Rejser til Antalya

Rejser til Antalya

TYRKIETS RIVIERA: Antalya og regionen omkring den smukke, moderne by kaldes af mange for Tyrkiets Riviera, og charterturister flokkes da også om byen.

Billige rejser til Antalya

Fra København

Fra Billund

Fra Aalborg

Udvalgte rejsetilbud til Antalya

 • Udvalgte tilbud

 • København

 • Billund

 • Aalborg

 • Hamborg

Exporoyal Hotel
Exporoyal Hotel Dobbeltværelse
Antalya, Tyrkiets sydkyst, Tyrkiet 3. dec fra Hamborg 7 nætter
1.860,- Vælg
H.M.A. Hotel & Suites
H.M.A. Hotel & Suites Studio standard
Antalya, Tyrkiets sydkyst, Tyrkiet 4. dec fra Billund 7 nætter
2.019,- Vælg
Exporoyal Hotel
Exporoyal Hotel Dobbeltværelse
Antalya, Tyrkiets sydkyst, Tyrkiet 5. dec fra København 7 nætter
2.595,- Vælg
Suite Laguna Hotel
Suite Laguna Hotel Standardværelse
Antalya, Tyrkiets sydkyst, Tyrkiet 3. okt fra Aalborg 7 nætter
3.290,- Vælg
Bedøm rejsemål (87 bedømmelser)
4.6

De allerbedste charterrejser til Antalya

TYRKIETS RIVIERA: Antalya og regionen omkring den smukke, moderne by kaldes af mange for Tyrkiets Riviera, og charterturister flokkes da også om byen.

Antalya er en af Tyrkiets absolut mest populære feriedestinationer. Chartergæster fra hele verden lander i den nærliggende Antalya Internationale Lufthavn for derfra at begive sig ud i det skønne Tyrkiet.

Mange turister tager fra lufthavnen til deres resort, men i løbet af ferien vender de lige tilbage til millionbyen Antalya, der har masser af gode oplevelser og seværdigheder.

En god, nem og billig måde at komme rundt i Antalya er med dolmus. Ordet betyder oprindeligt fyldt op, men i Antalya kører dolmusser efter en tidsplan, og venter derfor ikke med at køre til de er fyldt op.

Historiske Antalya

Den moderne og driftige by har en historie, der mindst går tilbage til år 150 før vores tidsregning.

En charterferie til Antalya giver derfor mulighed for betagende kulturelle og historiske oplevelser. Den gamle bydel med de små, snævre gader er rolig og fredfyldt og mange vælger derfor at besøge denne del af Antalya, der står i skarp kontrast til den moderne pulserende by.

Der er flere mulige veje ind til denne charmerende del af det gamle Antalya, men mange vælger at gå gennem dem smukke Kejser Hadrians-port.

Romerne har i det hele taget efterladt sig mange spor i og omkring Antalya, som det er værd at besøge ind imellem strandturene.

Åndehuller

Tæt ved Hidirlik-tårnet ligger parken Kraalioglu, der med sine træer er et frisk åndehul meget tæt på Antalyas centrum.

Er man på jagt efter den nyere tids historie – så er museet for Tyrkiets grundlægger, Kemal Atatürk, det rigtige sted at gå hen. Landsfaderen boede i Antalya flere gange, og museet er indrettet i en villa, byen forærede ham.

Mange moskeer i Tyrkiet er tidligere kirker, der blev lavet om til moskéer, da de kristne blev fordrevet fra landet. Det gælder også Kesik-minaret – Hesapci – der oprindelig var en byzantinsk kirke.

Antalyas arkæologiske museum giver et godt billede over regionens historie fra oldtid til osmannisk tid.

Strand og vand

Antalya er kendt af charterturister over hele verden for sine utroligt smukke, gyldne sandstrande.

Blandt børnefamilier er strandene en oplagt mulighed for afslapning og aktiviteter, da vandet indbyder til leg og badeliv.

Den vestlige strand i Antalya består mest af småsten og groft strand. Den er elsket af mange, da den ligger meget tæt på Antalya Beach Park, hvor det er muligt at søge ind under træerne i den svalende skygge. Det er også her, at man finder de små hyggelige barer og restauranter.

Mod øst ligger den meget lange strand, der har mørkt sand og småsten. Den hører også til blandt de mest populære og eftertragtede strande.

Strandene i hele Antalya-regionen byder på vandsport af enhver slags – dykning, vandski, jetski eller leje af båd.

Fest og farver

Charterrejsende elsker Antalyas natteliv. Især i området omkring den smukke marina, finder unge og ældre et overflødighedshorn af festlige barer, pubber, diskoteker, natklubber og karaokebarer.

På grund af de mange turister er det muligt for alle – uanset musiksmag – at finde lige den stilart, man elsker. På natklubberne kan man finde farverige shows, vild dans og hygge – til den lyse morgen. I Antalya er natten ung for alle.

Antalya har et godt og varieret udbud af gode restauranter, og priserne ligger under det danske niveau. Faktisk er det så billigt at gå ud at spise, at det næsten er en fornøjelse i sig selv. Samtidig er servicen helt i top på stort set ethvert sted i byen. Service er en del af kulturen og falder derfor helt naturlig for de ansatte. Mange turister benytter af den grund ferien til at finde en ny madoplevelse hver aften.

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Antalya | Charterresor till Antalya

Charterrejser til rejsemål i Tyrkiet

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Antalya

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Antalya?

Du kan rejse til Antalya fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg, Bornholm (Rønne) og Aalborg

Charterbureauer med charterrejser til Antalya

 • Billige charterrejser med Corendon
 • Billige charterrejser med Escapeaway
 • Billige charterrejser med Mixx Travel
 • Billige charterrejser med Nazar
 • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
 • Billige charterrejser med Spies
 • Billige charterrejser med Sunweb
 • Billige charterrejser med Ticket
 • Billige charterrejser med TripX
 • Billige charterrejser med TUI

Antalya – Hvor historie og charme mødes

Omringet af de grønne Taurusbjerge og indhyllet i et af historiens vigtige knudepunkter ligger denne tyrkiske perle langs den lækre sydkyst i Tyrkiet.

Mere om ferie i Antalya

En ferie i Antalya kan byde på oplevelser for enhver. Her findes der god afslapning, hvor du kan nyde den varme sol eller forkæle dig selv med et tyrkisk bad. For de mere opdagelseslystne, byder de omkringliggende grønne bjerge op til eventyr, og Antalya er et historisk vidunder, hvor du kan fordybe dig i de fortryllende gamle dele af byen.

Forkælelse og afslapning med rejser til Antalya

Selvom Antalya er en rigtig interessant historisk by, så er kysten langs denne hyggelige by også perfekt for afslapning. Der findes nemlig et par lækre strande her, som for eksempel den lækre Lara strand, hvor du kan slappe af og komme ned i et helt andet gear.

Klimaet på den tyrkiske sydkyst er varmt og solsikkert, og Antalya er et godt alternativ til mange af de andre turistbyer langs med kysten. I Antalya har du også rig mulighed for at forkæle dig selv med lækkerier fra det tyrkiske køkken. Prøv for eksempel nogle af de lækre kebabretter, som man kan finde på de spændende lokale restauranter i den gamle bydel. Tyrkerne er også glade for at bage, og en lækker specialitet, som du ikke bør misse, er den nationale stolthed ”Gözleme”.

En unik og afslappende oplevelse kan også være en tur i Hamam. Det er et tyrkisk bad, hvor man kan få forskellige behandlinger, der alle går ud på at få dig til at føle dig bedst mulig tilpas og få en skøn og lækker hud efterfølgende.

Kultur og historie på din ferie i Antalya

Rejser til Antalya kan dog også være meget mere end badeferie med sol og afslapning. Den charmerende by har nemlig en central placering i historisk sammenhænge, hvor de utallige store folkeslag alle har sat sig præg på byen.

Det kan anbefales at gå en tur rundt i den gamle bydel, og derefter nyde den gamle romerske havn, hvor de traditionelle træskibe vugger og venter på at tage dig til søs. Eller hvad med at besøge et af de gamle osmanniske paladser eller måske gå en hyggelig tur rundt langs Hadrians port, der stammer helt tilbage fra 100-tallet e.Kr.

Find rejsen til Antalya her

Find inspiration til Antalya her