To smilende personer nyder et varmt udendørs bad med ansigtsmasker på i The Blue Lagoon, omgivet af andre badende og klipper.

Hvornår er det bedst at rejse til Island?

Hedda Bremer
Er du blandt dem, som drømmer om at rejse til eventyrøen, og er du i tvivl om, hvornår det er bedst at rejse til Island? Så bør du læse videre, for i denne artikel får du gode tips om seværdigheder, klima og festivaler i Island. Jeg håber, at du får brugbar information, og at du lader dig inspirere!

Din hurtige vej til seværdigheder, arrangementer og vejret i Island

Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned, men hvis du er på jagt efter et bestemt tip til Island, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Vil du også lige tjekke, hvornår det er billigst at rejse til Island?

Her på siden finder du:

 
Tjek også: Hvad koster flybilletter til Island i din rejsemåned?

Udvalgte steder og seværdigheder i Island

Island er fuld af fantastiske steder, og det er vanskeligt at udvælge højdepunkterne. Her finder du dog forslag til steder du bør besøge og ting, som du skal se i Island. Og så må du selv udforske øen og finde dine favoritter. Når du kommer hjem, må du meget gerne skrive en kommentar herunder.

Reykjavik, Islands alsidige hovedstad

hvornår er det bedst at rejse til Island

Verdens nordligste hovedstad er kendt for sit hyggelige bymiljø, vilde natteliv og spændende musik- og kulturliv.

Tag en tur forbi Hallgrimskirken, nationalmuseet, og se den fantastiske utsigt fra Perlan.

Gå ikke glip af friluftsmuseet Árbæjarsafn, som giver dig et fascinerende indblik i, hvordan islændingene levede i “gamle dage”.

Det helt unikke ved Reykjavik er dog, at du ikke skal særligt langt uden for bygrænsen før, at du kan få storslåede naturoplevelser.

Akureyri

Akureyri ligger inde i en fjord nord på øen, og byder på aktiviteter for enhver smag. Her er der op til flere originale og spændende museer – blant andet det eklektiske museum Smamunasafn Sverris Hermannssonar og Minjasafnið á Akureyri. Du bør også tage turen forbi Gamli bærinn Laufás og se på de gamle huse, som ligger der.

Dra til det hyggelige utestedet Græni Hatturinn og nyd tonerne af live musik. Skjem deg bort på badestedet Sundlaug Akureyrar, og ta en tur innom Lystigardurinn (Arctic Botanical Gardens).

Den gyldne cirkel

seværdigheder i Island

Har du hørt om Den gyldne cirkel? Det er en af de mest populære udflugter i Island.

Ruten består blandt andet af den historiske nationalpark Thingvellir, den smukke fos Gullfoss og det geotermiske område Geysir, og disse regnes for at være rutens tre hovedstop.

Gå heller ikke glip af Kerið, for dette vulkankrater er virkelig et besøg værd.

Den Blå Lagune

Når du er i Island, er det næsten obligatorisk at besøge Den Blå Lagune, som er kåret til et af de bedste kursteder i verden. Det varme havvand kommer fra et geotermisk kraftværk og er rigt på mineraler, som udretter mirakler for din hud. Et bad her er derfor den ultimative måde at slappe af på efter en eller flere dage med naturoplevelser.

Vandtemperaturen i Den Blå Lagune ligger på 39 °C året rundt, og du kan besøge lagunen året rundt.

Det bedste tidspunkt at besøge lagunen er om aftenen, hvor du kan nyde midnatssolen om sommeren og nordlyset om vinteren.

Tips til dit besøg i Den Blå Lagune:

 • Book din entrébillet til Den Blå Lagune i god tid.
 • Sørg for at have 2-4 timer i lagunen.
 • Tjek, hvornår solen går ned. Det varierer nemlig meget hen over året.

Hvor ligger Den Blå Lagune?
Den Blå Lagune ligger ca. 30 minutters kørsel fra Islands hovedstad, Reykjavík og kun 15 minutters kørsel fra Keflavík International Airport.

Find dine flybilletter i vores lavprisoversigt.

Andre seværdigheder i Island

Sydkysten, Borgarnes, Jökulsárlón, Höfn, Selfoss, Landmannalaugar, Glymur og Snæfellsnes.


 

Hvornår på året er det bedst at rejse til Island?

vejret på Island

Øen er påvirket af Golfstrømmen og har et temperert maritimt klima med kølige somre og milde vintre.

Selv om de fleste foretrækker at lægge turen til Island mellem mai og september, har hver årstid sin charme, og her skriver vi lidt om Islands fire årstider.

Husk forresten, at vejret i Island hurtigt kan skifte, så medbring varmt tøj.

Forår i Island

Sneen smelter, og dagene begynder at blive varmere og længere. Selv om snesmeltningen fører til, at dele af det islandske højland er utilgængeligt, er det en flot årstid at besøge øen.

Maj er specielt ideel – sammen med juni og juli er maj måned faktisk med mindst nedbør – statistisk set, og gennemsnitstemperaturen ligger på 9 grader.


 

Sommer i Island

festivaler i Island

I juni, juli og august er dagene lange og temperaturerne behagelige, og naturen blomstrer.

Gennemsnitstemperaturen ligger på mellem 10 og 15 °C, og du kan opleve den fantastiske midnatssol.

Hvalsafari i Island


 

Hvornår er det bedst at tage på hvalsafari?

Island er et af de bedste steder at opleve hvaler i deres naturlige omgivelser.

Det er det bedst at tage på hvalsafari i Island i juni, juli og august.
Når det bliver varmt og sommerligt, vender hvalerne nemlig tilbage til Island fra sydligere himmelstrøg.

Du kan dog også tage på hvalsafari i maj, september og oktober.

På en hvalsafari kan du komme til at se delfiner og flere forskellige typer af hvaler. Du skal dog være virkelig heldig for at komme til at se en blåhval.

Når det gælder en hvalsafari i Island, er der nemlig tale om held. For uanset hvilken måned du vælger, er der desværre ingen garanti er for, at hvalerne viser sig.

Hvilke havne skal jeg vælge: Reykjavik og Húsavik er de bedste havne til hvalsafari.

Find dine flybilletter til Island i vores lavprisoversigt.

Efterår i Island

Ellers er det islandske efterår en smuk årstid, og farverne er flottest frem til begyndelsen af oktober. Efter det blir vejret (endnu) mere ustabilt, og dagene begynder at blive koldere.

I september ligger gennemsnitstemperaturen på 10 °C, men den går ned til 7 grader i oktober og 3 grader i november.
 

 

Vinter i Island

Hvis du vil opleve Island i vinterklæder, kan det være en god idé at tage dertil mellem januar og marts.

I vintermånederne ligger gennemsnitstemperaturen på mellem 2 og 3 °C.

Hvornår er det bedst at se Nordlys i Island?

Hvornår er det bedst at se Nordlys i IslandVintertid er også nordlystid, og Island er et af de mest magiske rejsemål, hvor du kan opleve nordlys.

Så hvis du har en stærk drøm om at opleve dette naturfænomen på turen, bør du lægge din rejse til Island mellem oktober og marts.

Dette er nemlig den officielle nordlyssæson og dermed den periode, hvor du har størst chance for at se det, selv om du selvfølgelig aldrig har nogen garanti.

Find dine flybilletter i vores lavprisoversigt.


 

Udvalgte festivaler i Island

Har du lyst til at lægge din islandstur på et af de tidspunkter, hvor der foregår noget særligt på øen? Så kan du for eksempel tage dertil i forbindelse med en af disse festivaler:

Iceland Airwaves

Iceland Airwaves går af stabelen i begyndelsen af november hvert år og bliver regnet for at være en af de vigtigste alternative musikfestivaler i verden.

Festivalens hovedfokus er at lancere ny musik, og her kan du både opleve lokale og internationale artister. Festen holdes som regel i starten af november.

I Travelmarkets temasøgemaskine kan du ofte finde pakkerejser, som inkluderer billetter til Iceland Airwaves eller koncerter med hotte navne. Tjek priser på pakkerejser til Island her.

festivaler i IslandÞorrablót
Midtvinterfestivalen Þorrablót afholdes i januar/februar og er virkelig noget for sig selv.

Maden spiller hovedrollen på denne festival, og her har du chancen for at få serveret traditionel islandsk mad såsom lever- og blodbudding, smalahove og syrnede væddertestikler.

Frister disse specialiteter dig ikke? Du kan tage det helt roligt, for Island byder på masser af gastronomiske oplevelser.

Havets festival

I begyndelsen af juni fejrer islændingene havet og fiskerne, med blandt andet kulturelle begivenheder og aktiviteter såsom konkurrencesejladser og kunstværksteder for børn.

Jazzhátíð Reykjavíkur (Reykjavik Jazz Festival)

Jazzhátíð Reykjavíkur har som mål at vise det bedste af islandsk musik, og festivalen er blevet en anerkendt festival på den internationale jazzscene. Her kan du høre forskellige musikstilarter såsom gospel, samtidsjazz, big bands og latinjazz.

Spændende arrangementer i starten af august

Besøger du Island i starten af august, kan du opleve flere sjove og spændende kulturdage og arrangementer, som finder sted over hele landet.

 • Den første mandag i august: Helligdag i Island. Weekenden før den hedder Verslunarmannahelgi (“de handlendes weekend”)
 • Den første weekend i august: Mýrarboltinn, det årlige EM i sumpfodbold, som finder sted i en gigantisk mudderpøl, hvor langt det meste er tilladt. Arrangementet afvikles i byen Ísafjörður i Islands Vestfjorde, hvor du samtidig kan opleve en række koncerter og fester.

  Andre arrangementer i Island

  Golfturneringen Arctic Open, kunstfestivalen Listahátíð í Reykjavík, madfestivalen Food & Fun, nationaldagen 17. juni, Reykjavik Marathon og Kulturnat i Reykjavik.


   

  Hvornår er det billigst at rejse til Island?

  Nu har du læst om, hvornår det er bedst at rejse til Island. Men hvornår er det så billigst at rejse i den periode, hvor du gerne vil afsted? Her finder du aktuelle tilbud på billige rejser til Island. Og samtidig giver vi dig gode råd til, hvordan du finder en billig flybillet, en feriebolig eller en rejse til Island i din rejsemåned.

  Gode rejsetilbud til Island

  Leder du efter en pakkerejse eller en arrangeret rundrejse til Island? Her finder du et udvalg af rejsetilbud med kendte rejsebureauer.

  Island
  Island Fly & Drive fra KbhKøbenhavn - Island5 dage
  Fra2.670,-Vælg
  Island
  Sky Lagoon og Golden Circle fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
  Fra3.995,-Vælg
  Island
  Byrejse med Nordlys fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
  Fra4.245,-Vælg
  Island
  Byrejse med Den Gyldne Cirkel fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
  Fra4.365,-Vælg
  Island
  Golden Circle og Den Blå Lagune fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
  Fra4.590,-Vælg
  Island
  Den Blå Lagune og Nordlysene fra KbhKøbenhavn - Island4 dage
  Fra5.665,-Vælg
  Island
  I nordlysets skær - Rundrejse med dansk rejselederKøbenhavn - Island6 dage
  Fra14.500,-Vælg
  Island
  Island – rundrejse i sagaernes landKøbenhavn - Island8 dage
  Fra15.998,-Vælg
  Island
  På opdagelse i Island - RundrejseKøbenhavn - Island8 dage
  Fra28.999,-Vælg

  Det kan også betale sig at tjekke prisniveauet på pakkerejser til Island i Travelmarkets søgemaskine med charter- og pakkerejser.

  Billige flybilletter til Island

  Her er et udvalg af de billigste flybilletter, som er fundet af vores brugere inden for de sidste 48 timer.

  Du skal dog være opmærksom på, at flyprisen kan være ændret, når du klikker videre over til Travelmarkets flysøgemaskine.

  Klik på et af tilbuddene, og du bliver sendt over i Travelmarkets flysøgemaskine. Her finder du en priskalender, hvor du kan tjekke de billigste finde din rejsemåned.

  Billund - Keflavik ReykjavikFra 790,-Vælg
  København - Keflavik ReykjavikFra 1.608,-Vælg

  Klik her for at søge efter flere flybilletter til Island

  du kan også finde de billigste flybilletter i din rejsemåned i vores lavprisoversigt.

  Billige hoteller og ferieboliger på Island

  Overvejer du at selv at arrrangere din pakkerejse med fly og hotel? Kunne det ikke være fantastisk at vælge en anden type bolig måske en traditionel islandsk hytte, et sommerhus med havudsigt eller en lejlighed midt i centrum af Reykjavik?

  Tjek prisniveauet på spændende ferieboliger i Island.

  Sammenlign også priser på hoteller i Reykjavik i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

  Bedøm artiklen her (15 bedømmelser)
  4.3


   

  Fotos:
  Topfoto © istockphoto / Mlenny Photography
  Reykjavik © istockphoto / Chris Hepburn
  Gullfoss © istockphoto / xenotar
  Pige i naturen © istockphoto / alexeys
  Lundefugl © istockphoto / Justinreznick
  Nordlys © istockphoto / subtik
  Islandsk madkultur © flickr / creative commons / Stefán Birgir StefánsSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.