Rejser til Kreta

Rejser til Kreta

Er du på udkig efter en billig charterrejse til Kreta? Så find den her på Travelmarket. Kreta har været et yndet feriemål i flere tusind år, og det er ikke uden grund. Med sine dejlige badestrande, enestående kultur og natur, og den lækre mad er Kreta et skønt bekendtskab. Hav en rigtig dejlig rejse til Kreta.

Find charterrejse til Kreta

Bedøm rejsemål
4,5
(79 bedømmelser)
SOL OG HISTORIE: Kongepaladset Knossos er blot et af mange historiske indtryk en charterturist får udover sol, sommer og strand, når det er Kreta, flybilletten går til.

Den græske ø Kreta har omkring 1000 kilometer kystlinje. På den smukke ø finder charterturisten nogle af de smukkeste, gyldne sandstrande i Middelhavet. Faktisk så hører strandene til blandt eliten, når det gælder verdens bedste strande, og det har været med til at gøre Kreta til en af danskernes fortrukne feriedestinationer. En charterrejse til Kreta er begyndelsen til en fantastisk ferie.

En chartertur til Kreta, der er Grækenlands største ø og den femtestørste i Middelhavet, er også en fantastisk mulighed for at dykke ned i den Minoiske kultur og civilisation. Fremhæves skal de arkæologiske udgravninger ved Knossos, Phiastos og Grotys, der hvert år bliver besøgt af tusindvis af turister.

Den dejlige by Chania, der er Kretas hovedby, er bestemt også et besøg værd. Byen med det smukke navn har et dejligt havneområde, hvor turister elsker at promenere. Chania har en vidunderlig gammel bydel med farverige huse og blomstrende planter. Et traditionelt marked, gamle kirker og skønne pladser med gode muligheder for at nyde et glas raki og en vandmelon fuldender ferieoplevelsen for feriegæsterne.

Strand og sol

Havvandet omkring Kreta er typisk omkring 20 grader i maj 27 i juli og falder så igen til 20 grader i november. Det betyder, at en svømmetur ved en af Kretas mange strande altid vil være en varm fornøjelse.

Selv om vinteren vil svømmeren eller turisten, der dyrker vandsport, sjældent opleve, at vandtemperaturen kommer under 17 grader. Kreta er en helårs charterdestination.

Strandene ved nordkysten er lavvandede og en smule varmere end de øvrige kretensiske strande. Ved nordkysten er der også for det meste udstationeret livredere, hvilket gør badelivet mere attraktivt for børnefamilier.

De sydlige strande på Kreta er mindre overfyldte, og her som andre steder koster et par liggestole og en parasol omkring 5 euro. Chartergæster til Kreta vil ofte opleve en behagelig brise, der køler en smule.
Generelt er de kretensiske strande meget sikre.

Natteliv på Kreta

Som andre turistdestinationer er der på Kreta masser af muligheder for at krydre charterrejsen med en tur ud i nattelivet.

På øen kan man finde alt lige fra en traditionel græsk fest med kretensisk musik til moderne diskotoner udbrølt af rutinerede DJs.

En rejse til Kreta kan således sagtens handle om at gå i arkæologernes fodspor på egen hånd, til kongepaladset Knossos om dagen og danse benene møre i natten. Især hovedbyen Chania har et bredt udvalg af barer, diskoteker og natklubber, også af den mere eksotiske slags.

Malia og Stalis områderne er dog der, hvor især de unge søger hen, da turister her finder det vildeste natteliv på Kreta.

Uden mad og drikke duer feriegæster imidlertid ikke, og Kreta er et slaraffenland af gode restauranter. Selvom der også er menukort fra resten af verden, så er det de græske restauranter, der hitter. Lokale retter og lokal vin eller raki er det, charterturister også kommer for at nyde.

Aktiviteter

Kreta byder på alle traditionelle typer vandsport, som feriegæster forventer. Det er muligt at dykke, snorkle, windsurfe, stå på jetski og simpelthen bade i det skønne vand.

Den typiske charterturist, der ikke har været på øen før, lejer ofte en bil eller scooter for at se nærmere på den fantastiske ø med den rige historie.
Selvfølgelig er det også muligt at komme rundt på hesteryg, hvis man se Kreta i et mere adstadigt tempo.

Kreta har det hele – kun fantasien sætter grænser.

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Kreta?

Du kan rejse til Kreta fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg, Odense, Bornholm (Rønne), Aalborg og Århus (Tirstrup)

Charterbureauer med charterrejser til Kreta

Billige charterrejser med Amisol Travel
Billige charterrejser med Apollo
Billige charterrejser med Detur
Billige charterrejser med Escapeaway
Billige charterrejser med FolkeFerie.dk
Billige charterrejser med Mixx Travel
Billige charterrejser med Primo Tours
Billige charterrejser med Spies
Billige charterrejser med SunCharter
Billige charterrejser med TripX
Billige charterrejser med TUI
Billige charterrejser med Aarhus Charter
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.