Strand i Side

De bedste strande i Side | Læs om de 2 lækre strande

Klaus Bork Hansen
På en halvø ved Tyrkiets sydvestlige kyst ligger populære Side, som har to lækre strande, der strækker sig mod både øst og vest. Her kan du læse om strandene i Side og den 3 kilometer lange strandpromenade.

Uanset om du vælger den vestlige strand eller den østlige strand i Side, kan du glæde dig til at nyde daselivet på byens 3 kilometer lange strandpromenade. De mange strandbarer, caféer og restauranter langs strandpromenaden har en smuk udsigt over havet. Det er oplagt at gå herhen, hvis du vil nyde din frokost eller en kølig drink. Promenaden er også perfekt til en jogge- eller løbetur og en romantisk gåtur i solnedgangen.

Den vestlige strand i Side

En strand med rækkefølge af solvogne og parasoller, folk der bader i havet, og både samt en mole i baggrunden.

Veststranden (West Beach) i Side er den mest børnevenlige strand. Den er kendt for sin brede, gyldne sandstrand og det lavvandede, klare middelhavsvand.

Dette maleriske stykke kystlinje strækker sig knapt 1 kilometer mod vest fra Side til strandområdet Kumköy. Her ligger de fleste hoteller.

På veststranden finder du alt, hvad du behøver til en behagelig dag i solen: fra leje af liggestole og parasoller til et pænt udvalg af vandsportsaktiviteter fx jetski, vandski og dykning.
Det er et skønt sted for dig, som elsker sol, hav og sand.

 • Henvender sig til: Familier med børn i flere aldersklasser, dig som elsker vandsport og dig, som ikke vil bevæge dig langt for at komme til stranden.
 • Stranden er kendt for: Stranden ligger tæt på Sides antikke ruiner. Det giver dig en skøn fornemmelse af at nyde en strandferie i historiske rammer.
 • Pris: Gratis adgang; betaling for leje af udstyr og faciliteter fx liggestole.
 • Tilgængelighed: Nemt tilgængelig til fods fra Side by, og det er et praktisk valg, hvis du bor i byen.
 • Længde og bredde: Stranden er 5 km. lang, og den brede kystlinje sikrer, at der er masser af plads til alle.
 • Sandtype: Gyldent og blødt sand, som er perfekt til solbadning og strandspil. Der er lidt sten i vandet.

Den østlige strand i Side

Solnedgang ved kysten med træer og planter i forgrunden og stranden, bøjer og en mole i baggrunden.

Øststranden (East Beach), som er placeret på den modsatte side af Side, tilbyder en lidt anderledes oplevelse.
Her finder du en lidt roligere strand med fint sand og klarere vand. Det er et ideelt sted for dig, som søger en mere afslappende strandoplevelse. Denne strand er typisk besøgt af de lokale og dig, som bor på et hotel, der ikke har egen strand.

Her er et mindre udvalg af vandsportsaktiviteter. Til gengæld bliver vandet hurtigere dybere end på Veststranden. Derfor er denne strand god til fx snorkling eller en svømmetur. Du skal dog være opmærksom på, at der til tider kan være høje bølger.

I strandområdet kan du vælge imellem flere små charmerende strandbarer med udsigt over havet. Her kan du nyde en drink og smage lokale delikatesser.

Den betagende solopgang ved Øststranden er et must-see for dig, som også står tidligt op i ferien. Det smukke syn tiltrækker morgenmennesker og fotografer, som nyder at tage smukke naturbilleder.

 • Henvender sig til: Solbadere og familier, som foretrækker en strand med mere ro.
 • Pris: Gratis adgang; betaling for leje af udstyr og faciliteter.
 • Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller til fods fra Side by. Oplagt til en gåtur eller udflugt.
 • Længde og bredde: Strandens længde og moderate bredde tilbyder en rolig og afslappende atmosfære.
 • Sandtype: lidt grovere sand end på Veststranden. Men sandet er stadig fint nok til dig, som ønsker at slappe af eller lege i sandet.

Jeg håber, at du er blevet lidt klogere på, hvad du kan forvente af Veststranden og Øststranden i Side.
Skriv endelig en kommentar, hvis du har flere tips til strandene.

Fotos:
Strand i Side © Vladislav Zolotov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En strand med rækkefølge af solvogne og parasoller, folk der bader i havet, og både samt en mole i baggrunden. © miracsaglam / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Solnedgang ved kysten med træer og planter i forgrunden og stranden, bøjer og en mole i baggrunden. © Vladislav Zolotov / iStock / Getty Images Plus via Getty ImagesSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.