Et idyllisk strandbillede med blå stole og bord foran en klar blå bugt med både og bjerge i baggrunden.

Rejser til Lesbos

SKØNHED: Den græske ø Lesbos er så forførende smuk og lokker charterturister fra hele verden med sine smukke strande. Øen er blandt andet kendt for oldtidens kvindelige digter Sapfos og hendes kærlighedsdigte til kvinder.

Billige rejser til Lesbos

Fra København

Fra Billund

Udvalgte rejsetilbud til Lesbos

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Billund

Hotel Ariadne
Hotel Ariadne Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
Skopelos 18. jun fra København 7 nætter
2.145,- Vælg
Cristinas Garden
Cristinas Garden 1-værelses lejlighed med balkon/terrasse og udsigt til haven
Anaxos 19. maj fra Billund 7 nætter
2.399,- Vælg
Vicky
Vicky 1-værelses lejlighed med begrænset havudsigt
Plomari 26. maj fra København 7 nætter
2.445,- Vælg
Corali (Lesvos)
Corali (Lesvos) Dobbeltværelse
Lesbos 26. maj fra København 7 nætter
2.468,- Vælg
Defkalion
Defkalion 1-Værelses Lejlighed, Deluxe
Petra 26. maj fra København 7 nætter
2.598,- Vælg
Panselinos
Panselinos 1-værelses lejlighed
Eftalou 26. maj fra København 7 nætter
2.645,- Vælg
Viva Mare Hotel & Spa
Viva Mare Hotel & Spa Dobbeltværelse med balkon/terrasse
Molivos 2. jun fra Billund 7 nætter
2.699,- Vælg
Pasiphae
Pasiphae Dobbeltværelse med balkon eller terrasse
Skala Kallonis 24. jun fra Billund 7 nætter
2.995,- Vælg
Mythical Coast Wellness Retreat
Mythical Coast Wellness Retreat Dobbeltværelse
Mitilini 9. jun fra København 7 nætter
3.442,- Vælg
Bedøm rejsemål (90 bedømmelser)
4.6

Nyd din charterrejse til Lesbos

Lesbos har det hele i overflod. Her finder man de lange, skønne strande, de små idylliske landsbyer, borge fra en fjern fortid, billige restauranter og et rigt fugleliv.

Kendere ved, at det er på Lesbos, turisterne finder den absolut bedste ouzo. Hvis man tidligere har været på charterrejse til Grækenland, har man uden tvivl smagt ouzo, men på Lesbos bliver destillation af den kendte drik til en kunstart i de omkring 21 destillerier, der findes.

Den skønne ø er også kendt viden om for sin olivenolie. Allerede i 18-tallet forsynede Lesbos resten af Europa med kvalitets olie, og de elegante franske kvinder badede med parfumeret olivenolie-sæbe fra Lesbos.

Hovedbyen Mitilini og de omkringliggende byer Plomari og Molyvos har en række herskabshuse, der er bygget for de formuer, som producenterne af olivenolie og sæbe samlede sig. De er bestemt også et besøg værd.

Har man sagt Lesbos, tænker mange umiddelbart på oldtidens kvindelige digter Sapfos, der skrev blomstrende kærlighedsdigte til kvinder. Myten fylder dog forbavsende lidt, når man som charterturist besøger øen.

Da det er forbudt at bygge store hotelkomplekser på Lesbos, fremtræder øen som ganske uberørt af de mange turister.

Daseliv ved stranden

En af de smukkeste og mest eftertragtede strande på Lesbos er Tarti. Det er en klassisk kvalitetsstrand med turkisfarvet vand som taget ud af en turistbrochure. Stranden ligger med sit fine sand for foden af en bakke.

Har man sagt charterrejse og Lesbos, så må man også sige Vatera. Det er en af Middelhavets unikke strande, der strækker sig langt ud i horisonten. Resortet er et af øens mest berømte feriesteder. I løbet af sommeren kan man finde masser af barer og taverner, der sikrer feriegæster en skøn og dejlig ferie.

Også tæt ved byen Petra finder man en strand, der er uovertruffen. Det er en fantastisk sandstrand med hoteller, taverner, in-barer og naturligvis gode restauranter med græsk mad til de sultne chartergæster. Det er et sted med liv og gang i den både om dagen og om natten, men samtidig også et sted, som mange børnefamilier vælger. Her er masser af muligheder for vandsport og ferieaktiviteter.

Lesbos har så mange unikke strande, at et charterophold på en uge kun giver en lille smagsprøve af den dejlige ø.

Hovedbyen Mitilini

Den største by på Lesbos er Mitilini. Byen ligger på den nordlige side af øen, og omkring fem kilometer herfra ligger lufthavnen, hvor charterfly lander i en konstant strøm i feriesæsonen. Fra lufthavnen er det nemt at praje en taxi ind til byen.

Offentlig transport er en af de gode måder at komme rundt på den paradisiske ø. Busser kan være lidt langsomme, og temperaturerne kan let komme op mod 40 grader, men på den anden side, så er det også derfor kærestepar, singler og børnefamilier tager til Lesbos.

Grækenland har de mest interessante markeder, og Mitilinis er så afgjort et af de allerbedste. Byen har i øvrigt også et museum, som feriegæster med fornøjelse besøger – Theophilos Museum. De feriegæster, der sætter pris på historien, bør desuden overveje et besøg i byen Moria, der ligger omkring ti kilometer fra hovedbyen. Her kan man se resterne af den smukke romerske akvædukt , der blev bygget i det andet århundrede.

Aktiviteter

Tæt ved Sigri ligger det naturhistoriske museum og den forstenede skov, der er helt unik og meget interessant.

Den forstenede skov er resultatet af den geologiske aktivitet, der fandt sted i området omkring den nordvestlige del af Lesbos for 20 millioner år siden. Vulkanudbrud fik dengang store mængder lava og aske til at dække regionen. Kiselholdige varme kilder fremmede desuden processen, og nu kan turister så glæde sig over det meget specielle syn.

Lesbos er et paradis! Og hvorfor nøjes med at gå, cykle eller som mange feriegæster gør – køre rundt på øen i jeep? Lesbos kan ses fra æsel- eller hesteryg. Det giver en helt speciel ferie, og børnene vil elske det.

Når man er på chartertur i det græske øhav, så er det naturligvis også oplagt at tage ud til de mange andre øer med de charter- og udflugtsbåde, der findes alle steder i eksempelvis Molyvos og Petra.

Vil man væk fra den danske vinter og nyde et tidligt forår på Lesbos, så er belønningen store flokke af smukke, farverige vilde fugle og en blomstrende paradisø.

En charterrejse til Lesbos giver minder for livet.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Lesbos

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Lesbos?

Du kan rejse til Lesbos fra København (Kastrup)

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Lesvos | Charterresor till Lesbos

Charterrejser til rejsemål i Grækenland

Charterbureauer med charterrejser til Lesbos

  • Billige charterrejser med Apollo
  • Billige charterrejser med Bravo Tours
  • Billige charterrejser med Spies