Reykjavik

Ferie gennem ild og vand

Mette Vaabengaard
Islands hovedstad Reykjavik er en festlig fætter, der vogter indgangen til nogle af verdens mest betagende naturfænomener.

  • Inspiration og gode råd
  • Billige flybilletter til Reykjavik

Tyretestikler i lage
Det siges, at man i Reykjavik kan opleve fire årstider – på én formiddag – men efteråret er specielt smukt, når den nedgående sol pakker de bolsjefarvede legetøjshuse ind i et lyserødt skær, eller når nordlyset maler nattehimlen blå og grøn.

Reykjavik er i det hele taget et farverigt bekendtskab. Det kommer til udtryk på restauranternes menukort, der spænder fra ny nordisk gourmetmad til råddent hajkød og tyretestikler i lage. Og det kan mærkes i nattelivet, hvor der festes igennem med pub crawls og levende musik til kl. 6 om morgenen.

Reykjavik myldrer med drømmere, digtere og excentriske kunstnertyper. Man skulle ikke tro, byen kun har 12.000 indbyggere. Om vinteren kryber de ind i deres stikketrøjer og hygger sig på byens caféer og spillesteder. Og om sommeren gribes byen af søvnløshed og fester med solen, der aldrig går ned.

Hygge og hærgende vikinger
Om dagen hænger folk ud på Austurvöllur-pladsen foran parlamentet eller går ned til havnen for at blive blæst omkuld af vinden fra Nordatlanten. Der er forretninger og caféer på hovedstrøget Laugavegur, mens de hippe gallerier og alternative butikker for musik og kunsthåndværk holder til på Skólavörðustígur.

Og så er der byens seværdigheder, der omfatter den sære Hallgrímskirkja, hvor man kan tage en elevator op i toppen af kirketårnet for at nyde udsigten; bymuseet Minjasafn med græs på taget; og Sagamuseet med voldsomme lydeffekter og voksfigurer af de hærgende vikinger, der grundlagde Island. Ungerne elsker det.

Uovertruffen skønhed
En ferie i Reykjavik er ikke komplet uden vulkaner og varme kilder. Inden for en times afstand fra byen ligger den Blå Lagune med det 38 grader varme, mælke-blå vand. Springkilden Geysir, der med jævne mellemrum sender kogende vand 70 meter op i luften. Det smukke Gullfoss-vandfald. Og Thingvellir nationalpark med grønne søer, dybe kløfter, lodrette klippevægge og golde lavamarker. Her store vidder, vild natur og uovertruffen skønhed.

Varme bade
Udendørs offentlige bade som Laugardalslaug, der ligger midt i Reykjavik, udgør et godt – og billigt – alternativ til den Blå Lagune. Du skal bare huske selv at medbringe håndklæde.

På opdagelse i ødemarken
Lej en bil og tag på opdagelse i grønne dale, sneklædte bjerge og blå fjorde. Uden for Reykjavik har Island kun én vej. Den går i rundkreds og er 1300 km lang. Man kan køre i timer uden at møde andre biler.

3-timers hvalsafari
I farvandet omkring Island lever 20 forskellige hvalarter. Fra april til oktober kan man tage på 3-timers hvalsafari fra Reykjaviks gamle havn og opleve vågehvaler, hvidnæsede delfiner, marsvin, pukkelhvaler og spækhuggere på nærmeste hold.

Fotos:
Foto © istockphoto / Helena Lovincic

København - ReykjavikFra 883,-Vælg
Billund - ReykjavikFra 940,-Vælg

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.