En billedskøn strand med klart blågrønt vand omgivet af klipper. Mennesker bader og soler sig, mens andre går ned af en trætrappe til stranden.

Algarves bedste strande – læs om nogle af Europas skønneste strande

Birgitte Oxlund
Hvis du overvejer, hvor din næste solferie skal hen, vil et godt bud være Algarve, som ligger i den sydligste del af Portugal. Her skinner solen 3.000 timer om året, temperaturen ligger mellem 15 grader om vinteren og behagelige 30 grader om sommeren, og ikke mindst finder du nogle af Europas skønneste strande som perler på en næsten 200 km. lang snor. Her er en guide til Algarves bedste strande.

Her får du en miniguide til Algarvekystens skønne og yderst varierede strande. Lige fra det vestlige Algarves strande, som ligger ved vilde, gyldne klippekyster og små ugenerte bugter, til det østlige Algarves lange, smukke sandstrande. Fra strande med masser af aktivitet og mange mennesker til ensomme, fredfyldte “hideaways”.

En af Algarves længste og mest eventyrlige sandstrande

En bred sandstrand omgivet af høje, klippefyldte kystskrænter og et roligt hav under en delvis skyet himmel.

Midt på Algarvekysten, ca. 15 km vest for Albufeira, ligger en af Algarves perler; nemlig den charmerende kystby Armação de Pêra med brostensbelagte gader, lækre spisesteder og et livligt natteliv. Og lige ved byen finder du én af de længste og mest eventyrlige strande i Portugal. Med gyldent sand og klart blåt hav omkranset af forrevne klipper vil den danne rammen om den skønneste ferie. Du har bl.a. mulighed for at dyrke forskellige slags vandsport, tage på bådture og dase ved en af de hyggelige strandbarer.

Billige rejser til Armação de Pêra

Her er priseksempler på rejser til Armação de Pêra. Klik på tilbuddet og bliv sendt videre til Travelmarkets chartersøgemaskine, hvor du kan sammenligne priser på rejser.

Ukino Terrace Algarve
Armacao de PeraUkino Terrace AlgarvePortugal (7 nætter)One Bedroom Apartment
3.695,-Vælg
Pestana Viking Beach & SPA Resort
Armacao de PeraPestana Viking Beach & SPA ResortPortugal (7 nætter)Deluxe Twin (adskilte senge)
4.229,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du have flere alternativer? Søg selv efter din charterferie til Algarve her.

Algarvekystens romantiske strande

En mand og en kvinde sidder ved stranden med ryggen til, mens de læner sig op ad hinanden og ser ud mod havet.

Blandt Algarves mange strande finder du naturligvis også strande, som er perfekte for en romantisk solferie.

Romantiske strande i Algarve – tæt på byliv

Hvis du er ude efter en romantisk ferie, vil du opleve nogle skønne dage og nætter ved Praia da Mareta i Sagres og Praia da Luz i Lagos, som ligger i bynære områder, hvor der aldrig er langt til restauranter, barer og anden underholdning. Både Mareta og Praia da Luz er populære strande med meget liv om sommeren. I Praia da Luz er der en strandpromenade med bænke langs vandet, perfekt til en lille gåtur.

Hvis en perfekt romantisk dag skal indeholde et dejligt måltid på en restaurant med en fantastisk udsigt til havet og klipperne i solnedgangen, så er det her Algarves bedste strande:

  • Meia Praia i Lagos
  • São Rafael og Santa Eulália i Albufeira
  • Barril og Praia Verde i Tavira

Romantiske strande i Algarne – væk fra byliv

Foretrækker du at være alene med din kæreste på en naturskøn strand, er disse strande et rigtigt godt valg:

  • Strandene på Esteveira og Vale Figueira i Aljezur
  • Bordoeira (eller Carrapateira) i Carrapateira
  • Barranco das Canas (eller Praia do Alemão) i Vila do Bispo
  • Salgados og Castelo i Albufeira
  • Cacela Velha i Tavira

Her er naturen overdådig – og ved nogle af strandene ligger der oven i købet nogle rigtig gode restauranter.

Billige rejser til Algarves romantiske strande

Her er priseksempler på rejser tæt på eller ved Algarves romantiske strande. Klik på tilbuddet og bliv sendt videre til Travelmarkets chartersøgemaskine, hvor du kan sammenligne priser på rejser.

Aparthotel Navigator
SagresAparthotel NavigatorPortugal (7 nætter)Lejlighed
2.969,-Vælg
Memmo Baleeira - Design Hotels
SagresMemmo Baleeira - Design HotelsPortugal (7 nætter)Standard
5.379,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du have flere alternativer? Søg selv efter din charterferie til Algarve her.

Algarves bedste strande med klipper og huler

En strand med mange mennesker, både og parasoller, og huse der klatrer op ad en klippe ved siden af havet.

I den vestlige del af Barlavento-regionen finder du nogle fantastiske gyldne klippeområder, som naturen har slebet til imponerende klippeformationer: tårne, grotter, klippefremspring, tunneller og smukke gyldne strande.

Mellem disse klipper har havet gravet slugte ud, og her ligger små sandstrande, ind imellem forbundet af tunneller, som havet har gravet ud af klippen, f.eks. strandene Três Irmãos og Praia da Alvor, som ligger ved Alvor. Den sidstnævnte strand er meget børnevenlig, og du kan vælge imellem flere vandsportsaktiviteter.

Flere steder har havet ikke bare gravet tunneller men hele underjordiske gangsystemer. Algar do Padre Vicente, som ligger i nærheden af den charmerende fiskerlandsby Carvoeiro, er en stor hule med forbindelse til havet, hvor tidevandets lyde forstærkes dramatisk.

Nogle af de små strande mellem klipperne er virkelig isolerede og kan anbefales, hvis du ønsker fuldstændig fred og ro, f.eks. Porto de Mós og João de Arens, mens andre er meget populære og velbesøgte. Vi vil især fremhæve Algarves ældste og mest kendte strand Praia da Rocha, som har en utroligt fin bred sandstrand.

Billige rejser til Algarves strande med klipper og huler

Her er priseksempler på rejser tæt på eller ved Algarves strande med klipper og huler. Klik på tilbuddet og bliv sendt videre til Travelmarkets chartersøgemaskine, hvor du kan sammenligne priser på rejser.

Pestana Alvor Atlantico Residences Beach Suites
AlvorPestana Alvor Atlantico Residences Beach SuitesPortugal (7 nætter)Standard Studio med haveudsigt
3.059,-Vælg
Club Alvor Ferias
AlvorClub Alvor FeriasPortugal (7 nætter)Lejlighed med balkon
3.401,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du have flere alternativer? Søg selv efter din charterferie til Algarve her.

Algarves strande til den aktive ferie

En person står på stranden med et surfbræt og ser mod solnedgangen.

Algarves fantastiske kyststrækninger er som skabt til en aktiv ferie.

Den vilde natur på Algarves vestkyst ved Costa Vicentina er en del af naturreservatet Parque Natural do Sudoeste Alentejano og tiltrækker fiskere, surfere, bodyboardere og vandrefolket. Her finder man efter sigende Portugals bedste bølger. Lej en båd, sejl mellem klipper og skær, og se nærmere på de huler og grotter, som havets kræfter har gravet ud af klipperne.

På den sydvendte kyst er vandet roligere og strandene større og bredere. Her er det nemt at finde en strand, hvor I kan leje udstyr til dykning, windsurfing, sejlads, vandski, parasailing, jet-skiing og kite-surfing og meget andet. Start f.eks. med Meia Praia ved Lagos. Her finder du en 4 km. lang strand med klipper, skær og naturlige grotter hvor dykkere stadig leder efter Aztecer-skatte fra 1500-tallets sunkne skibe.

Billige rejser til Algarves strande til den aktive ferie

Her er priseksempler på rejser tæt på eller ved Algarves strande til den aktive ferie. Klik på tilbuddet og bliv sendt videre til Travelmarkets chartersøgemaskine, hvor du kan sammenligne priser på rejser.

Pestana Alvor Atlantico Residences Beach Suites
AlvorPestana Alvor Atlantico Residences Beach SuitesPortugal (7 nætter)Standard Studio med haveudsigt
3.059,-Vælg
Club Alvor Ferias
AlvorClub Alvor FeriasPortugal (7 nætter)Lejlighed med balkon
3.401,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du have flere alternativer? Søg selv efter din charterferie til Algarve her.

Algarvekystens naturiststrande

Portugal har nogle af Europas bedste naturiststrande. To af Portugals fem officielt anerkendte naturiststrande ligger på Algarvekysten: Ilha de Tavira og Adegas-stranden ved Odeceixe.

Ilha de Tavira, som er en del af naturreservatet Ria Formosa, er særdeles populær pga. det varme vand og det rene sand. Du kommer dertil enten med færge, som afgår fra Quatro Águas i Tavira eller med et miniaturetog, som forbinder strandene Pedras d’El Rei og Barril.

Helårs-stranden Praia da Adega ligger i en afskærmet bugt syd for hovedstranden ved Odeceixe. Den er let at komme til og omgivelserne er indbydende.

En kvinde påfører solcreme på næsen af en lille pige, mens de begge bærer solbriller på en solrig strand.Dette er kun et lille udpluk af Algarvekystens skønne strande – Spørg gerne de lokale for at finde de bedste strande tæt på, hvor du bor.

Billige rejser til naturiststrandene ved Algarve

Her er priseksempler på rejser tæt på eller ved Algarves naturiststrande. Klik på tilbuddet og bliv sendt videre til Travelmarkets chartersøgemaskine, hvor du kan sammenligne priser på rejser.

Pedras da Rainha
TaviraPedras da RainhaPortugal (7 nætter)Studio
3.165,-Vælg
Pedras D'el Rei
TaviraPedras D'el ReiPortugal (7 nætter)Studio
3.488,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du have flere alternativer? Søg selv efter din charterferie til Algarve her.

Har du fået lyst til at opleve nogle af Algarves bedste strande?

Find dine billige flybilletter til Algarves hovedstad Faro på Travelmarket – eller søg efter rejser til Faro i vores søgemaskine.

Du kan også lave en kombineret storby- og badeferie. Find en billig flyrejse til Lissabon, og tag toget til Algarvekysten.

Find din charterrejse til Algarve her.

Du kan også være heldig at finde en temarejse såsom en rundrejse, langtidsferie eller aktiv ferie til Algarve her.

Verdens bedste strand ligger på Algarvekysten

Tripadvisor kårede Praia da Falésia som den bedste strand i verden i 2024. Stranden er kendt for sine dramatiske klipper, gyldne sand og dejlige blå vand.
Du kan snorkle i det klare vand og opleve en helt anden verden, svømme i solen eller body surfe på nogle af de dejlige bølger.
På land kan du slappe af i sandet eller gå en tur på den maleriske sti på toppen af klipperne, hvorfra der er en dejlig udsigt.
Stranden har blåt flag for sin renlighed, og der findes toiletter og en snackbar ved stranden.

Læs også: De 100 billigste charterrejser til Portugal
Læs også : Hvad koster flybilletter til Portugal?
Læs også: Billige All Inclusive rejser til Portugal − lavprisoversigt
Læs også: Flyv billigt til Sydeuropa – arrangér rejsen selv

Fotos:
Topfoto af © istockphoto / anobis
Armação de Pêra © istockphoto / Nisangha
Parferie i Algarve © istockphoto / iofoto
Foto © istockphoto / Rudi Lange
Foto © istockphoto / logoff
Foto © istockphoto / travnikovstudioSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.