Terrasse med havudsigt, dekoreret med krukker og planter under en klar blå himmel.

Rejser til Santorini

Vidunderlige hvide huse med blåmalede døre og vinduer, azurblåt hav og dejlig græsk mad. Find rejser til Santorini her.

Billige rejser til Santorini

Fra København

Fra Billund

Fra Aalborg

Udvalgte rejsetilbud til Santorini

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Billund

  • Aalborg

  • Hamborg

Porto Castello
Porto Castello Værelse
Fira 24. jun fra København 7 nætter
3.919,- Vælg
Porto Castello
Porto Castello Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
Santorini 24. jun fra København 7 nætter
4.115,- Vælg
Castro Hotel
Castro Hotel Dobbeltværelse (udsigt til haven)
Kamari 9. jun fra København 7 nætter
4.991,- Vælg
Caldera View Bungalows Resort
Caldera View Bungalows Resort Dobbeltværelse (udsigt til poolen)
Megalochori 24. jun fra København 7 nætter
5.030,- Vælg
Gorgona Villas
Gorgona Villas Suite (1 soveværelse)
Imerovigli 1. jul fra Aalborg 7 nætter
10.204,- Vælg
Bedøm rejsemål (102 bedømmelser)
4.4

Charterrejse til skønne Santorini

SKØNHED: Hvis man skal destillere græsk skønhed ud i et foto, må det være et billede af de smukke, hvide huse med blå døre og vinduer, der ligger på skråningen ned mod det azurblå hav i hovedbyen Fira. Sådan er en charterrejse til Santorini i den græske øgruppe Kykladerne.

Ved et voldsomt og brutalt vulkanudbrud for tusindvis af år siden, blev denne øernes ø født i smerte. På den vestlige kyst ses stadig arrene fra udbruddet i form af stejle bjerge og forrevne klipper. Østkysten er mere mild, flad og fuld af uendelige strande med sort lavasand. Naturen indrammer på smukkeste vis denne charterdestination, der hvert år besøges af tusindvis af turister, der vil glæde deres øjne med dette syn. Den største seværdighed på Santorini er Santorini selv – naturen.

Samtidig fascinerer legenden om Atlantis stadig. Mange vælger at tro, at det var her sagnbyen lå, inden vulkanudbruddet for 3600 år siden bortrev og for altid udslettede den fra jordens overflade. Det var et udbrud så voldsomt, at det blev registreret helt i Kina.

Santorinis befolkning er modsat vulkanen kendt for sin milde gæstfrihed, og da mange hoteller på Santorini er familiehoteller, så er det nemt at smage på den lokale mad. Nyd ferien fra en restaurant med udsyn over havet, lyt til bølgernes skvulp – Santorini stimulerer alle sanser og følelser.

Havnebyen Athinios er fuld af liv. Herfra sejler lystbåde, fragtskibe og færger i konstant rutefart. Turister spadserer langs havnefronten for at suge de græske indtryk til sig – livet er skønt her. Fiskerestauranter præger byen, og med en god flaske græsk vin er lykken lige ved hånden.

Sol, strand og vand

Santorini har nogle af Grækenlands mest særprægede stande. Langt hovedparten af strandene har sort sand, som naturligvis stammer fra vulkanudbruddet, der skabte det nuværende Santorini.

Blandt de populæreste strande med gode muligheder for vandsport og samtidig med udsøgte barer, caféer og restauranter er Privolos, Kamari og Perisa.

Med det vidunderlige dybblå hav og strande, der kan være hvide, røde eller sorte, så er Santorini den meste alsidige græske ø. Det krystalklare vand i Middelhavet giver det helt rigtige bagtæppe mod de farverige strande. Turister, der vil have sort sand, søger mod Privolos og Perissa. På Red Beach er sandet gyldentrødt, og vandet er en smule varmere end andre steder. Hvide eller grå sandstrande er også en mulighed, for Santorini har det hele.

Vejret på Santorini

Grækenland blev tidligt chartermål for rejselystne danskere. Vejret var en af årsagerne, og som på de fleste andre græske destinationer, så har Kykladerne og Santorini meget lange og varme somre.

Det er ikke udsædvanligt med temperaturer på 36-37 grader. Turister fra hele Europa strømmer hertil netop for at nyde varmen, solen og stranden.

Badevandstemperaturerne på 24-26 grader gør badning og vandsport til en fornøjelse, uanset om det er sammen med børnene, kæresten eller konen. Bare hop i.

Seværdigheder på Santorini

De arkæologiske udgravninger ved Sakroti tiltrækker mange historieinteresserede feriegæster, der studerer stedet – dog lidt på afstand. Man kan nemlig ikke komme helt tæt på udgravningerne efter sammenstyrtninger. Feriegæster kan dog sagtens komme til at se de smukke vaser og marmorfigurer fra den storslåede fortid på Megaron Gyzi Museum i Fira.

På Santorini er der også levn fra de mest fascinerende oldtidsbyer. En udflugt til ruinerne ved Thera sætter fantasien i gang.

Vulkanen på Santorini giver også charterrejsende en unik mulighed for at betragte et af naturens vidundere, der både har skaberkraft og en altødelæggende kraft. Vulkanen er i dvale, men der er masser af tegn på, at den kun sover. Varme kilder og damp kommer op på øen Nea Kameni.

En charterrejse til Santorini kan derfor indeholde en tur med vulkan-båden, der sejler fra Firas gamle havn. På Nea Kameni er der 127 meter op til vulkanens top, så man skal have gode sko på, da der er klipper og sten overalt.

Den paradisiske ø Santorini er også kendt for sine gode vine, der drager nytte af øens vulkanske fortid. Overalt ser man vingårde, og sammen med den græske mad fuldender det oplevelsen af, at charterturen til Santorini har stimuleret alle sanser.

Festlige Santorini

Santorini er ikke kun kultur og natur. Santorini er i høj grad også et pulserende natteliv, der varer til den lyse morgen. Klubberne åbner faktisk ikke før ved midnat, så indtil da nyder man livet på taverner og barer. Især Fira har en række helt vidunderlige restauranter og caféer.

Santorinis natteliv er kendetegnet ved at være hyggeligt, sikkert og sjovt. Mange natklubber og diskoteker er mindre end, hvad der er almindeligt i andre dele af Europa.

Festlige og farverige Fira er en god blanding af hyggelig stemning og vild dans. I den varme nat er det nemt at mærke, hvorfor Santorini kaldes for den mest romantiske af de græske øer.

Hvis du leder efter en billig charterbillet til Santorini, kan du finde den her hos Travelmarket. Santorini er fyldt med romantiske seværdigheder og spændende naturperler. Ønsker du en afslappet ferie i de smukkeste omgivelser, er Santorini lige noget for dig. Hav en dejlig rejse til Santorini.

Læs mere om Santorini hos Det græske turistkontor.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Santorini

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Santorini?

Du kan rejse til Santorini fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg og Aalborg

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Santorini | Charterresor till Santorini

Andre rejsemål til Kykladerne

Charterbureauer med charterrejser til Santorini

  • Billige charterrejser med Apollo
  • Billige charterrejser med Escapeaway
  • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
  • Billige charterrejser med Spies
  • Billige charterrejser med TripX