En kvinde med solbriller på hovedet ser ud over en vidstrakt hede eller mark med græs og små buske under en skyet himmel.

En weekend i Reykjavik med naturen helt tæt på – Se tips og tilbud

Annika-Myhre
Reykjavik adskiller sig fra mange af de andre storbyer, som jeg har besøgt, ved at være omgivet af storslåede naturoplevelser. Her får du mine bedste tips og gode rejsetilbud til din ferie i Island.

Din hurtige vej til tips og tilbud til en weekend i Reykjavik

Reykjaviks største seværdigheder

Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned, men hvis du er på jagt efter et bestemt tip eller et godt tilbud til Reykjavik, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Min søster og jeg har længet glædet os til vores weekend i Reykjavik. Og da vores fly lander i Reykjaviks Keflavik lufthavn, ligger tågen tæt over landskabet, hvilket er en voldsom kontrast til vulkanklipperne lige uden vinduerne i vores bus. Vi er landet i det eventyrland, som vi har længtes efter at se med vores egne øjne.

I dagene som følger tager vi på opdagelse både i og udenfor Reykjavik.

Og vi får en meget varieret weekend med den ene fantastiske oplevelse efter den anden, som indebærer alt fra storslåede vandfald til udsøgte madoplevelser inde i byen.
Læs også: Hvad koster flybilletter til Island? Tjek de aktuelle flypriser
Læs også: Hvornår er det bedst at rejse til Island?

Og her kan du læse om en anden rejseeksperts oplevelser i Island:
10 populære drømmerejser, som mange drømmer om

De mest kendte seværdigheder i Reykjavik og omegn

Med sine lidt over 120.000 indbyggere er Reykjavik Islands største by. Og byen byder sine besøgende velkommen med en dejlig gæstfri lillebystemning.

Der er flere forskellige seværdigheder inde i Reykjavik. Dem kombinerede vi med naturoplevelser i områderne rundt om byen.

Hallgrímskirkja

Det tog over 40 år at bygge denne ærbødige kirke, som ligger på en bakke og troner sig op over Reykjavik som et vartegn for hele byen.

Man kan tage en elevator op i toppen af kirken og få en panoramaudsigt over Reykjaviks bygninger og omkringliggende natur.

Harpa

Alene synet af Reykjaviks koncert- og operahus er en oplevelse i sig selv.

Bygningens stålfacade er udsmykket med omkring 10.000 uregelmæssigt formede vinduer, som sammen giver en prismelignende effekt. Vi besøger Harpa lige inden solen går ned og ser solnedgangen spejle sig i bygningen – det er utroligt smukt.

Hvalsafari

Det, der gør Island, og dermed Reykjavik helt unik, er naturoplevelserne. Fra havnen i Reykjavik afgår der forskellige turbåde med hvalsafarier, og tager du med, kan du være heldig at se både hvaler, delfiner og søpapegøjer.

Den Blå Lagune

Hvis der havde været en badestrand på månen, så havde den nok set ud som Den Blå Lagune.

Skal besøges på en weekend i ReykjavikVi stopper ved de geotermiske spabade på vejen fra lufthavnen til vores hotel. Lagunens berømte turkisblå farve skyldes de mere end 200 forskellige mikroorganismer, som findes i lagunens vand.

Da ”The Blue Lagoon” ligger på vejen mellem lufthavnen og Reykjavik, starter eller afslutter mange rejsende deres besøg på Island med et bad her. Derfor er her altid rigtigt mange mennesker.

The Golden Circle

For os, der er førstegangsbesøgende i verdens nordligste hovedstad, kan vi ikke komme udenom en heldagstur til ”The Golden Circle”.

Det mægtige GullfossvandfaldBussen, som vi har booket i forvejen, stopper tre gange undervejs ved stop, som er helt unikke på hver deres måde: Det mægtige Gullfoss-vandfald, det geotermiske parkområde Geysir og den UNESCO-beskyttede nationalpark Thingvellir.


 

Mad og drikke i Reykjavik

På mine tidligere rejser har maden aldrig rigtigt været en stor del af mine rejseoplevelser.

Jeg har rejst godt på god morgenmad som baguetter og yoghurt – og været helt tilfreds med det. I Reykjavik bliver jeg omvendt!

En ven har anbefalet, at vi booker et bord på restauranten Fish Market, og der forstår jeg endelig, at god mad kan være en stor del af rejsen.

Restauranter i Reykjavik til mindre måltider

Restauranter i Reykjavik

Jeg forsøger altid at planlægge mine rejsedage, så jeg har god tid ved morgenmadsbordet.

Under opholdet i Reykjavik spiser vi alle vores morgenmadsmåltider på hotellet. Næste gang jeg rejser til Reykjavik, vil jeg dog satse på en dejlig, lang morgenmad (som heldigvis kan gå over i frokost) på den berømte ”The Laundromat Cafe”, som jeg har hørt meget godt om.

Hvis du skal på tur til ”The Golden Circle”, så anbefaler jeg dig et stop på den familieejede gård Friðheimar. På Friðheimar avler de tomater via den geotermiske varme i undergrunden. Inde i det kombinerede drivhus og restaurant spiser vi en delikat tomatsuppe serveret med hjemmebagt brød.

Toprestauranter i Reykjavik

Som nævnt ovenfor er et besøg på restauranten Fish Market på Vesturgata et højdepunkt i Reykjavik.

Lakridschokolade i ReykjavikVi valgte en smagsmenu med 8 retter, som vi havde fået anbefalet af en ven. Alle retter på smagsmenuen var baseret på islandske råvarer.

Restauranterne Fish Company og Seafood Celler er også kendt for at tilbyde gode madoplevelser.

Lakridschokolade

Den islandske lakridschokolade fortjener sit eget afsnit. På et eller andet tidspunkt er islændingene kommet på den enestående idé at blande lakrids og chokolade, og sammen smager det helt fantastisk.

Undervejs på rejsen påtager jeg mig opgaven at smage mig igennem hele det islandske sortiment af lakridschokolade. Og inden vores hjemrejse lænser jeg butikshyldene for pakker med Djúpur, Draumur, Eitt Sett og Nizza, så jeg får mit helt eget lager af lakridschokolade derhjemme.


 

Shopping i Reykjavik

Normalt bruger jeg hverken penge eller tid på mine rejser på at gå rundt i butikker og shoppe – men på Island laver jeg et af mine bedste indkøb nogensinde.

I en af de utallige små butikker med kunsthåndværk køber jeg et halstørklæde i islandsk uld, og jeg har brugt det ofte siden købet.

Shopping i ReykjavikNår jeg tænker tilbage på min weekend i Reykjavik, så fortryder jeg ofte, at jeg ikke købte en traditionel islandsk ” lopapeysa”, en uldsweater med unikt design, og som nærmest er blevet til en signatur for islændingene. Trøjerne blev oprindeligt brugt af islandske bønder og fiskere, men i dag bruges trøjerne også af modeguruer fra hele verden.

De mest kendte shoppinggader i Reykjavik er Laugavegur og Skolavördustigur. Husk at tøjbutikkerne ofte er lukket om søndagen.


 

Her skal du bo på din rejse til Reykjavik

Min søster og jeg boede på Hotel Reykjavik Natura, som er et øko-venligt hotel med fokus på kunst, og som ligger cirka tre kilometer fra centrum (cirka 20 minutters gang). Her afsluttede vi vores lange dage i hotellets eget spa.

Hvis jeg skulle rejse en weekend til Reykjavik i dag, ville jeg formodentligt have valgt boutiquehotellet Hotel 101, som har et rigtigt godt renommé, eller alternativt ville jeg leje i lejlighed i centrum.

Tjek prisniveauet på ferieboliger i Reykjavik her.


 

Sådan kommer du rundt i Reykjavik

Reykjavik er ikke større, end at du kan bevæge til rundt til fods. Vores udflugter arrangerede vi med forskellige busselskaber.

Jeg vil stærkt anbefale dig at leje en bil i Reykjavik, når du skal på weekend i Reykjavik. Så har du mulighed for at opleve mere af landet på egen hånd, og du skal ikke indrette dig efter bestemte busafgange.

Drømmer du om a se nogle af de storslåede naturoplevelser uden for Reykjavik? Jeg vil anbefale dig at booke en bus hjemmefra, hvis du kun har en weekend i Reykjavik.


 

Mine 3 bedste oplevelser i Island

Islænderheste på Island

1) At ride på islænderheste kommer ind på en stensikker førsteplads. Følelsen af time efter time at tølte sig frem over vulkanlandskaber og være ét med naturen er umulig at slå. Min søster og jeg red sammen med en guide, og til trods for at regnen silede ned under en del af rideturen, så havde vi en magisk dag. Vi bookede vores ridetur gennem firmaet Eldhestar, som holder til lige udenfor Heragerdi.

2) The Golden Circle gav os en uforglemmelig smagsprøve på den store islandske natur. Højdepunktet er nationalparken Thingvellir, et meget smukt sted, hvor store dele af filmatiseringen af Astrids Lindgrens bog om Brødrene Løvehjerte blev filmet.

3) Jeg havde aldrig troet, at mad ville blive en stor del af mine rejseoplevelser, men vores middagsoplevelse på Fish Market fik mig til at tænke mig om. Specielt da jeg fik lov at afslutte måltidet med en pose Djupúr-lakridschokolade, som jeg nød i den islandske sommernat på vej hjem til hotellet.


 

Sådan finder du din rejse til Reykjavik

Her kan du sammenligne priser på flybilletter til Reykjavik.

Klik her for at finde billige flybilletter til Reykjavik i en bestemt måned.

Se også de billigste flybilletter, som er fundet af vores brugere inden for de sidste 48 timer.

Billund - Keflavik ReykjavikFra 794,-Vælg
København - Keflavik ReykjavikFra 1.608,-Vælg

Tjek prisniveauet på ferieboliger i Reykjavik her.

Og her finder du et udvalg af forskellige pakkerejser til Island.

Island
Island Fly & Drive fra KbhKøbenhavn - Island5 dage
Fra2.670,-Vælg
Island
Sky Lagoon og Golden Circle fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
Fra3.995,-Vælg
Island
Byrejse med Nordlys fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
Fra4.245,-Vælg
Island
Byrejse med Den Gyldne Cirkel fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
Fra4.365,-Vælg


 

Fotos:
Alle billeder © Annika MyhreSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.