Billede af en tropisk strand med parasoller, palmetræer og en klar blå himmel.

Rejser til Izmir

STORBYLIV: Izmir er Tyrkiets tredjestørste by, og den er elsket af charterturister fra hele verden for dens blanding af storbyliv og turisme.

Billige rejser til Izmir

Fra København

Udvalgte rejsetilbud til Izmir

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Hamborg

Ontur Hotel
Ontur Hotel Standardværelse
11. jun fra Hamborg 7 nætter
4.395,- Vælg
Ontur Hotel
Ontur Hotel Standardværelse
30. maj fra København 7 nætter
4.445,- Vælg
Bedøm rejsemål (95 bedømmelser)
4.5

Find charterrejser til Izmir

På Tyrkiets centrale kyst ved Ægæerhavet ligger storbyen Izmir. Faktisk er byen landets tredjestørste by med sine 3,7 millioner indbyggere.

Izmir er en moderne by med et hektisk handelsliv. Byen ligger smukt i en bugt omgivet af bjerge.

Oprindeligt hed byen Smyrna, og den kan datere sin historie tilbage tusindvis af år før Kristus. Byen er også kendt som Homers fødested, men der er bestemt ikke meget oldtid over den moderne by Izmir. Her er brede boulevarder, shoppings centre og naturligvis et rigt byliv.

Izmirs transport er effektiv, og man kan uden problemer anvende både busser og taxaer. Der er færger til en række andre havne og en metrolinje forbinder byens centrum fra Konak torvet til den nordøstlige Bornova.

Izmir er kendt som Vestens perle, og området omkring byen er et underskønt stykke natur. Samtidig er regionen og byen rig på historisk og kulturel arv.

Strand og vand

Turister kan finde mange gode strande i de omkringliggende byer. Izmir er ikke selv et baderesort, men byer som Foca, Cesme, Dikili, Alacati, Urla, Seferihisar, Ilica og Ozdere og Kusadasi mod syd har fine strande. Fra centrum af Izmir kan man nemt nå til strandene med offentlig transport.

Meget tørre og solrige somre gør en charterrejse til Izmir til en charterferie, man husker længe. Man skal kun tænke på at hygge sig og nyde det fantastiske klima. Vælg helst et hotel med aircondition på værelset – det skal der nok blive brug for!

Fra havet kan man dog være heldig, at der kommer en svalende brise. Hvis man vil nyde vand og luft, kan man også gå en tur til havnepromenaden og nyde det vidunderlige Ægæiske Hav og udsigten.

Aktiv i Izmir

En af de helt store attraktioner i Izmir er Kultur Parken, der har en række meget sjældne og værdifulde træer og buske. Antallet af træer er over 8000, og parken betegnes af mange som byens lunger.

I parken er der amfiteater, museer, sportscenter, kunstcenter, restauranter, zoo og legepark. Det er her fastboende og turister går hen for at slappe af.

Når man er på storbyferie i Izmir, er det helt naturligt for turister at gå ind til Konak, der er byens centrale torv med det berømte klokketårn fra 1901 – af den smukkeste marmor. Byen er også kendt for sin berømte basar, Kemeralti. Basaren har rødder tilbage til det ottomanske regime, og det er indbegrebet af tyrkisk kultur.

Izmir har også en anden noget anderledes seværdighed – den store “elevator”, Asansro. Den blev bygget af en jødisk forretningsmand for at gøre det lettere at komme op til Izmirs centrale bakketop. Helt op på toppen er det muligt at nyde god mad i restauranten og få et skønt blik ud over Izmir.

I byen

Som i enhver storby med respekt for sig selv er nattelivet i Izmir festligt og forførende. Små barer spiller tyrkisk musik, og andre steder finder man europæiske top DJ’s, der fyrer den af til ud på morgenstunden. Nattelivet i Izmir skuffer ingen.

Charterrejsende fra Europa elsker byen for dens liv og spændende natteliv. Faktisk, så er Izmir med helt fremme og står ikke tilbage for andre europæiske storbyer i den henseende.

Turister, der tager på chartertur til Izmir, får foruden en skøn charterferie også en helt speciel oplevelse, hvis de tager i byen i Izmir. Man bør simpelthen ikke snyde sig for den oplevelse Izmirs barer, diskoteker og natklubber byder turisterne og de fastboende. Det særlige ved Izmir er netop, at de fleste steder henvender sig til begge grupper og derfor har en høj standard.

God tur til Izmir.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Izmir

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Izmir?

Du kan rejse til Izmir fra København (Kastrup)

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Izmir | Charterresor till Izmir

Andre rejsemål til Tyrkiets vestkyst

Charterbureauer med charterrejser til Izmir

  • Billige charterrejser med Mixx Travel
  • Billige charterrejser med SOLFAKTOR