (Tirstrup), Aalborg og Odense. Og nedenfor kan du se aktuelle flypriser og rejser til Rom:

Billige flybilletter til Rom

Billund - RomFra 237,-Vælg
København - RomFra 463,-Vælg
Hamborg - RomFra 1.241,-Vælg
Aalborg - RomFra 2.225,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Rom i Travelmarkets flysøgemaskine.

Vil du lige tjekke flypriser til andre populære byer i Italien? Få overblikket her: Hvad koster flybilletter til italien?.

Billige rejser til Rom

Og her kan du finde gode tilbud på pakkerejser til din storbyferie i Rom:

Domus Sessoriana
RomDomus SessorianaItalien (3 nætter)Standard Double or Twin Room
1.568,-Vælg
Hotel Rimini
RomHotel RiminiItalien (3 nætter)Dobbeltværelse
1.677,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se det store udvalg? Find selv flere rejser til Rom i Travelmarkets søgemaskine med pakkerejser og charterrejser.
 
Vi håber, du kunne bruge Nordombords tips til Rom og ønsker dig en skøn storbyferie i Rom!

Har du andre gode tips til Rom, er du velkommen til at dele dem med os i kommentarfeltet.

Fotos:
Alle billeder til “Storbyferie i Rom” © Nordombord

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.