Rejser til Tyrkiet

Rejser til Tyrkiet

Tyrkiet er en sand ferieperle, hvor du kan møde venlige mennesker, opleve spændende byer, pragtfulde strande og store seværdigheder, handle på sjove markeder og spise udsøgt, lokal mad.

Billige rejser til Tyrkiet

Udvalgte rejsetilbud til Tyrkiet

Bedøm rejsemål (110 bedømmelser)
4.5

Charterrejser til Tyrkiet

Charterrejser til Tyrkiet er bygget op omkring tre hovedelementer – strandferie, spa & wellness samt udflugter til de mange historiske steder og ruiner fra oldtiden. Det store land Tyrkiet ligger placeret mellem Europa og Asien, og har du fundet billige rejser til Tyrkiet, kan du derfor opleve en skøn blanding af kultur og oplevelser.

Vidunderlige Tyrkiet som charterrejsemål

Turisterne har i mange år holdt af charterrejser til Tyrkiet. Landet er dejligt, klimaet er skønt, maden er lækker, og du kan sagtens finde billige rejser til Tyrkiet. Når du rejser til Tyrkiet, møder du tyrkerne, som er åbne og meget hjertevarme, og man føler sig godt modtaget som gæst i landet.

Tyrkiet er rig på historie, og hele to af verdens syv vidundere findes i Tyrkiet, nemlig Artemistemplet i Efesos og Halikarnassos Mausoleum i Bodrum.

I Efesos ligger også Jomfru Marias Hus, og ifølge legenden findes Noahs Ark - som han sejlede i under syndfloden - på Araratbjerget i Østtyrkiet.

Kendte destinationer i Tyrkiet

Turister tager i stort antal på charter til Tyrkiet, fordi landet har mere end 8.000 kilometer kyst. Landet byder på Middelhavet mod syd, Marmarahavet mod nordvest, Ægæerhavet mod vest og Sortehavet mod nord. Der er mange rejsemål i Tyrkiet.

At finde billige rejser til Tyrkiet, åbner op for mange skønne steder i landet. De bedst kendte destinationer på charterrejser til Tyrkiet er til Alanya, Antalya, Bodrum, Izmir, Kusadasi, Marmaris og Side.

Storbyen Istanbul

Den store by Istanbul, der oprindeligt hed Konstantinopel, er et yndet turistmål på din charter til Tyrkiet. Det er et af verdens helt store turistmagneter, da du her finder en unik blanding af øst og vest. Konstantinopel var hovedby i Det Østromerske Kejserrige, og mange ting vidner om den byzantinske periode på din rejse til Tyrkiet.

Når du har fundet de billige rejser til Tyrkiet, kan du besøge et eller flere af de helt store turistmål fx. Hagia Sofia, Topkapi paladset, Sultan Ahmed Moskeen og basarerne. I Tyrkiet bruger de tyrkiske lira og ikke Euros. Check kursen på tyrkiske lira kan godt svinge lidt så spørg din bank eller valutaveksler inden du tager på rejse til Tyrkiet.

Istanbul ligger i den europæiske del af Tyrkiet, og besøges årligt af tusindvis af turister. På din charter til Tyrkiet vil du mærke, at Istanbul ikke føles så turistpræget, selvom byen har godt 17 millioner indbyggere.

Tyrkiets natur

Naturen har meget at byde på, også når det gælder naturens vidundere. Eksempelvis fascinerer Pamukkale, “Bomuldsslottet” med sine varme kilder de nye chartergæster, som rejser til Tyrkiet. Men også Göreme-dalens eventyrlige landskab, bjergene, de store floder og stepper hører til de store seværdigheder i naturen.

Klimaet i Tyrkiet

Tyrkiet har mindst 300 solrige dage hvert eneste år, og det er et godt argument for at tage på charterrejser til Tyrkiet. Landet er også kendt for det varme klima, og midt imellem øst og vest kan temperaturen sagtens komme op på 40 grader i sommerhalvåret. Så finder du billige rejser til Tyrkiet har du garanti for sol og varme.

Det tyrkiske køkken

Når du rejser til Tyrkiet som turist, oplever du også blandingen af øst og vest i maden. Det tyrkiske køkken er solidt og præget af, at der er let adgang til dejlige grøntsager og andre gode råvarer. Det tyrkiske køkken er også vurderet til at være et af verdens tre bedste køkkener.

Hovedretter serveres med suppe, og selv hovedmåltidet er ofte kylling, kød, fisk og grøntsager. Hvis du får “raki”, er det som tilbehør “meze”, der er appetitvækkere – en skøn blanding af forskellige kolde anretninger. Rejs til Tyrkiet og oplev det fantastiske køkken.

På din charterrejse til Tyrkiet vil du også opleve, at der spises meget lammekød, og du bør prøve shish kebab og döner kebab, som Tyrkiet er verdensberømt for. Prøv også Dolma, som er vinblade rullet omkring nødder og ribs og nyd dertil øl eller vin, ligesom tyrkerne gør. Jo, billige rejser til Tyrkiet giver dig med sikkerhed nogle dejlige madoplevelser.

Shopping i Tyrkiet

Der er gode muligheder for at shoppe i butikker, på markeder og i basarer, når du rejser til Tyrkiet. Du kan fornøje dig i både i mindre og store byer som Istanbul og Ankara, og fx Atakule og Karum Center er rigtig gode storcentre, hvor du kan finde billige og udmærkede varer. Så har du ovenikøbet fundet billige rejser til Tyrkiet, kan du spare lidt penge på tøjbudgettet ved at købe sommertøjet her. I Ankara kan du generelt finde mange specialiteter såsom uld, honning og pærer. Rejs til Tyrkiet på storbyferie.

Natteliv i Tyrkiet

Selvom Tyrkiet er et muslimsk land, er der masser af spændende gå-i-byen muligheder for alle på din charterrejse til Tyrkiet. Charterturister kan få alle de oplevelser, der hører til en rigtig charterferie.

Nattelivet på turiststederne er på europæisk niveau med barer, diskoteker og natklubber. Faktisk er en by som Bodrum kendt for sit usædvanlige livlige og vilde natteliv, der ikke står tilbage for eksempelvis Ibiza. Det er derfor især den lidt yngre generation, der finder billige rejser til Tyrkiet, for at besøge disse steder. Der er rigtig mange forskellige rejsemål i Tyrkiet.

Er det sikkert at rejse til Tyrkiet?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden. Det er dog blevet mere usikkert under coronapandemien.

Er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Tyrkiet, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Læs også om regler ved indrejse til Danmark på Coronasmitte.dk.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet.

Søg også rejser med afrejse fra Sverige og Norge:
Charterresor till Turkiet | Charterreiser til Tyrkia

Hvad koster rejser til Tyrkiet?

Rejser til Tyrkiet er ofte blandt de billigste i markedet. Specielt All Inclusive rejser er billige. Ved seneste tjek startede prisen for en pakkerejse ved kr. 1.097. Søg flere rejser her.

Hvilke rejseselskaber har rejser til Tyrkiet?

Stort set alle danske charterbureauer har rejser til Tyrkiet. Du kan rejse med Spies, TUI, Apollo, Bravo Tours eller et mindre kendt bureau. Søg selv rejser her.

Er Tyrkiet et populært rejsemål?

Ja, Tyrkiet er absolut et populært rejsemål, og Travelmarkets brugere har bedømt charterrejser til Tyrkiet til 4,3 ud af 5. Bedøm selv Tyrkiet her.

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Tyrkiet?

Du kan rejse til Tyrkiet fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg, Bornholm (Rønne) og Aalborg

Charterrejser til rejsemål i Tyrkiet

Charterbureauer med charterrejser til Tyrkiet

 • Billige charterrejser med Amisol Travel
 • Billige charterrejser med Apollo
 • Billige charterrejser med Bravo Tours
 • Billige charterrejser med Corendon
 • Billige charterrejser med Detur
 • Billige charterrejser med Escapeaway
 • Billige charterrejser med Mixx Travel
 • Billige charterrejser med Nazar
 • Billige charterrejser med NordcoTours
 • Billige charterrejser med Primo Tours
 • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
 • Billige charterrejser med Spies
 • Billige charterrejser med SunCharter
 • Billige charterrejser med Sunweb
 • Billige charterrejser med TripX
 • Billige charterrejser med TUI
 • Billige charterrejser med Aarhus Charter

Find rejsen til Tyrkiet her

Læs mere om Tyrkiet på vores blog

Find inspiration til Tyrkiet her