Udsigt over en vandkant med bygninger foran en bysilhuet med tæt bebyggelse og kirketårne.

Miniferie i Stockholm − få oplevelser du aldrig vil glemme

Torben Linnemann Nielsen

Stockholm er en by, der bør stå på alles liste over steder at besøge. Der er masser af ting at lave i byen, og du vil aldrig løbe tør for nye oplevelser. Fra historiske seværdigheder til moderne attraktioner – Stockholm har noget for enhver smag. Her får du mine bedste tips til en miniferie i Stockholm.

Hvad skal du se i Stockholm?

De bedste tidspunkter at besøge Stockholm med børnene er i sommermånederne, hvor der er masser af aktiviteter og attraktioner. Hvis du er på udkig efter en mere afslappet miniferie, er efteråret et godt tidspunkt at besøge Stockholm. Vejret er stadig behageligt, og du undgår de store menneskemængder, som kommer til byen i sommermånederne.

Stockholm er en by, der har det hele – historie, kultur, god mad og en fantastisk natur. Hvis du planlægger en miniferie, bør Stockholm helt sikkert være på din liste. Her er nogle af højdepunkterne i denne smukke by.

Gamla Stan

Gamla Stan, som er den gamle bydel, er et fantastisk sted at udforske til fods. Kongeslottet – Det kongelige Palads – er også et besøg værd.

Järntorget i Gamla Stan

Gamla Stan er et af de smukkeste og mest stemningsfyldte steder i Stockholms centrum. Det er et fantastisk sted at udforske på gåben med sine smalle gader og middelalderlige bygninger. Der er masser af hyggelige caféer og restauranter, hvor du kan holde en pause. Du kan også finde et par skjulte gårdhaver, hvor du kan slappe af.

Vasamuseet

Vasamuseet er en af de mest populære turistattraktioner i Stockholm. Det ligger på øen Djurgården, og rummer det næsten intakte skib fra det 17. århundrede. Vasa blev bygget til kong Gustav II Adolf, og skulle være et symbol på Sveriges magt. Skibet sank imidlertid på sin jomfrurejse i 1628. Det blev genopdaget i 1950’erne, og kom op til overfladen i 1961. Vasamuseet åbnede i 1990, og er siden blevet besøgt af millioner af mennesker fra hele verden. Skibet er et fantastisk stykke historie, og museet gør et godt arbejde med at formidle dets betydning. Hvis du er interesseret i søfartshistorie, eller bare ønsker at se et imponerende skib på tæt hold, er dette stedet for dig.

Vasa skibet på Vasamuseet

Stockholms skærgård

Hvis du vil have en lidt anderledes og dejlig oplevelse, kan du tage en sejltur ud til Stockholms skærgård, hvilket er en fantastisk oplevelse. Med over 30.000 øer at udforske vil du aldrig kede dig, og mange af øerne er let tilgængelige med båd fra byens centrum.

Besøg Fjäderholm for at smage på det svenske landliv, kun 20 minutter med båd fra Slussen. Eller tag en tur til den smukke ø Vaxholm, der er kendt som Skærgårdens “hovedstad”. Her er masser af aktiviteter, herunder svømning, fiskeri og vandreture i det fantastiske landskab. Du kan tage de offentlige busfærger rundt som et billigere alternativ til de private færger, der arrangerer ture ud i den svenske skærgård. Skærgården er et fantastisk sted at slappe af og nyde det svenske friluftsliv og den smukke natur, så sørg for at tilføje det på listen over ting, du skal lave, når du besøger Stockholm. Du vil ikke fortryde det!

Vaxholm

Södermalm er et smukt område i Stockholm og bestemt et besøg værd.

Södermalm er en af Stockholms mest populære bydele, og det er nemt at se hvorfor. Dette pulserende område er fyldt med smuk arkitektur, trendy barer, spændende kulturelle begivenheder og unik shopping – alt sammen helt omgivet af vand. Uanset om du er på udkig efter en afslappende gåtur eller en aften i byen, har Södermalm noget for enhver smag.

Start din dag med en gåtur langs Hornsgatspuckeln, som er en af områdets mest ikoniske gader. Denne gågade – der kun er forbeholdt fodgængere – er fyldt med gallerier, butikker og restauranter, hvilket gør den til det perfekte sted at kigge på folk eller shoppe & kigge på vinduer. Om aftenen kan du tage til en af Södermalms mange barer eller klubber for at få en aften med dans og sjov. Uanset hvad du er på udkig efter, kan du helt sikkert finde det på Södermalm.

Så hvorfor ikke tilføje Södermalm til din rejseplan for en storbyferie og nyde alt det, som dette fascinerende område har at byde på? Du kan roligt glæde dig til det!

Södermalms gamle bydel

Djurgården 

Djurgården, der er elsket af både stockholmere og besøgende, er en rolig oase midt i Stockholm. Øen har været i kronens eje siden det 15. århundrede. Som intet andet sted i Stockholm samler den mange af byens mest populære seværdigheder og kulturelle attraktioner (fx Vasamuseet, Gröna Lund, ABBA-museet og Skansen) med grøn natur, parker og familievenlige aktiviteter. Djurgården kan nås med bus, sporvogn eller færge fra det centrale Stockholm. På en smuk sommerdag kan en gåtur langs Strandvägen, fra Det Kongelige Dramatiske Teater til Djurgårdsbron, dog varmt anbefales. Når man først er på Djurgården, er der masser af seværdigheder at se – men glem ikke, at der også er masser af muligheder for bare at læne sig tilbage og slappe af med en bog eller en picnickurv i en af de vidunderlige parker!

Stockholms metro

Stockholms smukke metro system er et af de mest effektive i Europa, og en fantastisk måde at komme rundt i byen med offentlig transport. Stationerne er alle dekorerede som forskellige kunstværker, og det er en sjov måde at se byen på. Så husk at tage rundt og se de smukke stationer − et billigt alternativ til at gå på museum!

Stadion

Stadion

Solna Centrum

Solna Centrum

T-Centralen

T-Centralen er hovedbanegården i Stockholm

Fridhemsplan

Fridhemsplan

Dette er blot nogle få af de bedste metrostationer i Stockholm. Med så mange muligheder er du sikker på at finde det perfekte sted at starte din storbyferie!

Hvis du er på udkig efter en storbyferie fuld af kultur, historie og skønhed, så er Stockholm det perfekte sted for dig. Med sin fantastiske arkitektur, museer i verdensklasse og lækre mad er der noget for enhver smag i denne skandinaviske hovedstad. Så hvad venter du på? Book din storbyferie Stockholm i dag!

Se flere tips til din miniferie i Stockholm: Storbyferie i Stockholm – her er de bedste rejsetips og tilbud

Hvis du er på udkig efter en anderledes storbyferie, er Stockholm også den perfekte destination. Med sine smukke parker, venlige lokalbefolkning og fantastiske arkitektur er det let at se, hvorfor Stockholm er en af Europas mest populære destinationer for storbyferier.

Budget i Stockholm

Hvad koster det at holde miniferie i Stockholm? Stockholm er ikke en billig by, men der er måder at nyde den på, uden at det koster dyrt. Her er nogle tips til, hvordan du kan få dine penge til at række længere i Stockholm. De fleste priser er lidt under, hvad det samme koster i Danmark.

Spis som de lokale
Svensk mad er enkel og frisk, så det behøver ikke at være dyrt at spise ude. Kig efter “frokostmenuer” i løbet af dagen, som normalt er et godt tilbud.

Undersøg dine muligheder
Der er masser af gratis aktiviteter og attraktioner i Stockholm. Med en smule planlægning kan du fylde dine dage uden at bruge nogen penge overhovedet.

Rejs uden for byen
Stockholm er omgivet af smukke landskaber, så udnyt det! Der er masser af billige eller gratis offentlige transportmuligheder, så du kan komme ud af byen en dag eller to.

Nu har du et par tips til, hvordan du kan nyde Stockholm uden at ”sprænge banken”. Med en smule planlægning kan du få en vidunderlig tid i denne smukke by uden at bruge en formue. Trevlig resa! 

Derfor skal du tage på miniferie i Stockholm

Og har du brug for flere grunde til at besøge byen, så er her vores fem bedste grunde til, hvorfor Stockholm bør være din næste destination for en storbyferie.

1) Den fantastiske arkitektur
Den svenske hovedstad er hjemsted for nogle af de mest ikoniske bygninger i Skandinavien, herunder det verdensberømte Rådhus og Det kongelige Palads.

2) De spændende museer
Stockholm er hjemsted for nogle af de bedste museer i Skandinavien, herunder Vasamuseet, Museet for Moderne Kunst og Det svenske Historiemuseum.

3) Shopping
Her har du et væld af muligheder i Stockholm. Der er noget for enhver smag i byens mange shopping-kvarterer, lige fra eksklusive designerbutikker til finurlige specialbutikker med mange gode shoppingmuligheder.

4) Maden
Stockholm har en fantastisk madscene med noget for enhver smag og ethvert budget. Fra det traditionelle svenske køkken til internationale retter – så vil du blive forkælet med valgmuligheder på byens hyggelige caféer og restauranter. Der er masser af gode restauranter i Stockholm, som kan holde dig mæt under din storbyferie. Hvis du er på udkig efter noget traditionelt, kan du tjekke de svenske kødboller i Ikea, eller prøve nogle sild på et af de mange skaldyrssteder rundt omkring i byen. Hvis du ønsker en mere unik madoplevelse, kan du tage til Janssons Fresta – en Michelin-belønnet restaurant, der serverer svensk-franske retter. Og ingen tur til Stockholm vil være komplet uden et stop på en af de mange caféer for at spise kanelboller eller kanelbullar – et must-try! Så uanset hvad du er i humør til, kan du helt sikkert finde det i Stockholm. Varsågoda!

Og endelig er grund nr. 5 – menneskerne. Vores svenske broderfolk er venlige og afslappede i deres indstilling og væremåde.

Find billige flybilletter til Stockholm

Det er nemt at komme til Stockholms centrum, uanset om du kommer fra Europa eller længere væk. Byen har to hovedlufthavne – Arlanda og Bromma, og du kan flyve til begge fra Danmark.

Når du har besluttet, hvornår du vil rejse, er det tid til at begynde at kigge efter flybilletter.

Hvis du er fleksibel med hensyn til datoer, er den bedste måde at finde billige flybilletter ved at bruge en prissammenligningstjeneste som Travelmarket. Her på Travelmarket får du det store overblik over priserne på tværs af forskellige flyselskaber og rejsebureauer, og kan derfor finde den billigste og bedste flybillet.

Se aktuelle priser på flybilletter til en miniferie i Stockholm her. Du skal dog være opmærksom på, at flypriserne er fundet af Travelmarkets brugere indenfor de sidste 48 timer, og at priserne kan være ændret.

Billund - StockholmFra 475,-Vælg

Find billige flybilletter til Stockholm her.

Og sammnlign priser på hoteller i Stockholm her.

Til dig, som vil rejse på en bestemt årstid: Storbyferie i foråret − Se vejret i og tilbud til populære storbyer Storbyferie i sommerferien? Find billige flybilletter til din favoritstorby

Storbyferie i efteråret – tjek vejret, events og billige rejsetilbud til populære storbyer Juleshopping i udlandet – flyv billigt på juletur til en populær storby

Topfoto (c) Pia Linnemann NielsenSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.