4 storbyer for solorejsende

Har du lyst til at rejse alene, men er du usikker på, hvor du skal tage hen? Når man tænker på alenerejser, forestiller man sig ofte grupperejser for singler med fælles udflugter og måltider. Det kan selvfølgelig være en fantastisk oplevelse, men det er ikke det eneste alternativ du har, hvis du vil rejse alene.

Hvad siger du til at rejse alene på storbyferie? Fordelen er, at du kan bruge tiden, som du har lyst til, og du kan gå i dit eget tempo. Du slipper for at indgå kompromisser med dine rejsekammerater om, hvad I skal se og ikke se, og du bestemmer selv, hvor længe du vil sove om morgenen. Du kan slet og ret gøre lige, hvad du vil.

Inspiration og gode råd


Her har vi samlet 4 storbyer for solorejsende. Vi håber, at du bliver inspireret!

Solorejsende i New YorkSolorejsende i New York

I New York er du sjældent alene. I byen som aldrig sover, er der altid noget du kan lave, uanset om du er kunst- eller sportsinteresseret, vil smage mad fra hele verdenen eller foretrækker historiske seværdigheder. Amerikanerne er imødekommende og hjælpsomme, og det gør det nemt at færdes alene i New York.

Et andet plus er selvfølgelig sproget. I smeltediglen New York er de vant til, at folk har forskellige accenter, så du behøver ikke at være bekymret for, om dine engelskkundskaber er gode nok.

Ved seværdigheder såsom Frihedsgudinden, Ellis Island og Empire State Building kan du være sikker på at være omringet af andre mennesker, og det er ofte let at komme i snak med dem.

Hvis du vil gå lidt i fred og ro en dag, kan vi anbefale en tur over broen til hippe Brooklyn. Selv om bydelen er populær, finder du også rolige boligområder med ikoniske brownstone-bygninger. Lad tankene vandre, og nyt følelsen af at være newyorker for en dag.

Solorejsende i RomSolorejsende i Rom

Selv om Rom ofte anses som en romantisk by for par, er det også en fin by at besøge, når du rejser alene.

Atmosfæren og det livlige folkeliv får dig hurtigt at føle dig som en del af byen, og de historiske bygninger og monumenter ligger så tæt på hindanden, at det kan føles, som om du bevæger dig rundt i teaterkulisser.

Colosseum, Peterskirken, den spanske trappe, Piazza Navona og Pantheon er bare nogle af de seværdigheder, du bør opleve på en tur til Rom. Her er så meget at kigge på, at det er let at glemme, at man rejser alene!

Roms kompakte centrum er desuden fuld af hyggelige smøger, smarte Vespaer, gelateriaer med fantastisk is og gestikulerende italienere. Rom – una città meravigliosa!

Solrejsende i HelsinkiSolorejsende i Helsinki

Finland ligger som nummer 6 på Global Peace Index listen som rangerer 162 lande efter, hvor trygge de er at færdes i. Finlands hovedstad Helsinki er ikke et typisk rejsemål for danskere, som vil på storbyferie, men byen i øst har meget at byde på.

Med kort afstand til Danmark og fuld af velkendt nordisk kultur, egner byen sig godt for personer, som rejser alene. I Helsinki er der få påtrængende sælgere, så du kan gå rundt i dine egne tanker og nyde byen.

Du kan for eksempel tage til Sveaborg, eller Suomenlinna, som den hedder på finsk. Sveaborg er et af verdens største kystfæstninger og ligger på nogle holme udenfor Helsinkis havn. Fortet er en del af UNESCOs verdensarvliste og blev påbegyndt af det svenske forsvar i 1748. Her finder du bl.a. caféer, restauranter og 6 forskellige museer, og i løbet af sommeren foregår der mange arrangementer herude.

Det er nemt at komme til Sveaborg, fordi færgen, som går dertil, er en del af Helsinkis kollektivtilbud. Turen går fra Salutorvet og tager rundt 15 minutter.

Andre seværdigheder inkluderer blandt andet Senatstorvet, Esplanadi Parken, Sibeliusmonumentet og Domkirken. Torvekvarteret er et hipt område med designbutikker og caféer.

På Salutorvet kan du købe souvenirer, traditionelt håndværk og delikatesser. Hvis du er interesseret i finsk design, bør du også tage turen ind omkring Helsingfors Designmuseum.

Solorejsende i TbilisiSolorejsende i Tbilisi

Har du hørt om Tbilisi? Georgiens hovedstad er ukendt for de fleste danskere , men det er en virkelig hyggelig by med kirker, grønne områder og mange livlige caféer og kan derfor være et alternativt valg af rejsemål til solorejsen for singler med lidt eventyr i blodet.

Befolkningen er utroligt gæstfri og vil gerne hjælpe, og selv om det officielle sprog er georgisk, kan mange engelsk.

Byen har en lang historie bag sig, og du kan udforske spændende seværdigheder såsom for eksempel Narikala-fæstningen, Sameba katedralen, Tbilisi Opera and Ballet Theatre og den moderne Fredsbro.

Derudover har byen flere museer, som hører til under Georgiens Nationalmuseum.

Tbilisi er også en gastronomisk by – så her får du mad og vin i særklasse, som inkluderer flere lokale specialiteter.

Hvis du har lyst til en eksotisk og hyggelig storbyoplevelse, er Tbilisi et muligt valg.

Topfoto: istockphoto / PeopleImages
Foto av pige i New York: istockphoto / Leonardo Patrizi
Foto af hus i Tbilisi: istockphoto / gregory_lee
Foto af Colosseum: istockphoto / gianlucabartoli
Foto af domkirken i Helsinki: istockphoto / jpa1999
Foto af selfie: istockphoto / gruizza

Gode tilbud på flybilletter

SolorejsendeKlik på de flybilletter, som passer dig, og du bliver derefter sendt over i vores flysøgemaskine. Her kan du bl.a. ændre på rejsedatoer og vælge den billigste eller hurtigste flyrejse. Du kan også se vores priskalender, som viser, hvilke dage du kan rejse billigst.

Priserne inkluderer fly t/r og er fundet af vores brugere inden for de sidste 48 timer og kan derfor være ændret. Sommetider har brugerne ikke søgt på en bestemt storby inden for 48 timer, og derfor er der ingen tilbud.
 
 

Flybilletter til New York

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til New York her.
 

Flybilletter til Rom

Billund - RomFra 188,-Søg
København - RomFra 298,-Søg
Aalborg - RomFra 919,-Søg
Hamborg - RomFra 1.134,-Søg

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Rom her.
 

Flybilletter til Helsinki

København - HelsinkiFra 555,-Søg
Billund - HelsinkiFra 1.537,-Søg

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Helsinki her.
 

Flybilletter til Tbilisi

Billund - TbilisiFra 3.028,-Søg

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Tbilisi her.
 

Pakkerejse med fly og hotel

Hvis du gerne vil købe en pakkerejse med fly og hotel, kan du bare søge på de samme datoer, som er angivet ovenfor. Det kan du gøre her.

Hoteller

Hvis du hellere vil købe flybilletter og hotel separat, kan du finde dit hotel her.

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Lav selv en søgning efter flybilletter her.
 

Relaterede artikler

Kommentarer til indlægget

  1. jeg har altid rejse alene og vil gøre igen og igen ellers miste oplevelelser

    • Mahvash, mange tak for din kommentar. Det er dejligt at høre, at du trives med at rejse alene.
      Jeg håber, at det vil give flere mod på at rejse alene! Jeg ønsker dig mange gode rejseoplevelser fremover!

      Mange rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.