Travelmarkets direktør Ole Stouby står foran et skrivebord og en laptop, med teksten "Afbudsrejser". Dekorativ kunst og planter ses i baggrunden.

Sådan får du billige afbudsrejser – se video med 5 gode råd og tips

Ole Stouby
Hos Travelmarket vil vi gerne hjælpe dig med at finde de billigste afbudsrejser. Derfor har vi lavet en video, hvor vores direktør Ole Stouby kommer med 5 gode råd og tips.

Videoen varer knap fire minutter, men den er værd at se fra ende til anden. Hvis du følger de 5 gode råd, kan du nemlig spare mange penge på dine rejser i fremtiden.

Se videoen her:

Velkommen – mit navn er Ole Stouby, og jeg er direktør for rejsesøgemaskinen travelmarket.dk.

I denne video vil jeg give dig en række gode råd og tips om, hvordan du bedst finder billige afbudsrejser.

Der er nemlig næsten altid god mulighed for at finde en billig rejse sydpå – en såkaldt afbudsrejse. Du skal blot have lidt is i maven, og hvis prisen er afgørende, og du ikke absolut har krav om at rejse til en bestemt destination, kan en afbudsrejse være løsningen. Her kommer nogle gode råd og tips til hvordan du sikrer dig en billig afbudsrejse.

Råd nr. 1
TAG CHANCEN – VÆLG EN AFBUDSREJSE

Man kalder det afbudsrejser, men oftest er der tale om restpladser, som er de rejser, charterselskaberne endnu ikke har fået solgt.

Uanset om man kalder det afbudsrejser eller restpladser, er fællestrækket ofte, at rejserne er billigere, og kan fås med både specificeret og uspecificeret ophold. Specielt tæt på afrejse kan der være penge at spare.

Men det kan også gå den modsatte vej: at rejsen stiger i pris, jo tættere du kommer på afrejse. Det afhænger i høj grad af udbud og efterspørgsel, og specielt vejret herhjemme er en vigtig faktor.

Råd nr. 2
HOLD ØJE MED VEJRET

Der er ikke nogen fast regel for, hvornår det er bedst at ”slå til”, når du skal købe en afbudsrejse. Men meget afhænger af vejret. Specielt i sommerferien er det næsten en naturlov, at når vejret er rigtig godt i Danmark, er priserne på charter- og afbudsrejserne lave, og så kan det være en god idé at slå til.

Er vejret derimod dårligt med regn og blæst, ja så stiger priserne på afbudsrejser. Det er ganske enkelt en øget efterspørgsel, som styrer prisen. Det betyder, at der fra år til år kan være store udsving i priserne på afbudsrejser. Det er et spørgsmål om efterspørgslen, og hvis der samtidig er et stort udbud fra selskaberne, kan det bevirke, at rejserne bliver endnu billigere.

Råd nr. 3
SPECIFICERET ELLER USPECIFICERET AFBUDSREJSE?

Reglen er ganske enkel. Med en specificeret rejse ved du, hvad du får. Med en uspecificeret ved du det ikke. Du kan risikere at havne på et helt simpelt hotel, eller du kan være heldig og komme til at bo på et 4-stjernet hotel.

Har du en familie med børn, eller er I et par som ønsker fred og ro, kan det derfor være en god idé at vælge en specificeret afbudsrejse, hvor du bor på et familiehotel eller et hotel kun for voksne, afhængig af dine behov og ønsker.

Ellers kan du nemlig risikere, at du kommer til at bo på et hotel med masser af unge mennesker, der larmer ud på de sene nattetimer.

Råd nr. 4
VÆR FLEKSIBEL MED AFREJSELUFTHAVN, DESTINATIONER OG AFREJSEDATOER

Hvis du er åben i din søgning og kan rejse fra flere lufthavne og til flere destinationer, er chancen for at finde de billigste afbudsrejser størst. Du skal altså være fleksibel i forhold til hvilken lufthavn du rejser fra og hvilket land du rejser til. Start derfor din søgning efter afbudsrejser med at vælge alle afrejselufthavne og alle destinationer.

Skal du afsted i 1 uge, og kan du f.eks. rejse i en periode på 3 uger, vil chancen for at få den billigste afbudsrejse være størst.

Råd nr. 5
SPAR TID OG PENGE – BRUG EN REJSESØGEMASKINE

Når du bruger en rejsesøgemaskine til at finde afbudsrejser, finder du alle priser i én søgning, så du nemt kan overskue priserne i markedet.

Du sparer altså tid, da alternativet er at besøge alle de forskellige selskabers websider hver for sig.

Det gælder også, når du vil sammenligne priser på rejser på tværs af afrejselufthavne og rejsemål. Du har altså bedre mulighed for at sikre dig, at du gør et godt køb og bestiller netop den rejse, som passer til dine behov og ønsker.

Råd nr. 6
FÅ PRISOVERVÅGNING PÅ AFBUDSREJSER

Priserne på afbudsrejser går op og ned kan forandre sig dagligt. Hvis du ønsker at følge prisudviklingen på afbudsrejser, kan det varmt anbefales at oprette en såkaldt ”prisagent”. Det er gratis, og så kan du dagligt følge prisudviklingen på mange forskellige rejser til de destinationer, du ønsker at rejse til, og i den periode du har mulighed for at rejse. Du får i princippet din egen personlige rejseside og en daglig mail med de opdaterede priser i en samlet oversigt.

Det er utrolig smart, og du kan læne dig tilbage og lade systermerne gøre arbejdet for dig.

Jeg håber, at du kan bruge mine tips, og hvis du vil have flere, kan du hente vores gratis e-bog med gode råd til at finde billige rejser på www.travelmarket.dk – god fornøjelse og rigtig god ferie!

Kunne du bruge disse råd?

Det vil hjælpe os og andre brugere rigtigt meget, hvis du vil bedømme Travelmarket på Trustpilot. Klik her.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.