Kraftigt vandfald ved en grønklædt klippe med udsigt over en frodig slette.

Seværdigheder Island

Centralisland

Højlandets enestående veje og vandrestier

Islands centrale højland opleves bedst fra en terrængående firhjulstrækker, fra hesteryg eller til fods. Området er gennemskåret af en lang række nummererede veje og vandrestier.Nævnes skal rute nummer F208, der fører forbi en lang række dampende kilder, snedækkede fjelde og spaltevulkanen Elgjá, der åbner sit 200 meter dybe og 600 meter brede dyb godt 40 kilometer gennem det forrevne landskab. Denne rute fører også forbi det fantastiske vandfald Ófærufoss.Rute nummer F35 starter ved vandfaldet Gullfoss og fører forbi to af Islands største gletschere. Denne rute går også forbi klippeområdet Kerlingarfjöll, der både rummer et væld af varme kilder samt et glimrende sommerskiterræn med lift.Det bør dog understreges, at området er meget barskt og kræver den største forsigtighed, ligesom man ikke bør begive sig ud i Islands centrale højland uden det nødvendige udstyr.

Islands Centrale Højland

Højlandets enestående veje og vandrestierIslands centrale højland opleves bedst fra en terrængående firhjulstrækker, fra hesteryg eller til fods. Området er gennemskåret af en lang række nummererede veje og vandrestier.Nævnes skal rute nummer F208, der fører forbi en lang række dampende kilder, snedækkede fjelde og spaltevulkanen Elgjá, der åbner sit 200 meter dybe og 600 meter brede dyb godt 40 kilometer gennem det forrevne landskab. Denne rute fører også forbi det fantastiske vandfald Ófærufoss.Rute nummer F35 starter ved vandfaldet Gullfoss og fører forbi to af Islands største gletschere. Denne rute går også forbi klippeområdet Kerlingarfjöll, der både rummer et væld af varme kilder samt et glimrende sommerskiterræn med lift.Det bør dog understreges, at området er meget barskt og kræver den største forsigtighed, ligesom man ikke bør begive sig ud i Islands centrale højland uden det nødvendige udstyr.

Gulfoss og Geysir

Geysir området

Den gejser, der har givet navn til hele Geysir-området, er desværre på grunds af ubetænksomme turisters vane med at smide klippestykker og andet skidt ned i kilden næsten slukket. Ind i mellem bliver Geysir dog ved hjælp af sæbepulver vækket kunstigt til live, og når det sker, vil de dampende kaskader af kogende vand kilden udspyr i mellem 20 og 30 minutter tage pusten fra de fleste.

Gullfoss vandfaldet

– Det gyldne vandfaldIslands bedst kendte vandfald, Gullfoss eller Det gyldne Vandfald ligger godt 10 kilometer fra Geysir området og er med sine voldsomme vandmasser et enestående eksempel på naturens fantastiske kræfter. Gullfoss styrter sig mere end 30 meter ned i en dyb, dyb kløft, og er man heldig, at solen skinner, kan man ofte se en smuk regnbue tage form over faldet.

Strokkur gejseren

Godt 100 kilometer fra Geysir-området ligger en af Islands mægtigste gejsere, Strokkur. Strokkur er langtfra udslukt og udspyr hvert tredje minut brusende stråler af skoldhedt vand op til 30 meter i vejret. Uddunstningerne varer kun et par sekunder hver gang, men hvilke sekunder.

Island

Den blå lagune (Island)

Islands berømte blå lagune er egentlig en kunstig sø, der opstod under opførelsen af et varmeværk i nærheden af Reykjavik. Søens enestående varme saltholdige vand stammer fra havet, men opvarmes af øens vulkanske undergrund til glæde for de mange fastboende og turister, der besøger stedet for at få sig en dukkert eller nyde godt af det helsebringende mineralholdige vand.En fantastisk oplevelse er det under alle omstændigheder at bade udendørs i de ellers så kolde islandske vintermåneder.Det varme vand har endvidere muliggjort dyrkning af bananer og anden frugt i søens umiddelbare nærhed.

Hallgrims-kirken

Hallgrims-kirken i Reykjavik er Islands største og dominerer da også bybilledet fra sin plads på toppen af en bakketop. Kirken, der blev påbegyndt i 1945 og først stod færdig 30 år senere, skal ligne et bjerg af lava og er opkaldt efter den islandske digter Hallgrímur Pétursson. Fra kirkens 75-meter høje tårn er der en fantastisk udsigt over byen.

Myvatn søen

Myvatn regnes på verdensplan blandt naturens virkelige vidundere. Bredderne ved Islands fjerdestørste sø er fyldt med lavaformationer, mens selve søen ikke er mere end fire meter dyb. Den lave dybde betyder, at solstrålerne kan nå bunden, hvilket igen sikrer optimale forhold for søens dyreliv. Myvatn regnes blandt verdens vigtigste ynglepladser for fugle, og søen, der hvert år tiltrækker turister i hobetal, er da også omdannet til naturreservat.

Nationalmuseet

Et besøg på Nationalmuseet i Reykjavik giver et godt indblik i Islands historie fra vikingetid til i dag. Her kan man se gamle islandske bygninger, museet kan blandt andet fremvise en kirkedør fra omkring år 1200, gamle landbrugsredskaber og flere andre genstande af kulturel eller religiøs art.

Perlan bygningerne

Reykjaviks vartegn, Perlan, ligger øverst på en bakke i byens udkant. Her opbevares Reykjaviks geotermiske vandreservoirer i seks store tanke, oven på hvilke den karakteristiske glaskuppel Perlan er placeret. Perlan rummer blandt andet et museum, en restaurant og en fantastisk udsigt over byen og dennes imponerende omegn.

Vulkanen Hekla

– naturkræfter i udbrudIslands verdensberømte vulkan Hekla (1491 meter) har mellem 1104 og 1991 været i udbrud 16 gange, og det vidner de omkringliggende arealer da også tydeligt om. Området var engang frugtbart, men ligger i dag ganske goldt hen, og under de store lava og askedynger er der igennem tiderne fundet ødelagte huse og gårde i massevis. Selvom området således er ganske trøstesløst, skal man dog ikke snyde sig selv for en fascinerende vandretur i selskab med en af naturens voldsomste kræfter.

Nordisland

Fiskeribyen Ólafsfjördur

Fiskeribyen Ólafsfjördur regnes blandt Islands smukkest beliggende byer. Og byen er da også ganske romantisk med udsigt til høje bjerge og Islands nordligste punkt øen Grimsey, der omkring 50 kilometer ude i havet gennemskæres af Polarcirklen.

Floddalen Ásbyrgi

– Slejpners hesteskoFloddalen Ásbyrgi er et godt eksempel på den islandske naturs groteske luner. Dalen er godt fire kilometer lang og omkranses af 100 meter høje klippesider. Ásbyrgi har en form, der kan minde om en hestesko, og dalen er da også ifølge legenderne dannet som et aftryk af Odins fantastiske hest Slejpner.

Har du fået lyst til at rejse til Island?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her