En kvinde sidder på en stenstrand, i Tyrkiet, og nyder udsigten over havet, iført en farverig kjole og en bredskygget hat.

Badeferie i Tyrkiet – smukke strande og gæstfrihed i verdensklasse

Travelmarket
En ferie i Tyrkiet betyder for mange danskere sol og afslappende badeferie på dejlige strande. Men Tyrkiet er også lækker mad, dejligt byliv med markeder og venlige mennesker. Her er oplevelser, sjove aktiviteter, gamle ruiner og borge samt en dejlig natur. Der er en tilbagelænet stemning i luften, når du er på badeferie i Tyrkiet, hvor du kan opleve smukke strande og gæstfrihed i verdensklasse

Tyrkiet – Vesten møder Østen

Hvis du vil opleve, hvordan Europa møder Østens mystik, se hvide sandstrande, mærke det historiske vingesus og spise lækker mad, så skal du rejse til Tyrkiet. Oplev 1001 nats eventyr, de smukke kystlinjer, den gæstfrie befolkning – og lad dig betage af duftene i basaren eller lydene fra miniraterne. Tyrkiet kan med sit solsikre klima besøges året rundt af alle typer rejsende. Det bedste tidspunkt er dog fra tidligt forår til det sene efterår. Landet tilbyder utallige muligheder for oplevelser og venter kun på dit besøg.

Tag fx til Middelhavet for at opleve det azurblå hav, de fantastiske sandstrande og et væld af mange smukke kystbyer. Besøg den populære by Marmaris for dens natteliv, natur og strand eller tag på bådudflugt til æseløen fra den mere rolige by Çesme.

Oplev også en fascinerende storby med masser af historie, når du besøger Tyrkiets hovedstad Ankara. Se det imponerende Atatürks mausoleum, det smukke tempel Augustus og Rom for bagefter at shoppe i den gamle hyggelige bydel Ulus. I Tyrkiets største by Istanbul kan du opleve Europas møde med Asien. Bliv imponereret af byens vartegn Den Blå Moské, sejl en tur ud på Bosporus strædet, far vild i den enorme Grand Basar, og mærk den eksotiske østerlandske stemning.

Mad og drikke i Tyrkiet

I Tyrkiet kan du spise dig mæt i et af verdens bedste køkkener. Bestil Meze til forret og få masser af små skåle med bl.a. oliven, vinbladsdolmere, fyldte auberginer og butterdej med spinat og ost. Smag alle østens eksotiske krydderier i Köfte, som er små kødboller lavet af lammefars. Smag kebab i utallige varianter som f.eks. iskender, døner og siskebab.

Prøv også det søde køkken og smag Turkish delight eller konfekten med det sjove navn, Lokum. Drik den tyrkiske nationaldrik Raki, som er en anis duftende brændevin. Slut af med den velsmagende tyrkiske kaffe eller den forfriskende æblete.

Tyrkiets hovedbyer

Ankara

I Tyrkiets hovedstad kan du opleve en blanding af moderne storby og en tusindårig gammel kultur. Besøg gravpladsen for grundlæggeren af det moderne Tyrkiet, Mustafa Kemal Atatürks, ved Atatürks mausoleet eller tag børnene med til forlystelsesparken Gençlik Park.

Oplev den historiske skønhed Haci Bayram Moskéen, som ligger tæt ved Ankaras smukke tempel for Augustus og Rom. Moderne kunst kan ses på CerModern, og du kan shoppe igennem på Çikrikçilar Yokusu, der ligger i den gamle bydel Ulus.

Istanbul

Besøg den smukkeste by i Tyrkiet, hvor det sagnomspundne Bosporusstræde adskiller Europa fra Lilleasien. Nyd mikset af gammelt og nyt i denne eksotiske og spændende storby. Bliv imponeret af Istanbuls vartegn Den Blå Moske, det enorme Topkapi Palads med den smukke udsigt, eller Hagia Sophia, som er med på UNESCOs verdensarvsliste.

Du kan også cruise en tur på Bosporusstrædet, shoppe eksotiske varer i Grand basar, eller hvad med et tyrkisk bad i en Hamam? Gå under jorden og oplev Basilica cisternen, eller hop på en sporvogn og se den smukke antikke bymur eller det moderne velhaverkvarter Taksim.

Kystbyerne ved Middelhavet

Alanya

Tyrkiets populære ferieby og byen med de utallige muligheder for forlystelser. Nyd strandlivet, hop en tur i bølgerne eller spis et måltid på en af de mange restauranter eller cafeer. Besøg den gamle fæstning, som er Alanyas vartegn, hvorfra du har en fantastisk udsigt. Lej en bil og kør den smukke tur til Sapadere, hvor du kan nyde naturen på en trekkingtur på de mange stier i den smukke kløft. Du kan også køre til Dim-grotten for at opleve en fascinerende drypstenshule.

Læs også: Rejser til Alanya – de bedste tips og tilbud

Marmaris

Denne idylliske ferieby ved middelhavskysten kaldes også den tyrkiske Riviera. Fest igennem på Bar Street, nyd havnebyens smukke placering imellem bjergene, bad fra stranden eller besøg den nærliggende smukke strand i Icmeler. Gå også på opdagelse i den gamle bydel, far vild i de snoede gader, og shop igennem i basaren.

Hvis du vil prøve lidt af hvert på din udflugt, kan du få et adrenalin kick, når du rafter ned ad Dalman floden, og bagefter kan du tage den afslappende bådtur til den nærliggende græske ø Rhodos. Lej en bil og tag på en længere tur til Tyrkiets største turistattraktion Pumukkale. Her kan du bade fra de hvide terrasser, imens du fascineres over det smukke naturfænomen.

Bodrum

Byen som ligger ud til Det Ægæiske Hav, har et livligt natteliv og kilometerlange hvide sandstrande. Oplev byens vartegn Skt. Peterborgen og shop i det gamle kvarter. Bodrum giver dig masser af muligheder for skønne oplevelser.

Når sulten melder sig, må du unde dig selv en friskfanget fisk på en af de utallige restauranter. Børnene vil elske en tur til det enorme vandland Dedeman Aquapark i Ortakent. Lej en bil og bliv fascineret af ruinerne fra den gamle oldtidsby Efesus i Selcuk, eller tag på en sejltur til den græske ø Kos, som du kan nå på under en time.

Læs også: 13 skønne badebyer i Tyrkiet – hvilken by skal du vælge?

Har du fået lyst til at tage på badeferie i Tyrkiet?

Sammenlign priser på rejser til Tyrkiet og afbudsrejser til Tyrkiet i Travelmarkets søgemaskiner – du kan også søge efter rejser til Tyrkiet med All Inclusive.

Fotos:
Foto © istockphoto / prognone


 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.