Aftenbelysning kaster sit skær over en gammel mur og bygninger på en skrånende bakke, mens den stille havoverflade reflekterer lyset.

Rejser til Alanya – de bedste tips og tilbud

Karen Seneca
Solgaranti, venlige mennesker, flotte strande og lækker mad. Rejser til Alanya har længe været populære og det forstår jeg godt. Det er simpelthen svært at finde noget at brokke sig over i den tyrkiske badeby. Her får du de bedste tips og tilbud samt inspiration til en alletiders ferie i Alanya.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Alanya

Du er selvfølgelig velkommen til at læse artiklen om rejser i Alanya fra toppen og ned.

Men hvis du er på jagt efter et godt tilbud eller et bestemt tip til Alanya, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Hvad koster flybilletter til Alanya?
Transfer fra lufthavnen ind til centrum
Hvor skal du bo i Alanya?
Alanyas bedste strande
Alanyas mest kendte seværdigheder
Sådan kommer du rundt i Alanya
Mad og drikke i Alanya – her skal du spise
Shopping i Alanya
Vejret i Alanya – Hvornår er det bedst at besøge Alanya?
Udflugter ud fra Alanya
Mine tre bedste oplevelser i Alanya
Se aktuelle flybilletter og rejser til Alanya


Jeg opdagede Alanya for 30 år siden og er vendt tilbage igen og igen. Byen har haft vokseværk lige siden, for jeg er ikke den eneste, der nyder at opleve tyrkisk gæstfrihed, når den er bedst. At byen ligger på den tyrkiske sydkyst ved Middelhavet, hvor vandet er krystalklart og lunt at bade i, gør det bestemt ikke værre.

Hvad koster flybilletter til Alanya?

I sommersæsonen er der adskillige charterselskaber som har rejser til Alanya, men det er muligt at købe flybilletter og selv sammensætte sin drømmeferie. Ofte vil der være penge at spare.

Lufthavnen Gazipaşa-Alanya er relativt ny og ligger kun 40 km. fra Alanyas centrum. Her kan du flyve til direkte fra København med SAS retur for ca. 2.000 kr. i sommersæsonen.

Udenfor højsæsonen kan en returbillet til den nærmeste storby Antalya fra henholdsvis Billund og København som regel købes for under 1.500 kr.

Ofte er det billigst at købe billetter med en mellemlanding i Istanbul. Det tager lidt tid at komme derned udenfor højsæsonen, men tro mig, det er rejsetiden værd.

Her kan du se aktuelle flybilletter til Alanya og Antalya:

Billige flybilletter til Alanya

Billund - Gazipaşa Alanya AirportFra 1.649,-Vælg
København - Gazipaşa Alanya AirportFra 1.782,-Vælg
Aalborg - Gazipaşa Alanya AirportFra 2.298,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Alanya i Travelmarkets flysøgemaskine.

Billige flybilletter til Antalya

Billund - AntalyaFra 635,-Vælg
København - AntalyaFra 653,-Vælg
Hamborg - AntalyaFra 709,-Vælg
Aalborg - AntalyaFra 718,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Antalya i Travelmarkets flysøgemaskine.

Billige charterfly til Antalya

I løbet af chartersæsonen kan du være heldig at finde billige afbudsfly til Antalya. Klik her for at blive sendt over til søgeresultatet i Travelmarkets søgemaskine med afbudsrejser til Tyrkiet.

Alanya centrum

Transfer fra lufthavnen til Alanya

Her er mulighederne for transport fra og til lufthavnen:

Flyver du til Alanyas lufthavn

Flyver du direkte til Alanyas lufthavn, kan du tage en Havas bus ind til busstationen i Alanya for kun 24 kr. Det tager en times tid.

Tager du en taxa skal du af med 215 kr. og kan skære lidt af køretiden.

Flyver du til Antalyas lufthavn

Fra Antalyas lufthavn er der ca. to en halv timers køretur til Alanya. Ofte kan man lave en aftale om transfer hjemmefra.

Hvor skal du bo i Alanya?

Mange hoteller reklamerer med, at de ligger i Alanya, men når man når frem til sit hotel, opdager man, at det ligger flere km. fra centrum. Derfor skal du være bevidst om, hvad der er vigtigt for dig.

Hvor skal du bo i Alanya - hoteller i Alanya

Hoteller tæt på strand og centrum

Hvis du gerne vil bo ved en dejlig strand tæt på centrum, skal du vælge et sted nær Damlatas-stranden – også kaldet Cleopatra Beach.

Sammenlign priser på ferieboliger i Alanya i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Airbnb i Alanya

Jeg har altid foretrukket at leje private lejligheder, når jeg holder ferie i Alanya. Det giver masser af frihed til at veksle mellem restaurantbesøg og lave mad derhjemme med friske varer fra de lokale markedet.

Lejligheder i Alanya er billige at leje gennem forskellige ferieudlejningsbureauer. Du kan få en lejlighed med balkon og plads til fire for 1.000 kr. pr. uge, hvis du ikke kræver den store luksus. Er du heldig, vil der ovenikøbet være en swimmingpool i ejendommen.

Se udvalget af ferieboliger i Alanya i Travelmarkets ferieboligsektion.

Alanyas mest kendte seværdigheder

Borgen

Ingen, der rejser til Alanya, vil kunne undgå at bemærke den gamle borg, der troner over byen. Den kan udforskes ved at tage en svævebane fra Damlatas strand. Man kan også gå derop – i så fald: husk vand. I forbindelse med borgen er der en seks km. lang bymur, som snor sig rundt om klippehalvøen, der deler byen i to. Et smukt syn, især om aftenen hvor muren og borgen er oplyst.

Tårnet

Det røde tårn, Kizil Kule, nede ved havnen er Alanyas vartegn. Det blev bygget i 1226 for at forsvare sig mod fjender, i dag er dets funktion knap så dramatisk. Tårnet har et fint lille museum i stueetagen, hvor man kan lære lidt om byens historie.

Hulen

Den lille drypstenshule Damlatas Cave, er oplagt at smutte ned i. Det er sjældent, at man kan gå direkte fra strandbaren ned i det underjordiske.

Læs også: 6 skønne udflugter fra Alanya | Bliv inspireret her

Vejret i Alanya

Højsæsonen strækker sig fra slut april til midt oktober. Vinteren kan være våd, men jeg har dog oplevet at sole mig i januar.

Vil du tjekke vejret i Alanya i en bestemt måned? Tjek Travelmarkets varmeguide.

Hvornår er det bedst at rejse til Alanya

Personligt holder jeg mest af at besøge byen på den tid af året, hvor byens borgere fylder mere end turisterne. Efteråret er optimalt, da badevandet stadig er varmt.

Midt i juni er der hvert år en Turist- og Kunstfestival i Alanya med koncerter, optog og meget andet. Det er tre sjove dage, og næste år har festivalen 20 års jubilæum, så jeg gætter på, at det bliver endnu mere festligt.

Alanyas bedste strande

Alanyas bedste strande

Selvom jeg har fremhævet Damlatas-stranden, som er min favorit, er der masser af andre strande. Faktisk ligger byen på en kyststrækning med mange kilometers strande. Her er et par af dem, du skal prøve, når du rejser til Alanya.

Ulas Beach

En af de kønneste strande lidt udenfor byen, som du kan komme til med bus og dolmus.

Keykubat

Østsiden af den klippehalvø, som stikker ud og deler Alanya i to. Her er kilometervis af strand, som er mere børnevenlige end på vestsiden, da vandet er længere om at blive dybt.

Sådan kommer du rundt i Alanya

Selvom Alanya er en stor by, har byen en størrelse, hvor man kan gå rundt og få store oplevelser. Basaren, det store marked, museerne og havnepromenaden ligger i gåafstand. Er benene trætte, er det intet problem at få transport.

Taxi eller dolmus

Det er billigt at tage en taxa eller dolmus. Det sidste er en minibus, som er dyrere end en bus men billigere end en taxa.

cykler, løbehjul og scootere

Det er også muligt at leje cykler, løbehjul, scootere og hvad ved jeg. Faktisk virker det som om, at alt kan lade sig gøre i denne by, som har gjort det til en dyd at tage godt imod gæster.

Mad og drikke i Alanya

Mad og drikke + restauranter i Alanya

I i den store basar findes flere gode restauranter. Det kan være varmt at spise i den tildækkede basar, men det er festligt at sidde midt mellem alle de små butikker og handlende. Husk at prøve en ægte tyrkisk linsesuppe. Det lyder måske kedeligt, men tyrkerne er verdensmestre i at lave suppe.

Som i alle andre byer er de restauranter, der ligger lige ned til strandpromenaden lidt dyrere end de, der er placeret inde i byen. Alligevel skal jeg derned af og til, for det er her, der er mest gang i den om aftenen.

Restauranter i Alanya - byens bedste brunch

En ægte tyrkisk brunch spist på et sted, der har verdens bedste udsigt, er en af de udflugter, som man ikke skal snyde sig selv for.

På Yamac Cafe kan du få mad lavet fra bunden. Det kræver, at du går op mod borgen. Her findes et beskedent spisested, som ikke syner af meget udefra. Når først man er inde, åbenbarer sig en uovertruffen udsigt over land og vand. Maden er autentisk, ejerne af stedet ditto og jeg lover, at du ikke går sulten derfra.

Shopping i Alanya

Shopping i Alanya

Bazar

Du kan købe alt i Alanya. Fra keramik, vandpiber og æblete til lædersko og mærketøj. Butikkerne ligger side om side på den store hovedgade, på vejene langs strandene og inde i basaren, hvor du får serveret et glas te, mens du prutter om prisen på en lædertaske.

Butikscenter

Er vejret for varmt eller for kold, kan du flygte ind i centeret Alanyum, der har tre etager fyldt med butikker og spisesteder.

Markeder

Hver dag sit marked i Alanya. Tirsdag er der både et fiskemarked og et tekstilmarked, onsdag er der marked i den nærliggende landsby, fredag er der frugt- og grøntmarked osv., osv. Priserne er generelt lavere end i Danmark, men hold lige øje med de såkaldte mærkevarer, som ofte er kopier.

Mine tre bedste oplevelser på rejser til Alanya

Rejser til Alanya

Sejlture i det blå

Langs strandpromenaden, på strandene, ja overalt hvor der er vand, er der mulighed for at komme ud og sejle. Hvad enten man er til en gakket gummibanan, en motorbåd eller et stort sejlskib, kan man komme til det. Jeg holder meget af at komme helt ud på vandet og se byen fra en helt anden vinkel.

Udflugter til forskellige nabolag

Jo længere man bevæger sig væk fra strandområderne og op i byen, desto mere autentisk bliver oplevelsen. Jeg elsker at forvilde mig rundt mellem beboelsesblokkene og betragte det tyrkiske hverdagsliv. Kønne børn, der går hjem fra skole iført nydelige skoleuniformer, mødre, der handler og ældre mænd, som sidder og spiller backgammon på deres stamcafe.

Oppe ved Borgen ligger små, gamle, kønne huse med et utal af blomster og appelsintræer i deres haver. Udsigten derfra er intet mindre end fantastisk og landsbystemningen ligeså.

Udsigt over Alanya

Tyrkisk bad og massage

Jeg skal også altid i tyrkisk bad, hamam, og dem er der flere af. Her bliver man skrubbet og skuret af badekoner, som er venlige, men bestemte. Det hele afsluttes med massage, og man går derfra med babyhud og fred i sjælen. Når du rejser til Alanya, skal du helst gå i hamam i de første dage, da lidt af solbrændtheden kan ”falme” efter en omgang skrubning.

Tips til udflugter tæt på Alanya

Frisk fisk fra floden

Dim Çay-floden ligger få km. fra Alanya. Her kan du sidde i en tømmerflåde med familien og spise friskfanget fisk, mens du stikker tæerne i det iskolde vand fra Taurusbjergene. Det koster ikke meget at tage en taxa dertil og du kan ligefrem få taxachaufføren til at hente dig på en aftalt tid igen.

Magisk drypstenshule

Den 360 meter lange drypstenshule Dim Cave, er en de længste drypstenshuler i Tyrkiet. En betagende oplevelse, hvor man føler sig som medvirkende i bogen ’En rejse til jordens indre’. Den ligger 12 km. fra Alanya.

Udflugter fra Alanya - historiske Side

Historiske ruiner

En times kørsel fra Alanya, ligger den lille by Side. Her er et velbevaret amfiteater og ruiner fra romertiden samt den græske oldtid. Du kan få rundvisning med en guide eller vælge selv at gå rundt i oldtidsminderne. Bagefter kan shoppinglysten og sulten stilles i Sides mange butikker og restauranter.

Har du fået lyst til at rejse til Alanya?

Du kan flyve til Antalya eller Alanya fra København, Billund, Aarhus (Tirstrup), Aalborg og Hamborg. Og nedenfor kan du se aktuelle flypriser til Alanya og Antalya tur/retur:

Billige flybilletter til Alanya

Billund - Gazipaşa Alanya AirportFra 1.649,-Vælg
København - Gazipaşa Alanya AirportFra 1.782,-Vælg
Aalborg - Gazipaşa Alanya AirportFra 2.298,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Alanya i Travelmarkets flysøgemaskine.

Billige flybilletter til Antalya

Billund - AntalyaFra 635,-Vælg
København - AntalyaFra 653,-Vælg
Hamborg - AntalyaFra 709,-Vælg
Aalborg - AntalyaFra 718,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Antalya i Travelmarkets flysøgemaskine.

Billige charterfly til Antalya

I løbet af chartersæsonen kan du være heldig at finde billige afbudsfly til Antalya. Klik her for at blive sendt over til søgeresultatet i Travelmarkets søgemaskine med afbudsrejser til Tyrkiet.

Billige rejser til Alanya

Og her kan du finde gode tilbud på charterrejser og pakkerejser til Alanya:

Lejlighedshotel Mitos
AlanyaLejlighedshotel MitosTyrkiet (7 nætter)2-værelses lejlighed (1 soveværelse) almen
1.856,-Vælg
Atak Apart Hotel
AlanyaAtak Apart HotelTyrkiet (7 nætter)2-værelses lejlighed med balkon
1.895,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du se det store udvalg? Find selv flere rejser til Alanya i Travelmarkets søgemaskine med pakkerejser og charterrejser og rejser med All Inclusive

Tjek også: De billigste 3-stjernede og 4-stjernede rejser til Tyrkiet
Tjek også: De billigste All Inclusive rejser til Tyrkiet – lavprisoversigt

Vil du lige tjekke, hvilke andre alternativer der er?

13 skønne badebyer i Tyrkiet – hvilken by skal du vælge?
22 skønne storbyer med strand


 
Vi håber, du kunne bruge Karen Senecas tips til Alanya og ønsker dig en skøn ferie i Alanya!

Har du andre gode tips til Alanya, er du velkommen til at dele dem med os i kommentarfeltet.

Fotos:
Topfoto © Pixabay
Alle andre billeder © Karen Seneca

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.