Ole Stouby

Ole Stouby

Jeg har mere end 30 års erfaring i rejsebranchen. I 1996 stiftede jeg rejseportalen Travelmarket med det mål at samle tilbud fra rejseselskaberne, så forbrugerne kunne få et let overblik over mulighederne, som findes i markedet.

8 gode råd til, hvordan du finder de billigste afbudsrejser + 1 bonustip

Er prisen afgørende for, om du vil tage på solferie til udlandet? Hvis ja, vil en afbudsrejse ofte være løsningen for dig. Her får du 8 budgetvenlige råd til, hvordan du finder den billigste og bedste afbudsrejse. Hvis du blot anvender 2-3 af disse råd, vil du kunne spare rigtigt mange penge.  Herudover får du et bonustip om, hvad du også skal huske, når du booker din afbudsrejse.

Inspiration og gode råd

1. Søg alternativer
Søg, søg og søg igen. Den nemmeste måde er at gøre brug af en rejsesøgemaskine. Her kan du nemlig nemt overskue priserne i markedet.Søg f.eks. efter forskellige afrejsedatoer, destinationer og rejselængde.

Hvis du nøjes med at søge på afrejsedato og laveste pris, kan du måske få øjnene op for rejsemål, som du ikke selv har tænkt på.

Kan du forestille dig at flyve fra en anden lufthavn end den nærmeste? Det skulle du faktisk overveje. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at rejse fra en alternativ lufthavn. Måske er der flere billige rejser tilbage med afrejse fra den alternative lufthavn. Du kan også være heldig, at der er ledige pladser på den rejse, som den nærmeste afrejselufthavn melder udsolgt på.

De største lufthavne tilbyder ofte de billigste charterrejser, da rejsearrangørerne lettere kan disponere flyene her. Omvendt kan du spare parkeringsomkostninger eller få gratis parkering ved at benytte de mindre lufthavne såsom Aalborg, hvor du måske betaler lidt mere for rejsen. Så start med en åben søgning med flere afrejselufthavne for at få det bedste overblik.

Find din afbudsrejse her

2. Vælg en uspecificeret rejse
Hvis du bare ønsker en solrejse og ikke har specielle ønsker, kan du spare rigtigt mange penge ved at vælge en uspecificeret rejse. Du kan risikere at havne på et helt simpelt hotel, eller du kan være heldig og komme til at bo på et 4-stjernet hotel.

Familie med børn
Skal du rejse med børn, kan det dog være en god idé at vælge en specificeret afbudsrejse, hvor du bor på et familiehotel med børnefaciliteter såsom børnepool.

Single eller par uden børn
Ønsker du fred og ro, vil det også være en god idé at vælge en specificeret afbudsrejse, hvor du f.eks. vælger et hotel kun for voksne.

3. Undgå populære rejsemål
Der er ofte stor efterspørgsel på de populære rejsemål, hvilket bevirker, at priserne dertil er højere. Vov at gå mod strømmen, og vælg de rejsemål fra, som alle taler om i år. Hvis du i stedet satser på et andet rejsemål, vil du helt sikkert få en billigere rejse.

4. Køb en charterflybillet eller en flybillet med rutefly
For at få mest muligt for pengene kan du også vælge selv at sammensætte dit fly og hotel. På den måde får du også en større valgfrihed.

Mange afbudspriser fra rejsebureauerne inkluderer ofte bare en flybillet. Derfor kan du f.eks. købe en rigtigt billig charterflybillet og kombinere den med en selvbooket feriebolig.

Find dit charterfly her
Find dit hotel eller din lejlighed her

En anden mulighed er, at du køber en billig flybillet med rutefly og en selvbooket feriebolig.

Find dine flybilletter med rutefly her
Find dit hotel eller din lejlighed her

Dog skal du vide, at du ikke altid er dækket af Rejsegarantifonden, og at du ikke har adgang til rejseguider på din ferie.

Et alternativ er at vælge et rejseselskab, der har specialiseret sig i at tilbyde pakkerejser med rutefly til de populære feriedestinationer. I afbudsrejsesøgemaskinen på travelmarket.dk kan du finde rejser med rutefly i samme søgning som de traditionelle tilbud fra charterselskaberne.

5. Tilmeld dig en prisovervågning af afbudsrejser
Hvis du ønsker at følge prisudviklingen på en afbudsrejse, kan jeg varmt anbefale, at du opretter en såkaldt ”prisagent” hos eksempelvis travelmarket.dk. Herved kan du dagligt følge prisudviklingen til de destinationer, du ønsker at rejse til, og i den periode du har mulighed for at rejse. Du får i princippet din egen personlige rejseside og en daglig mail med de opdaterede priser i en samlet oversigt.

Opret en gratis charterprisagent hos Travelmarket her

6. Rejs, når ingen andre gør det.
Har du mindre børn under skolealderen, eller rejser du uden børn, bør du undgå at rejse i skoleferierne og helligdagsferierne. De laveste priser finder du nemlig oftest i ugerne før og efter skoleferierne.
Andre billige rejseperioder kan være:
• Efter nytår og frem til vinterferien.
• I maj og juni frem til Skt. Hans.
• I slutningen af august og starten af september.
• Sidste uge i november og frem til ugen inden jul.

7. Rejs med kort varsel
Hvis du ikke er afgrænset af at skulle rejse i en bestemt uge eller på en bestemt dag, kan det virkelig betale sig at have lidt eller ganske meget is i maven. De rigtigt billige rejser får du ofte ved at vente indtil ganske tæt på afrejsedagen, hvis det vel at mærke ikke er i højsæsonen. Du skal blot sørge for at have taskerne pakket og passet parat!

8. Hent Travelmarkets app for afbudsrejser
Med Travelmarkets app for afbudsrejser kan du søge efter rejser uanset, hvornår du får lyst til ferie. Først finder du rejsen i vores app. Derefter går du direkte til rejseselskabet og bestiller rejsen. Du kan også videresende rejsen til din PC, hvor du i ro og mag kan købe den.

Download Travelmarkets app her

Bonustip: Husk at tænke på visum
Inden du booker din rejse, skal du huske at undersøge, om der er visumkrav for indrejse til det valgte rejsemål. Ved indrejse til visse lande kræves der nemlig visum, og det er dit ansvar at være i besiddelse af det nødvendige visum ved afrejse. Kontakt det valgte rejsebureau for at høre, om de eventuelt kan hjælpe med at bestille visummet.

Find din afbudsrejse her

Download Travelmarkets e-bog ”Sådan får du billigere rejser”

FAKTA OM AFBUDSREJSER

Vi får rigtig mange henvendelser, som gerne vil vide mere om afbudsrejser. Her forsøger vi at svare på nogle af de mest almindelige.

Hvad er afbudsrejser? // Hvordan fungerer afbudsrejser?
Afbudsrejser er i virkeligheden et helt forkert ord at bruge. Afbudsrejser er nemlig ikke rejser, der bliver afbestilt. Det er de rejser, som rejsebureauerne ikke får solgt. Så et bedre navn ville være restpladser, og det kalder man faktisk også afbudsrejser for i Norge.

Hvor finder man afbudsrejser?
Efter min mening er en rejsesøgemaskine som travelmarket.dk den bedste mulighed, når der skal kigges efter afbudsrejser. Det svinger meget hvilke rejseselskaber der er billigst, og da vi sammenligner priser for alle bureauerne på Travelmarket, ja så er det lettest at finde de billigste afbudsrejser hos os.

Hvordan søger man efter afbudsrejser?
Hvis du ha hele denne artikel, så har du fået de bedste tips, som vi kan give om at finde billige afbudsrejser. Jeg vil også anbefale, at du henter vores e-bog Sådan får du billigere rejser, hvor du også kan læse om at finde billige charterrejser.

Hvor går de billige afbudsrejser hen?
Afbudsrejserne går typisk til de populære rejsemål for charterferie. De mest populære lande, og dem der er flest afbudsrejser til er Grækenland, Tyrkiet og Spanien. Men du kan også finde afbudsrejser til Bulgarien, Thailand, Malta, Cypern og mange andre lande.

Hvad koster afbudsrejser?
Prisen på afrejser svinger meget alt efter sæsonen. Udenfor højsæsonen, som er i skolernes ferie, kan du af og til være heldig at finde en uges ferie med fly og hotel inkluderet til under kr. 1.000,-. Når det regner i Danmark midt i juli, så sker det nogle gange, at de billigste afbudsrejser koster mere end kr. 3.000,-.

Topfoto af (c) istockphoto / BraunS
Foto (c) istockphoto / junial
Foto (c) istockphoto / marekuliasz
Foto (c) istockphoto / dejanristovski

De 100 billigste afbudrejsetilbud lige nu

På listen herunder kan du altid finde de 100 billigste afbudsrejser lige nu. Listen opdateres løbende og gør det let for dig at finde rundt i det store udbud af rejser.

Du kan også gå direkte til søgeresultatet fra forskellige afrejselufthavne:
KøbenhavnBillundAalborg
 

Læs også: De 100 billigste ferier med All Inclusive
Læs også: De billigste 3* charterrejser til Spanien
Læs også: Billige charterferier til Grækenland

Golden SandsUspecificeret hotel Golden SandsBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse
998,-Søg
RhodosUspecificeret hotel RhodosGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
998,-Søg
Sydlige TyrkietUspecificeret hotel TurkietTyrkiet (8 dage)Dobbeltværelse
999,-Søg
RhodosUspecificeret - RhodosGrækenland (8 dage)UNSPECIFIED
1.096,-Søg
IalyssosKassandra LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed(2 vær)
1.096,-Søg
IalyssosAnixis LejlighederGrækenland (8 dage)APART 2+1
1.146,-Søg
KalamakiPorto KalamakiGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed
1.149,-Søg
IalyssosMargaret LejlighederGrækenland (8 dage)STUDIO DBL ROOM
1.196,-Søg
AlanyaUspecificeret Alanya Tyrkiet (8 dage)Uspecificeret
1.196,-Søg
LarnacaGreen BungalowsCypern (8 dage)En 2-vær. lejlighed til 2 pers.
1.198,-Søg
Sunny BeachUspecificeret hotel BulgarienBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse, 2-3 personer
1.199,-Søg
KallitheaCastello di RodiGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse type B
1.224,-Søg
RethymnonMarva LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.246,-Søg
BurgasHotel & Lejligheder YantraBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse
1.248,-Søg
BurgasAmarisBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse
1.248,-Søg
Agia MarinaRelax /Övre byggnadGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed
1.274,-Søg
IalyssosBayside Hotel Katsaras LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.296,-Søg
AntalyaNovellaTyrkiet (8 dage)En 2-vær. lejlighed til 2 pers.
1.298,-Søg
ChaniaUspecificeret hotel KretaGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
1.298,-Søg
BurgasCentralBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse
1.298,-Søg
Golden SandsHotel TzarevetzBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse med balkon/terasse
1.298,-Søg
RhodosHotel CarinaGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse med udsigt til byen
1.298,-Søg
IzmirMixx Unspecified KusadasiTyrkiet (8 dage)Standard Room
1.312,-Søg
Agia MarinaRelax/Nedre byggnadGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed
1.324,-Søg
ChaniaPardalakis LejlighederGrækenland (8 dage)STUDIO
1.346,-Søg
BurgasHotel JupiterBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse
1.348,-Søg
BurgasMonte CristoBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse
1.348,-Søg
IalyssosHotel Heleni BeachGrækenland (8 dage)STANDART ROOM
1.396,-Søg
AlanyaKleopatra HotelTyrkiet (8 dage)Standardværelse
1.396,-Søg
ChaniaViaros LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.396,-Søg
AlanyaBabaoglu LejlighederTyrkiet (8 dage)Lejlighed(2 vær)
1.396,-Søg
AlanyaLavinia LejlighederTyrkiet (8 dage)Lejlighed(2 vær)
1.396,-Søg
Agia MarinaEkavi LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.396,-Søg
KalamakiSaint TropeGrækenland (8 dage)2-værelses lejlighed
1.424,-Søg
KalamakiEl-PolGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed
1.424,-Søg
TavronitisSan Antonio LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.446,-Søg
ChaniaFleria Avc SuitesGrækenland (8 dage)STUDIO
1.446,-Søg
AlanyaKleopatra Tower LejlighederTyrkiet (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.446,-Søg
AlanyaAda LejlighederTyrkiet (8 dage)APART 1+1
1.446,-Søg
Agia MarinaRelax HotellejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.446,-Søg
ChaniaAeolos ApartmentsGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed
1.449,-Søg
KretaLejl. Ariadni PalaceGrækenland (8 dage)studio type A
1.449,-Søg
RhodosLejligheder PalmasolGrækenland (8 dage)En 1-vær. lejlighed til 2 pers.
1.468,-Søg
AnalipsiLejl. GaliniGrækenland (8 dage)studio type A
1.469,-Søg
BurgasHotel KiriosBulgarien (8 dage)Dobbeltværelse
1.473,-Søg
Agia MarinaOrion StarGrækenland (8 dage)2-vær. lejlighed, mulighed for to ekstra opredninger
1.474,-Søg
Funchal (Madeira)Sao PauloPortugal (8 dage)1-værelses lejlighed
1.474,-Søg
ChaniaLejligheder StratisGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed (3 pers.)
1.498,-Søg
ZakynthosUspecificeret hotel ZakynthosGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
1.498,-Søg
Gran CanariaPorlamarSpanien (8 dage)En 2-vær. lejlighed til 2 pers.
1.498,-Søg
LarnacaKkarasCypern (8 dage)Dobbeltværelse
1.498,-Søg
RhodosLejligheder IlyssionGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed med have-udsigt
1.498,-Søg
KretaLejl. KamariaGrækenland (8 dage)studio alm.
1.499,-Søg
Sunny BeachEfir ApartmentsBulgarien (8 dage)Etværelseslejlighed
1.499,-Søg
MalemeOlga ApartmentsGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed med balkon
1.499,-Søg
Las Palmas, Gran CanariaCanteras PlayaSpanien (8 dage)2-værelses indvendig lejlighed
1.499,-Søg
Las Palmas, Gran CanariaLas LanzasSpanien (8 dage)1-værelses lejlighed uden udsigt
1.499,-Søg
LesbosMaria KikiGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed
1.499,-Søg
Costa BravaLejl. SorrabonaSpanien (8 dage)2-værelses lejlighed
1.509,-Søg
AlanyaLejlighedshotel MitosTyrkiet (9 dage)Dobbeltværelse Alm.
1.523,-Søg
Puerto RicoPorto AlegreSpanien (8 dage)2-vær. lejlighed, mulighed for to ekstra opredninger
1.524,-Søg
VarnaOasisBulgarien (8 dage)1-værelses lejlighed med havudsigt
1.524,-Søg
PlataniasPanos Beach HotellejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.546,-Søg
AlanyaIris LejlighederTyrkiet (8 dage)Lejlighed(2 vær)
1.546,-Søg
AlanyaKleopatra South Star LejlighederTyrkiet (8 dage)Lejlighed(2 vær)
1.546,-Søg
BurgasZebraBulgarien (8 dage)Familierum til 2 pers.
1.548,-Søg
BurgasHotel & Lejligheder FenixBulgarien (8 dage)En 1-vær. lejlighed til 2 pers.
1.548,-Søg
HurghadaUspecificeret med poolEgypten (8 dage)Værelse til 2 pers
1.552,-Søg
RhodosSea MelodyGrækenland (8 dage)En 1-vær. lejlighed til 2 pers.
1.553,-Søg
Costa BravaHotel MercèSpanien (8 dage)Dobbeltværelse type A
1.569,-Søg
HersonissosLejl. Sun Club OlympiaGrækenland (8 dage)Studio Type C
1.569,-Søg
ChaniaElena ApartmentsGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
1.574,-Søg
Playa Del InglesGreen GardenSpanien (8 dage)2-værelses lejlighed med balkon
1.574,-Søg
KretaNontas Suites LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.596,-Søg
Agia MarinaLejligheder ElmaGrækenland (8 dage)1,5-værelses lejlighed med balkon (2 personer)
1.598,-Søg
RhodosAmaryllisGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
1.598,-Søg
BurgasHotel & Lejligheder LotusBulgarien (8 dage)En 1-vær. lejlighed til 2 pers.
1.598,-Søg
FalirakiLejligheder Elpida BeachGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed med udsigt mod bjergene
1.598,-Søg
AntalyaGallionTyrkiet (8 dage)Dobbeltværelse
1.598,-Søg
SidePapaya Apart HotelTyrkiet (8 dage)To-værelseslejlighed
1.599,-Søg
Ayia NapaChristabelleCypern (8 dage)2-værelses lejlighed
1.599,-Søg
HersonissosElina ApartmentsGrækenland (8 dage)2-vær. lejlighed, mulighed for en ekstra opredning
1.599,-Søg
LesbosPebble Beach HotelGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
1.599,-Søg
AlanyaGallion HotelTyrkiet (8 dage)Standard Room
1.618,-Søg
Agia MarinaMimozaGrækenland (8 dage)2-vær. lejlighed, havudsigt, ekstra opredning muligt
1.624,-Søg
LesbosMarianthi ParadiseGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed mod bjergene
1.624,-Søg
Puerto RicoNatural ParkSpanien (8 dage)2-værelses lejlighed
1.624,-Søg
MaliaLejl. Bella ElenaGrækenland (8 dage)studio alm.
1.629,-Søg
HurghadaGrand Seas ResortEgypten (8 dage)Værelse til 2 pers
1.643,-Søg
KretaSunrise Suite LejlighederGrækenland (8 dage)Lejlighed (1 vær)
1.646,-Søg
PlataniasBay View LejlighederGrækenland (8 dage)STUDIO
1.646,-Søg
ChaniaLejligheder Sun NicolasGrækenland (8 dage)En 1-vær. lejlighed til 2 pers.
1.648,-Søg
KretaLejl. ElpidaGrækenland (8 dage)2-værelses lejlighed
1.649,-Søg
LesbosVickyGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed med begrænset havudsigt
1.649,-Søg
GeorgioupolisMuses LejlighederGrækenland (8 dage)STUDIO
1.696,-Søg
PlataniasLejligheder Omega PlataniasGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed med balkon/terrasse
1.698,-Søg
PlataniasLejligheder ToxoGrækenland (8 dage)1-værelses lejlighed
1.698,-Søg
ArgassiHotel Iliessa BeachGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse med balkon
1.698,-Søg
Gran CanariaPunta del ReySpanien (8 dage)En 1-vær. lejlighed til 2 pers.
1.698,-Søg
Kato StalosLejligheder AtlantisGrækenland (8 dage)2-værelses lejlighed til 4 personer
1.698,-Søg

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Du kan selv søge efter din afbudsrejse i Travelmarkets søgemaskine for afbudsrejser her

.

Relaterede artikler

Kommentarer til indlægget

4 kommentarer til “8 gode råd til, hvordan du finder de billigste afbudsrejser + 1 bonustip

  • Hej Julie,
   Mange tak!
   Jeg er virkelig glad for, at du kan bruge vores råd, og jeg håber, at du finder en fantastisk rejse. Rigtig god sommer!
   Mange rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 1. Jeg vil gerne vide om hvor det er muligt at få tilbud som alenerejsende. Jeg er træt af, at alle tilbud er baseret på at 2 rejser sammen
  Venlig hilsen
  Grethe Skovgaard

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.