Algarves bedste strande – læs om nogle af Europas skønneste strande

Hvis du overvejer, hvor din næste solferie skal hen, vil et godt bud være Algarve, som ligger i den sydligste del af Portugal. Her skinner solen 3.000 timer om året, temperaturen ligger mellem 15 grader om vinteren og behagelige 30 grader om sommeren, og ikke mindst finder du nogle af Europas skønneste strande som perler på en næsten 200 km. lang snor. Her er en guide til Algarves bedste strande.

Her får du en miniguide til Algarvekystens skønne og yderst varierede strande. Lige fra det vestlige Algarves strande, som ligger ved vilde, gyldne klippekyster og små ugenerte bugter, til det østlige Algarves lange, smukke sandstrande. Fra strande med masser af aktivitet og mange mennesker til ensomme, fredfyldte “hideaways”.

Læs også: De 100 billigste charterrejser til Portugal
Læs også: Flyv billigt til Sydeuropa – arrangér rejsen selv

Strande i PortugalAlgarvekystens romantiske strande

Blandt Algarves mange strande finder du naturligvis også strande, som er perfekte for en romantisk solferie.

Hvis du er ude efter en romantisk ferie, vil du opleve nogle skønne dage og nætter ved Praia da Mareta i Sagres og Praia da Luz i Lagos, som ligger i bynære områder, hvor der aldrig er langt til restauranter, barer og anden underholdning. Både Mareta og Praia da Luz er populære strande med meget liv om sommeren. I Praia da Luz er der en strandpromenade med bænke langs vandet, perfekt til en lille gåtur.

Hvis en perfekt romantisk dag skal indeholde et dejligt måltid på en restaurant med en fantastisk udsigt til havet og klipperne i solnedgangen, så er det her Algarves bedste strande:
– Meia Praia i Lagos
– São Rafael og Santa Eulália i Albufeira
– Barril og Praia Verde i Tavira

Foretrækker du at være alene med din kæreste på en naturskøn strand, er strandene på Esteveira og Vale Figueira i Aljezur; Bordoeira (eller Carrapateira) i Carrapateira; Barranco das Canas (eller Praia do Alemão) i Vila do Bispo; Salgados og Castelo i Albufeira; og Cacela Velha i Tavira et rigtig godt valg. Her er naturen overdådig – og ved nogle af strandene ligger der oven i købet nogle rigtig gode restauranter.

Algarves bedste strandeStrande med klipper og huler

I den vestlige del af Barlavento-regionen finder du nogle fantastiske gyldne klippeområder, som naturen har slebet til imponerende klippeformationer: tårne, grotter, klippefremspring, tunneller og smukke gyldne strande.

Mellem disse klipper har havet gravet slugte ud, og her ligger små sandstrande, ind imellem forbundet af tunneller, som havet har gravet ud af klippen, f.eks. strandene Três Irmãos og Praia da Alvor. Den sidstnævnte strand er meget børnevenlig, og du kan vælge imellem flere vandsportsaktiviteter.

Flere steder har havet ikke bare gravet tunneller men hele underjordiske gangsystemer. Algar do Padre Vicente, som ligger i nærheden af den charmerende fiskelandsby Carvoeiro, er en stor hule med forbindelse til havet, hvor tidevandets lyde forstærkes dramatisk.

Nogle af de små strande mellem klipperne er virkelig isolerede og kan anbefales, hvis du ønsker fuldstændig fred og ro, f.eks. Porto de Mós og João de Arens, mens andre er meget populære og velbesøgte. Vi vil især fremhæve Algarves ældste og mest kendte strand Praia da Rocha, som har en utroligt fin bred sandstrand.

Charterrejser til PortugalStrande til den aktive ferie

Algarves fantastiske kyststrækninger er som skabt til en aktiv ferie.

Den vilde natur på Algarves vestkyst ved Costa Vicentina tiltrækker fiskere, surfere og bodyboardere. Her finder man efter sigende Portugals bedste bølger. Lej en båd, sejl mellem klipper og skær, og se nærmere på de huler og grotter, som havets kræfter har gravet ud af klipperne.

På den sydvendte kyst er vandet roligere og strandene større og bredere. Her er det nemt at finde en strand, hvor I kan leje udstyr til dykning, windsurfing, sejlads, vandski, parasailing, jet-skiing og kite-surfing og meget andet. Start f.eks. med Meia Praia ved Baia Lagos. Her finder du en 4 km. lang strand med klipper, skær og naturlige grotter hvor dykkere stadig leder efter Aztecer-skatte fra 1500-tallets sunkne skibe.

Algarvekystens naturiststrande

Portugal har nogle af Europas bedste naturiststrande. To af Portugals fem officielt anerkendte naturiststrande ligger på Algarvekysten: Ilha de Tavira og Adegas-stranden ved Odeceixe.

Ilha de Tavira, som er en del af naturreservatet Ria Formosa, er særdeles populær pga. det varme vand og det rene sand. Du kommer dertil enten med færge, som afgår fra Quatro Águas i Tavira eller med et miniaturetog, som forbinder strandene Pedras d’El Rei og Barril.

Helårs-stranden Praia da Adega ligger i en afskærmet bugt syd for hovedstranden ved Odeceixe. Den er let at komme til og omgivelserne er indbydende.

Algarvekystens skønne strandeDette er kun et lille udpluk af Algarvekystens skønne strande – Spørg gerne de lokale for at finde de bedste strande tæt på, hvor du bor.

Har du fået lyst til at opleve nogle af Algarves bedste strande?

Find dine billige flybilletter til Algarves hovedstad Faro på Travelmarket.

Du kan også lave en kombineret storby- og badeferie. Find en billig flyrejse til Lissabon, og tag toget til Algarvekysten.

Find din charterrejse til Algarve her.

Du kan også være heldig at finde en temarejse såsom en rundrejse, langtidsferie eller aktiv ferie til Algarve her.

 

Topfoto af (c) istockphoto / anobis
Foto (c) istockphoto / iofoto
Foto (c) istockphoto / Rudi Lange
Foto (c) istockphoto / logoff
Foto (c) istockphoto / travnikovstudio

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.