Billede af en solrig poolterrasse med liggestole, et klart blåt poolvand, og en smuk udsigt over havet og bjerge i baggrunden.

Rejser til Kos

GODT LIV: Et dejligt klima og en balanceret turisme gør Kos til en eftertragtet charterdestination blandt Grækenlands mange skønne øer. Kos var desuden øen, hvor den moderne lægevidenskabs ophavsmand, Hippokrates, blev født.

Billige rejser til Kos

Fra København

Fra Billund

Fra Aalborg

Udvalgte rejsetilbud til Kos

 • Udvalgte tilbud

 • København

 • Billund

 • Aalborg

 • Hamborg

Lejligheder Yiannis
Lejligheder Yiannis 2-værelses lejlighed (1 soveværelse) højst fire personer
Kos by 1. sep fra Billund 7 nætter
2.954,- Vælg
Lejligheder Socrates
Lejligheder Socrates studio højst tre personer pooludsigt
Tigaki 1. sep fra Billund 7 nætter
3.510,- Vælg
Thalia Hotel
Thalia Hotel Værelse - adskilte senge
Limenas 27. sep fra København 7 nætter
3.730,- Vælg
Cosmopolitan Kos
Cosmopolitan Kos Dobbeltværelse
Lambi 27. sep fra København 7 nætter
3.839,- Vælg
Elga Hotel Apartments
Elga Hotel Apartments Lejlighed med balkon (2 soveværelser)
Kardamena 27. aug fra Hamborg 7 nætter
4.443,- Vælg
Eurovillage Achilleas Beach
Eurovillage Achilleas Beach Værelse
Kos 29. aug fra Hamborg 7 nætter
4.695,- Vælg
Bedøm rejsemål (105 bedømmelser)
4.5

Find charterrejse til dejlige Kos

Den dejlige græske ø Kos ligger meget tæt ved den tyrkiske kyst i Det Ægæiske Hav.

Selvom mange charterrejser har destination Kos, føler turister ikke, at der er overfyldt – måske på grund af øens størrelse.

Kos by er en sjov blanding af venetiansk/italiensk og osmannisk/tyrkisk indflydelse. Her finder chartergæster rester fra romersk tid, en middelalderborg og det oldgamle healingcenter. Kos kaldes nemlig også Hippokrates’ ø efter den moderne lægevidenskabs “fader”, Hippokrates, der blev født på øen omkring 450 før Kristus.

De fleste charterturister vælger den sydlig del af øen eksempelvis Kardamena eller Kefalos. Der finder kærester, par og børnefamilier nemlig de lange, gyldne strande, som kendes af de fleste.

Kos, dengang under italiensk overherredømme, blev allerede i 1930’erne kendt som et yndet turistmål. I 1970’erne kom masseturismen med store hoteller, der trak tusindvis af nordeuropæiske turister til. Alligevel har Kos kunnet absorbere de mange gæster, og øen er stadig kendt for sit landbrug. Den næringsrige vulkanske jord og god vandforsyning fra bjergene gør Kos til eksportør af fødevarer blandt mange andre oliven, figner, druer, tobak, majs, hvede, citrusfrugter og vandmeloner.

Det græske køkken er ekstra godt på Kos, der er kendt for sin dejlige lokale mad. Menukortet tilbyder en himmerigsmundfuld til sultne turister, der nyder maden og Middelhavsklimaet, hvor alt smager bedre.

Strand og vand

Dejlige Kos har masser af lækre strande at byde på. De nordlige får frisk luft, men for en windsurfer er det jo lige sagen. Øens nordlige strande har også ofte sten, hvor de sydlige strande har det dejligste, bløde sand. Her er heller ingen vind i sommerperioden.

Ganske nær ved Kos by ligger Lambi-strand, der er henrivende og afslappet. Det er lige stedet for familier med børn, der er taget på charterrejse for at slappe af og nyde tilværelsens store glæder – hinanden og børnene. Trænger man til at hygge alene med sit hjertes bedste ven, ja, så er Lambi-strand også aldeles romantisk.

Skal der derimod fart over feltet, og vil I give den fuld gas med vandsport af enhver slags, så er et supergodt bud Marmari-stranden. Det er en strand for alle drenge og piger i alle aldre, der er vilde med jetski, windsurfing og vandski eller de mange andre ting, som man kan kaste sig ud i her. For alle der tør, er Marmari stranden over dem alle.

En helt anden strandoplevelse får feriegæster på stranden Therma, der ligger i et område med mange varme kilder. Nogle turister oplever, at charterferien får et twist med denne strand, der ofte betegnes som en spa-strand. Året rundt er det varme, meget mineralholdige vand en eftertragtet oplevelse for de gæster, der har prøvet alt.

Kos har mange gode strande, og det er svært at fremhæve nogen frem for andre, for de har hver deres særpræg. En af de strande, der dog kan betegnes som “himmelsk” er Paradise-stranden. Den har fint, gyldent sand, rent klart vand, der kun langsomt bliver dybere. I den vestlige ende er der rå klipper, der går ud i vandet og gør snorkling til et must. Alle øvrige vandsportsaktiviteter kan udøves her, og der er masser af andre aktiviteter og naturligvis restauranter til de sultne feriegæster.

Aktiviteter på Kos

Foruden strandliv har Kos en masse aktiviteter for glade charterturister. En charterrejse til Kos bør indeholde et besøg til Asklepieion, hvor Kos’ indbyggere byggede et hospital til ære for guden Æskulap, hvor Hippokrates’ videnskab og terapier blev anvendt.

Stedet er Kos’ mest betydningsfulde arkæologiske udgravningssted.

Fra Kos går der færger til stort set alle græske øer, resten af Dodekaneserne, Piræus, Kykladerne, Kavala, Kreta og til de øvrige græske øer i det nordlige og østlige Ægæiske Hav.

De friske lejer cykler og tager rundt på egen hånd, og de turister, der gør det, får deres helt egen charterrejseoplevelse. Der er nemlig ruiner fra de forskellige tidsaldre overalt.

Vil man gerne rundt, men ikke har lyst til motionen, så er leje af en bil eller scooter et godt alternativ.

Natteliv

Det festlige og sprudlende natteliv på Kos og i særdeleshed Kos by er også en af grundene til at de samme turister år efter år ringer til deres charterselskab for at bestille en ferie til Kos.

De mange barer, natklubber og karaoke-barer er åbne til den lyse morgen, og nattelivet på Kos er nærmest eksotisk.

Det er som om, at når man er på Kos, så betyder ens alder ingenting. Måske er det her Hippokrates’ hemmelighed ligger gemt. I hvert fald danser og fester unge og ældre side om side til alles fornøjelse. Hop på et charterfly til Kos og lev livet.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Kos

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Kos?

Du kan rejse til Kos fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg og Bornholm (Rønne)

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Kos | Charterresor till Kos

Andre rejsemål til Rhodos og Kos

Charterbureauer med charterrejser til Kos

 • Billige charterrejser med Apollo
 • Billige charterrejser med Escapeaway
 • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
 • Billige charterrejser med Spies
 • Billige charterrejser med Sunweb
 • Billige charterrejser med TripX
 • Billige charterrejser med TUI