Storbyferie i Málaga - stranden er skøn

Storbyferie i Málaga – De bedste tips og tilbud

Hanne Olsen
Når du holder storbyferie i Málaga, kan du gå på opdagelse i byens mange kultur- og kunstoplevelser om formiddagen, holde siesta på stranden om eftermiddagen og spise god mad og shoppe om aftenen. Samtidig er du tæt på Andalusiens mange smukke og historiske landsbyer. Få mine bedste tips til Málaga, og se de billigste flybilletter og rejser lige nu.

Din hurtige vej til tips og tilbud til Málaga

Du er selvfølgelig velkommen til at læse artiklen om storbyferie i Málaga fra toppen og ned.

Men hvis du er på jagt efter et bestemt tip eller et godt tilbud til Málaga, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Hvad koster flybilletter til Málaga?
Transfer fra lufthavnen ind til centrum
Hvor skal du bo i Málaga?
Málagas strande
Málagas mest kendte seværdigheder
Málagas mest populære kvarterer
Tips til gode gratis seværdigheder i Málaga
Sådan kommer du rundt i Málaga
Oplevelser for børn i Málaga
Mad og drikke i Málaga – her skal du spise
Shopping i Málaga
Hvornår er det bedst at besøge Málaga?
Udflugter ud fra Málaga
Mine tre bedste oplevelser i Málaga
Se aktuelle flybilletter og pakkerejser til Málaga

Hvad koster flybilletter til Málaga?

Der er direkte fly til Málaga fra alle lufthavne i Danmark. Priserne svinger meget alt efter hvilken ugedag, du flyver, om du rejser i høj- eller lavsæson, og hvilken dansk lufthavn, du flyver fra.

De billigste flybilletter fra København koster ca. 400 kr. (uden bagage). Flybilletter til Malaga fra Billund koster ca. 450 kr. (uden bagage). Flyrejser fra Aalborg, Aarhus og Hamborg koster fra ca. 800 kroner og op.

De nævnte frapriser er vejledende. I perioder med priskrig vil priserne falde, og vil du rejse til Málaga i sommerferien, kan priserne nogle gange være fordoblet.

Tjek Travelmarkets flysøgemaskine for at få overblik over priserne.

Her kan du se aktuelle flybilletter til Málaga:

Aarhus - MalagaFra 298,-Vælg
Billund - MalagaFra 326,-Vælg
København - MalagaFra 530,-Vælg
Aalborg - MalagaFra 589,-Vælg
Hamborg - MalagaFra 669,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Málaga i Travelmarkets flysøgemaskine.

Tjek også denne lavprisoversigt, hvor du kan se de billigste flybilletter til Málaga i din rejsemåned:
Hvad koster flybilletter til Málaga? Få hjælp til at finde billige flybilletter

Transfer ind til Málaga

Det er nemt at komme fra Lufthavnen til Málagas centrum med offentlig tranport.

Ekspresbussen, linje A, kører til centrum på ca. 15 minutter, og det koster 3 euro.

Der kører også tog fra Málaga lufthavn til centrum hver halve time (følg skiltene i ankomsthallen). Det koster også 3 euro for en billet.

Der er masser af taxaer i lufthavnen, og prisen for at køre til Málaga centrum er ca. 25 euro.

Seværdigheder i Málaga Skøn middelshavsstemning på Plaza_de_la_Constitucion

Hvor skal du bo i Málaga?

Bo midt i centrum i Málaga

Når man tager på storbyferie i Málaga, er det rarest at kunne gå til det meste. Det kan du, hvis du bor midt i centrum. Her finder du mange hoteller til priser fra 350 kr. per nat for et dobbeltværelse.

Jeg booker ofte en lejlighed gennem Airbnb, når jeg er i Málaga. En lejlighed til fire personer i centrum fås til priser fra 450 kr. per nat.

Sammenlign priser på hoteller i Málagas centrum i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Vælg et hotel ved Málaga-bugten

Luksus og havudsigt får du på hoteller ved Málaga-bugten (ca. 20 minutters gang fra centrum). En overnatning på dobbeltværelse på luksushotel koster fra 1500 kr. per nat.

Sammenlign priser på hoteller ved Málaga-bugten i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Málagas mest populære kvarterer

Den gamle bydel

En vigtig del af at holde storbyferie i Málaga er at gå rundt i byens charmerende gader, suge stemningen til sig, drikke kaffe på en café, spise god mad og kigge på smukke bygninger. Alt det får du i Málagas gamle bydel.

Lystbådehavnen i Málaga

Havneområdet

Málagas moderne havneområde består af Muelle Uno og Muelle Dos. Muelle Uno er er fyldt med små markeder, cafeer, butikker, barer og restauranter. Muelle Dos er en overdækket promenade, omgivet af 400 palmer, hvor det er populært at gå aftentur.

Málagas mest kendte seværdigheder

1. Alcazaba og det romerske teater

Det mauriske fæstningsværk Alcazaba fra 1000-tallet troner højt over byen, ved foden af Gibralfaro-bakken, og er en af Málagas mest besøgte seværdigheder.

Her kan du gå rundt i kompleksets skønne forening af forsvarsværk og palads med typiske arabiske gårdhaver og springvand og nyde skønne udsigter over byen.

Kig også forbi resterne af byens romerske teater fra år 100 f.KR, som ligger ved foden af Alcazaba. Her er der koncerter og forestillinger om sommeren.

Tips til Málaga

2. Picasso-museet

Den berømte kunstner, Pablo Picasso, (1881-1973) var født i Málaga, og et fint gammelt palæ mit i hjertet er nu dedikeret til hans kunst. Museet har 233 værker, som dækker mere end 80 års arbejde og tæller både malerier, keramik og skulpturer. Derudover er der løbende temaudstillinger om Picassos liv og arbejde.

3. Picassos fødehjem

På den hyggelige plads, Plaza de Merced, sidder Picasso i form af en statue, på en bænk og skuer ud over pladsen. Skråt bagved finder du kunstnerens fødehjem, hvor han boede med familien i sine første fire leveår. Her kan du se nogle af familiens private ejendele og et udvalg af Picassos værker.

4. Katedralen

Málagas katedral lyder kælenavnet ”Den enarmede dame” fordi den aldrig blev færdigbygget, og derfor kun har et tårn. Den blev bygget mellem 1528 og 1782 og er i barok- og renæssance-stil. Læg mærke til koret med meget smukke træudskæringer, gå en tur i haven og gå op på toppen, hvor du får fin udsigt.

Gratis oplevelser i Málaga

Málaga har 37 museer, og der er gratis adgang til mange af dem om søndagen, bl.a. de to største Alcazaba og Picasso-museet samt Botanisk Have. Derudover har Málaga skønne grønne områder, bl.a:

Mirador de Gibralfaro

I 130 meters højde finder du Málagas mest fantastiske udsigtspunkt, hvor du får 360 graders udsigt over havnen, kysten, den gamle bydel og tyrefægterarenaen. Turen derop går gennem smukke, blomstrende haver i Jardines de Puerta Oscura og er stejl, men du kan også tage bus nr. 35 derop.

Málaga Park

storbyferie i Málaga

Ved havnen ligger byens park. Her kan du gå rundt i tropiske omgivelser med et væld af farvestrålende blomster, duftende appelsintræer, rislede springvand og skyggende palmer.

Oplevelser for børn

Flere af Málagas museer er børnevenlige. Det gælder bl.a Alcazaba, Picasso-museet og Automobilmuseet.

Børn kan også få gode oplevelser på stadionet, La Roselada, der er FC Málagas hjemmebane, og Botanisk Have, der begge ligger i udkanten af byen.

Derudover er stranden og Málaga Park, med legepladser, også velegnet for børn. Ligesom der er plads til at de kan løbe rundt og hygge sig i den gamle bydel, hvor der er masser at kigge på og et stort bilfrit område.

Málagas strande

Du kan få både strand- og storbyferie i Málaga, og det er et af de store plusser ved byen.

Málaga har i alt 15 strande, og den mest centrale, Malagueta, ligger kun 10-15 minutters gang fra centrum. Malagueta er en børnevenlig sandstrand med godt badevand, og du har mulighed for at leje liggestole på stranden. Langs strandpromenaden er der flere gode strandbarer og restauranter.

Sådan kommer du rundt i Málaga

De største seværdigheder ligger tæt i Málagas centrum, så du kan gå til de fleste.

Kun få ligger i udkanten af byen, og de er nemme at komme til med bybusserne.

Vil du have overblik over byen, så tag med Hop On Hop Off-bussen, der stopper ved de vigtigste seværdigheder og har to ruter. En dagsbillet koster 20 euro og 40 euro med museumsbilletter.

Mad og drikke i Málaga

Málaga har masser af gode spisesteder, og du kan sagtens få en dagens menu eller et par tapas med en øl til omkring 10 euro, og to personer kan spise for omkring 35-40 euro på en middel restaurant.

Málaga er især kendt for sin forkærlighed for fritterede fisk, så det skal du smage.

2 anbefalelsesværdige restauranter i Málaga

Du kan zigzagge mellem restauranter og tapasbarer i den gamle bydel. El Pimpi er en typisk og populær, andalusisk bar og restaurant, der er værd at besøge.

Gode fiske- og skaldyrsretter får du på Los Mellizos.

Restauranter i Málaga

Mercado Central de Atarazanas

Det overdækkede madmarked, Mercado Central de Atarazanas, ligger i en smuk jernbygning med glasmosaikker.

Her kan du forkæle sanserne med lokale frugter og grøntsager i alskens farver og dufte samt mandler, oste, skinke og andre delikatesser til kufferten og spise tapas i en af barerne.

Min bedste madoplevelse

Er en meget lækker gourmetburger i sliderstørrelse med tyrehaleragout (rabo de toro), som jeg spiste på restauranten, KGB, der har fået en anerkendelse i Michelin-guiden.

Tyrehaleragouten er kraftig i smagen og så velsmagende i burgerudgaven, at folk står gerne i kø for at spise den.

Restauranter i Málaga

Shopping i Málaga

Vil du shoppe på din storbyferie i Málaga, så skal du gå ned ad byens berømte hovedstrøg, Marqués de Larios. Her finder du spanske mærker som Desigual, Mango Man, Bershka, Massimo Dutti.

I sidegaderne finder du også masser af butikker, både små, hvor du kan købe anderledes souvenirs, og store internationale mærker som Zara og H&M.

Málaga har også flere afdelinger af Spaniens svar på Magasin, El Corte Inglés og shoppingcentre som Larios Centro med over 90 butikker.

Shopping i Málaga

Hvornår er det bedst at besøge Málaga?

Málagas milde klima gør, at du kan besøge byen året rundt.

Året rundt er der også mange festivaler og begivenheder, som er værd at rejse efter, bl.a.:

  • Påsken med de store påskeprocessioner
  • Julen, hvor der er hyggelige julemarkeder
  • Den store byfest La Feria, i august

Tjek vejret og billige flybilletter til Málaga i din rejsemåned

Her finder du en række årstids- og månedsoversigter for populære storbyer, og du kan finde Málaga i de fleste af dem.

Mine tre bedste oplevelser i Málaga

Centre Pompidou

Under en multifarvet kube ved havepromenaden gemmer sig et moderne kunstmuseum.

Jeg elsker at studere kuben, når lyset ænder sig og reflekteres i det farvede glas i løbet af dagen og ved solnedgang. Den er også smuk om natten, når den er oplyst.

En af de bedste seværdigheder i Málaga

Gadekunsten i Málagas Soho-kvarter

Jeg elsker at gå på opdagelse i det cools Soho-kvarters gadekunst, skabt af nogle af de største internationale gadekunstnere som ROA, D*Face, Obey og lokale.

Museu del Automóvil

Málagas automobilmuseum (Museu del Automóvil) er imponerende.

Jeg interesserer mig ikke for biler, men det enorme museum præsenterer bilens og modens historie, blandet med grafisk design, på en meget smuk måde. Det var en WOW-oplevelse.

Udflugter ud fra Málaga

Tag en afstikker fra din storbyferie i Málaga og tag på udflugter til nogle af Andalusiens nærliggende, skønne byer. Du kan komme dertil med bus eller tog fra Málaga

Setenil de las Bodegas

En meget anderledes og imponerende by, der er bygget ind i klipper.

Ronda

Ronda er tyrefægtningens vugge og en smuk lille by, der kendt for sine tre broer. Puente Nuevo er mest kendt og har imponerende udsigt over kløften.

Frigiliana

Frigiliana er kendt som den smukkeste af Andalusiens hvide landsbyer med smalle, stejle gader med hvidkalkede huse og farverige blomsterkrukker i flok.

Udflugter fra Málaga

Har du fået lyst til at tage på storbyferie i Málaga?

Du kan flyve til Málaga fra København, Billund, Aarhus (Tirstrup), Aalborg og Hamborg. Og nedenfor kan du se aktuelle flypriser til Málaga tur/retur:

Aarhus - MalagaFra 298,-Vælg
Billund - MalagaFra 326,-Vælg
København - MalagaFra 530,-Vælg
Aalborg - MalagaFra 589,-Vælg
Hamborg - MalagaFra 669,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen tilbud eller forkerte afrejselufthavne? Du kan selv finde billige flybilletter til Málaga i Travelmarkets flysøgemaskine.

Skal du rejse til Málaga i en bestemt måned? Tjek denne lavprisoversigt, hvor du kan se de billigste flybilletter til Málaga i din rejsemåned:
Hvad koster flybilletter til Málaga? Få hjælp til at finde billige flybilletter

Og her kan du finde gode tilbud på pakkerejser til Málaga:

Malaga Nostrum
MalagaMalaga NostrumSpanien (3 nætter)Standard
2.095,-Vælg
Hotel Zenit Malaga
MalagaHotel Zenit MalagaSpanien (3 nætter)Standard
2.115,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du rejse i flere dage? Find selv flere pakkerejser til Málaga i vores søgemaskine med pakkerejser og charterrejser.

Tjek også: De 100 billigste charterrejser til Costa del Sol


 
Vi håber, du kan få glæde af Hanne Olsens rejsetips, og ønsker dig en skøn storbyferie i Málaga!

Har du andre gode tips til Málaga, er du velkommen til at dele dem med os i kommentarfeltet.

Fotos:
Alle fotos © spanienbloggen / Hanne Olsen


 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.