Charterrejser til Tyrkiet

Afrejse
Fleks. afrejse
+1 uge
Varighed
Alle
Afrejse lufthavn
Alle
Land
Alle lande
Hotel specifikation
Spec+Uspec hotel
Destination
Alle områder
Søg
Vi sammenligner charterrejser fra.... Sammenlign charterrejser for mange rejsebureauer og mange flere Hos Travelmarket kan du finde en billig charterrejse til Tyrkiet. Fantastiske Tyrkiet er en sand ferieperle, hvor du kan møde utroligt venlige mennesker, opleve spændende byer, pragtfulde strande og store seværdigheder, handle på sjove markeder og spise udsøgt, lokal mad. Hav en rigtig god ferie i Tyrkiet.

Billige charterrejser til populære destinationer

Fra København

Alanya 2.386,-
Izmir 2.520,-
Antalya 2.582,-
Sydlige Tyrkiet 2.599,-
Kemer 2.696,-
Side 2.898,-
Kusadasi 3.009,-
Marmaris 3.098,-
Belek 3.778,-
Incekum 3.999,-

Fra Billund

Kemer 2.246,-
Alanya 2.246,-
Antalya 2.446,-
Side 2.746,-
Sydlige Tyrkiet 3.499,-
Marmaris 3.998,-
Belek 4.416,-
Incekum 4.599,-
Dalaman 6.298,-

Fra Aalborg

Alanya 2.916,-
Antalya 2.983,-
Side 3.799,-
Sydlige Tyrkiet 3.999,-
Kemer 4.332,-
Belek 4.566,-
Incekum 5.299,-
» Tyrkiet

Tyrkiet tiltrækker charterturister

HISTORIE & STRAND: Charterrejser til Tyrkiet er bygget op omkring tre hovedelementer – strandferie, spa og wellness og udflugter til de mange historiske steder og ruiner fra oldtiden. Det store land Tyrkiet ligger placeret mellem Europa og Asien og har alene af den grund en blanding af oplevelser klar til charterturisten.

Den store by Istanbul, der oprindeligt hed Konstantinopel, er et yndet turistmål. Det er et af verdens helt store turistmagneter, da man her finder en unik blanding af øst og vest. Konstantinopel var hovedby i Det Østromerske Kejserrige, og der er mange vidnesbyrd fra den byzantinske periode. Af helt store turistmål er Hagia Sofia, Topkapi paladset, Sultan Ahmed Moskeen og basarerne.

Istanbul ligger i den europæiske del af Tyrkiet og besøges årligt af tusindvis af turister. Men Istanbul føles ikke turistpræget, for byen har selv 13 millioner indbyggere.

Vidunderlige Tyrkiet

Tyrkiet er rig på historie og hele to af verdens syv vidundere findes i Tyrkiet nemlig Artemistemplet i Efesos og Halikarnassos Mausoleum i Bodrum.

I Efesos ligger Jomfru Marias Hus og i ifølge legenden findes Noahs Ark, som han sejlede i under syndfloden, på Araratbjerget i Østtyrkiet.

Naturen har meget at byde på også, når det gælder naturens vidundere. Eksempelvis fascinerer Pamukkale, “Bomuldsslottet” med sine varme kilder hvert år nye chartergæster, der bliver betaget af de smukke syn. Men også Göreme-dalens eventyrlige landskab, bjergene, de store floder og stepperne hører til de store seværdigheder.

Samtidig har Tyrkiet mindst 300 solrige dage hvert eneste år, og det er et godt argument for at tage på charterrejse til landet.

Charterlandet Tyrkiet

Charterrejser til Tyrkiet er billige, og turisterne elsker landet for dets behagelige klima. Her midt mellem øst og vest kan temperaturen sagtens komme op på 40 grader i sommerhalvåret. Tyrkerne er åbne og meget hjertevarme, så man følger sig godt modtaget som charterrejsende i landet.

Som turist i Tyrkiet oplever man også blandingen af øst og vest i maden. Det tyrkiske køkken er solidt og præget af, at der er let adgang til gode råvarer og grøntsager. Det tyrkiske køkken er da også vurderet til at være et af verdens tre bedste køkkener. Hovedretter serveres med suppe, og selv hovedmåltidet er ofte kylling, kød, fisk og grøntsager. Hvis man får “raki”, er der som tilbehør “meze”, der er appetitvækkere – en skøn blanding af forskellige kolde anretninger.

Turister tager i stort tal til Tyrkiet, fordi landet har mere 8000 kilometer kyst mod Middelhavet mod syd, Marmarahavet mod nordvest, Ægæerhavet mod vest og Sortehavet mod nord.

De bedst kendte destinationer for charterrejser er til Alanya, Antalya, Bodrum, Izmir, Kusadasi, Marmaris og Side.

Natteliv i Tyrkiet

Selvom Tyrkiet er et muslimsk land, er der masser af spændende gå-i-byen muligheder for alle. Charterturister kan få alle de oplevelser, der hører til en rigtig charterferie.

Nattelivet på turiststederne er på europæisk niveau med barer, diskoteker og natklubber. Faktisk er en by som Bodrum kendt for sit udsædvanlige livlige og vilde natteliv, der ikke står tilbage for eksempelvis Ibiza.

Tyrkiet er et dejligt land til charterferie. Klimaet er dejligt og maden er supergod og normalt er det relativt billigt at rejse dertil.
Er der kort tid til afrejse, så kan du finde afbudsrejser til Tyrkiet her.

Fakta

Lokalt navn: Tûrkiye Cumhuriyeti
Hovedstad: Ankara (2.890.025)
Areal: 779.452 km2
Primære sprog: Tyrkisk
Største religion: Islam
Indbyggere: 64.567.000 (1999)
Styreform: Republik
Geografi: En stor del af Tyrkiet er bjerglandskab, hvor Ararat bjerget er det største.
Den vestlige del af landet, Anatolien, består af ørkenlandskab, og i det hele taget er der tørt mange steder i landet.
Tyrkiet grænser op til Syrien i syd, Iran i øst og Armenien og Georgien i nordøst.
I nord ligger Sortehavet, mens vestkysten og sydkysten har henholdsvis Ægæerhavet og Middelhavet som naboer.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid
Foråret og efteråret er de bedste årstider i Tyrkiet. Klimaet er perfekt ved Ægæer- og Middelhavet, og det er heller ikke for varmt til et besøg i Istanbul. Om sommeren bliver det ulidelig varmt i landet, og om vinteren kan man, i den østlige del af Tyrkiet, komme ud for lukkede veje på grund af sne.

Rejselitteratur
Køb dine guidebøger her

Pas og visum
Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet. Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium på: http://www.um.dk Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer
Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler
Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste
Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge. Vi har lavet en pakkeliste med ting, der er vigtige at medbringe. Et-to par bukser/nederdele Trøjer/skjorter Undertøj Strømper Godt fodtøj Badetøj, shorts og t-shirts (hvis der er varmt) Lille taske eller rygsæk til penge, solbriller og så videre Gyldigt Pas Eventuelt visum Forsikringspapirer Flybilletter Kreditkort Lidt lokal valuta Eventuelt Vaccinationsattest Toiletsager Solcreme Lille håndklæde Aspirin eller Paracetamol mod smerter og feber Diarrépiller Insektspray Plaster Kondomer Nål og tråd

Husk inden afrejse
Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske. Bekræft eventuelle flybilletter Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer. Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta
Tyrkiske lire (TRL) Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Nødhjælp
For at ringe efter hjælp i Tyrkiet skal du ringe på følgende numre: Politi (155) Ambulance (112) Brandvæsen (110) Turistpolitiet i Istanbul (527-4503) Turistpolitiet i Ankara (134-1756)

Drikkepenge
Hotelpersonale, frisører, tjenere og ansatte ved tyrkiske bade får normalt 5-15 procent.

Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 13.00 i Tyrkiet.

Vægt og mål
I Tyrkiet benytter man følgende vægt- og måleenheder: Vægt: kilo Længde: meter Væske: liter

Fotografering
Man kan som hovedregel godt fotografere i Tyrkiet. Man bør dog være opmærksom på, at landet har mange troende muslimer, og at man måske ikke bør fotografere hellige steder. Kig efter skilte eller spørg først.

Drikkevand
Man kan drikke vandet fra hanerne, men det smager ikke altid godt.

Elektricitet
I Tyrkiet benytter man følgende strømkilde: 220 volt/50 Hz

Opførsel
Venlighed er en dyd i Tyrkiet. Man bør respektere muslimske konventioner og ikke bære upassende tøj, slet ikke i byer og på hellige steder. Ved strande og swimmingpools kan man sagtens gå i badetøj. Rygning er forbudt i teatre, bybusser og biografer.

Åbningstider
Banker har åbent fra 8.30 til 17.30 (mandag-fredag). Kontorer har åbent fra 8.30 til 17.30 (mandag-fredag). Butikker har åbent fra 9.00 til 19.00) (mandag-lørdag).

Mad og drikke
Der spises meget lammekød i Tyrkiet, og man bør prøve shish kebab og döner kebab, som Tyrkiet er verdensberømt for. Ellers spiser tyrkerne meget fisk og skaldyr. Prøv også Dolma, som er vinblade rullet omkring nødder og ribs og skyl det ned med øl eller vin, ligesom tyrkerne gør.

Forhold for handicappede
Forholdene for handicappede er ikke specielt gode i Tyrkiet. Det er kun på store feriesteder som Antalya, hvor man finder særlige indretninger for handicappede. Tyrkerne er dog meget venlige mennesker, der gerne hjælper.

Helligdage
Nytårsdag, 1. januar Børnenes Dag og Selvstændighedsdagen, 23. april Sports- og Ungdomsdagen, 19. maj Sejrsdagen, 30. august Republikkens Dag, 29. oktober Seker Bayram (slutningen på Ramadanen), januar Kurban Bayram (Offerfesten), marts.

Overnatning / Hotel

Camping
Der er mange campingpladser i Tyrkiet. Man skal dog indstille sig på temmelig dårlige faciliteter.

Hoteller
Hoteller finder man hvorsomhelst i landet, og der er både hoteller af høj standard og mere ydmyge, men også billige steder.

Pension
Gæstehuse eller pensioner finder man på feriestederne og i store byer som Ankara og Istanbul.

Vandrehjem
Vandrehjem eller ungdomsherberger findes i større byer og ferieområder. Der kræves som regel internationalt vandrekort.

Lokal transport

Fly
Der er daglige indenrigsruter mellem de største byer i Tyrkiet. Book flybilletter her.

Bus
Der kører busser til praktisk taget hver en lille flække i Tyrkiet, og det er billigt. Der går også langdictancebusser mellem større byer.

Tog
Togene kan ikke helt konkurrere med busserne rent prismæssigt. Tognettet er rimelig veludbygget mellem større byer, hvor man kan tage sovetog.

Taxi
Taxier er billige i Tyrkiet, men kan være en halsbrækkende oplevelse. Der er taxier at få i alle store og mellemstore byer.

Billeje
Man kan leje biler i de store byer hos de store udlejningsselskaber. Der er udmærkede veje og mange benzinstationer i landet.

Båd eller færge
Der er færger mellem Istanbul og Izmir og Istanbul og Trabzon (dog kun juni til september). Der er også en flyvebåd fra Istanbul til Bursa.

Andre transportformer
I Istanbul, Ankara og Izmir kører der sporvogne. Man kan også med fordel tage en dolmus flere steder i Tyrkiet. En dolmus er en kollektiv taxi, der kører en bestemt rute.

Specielle forhold
Top Tyrkiet er ikke et helt igennem sikkert land at rejse i. Der har gennem årene været nogle grimme tilfælde af jordskælv, hvor mange mennesker er blevet dræbt.
Også en række terrororganisationer, for eksempel den kurdiske organisation PKK, har været aktive i Tyrkiet op gennem 90'erne.

Seværdigheder i Tyrkiet

Byen Adana (Adana)
Adana er den fjerdestørste by i Tyrkiet og på mange måder moderne.
Området har nogle interessante seværdigheder.
I Adana ligger et spændende arkæologisk museum, og på vejen til Iskenderun kan man finde flere af romernes efterladenskaber. Adana er i øvrigt berømt for Adana-kebab.

Byen Alanya (Alanya)
Alanya ligger 115 kilometer øst for Antalya, og kan godt konkurrere med Antalya om turisterne. Der er flere seværdigheder i Antalya by blandt andet et ældgammelt tårn, der sandsynligvis er blevet brugt som fyrtårn engang, en moské fra 1250 og en tidligere byzantisk kirke, der i dag gemmer på den lokale arkæologiske museum.

Hizar (Ankara)
Næsten alle Ankaras historiske monumenter ligger omkring det gamle citadel Hizar. Ifølge sagnet fandt man et gammelt anker, da man byggede citadellet, og det var sådan Ankara (Ancyra på tyrkisk) fik sit navn. Indenfor murene finder man i øvrigt eksempler på gamle tyrkiske huse og bazaren "Bedesten."

Ruinerne (Ankara)
Et besøg i Ankara bør indeholde en tur til ruinerne fra det romerske teater og det romerske bad fra det 3. århundrede. Samtidig kan man se Julians søjle, der er et mindesmærke fra det 4. århundrede.

Shopping (Ankara)
Der er gode muligheder for at shoppe i Ankara. Atakule og Karum Center er rigtig gode storcentre, hvor man kan finde billige og udmærkede varer. I Ankara kan man generelt finde mange specialiteter såsom uld, honning og pærer.

Byen Artvin (Artvin)
Artvin er en utrolig smuk by med en behagelig atmosfære. Store skove, bjerge, søer og floder præger området omkring byen, og selve Artvin byder på maleriske huse og gader. Coruh Floden går gennem området, og der er gode muligheder for eventyrlig river-rafting.

Byen Bayburt (Bayburt)
Bayburt var engang et vigtigt sted på den gamle Silkevej og blev besøgt af blandt andet Marco Polo. Byen har rester fra et byzantisk slot og har flere interessante moskéer. Man kan også prøve et tyrkisk bad i byen og se det fantastiske Sirakayalar vandfald.

Aya Sofya kirken og Den blå Moské (Istanbul)
Aya Sofia blev bygget i 548 og var dengang den mægtigste kirke blandt kristendommens kirker. Kirken af guddommelig visdom, som den hedder har dog måttet slås med jordskælv gennem årene og bliver i dag holdt oppe af cementpiller, der giver den et temmelig brugt udseende. Den er dog meget imponerende indvendig. Se samtidig Den blå Moské, der har de smukkeste proportioner og udstråler den største elegance, man kan forestille sig.

Topkapi Paladset (Istanbul)
Topkapi Paladset skal ses, hvis man er i Istanbul. Bygningen er fra det 15. århundrede, og var gennem århundrederne hjemsted for sultaner og hundreder af konkubiner. Paladsets harem var et lille samfund i sig selv. Der boede op til 500 mennesker af gangen i paladset.

Byen Sivas (Sivas)
Sivas ligger 1275 meter over havets overflade og er dermed den højest placerede by i Anatolien. Den er samtidig den mest bjergrige og har gennem århundrederne fungeret som gemmested i krigsperioder. Sivas gemmer på flere interessante ruiner tilbage fra 1100-tallet.

Område og byseværdigheder

Område:
Tyrkiets Sortehavskyst
Tyrkiets ægæiske kyst
By:
Adana
Alanya
Ankara
Artvin
Bayburt
Istanbul
Sivas
Tasucu

Charterrejser til rejsemål i Tyrkiet

Charterrejser til Tyrkiet med udvalgte charterbureauer

Bedøm rejsemål
4,3
(23 bedømmelser)
Rejsetilbud
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK