Sådan finder du den billigste afbudsrejse
Ole Stouby

Ole Stouby

Jeg har mere end 30 års erfaring i rejsebranchen. I 1996 stiftede jeg rejseportalen Travelmarket med det mål at samle tilbud fra rejseselskaberne, så forbrugerne kunne få et let overblik over mulighederne, som findes i markedet.

8 gode råd til, hvordan du finder de billigste afbudsrejser + 1 bonustip

Er prisen afgørende for, om du vil tage på solferie til udlandet? Hvis ja, vil en afbudsrejse ofte være løsningen for dig. Her får du 8 budgetvenlige råd til, hvordan du finder den billigste og bedste afbudsrejse. Hvis du blot anvender 2-3 af disse råd, vil du kunne spare rigtigt mange penge.  Herudover får du et bonustip om, hvad du også skal huske, når du booker din afbudsrejse.

Inspiration og gode råd

1. Søg alternativer
Søg, søg og søg igen. Den nemmeste måde er at gøre brug af en rejsesøgemaskine. Her kan du nemlig nemt overskue priserne i markedet.Søg f.eks. efter forskellige afrejsedatoer, destinationer og rejselængde.

Hvis du nøjes med at søge på afrejsedato og laveste pris, kan du måske få øjnene op for rejsemål, som du ikke selv har tænkt på.

Kan du forestille dig at flyve fra en anden lufthavn end den nærmeste? Det skulle du faktisk overveje. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at rejse fra en alternativ lufthavn. Måske er der flere billige rejser tilbage med afrejse fra den alternative lufthavn. Du kan også være heldig, at der er ledige pladser på den rejse, som den nærmeste afrejselufthavn melder udsolgt på.

De største lufthavne tilbyder ofte de billigste charterrejser, da rejsearrangørerne lettere kan disponere flyene her. Omvendt kan du spare parkeringsomkostninger eller få gratis parkering ved at benytte de mindre lufthavne såsom Aalborg, hvor du måske betaler lidt mere for rejsen. Så start med en åben søgning med flere afrejselufthavne for at få det bedste overblik.

Find din afbudsrejse her

2. Vælg en uspecificeret rejse
Hvis du bare ønsker en solrejse og ikke har specielle ønsker, kan du spare rigtigt mange penge ved at vælge en uspecificeret rejse. Du kan risikere at havne på et helt simpelt hotel, eller du kan være heldig og komme til at bo på et 4-stjernet hotel.

Familie med børn
Skal du rejse med børn, kan det dog være en god idé at vælge en specificeret afbudsrejse, hvor du bor på et familiehotel med børnefaciliteter såsom børnepool.

Single eller par uden børn
Ønsker du fred og ro, vil det også være en god idé at vælge en specificeret afbudsrejse, hvor du f.eks. vælger et hotel kun for voksne.

3. Undgå populære rejsemål
Der er ofte stor efterspørgsel på de populære rejsemål, hvilket bevirker, at priserne dertil er højere. Vov at gå mod strømmen, og vælg de rejsemål fra, som alle taler om i år. Hvis du i stedet satser på et andet rejsemål, vil du helt sikkert få en billigere rejse.

4. Køb en charterflybillet eller en flybillet med rutefly
For at få mest muligt for pengene kan du også vælge selv at sammensætte dit fly og hotel. På den måde får du også en større valgfrihed.

Mange afbudspriser fra rejsebureauerne inkluderer ofte bare en flybillet. Derfor kan du f.eks. købe en rigtigt billig charterflybillet og kombinere den med en selvbooket feriebolig.

Find dit charterfly her
Find dit hotel eller din lejlighed her

En anden mulighed er, at du køber en billig flybillet med rutefly og en selvbooket feriebolig.

Find dine flybilletter med rutefly her
Find dit hotel eller din lejlighed her

Dog skal du vide, at du ikke altid er dækket af Rejsegarantifonden, og at du ikke har adgang til rejseguider på din ferie.

Et alternativ er at vælge et rejseselskab, der har specialiseret sig i at tilbyde pakkerejser med rutefly til de populære feriedestinationer. I afbudsrejsesøgemaskinen på travelmarket.dk kan du finde rejser med rutefly i samme søgning som de traditionelle tilbud fra charterselskaberne.

5. Tilmeld dig en prisovervågning af afbudsrejser
Hvis du ønsker at følge prisudviklingen på en afbudsrejse, kan jeg varmt anbefale, at du opretter en såkaldt ”prisagent” hos eksempelvis travelmarket.dk. Herved kan du dagligt følge prisudviklingen til de destinationer, du ønsker at rejse til, og i den periode du har mulighed for at rejse. Du får i princippet din egen personlige rejseside og en daglig mail med de opdaterede priser i en samlet oversigt.

Opret en gratis charterprisagent hos Travelmarket her

6. Rejs, når ingen andre gør det.
Har du mindre børn under skolealderen, eller rejser du uden børn, bør du undgå at rejse i skoleferierne og helligdagsferierne. De laveste priser finder du nemlig oftest i ugerne før og efter skoleferierne.
Andre billige rejseperioder kan være:
• Efter nytår og frem til vinterferien.
• I maj og juni frem til Skt. Hans.
• I slutningen af august og starten af september.
• Sidste uge i november og frem til ugen inden jul.

7. Rejs med kort varsel
Hvis du ikke er afgrænset af at skulle rejse i en bestemt uge eller på en bestemt dag, kan det virkelig betale sig at have lidt eller ganske meget is i maven. De rigtigt billige rejser får du ofte ved at vente indtil ganske tæt på afrejsedagen, hvis det vel at mærke ikke er i højsæsonen. Du skal blot sørge for at have taskerne pakket og passet parat!

8. Hent Travelmarkets app for afbudsrejser
Med Travelmarkets app for afbudsrejser kan du søge efter rejser uanset, hvornår du får lyst til ferie. Først finder du rejsen i vores app. Derefter går du direkte til rejseselskabet og bestiller rejsen. Du kan også videresende rejsen til din PC, hvor du i ro og mag kan købe den.

Download Travelmarkets app her

Bonustip: Husk at tænke på visum
Inden du booker din rejse, skal du huske at undersøge, om der er visumkrav for indrejse til det valgte rejsemål. Ved indrejse til visse lande kræves der nemlig visum, og det er dit ansvar at være i besiddelse af det nødvendige visum ved afrejse. Kontakt det valgte rejsebureau for at høre, om de eventuelt kan hjælpe med at bestille visummet.

Find din afbudsrejse her

Download Travelmarkets e-bog ”Sådan får du billigere rejser”

FAKTA OM AFBUDSREJSER

Vi får rigtig mange henvendelser, som gerne vil vide mere om afbudsrejser. Her forsøger vi at svare på nogle af de mest almindelige.

Hvad er afbudsrejser? // Hvordan fungerer afbudsrejser?
Afbudsrejser er i virkeligheden et helt forkert ord at bruge. Afbudsrejser er nemlig ikke rejser, der bliver afbestilt. Det er de rejser, som rejsebureauerne ikke får solgt. Så et bedre navn ville være restpladser, og det kalder man faktisk også afbudsrejser for i Norge.

Hvor finder man afbudsrejser?
Efter min mening er en rejsesøgemaskine som travelmarket.dk den bedste mulighed, når der skal kigges efter afbudsrejser. Det svinger meget hvilke rejseselskaber der er billigst, og da vi sammenligner priser for alle bureauerne på Travelmarket, ja så er det lettest at finde de billigste afbudsrejser hos os.

Hvordan søger man efter afbudsrejser?
Hvis du ha hele denne artikel, så har du fået de bedste tips, som vi kan give om at finde billige afbudsrejser. Jeg vil også anbefale, at du henter vores e-bog Sådan får du billigere rejser, hvor du også kan læse om at finde billige charterrejser.

Hvor går de billige afbudsrejser hen?
Afbudsrejserne går typisk til de populære rejsemål for charterferie. De mest populære lande, og dem der er flest afbudsrejser til er Grækenland, Tyrkiet og Spanien. Men du kan også finde afbudsrejser til Bulgarien, Thailand, Malta, Cypern og mange andre lande.

Hvad koster afbudsrejser?
Prisen på afrejser svinger meget alt efter sæsonen. Udenfor højsæsonen, som er i skolernes ferie, kan du af og til være heldig at finde en uges ferie med fly og hotel inkluderet til under kr. 1.000,-. Når det regner i Danmark midt i juli, så sker det nogle gange, at de billigste afbudsrejser koster mere end kr. 3.000,-.

Topfoto af (c) istockphoto / BraunS
Foto (c) istockphoto / junial
Foto (c) istockphoto / marekuliasz
Foto (c) istockphoto / dejanristovski

De 100 billigste afbudrejsetilbud lige nu

På listen herunder kan du altid finde de 100 billigste afbudsrejser lige nu. Listen opdateres løbende og gør det let for dig at finde rundt i det store udbud af rejser.

Du kan også gå direkte til søgeresultatet fra forskellige afrejselufthavne:
KøbenhavnBillundAalborg
 

Læs også: De 100 billigste ferier med All Inclusive
Læs også: De billigste 3* charterrejser til Spanien
Læs også: Billige charterferier til Grækenland

AlicantePueblo Acantilado SuitesSpanien (8 dage)Standard Studio
1.274,-Søg
HurghadaUspecificeret hotel HurghadaEgypten (8 dage)Dobbeltværelse
1.298,-Søg
Puerto de la CruzPez AzulSpanien (8 dage)1-værelses lejlighed
1.324,-Søg
RigaDodo HotelLetland (8 dage)Dobbeltværelse
1.355,-Søg
AlicanteDaniya AlicanteSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.447,-Søg
Costa del solMarina Park SelectSpanien (8 dage)Standard Studio
1.483,-Søg
HurghadaMagic BeachEgypten (8 dage)Dobbeltværelse med separate senge, balkon/terrasse med havudsigt
1.498,-Søg
AlicanteHotel LeukaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.526,-Søg
MallorcaEix Alcudia Hotel - Adults onlySpanien (8 dage)Dobbeltværelse med balkon/terrasse
1.533,-Søg
Costa del solOlee Holiday Rentals by Fuerte GroupSpanien (8 dage)Lejlighed
1.562,-Søg
AlicanteHotel AlmiranteSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.562,-Søg
Gran CanariaDuna Beach BungalowsSpanien (8 dage)Villa/Bungalow
1.562,-Søg
Costa BravaH-TOP Royal Star & SPA Spanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.584,-Søg
AlicantePort Alicante HotelSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.606,-Søg
Puerto de la CruzTropicalSpanien (8 dage)1-værelses lejlighed uden balkon
1.624,-Søg
Puerto de la CruzHotel Casa del SolSpanien (8 dage)1-værelses lejlighed
1.624,-Søg
Costa del solHotel Nerja Club & SpaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.634,-Søg
Costa BravaURH ExcelsiorSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.663,-Søg
RigaRigaApartment Sonada HotelLetland (8 dage)Dobbeltværelse - 1 dobbeltseng - tekøkken
1.675,-Søg
Costa del solSan Cristobal HotelSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.678,-Søg
Costa BravaGuitart Central Park Aqua ResortSpanien (8 dage)Twin (adskilte senge) økonomi
1.685,-Søg
AlanyaRoyal Palm Lejligheder (Ex. Akya)Tyrkiet (8 dage)Lejlighed(2 vær)
1.696,-Søg
Praia da RochaMirachoro II/RochaPortugal (8 dage)1-værelses lejlighed
1.706,-Søg
Costa del solHotel Toboso ChaparilSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.721,-Søg
AlicanteLevante Club Resort Spanien (8 dage)Lejlighed
1.721,-Søg
Costa del solFuengirola Beach ApartmentsSpanien (8 dage)Lejlighed
1.757,-Søg
NordcypernRose Garden HotelCypern (8 dage)Bungalow Standard Room
1.772,-Søg
MallorcaApartamentos Roc PortonovaSpanien (8 dage)Lejlighed
1.772,-Søg
Costa del solApartamentos Stella MarisSpanien (8 dage)Standard Studio
1.793,-Søg
HurghadaElysees Dream BeachEgypten (8 dage)Standardværelse
1.796,-Søg
Sharm el SheikhFalcon HillsEgypten (8 dage)STANDART ROOM
1.796,-Søg
Praia da RochaCastelos da RochaPortugal (8 dage)1-værelses lejlighed med balkon
1.796,-Søg
HurghadaHotel Le PachaEgypten (8 dage)All inclusiveDobbeltværrelse med balkon/terrasse og skrå havudsigt
1.798,-Søg
AlanyaKleopatra Tower ApartTyrkiet (8 dage)Studio Apartment ( A Big Room )
1.798,-Søg
Costa del solAparthotel Myramar FuengirolaSpanien (8 dage)Lejlighed
1.800,-Søg
RigaPrimo HotelLetland (8 dage)Standardværelse med 2 enkeltsenge - 2 enkeltsenge
1.801,-Søg
AlicantePrimavera Park, Hotel & ApartamentosSpanien (8 dage)Lejlighed
1.808,-Søg
AlanyaHma Apart HotelTyrkiet (8 dage)Apart Room ( 1br+ 1lr )
1.811,-Søg
Costa del solMedplaya Bali Spanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.822,-Søg
Gran CanariaCapri BungalowsSpanien (8 dage)Villa/Bungalow
1.822,-Søg
Costa del solPyr FuengirolaSpanien (8 dage)Standard Studio
1.822,-Søg
Costa BravaHotel Oasis Park & SpaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.829,-Søg
Costa BravaGuitart Gold Central Park Aqua ResortSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Queen med balkon/terrasse
1.829,-Søg
VilamouraKings ApartmentsPortugal (8 dage)1-værelses lejlighed
1.831,-Søg
MallorcaHotel Amic HorizonteSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.837,-Søg
AlgarveKR Hotels - Albufeira LoungePortugal (8 dage)Dobbeltværelse med balkon/terrasse
1.851,-Søg
Costa DoradaHotel Ibersol Antemare Spa - Adults Only Spanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.858,-Søg
Costa DoradaHotel SuburSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.865,-Søg
Costa BravaAlba Seleqtta Hotel Spa Resort Spanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.865,-Søg
MallorcaHotel Miramar SollerSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.865,-Søg
Las Palmas, Gran CanariaIdafeSpanien (8 dage)1-værelses lejlighed uden balkon
1.869,-Søg
Costa DoradaCanal Olimpic HotelSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.880,-Søg
Costa DoradaHotel LauriaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.880,-Søg
Costa DoradaHotel Regente AragonSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.880,-Søg
RigaEuropa Royale RigaLetland (8 dage)Dobbeltværelse inkl. morgenmad
1.885,-Søg
Costa DoradaHotel Sercotel Urbis CentreSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.887,-Søg
Costa BravaSamba HotelSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.894,-Søg
AlanyaUspecificeret Alanya Tyrkiet (8 dage)Uspecificeret
1.896,-Søg
Los CristianosGuayeroSpanien (8 dage)2-værelses lejlighed
1.899,-Søg
AgadirMarhaba Hotel AgadirMarokko (8 dage)Dobbeltværelse inkl. halvpension
1.913,-Søg
BarcelonaSunotel Aston HotelSpanien (8 dage)Økonomiværelse
1.916,-Søg
RomThe Church Village Hotel Italien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.923,-Søg
Puerto de la CruzBe Smart Florida PlazaSpanien (8 dage)1-værelses lejlighed med fransk altan
1.924,-Søg
AlanyaKleopatra Bebek HotelTyrkiet (8 dage)Standard Room
1.930,-Søg
RomPriscillaItalien (8 dage)Dobbeltværelse inkl. morgenmad
1.948,-Søg
Costa DoradaHotel Subur MaritimSpanien (8 dage)Dobbeltværelse med balkon/terrasse
1.952,-Søg
St. Pauls BaySunflowerMalta (8 dage)Dobbeltværelse med balkon
1.953,-Søg
MarrakechOudayaMarokko (8 dage)Dobbeltværelse inkl. morgenmad
1.956,-Søg
AlicanteMelia BenidormSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.959,-Søg
Costa DoradaHotel Led SitgesSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.959,-Søg
St. Pauls BayWhite Dolphin ComplexMalta (8 dage)Economy-studiolejlighed (sleeping 2)
1.961,-Søg
AgadirNew Farah HotelMarokko (8 dage)Standardværelse
1.971,-Søg
AlanyaKleopatra Develi HotelTyrkiet (8 dage)Standard Room
1.973,-Søg
VilamouraAtismar HotelPortugal (8 dage)Dobbeltværelse med balkon
1.980,-Søg
Costa DoradaSol Costa DauradaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
1.988,-Søg
Costa DoradaExpress TarragonaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.988,-Søg
AgadirTagadirt Appart-HotelMarokko (8 dage)Studiolejlighed
1.993,-Søg
AlanyaSunway LejlighederTyrkiet (8 dage)APART 1+1
1.996,-Søg
AlanyaKleopatra Royal Palm HotelTyrkiet (8 dage)All inclusiveStandardværelse
1.996,-Søg
Playa Del InglesLas Faluas LejlighederSpanien (8 dage)APART 1+1 D7
1.996,-Søg
HurghadaSunny Days Palma De MiretteEgypten (8 dage)All inclusiveDobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt
1.998,-Søg
AlicanteAlicante HillsSpanien (8 dage)Lejlighed - 1 soveværelse (2A + 1N)
1.999,-Søg
HurghadaMinaMark Beach ResortEgypten (8 dage)All inclusiveVærelse til 2 voksne med (Superiorværelse -delvis havudsigt)
1.999,-Søg
St. Pauls BayQawra Point ApartHotelMalta (8 dage)Standardlejlighed - 1 soveværelse
2.005,-Søg
RigaHestia Hotel JugendLetland (8 dage)Dobbeltværelse inkl. morgenmad
2.022,-Søg
AlicanteAlameda HotelSpanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
2.024,-Søg
AlanyaMola HotelTyrkiet (8 dage)Standard Room
2.025,-Søg
AlanyaVilla Sonata HotelTyrkiet (8 dage)Standard Room
2.028,-Søg
AgadirIgoudar Appart-HotelMarokko (8 dage)Lejlighed (2 persons)
2.036,-Søg
TorremolinosEcuador ParkSpanien (8 dage)1-værelses lejlighed
2.045,-Søg
AntalyaClub Hotel FalconTyrkiet (8 dage)Standardværelse landudsigt
2.046,-Søg
TorremolinosHotel PedroSpanien (9 dage)Dobbeltværelse havudsigt fra siden
2.051,-Søg
RigaTia HotelLetland (8 dage)Dobbeltværelse inkl. morgenmad
2.052,-Søg
St. Pauls BayBella Vista HotelMalta (8 dage)Standardværelse med 2 enkeltsenge
2.057,-Søg
MallorcaSalles Marina Portals HotelSpanien (8 dage)Deluxe Twin (adskilte senge)
2.060,-Søg
MallorcaHotel Zurbaran by Sercotel Spanien (8 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
2.082,-Søg
AlbufeiraLejl. SoldoiroPortugal (8 dage)studio alm.
2.087,-Søg
FuengirolaLos Amigos Beach Club by Diamond ResortsSpanien (8 dage)Studiolejlighed (sleeps 2)
2.093,-Søg
Playa Del InglesMontemar LejlighederSpanien (8 dage)Lejlighed(2 vær)
2.096,-Søg
BarcelonaLaumon Hotel BarcelonaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
2.096,-Søg

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Du kan selv søge efter din afbudsrejse i Travelmarkets søgemaskine for afbudsrejser her

.

Relaterede artikler

Kommentarer til indlægget

4 kommentarer til “8 gode råd til, hvordan du finder de billigste afbudsrejser + 1 bonustip

  • Hej Julie,
   Mange tak!
   Jeg er virkelig glad for, at du kan bruge vores råd, og jeg håber, at du finder en fantastisk rejse. Rigtig god sommer!
   Mange rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

 1. Jeg vil gerne vide om hvor det er muligt at få tilbud som alenerejsende. Jeg er træt af, at alle tilbud er baseret på at 2 rejser sammen
  Venlig hilsen
  Grethe Skovgaard

Skriv en kommentar

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.