Tre feriebilleder med smilende mennesker: to unge piger med svømmevinger, et ungt par med dykkerbriller, og et ældre par med svømmebriller.

Billig sommerferie: Hvornår, hvorhen og hvordan?

Birgitte Oxlund
Er du på udkig efter en billig sommerferie til sol og varme? Her får du gode råd om, hvornår det er billigst at rejse, og hvilke rejsemål, afrejselufthavne og rejsetyper der er de billigste.

Størstedelen af sommerens ferierejser foregår i juli måned – enten fordi det er nødvendigt på grund af skolebørn eller tvungen industriferie, eller fordi man regner med det bedste sommervejr i denne måned. Ulempen er helt klart, at rejserne er forholdsvist dyre.

Hvilke måneder og uger er de billigste i sommerferien?

Juni er normalt den billigste sommermåned at rejse i. Visse rejsemål såsom Tunesien, Tyrkiet, Grækenland og Spanien er dog også billige i august måned – selvfølgelig især når skolernes er startet op efter sommerferien.

Læs også: Sommerens billigste charterrejser – se billige tilbud i juni, juli og august
Læs også: Billige charterrejser til Grækenland i juni, juli og august
Læs også: Billige charterrejser til Spanien i juni, juli og august
Læs også: Sommerens billigste All Inclusive rejser

Rejser med mindre børn og uden børn

Det er dog ikke prisen, som kun er afgørende for, om du skal vælge juni eller august.

En mand og en kvinde sidder ved stranden med ryggen til, mens de læner sig op ad hinanden og ser ud mod havet.Hvis du rejser med mindre børn eller uden børn, vil jeg anbefale, at du rejser i juni. Mange kan ikke få sol og varme nok, mens især småbørnsfamilier og ældre befinder sig bedst i mere moderate temperaturer. Derfor vil det også give mere mening for at dig at rejse i juni, hvor temperaturerne ofte knapt så høje i forhold til juli og august.

Læs også: Charterferie med børn – sådan får du den bedste ferie

Rejser med børn i skolealderen

Hvis du skal rejse med børn i skolealderen, vil jeg anbefale, at du vælger en af de første uger i skolernes sommerferie. I den sidste del af juni og den første uge af juli, dvs. uge 27 og 28, er højsæsonen nemlig stadig i sin spæde start, og her er priserne knapt så høje. Find billige tilbud i uge 27 og 28 her.

Læs også: Billige charterrejser i uge 29, 30 og 31.

Hvilke typer solferie er de billigste?

Lad mig starte omvendt og sige, at den specificerede charterrejse til populære hoteller med 3 stjerner og op som hovedregel er den dyreste form for solferie. Hvis du er meget tidligt ude, kan du dog sagtens finde forholdsvist billige charterrejser i højsæsonen. Mange af de allerbedste rejser forsvinder nemlig allerede i januar.

De billigste solferier er kør selv ferier, afbudsrejser, All Inclusive ferier og ferier, hvor du selv booker fly og feriebolig.

Billig kør-selv-ferie i Europa

Rigtigt mange danskere har tradition for at vælge kør-selv-ferien sydpå til lande såsom Spanien, Italien, Frankrig og Østrig. Med bilen som transportmiddel bestemmer du selv tempoet, og du opdager steder og stemninger, som ikke altid beskrives i turistbrochurerne. Du kan finde et stort udvalg af ferieboliger i Europa her.

Afbudsrejser i sommerferien

En af de allerbilligste ferietyper er afbudsrejsen. En afbudsrejse er en restplads, som et rejsebureau ikke har kunnet sælge.

Tre kvinder sidder på solsenge og skåler med cocktails, mens de griner og ser ud til at nyde solen.Hvis du er ude efter en afbudsrejse i sidste øjeblik, må du ikke være kræsen. Udvalget af afbudsrejser varierer meget, men som udgangspunkt er udvalget ikke så stort. Jo mere fleksibel du er i forhold til dit valg af afrejselufthavn og rejsemål, jo større chance har du for at finde en billig afbudsrejse.

Alligevel kan du ikke altid være så sikker på, at du i det hele taget kan finde en afbudsrejse i sommerferien. I år har vi nemlig haft en utroligt dårlig forsommer rent vejrmæssigt, og derfor har rejsebureauerne solgt væsentligt flere charterrejser end de gjorde sidste år, hvor vi havde en fantastisk forsommer og sommer. Derfor vil jeg anbefale, at du venter knapt så længe med at booke din afbudsrejse. Se de billigste afbudsrejser lige nu.

All Inclusive ferie i sommerferien

Når du vælger en ferie med All Inclusive, har du mere styr på økonomien på din ferie. På All Inclusive ferien skal du nemlig kun have lommepenge med til udflugter og fornøjelser.

To smilende mennesker står tæt sammen indendørs, hvor der i baggrunden er hylder med frugt og bagværk.Charterselskaberne har virkelig taget All Inclusive konceptet til sig og udbyder i dag rejser med All Inclusive på stort set alle deres destinationer. Udbuddet af All Inclusive er særligt stort og prismæssigt mest fordelagtigt på de relativt billige charterdestinationer såsom Tyrkiet, Grækenland, Cypern, Egypten og Tunesien.

Læs også: De billigste All Inclusive rejser i sommerferien
Læs også: Ferie med All Inclusive, er det noget for dig?
Læs også: Billige ferier med All Inclusive i uge 27 og 28

Arrangér selv en billig sommerferie til sol og varme

Hvis du har mod på selv at arrangere din rejse til sydens sol, kan du ofte spare penge ved at købe flybilletter med rute- eller charterfly og overnatninger hver for sig. På den måde får du også en større valgfrihed, og du kan ofte være afsted 9 eller 10 dage til samme pris som en 7-dages charterferie.

Læs også: Flyv billigt på solferie – arrangér rejsen selv

Mange afbudspriser fra charterselskaberne inkluderer ofte bare en flybillet. Derfor kan du f.eks. købe en rigtigt billig direkte flybillet til syden og kombinere den med en selvbooket feriebolig. Som noget nyt kan du finde disse charterfly i vores flysøgemaskine. Søg efter dine flybilletter her.

I vores supersøgemaskine på forsiden af travelmarket.dk, kan du søge efter både fly, hoteller, fly+hotel og charterrejser i samme søgning, så du kan se, hvilken rejsetype der er den billigste til dit favoritrejsemål. Søg efter pakkerejser her.

Kan man rejse alene uden tillæg?

Vi modtager jævnligt henvendelser fra singler, som er utilfredse med, at Travelmarkets priser på charterrejser og afbudsrejser er pr. person ved 2 personer. Travelmarket.dk er en rejsesøgemaskine, hvor du kan få et godt overblik over de rejser, som er på markedet lige nu.

En kvinde i sommerkjole tager et billede med sin telefon med en kystlinje og hvide bygninger i baggrunden.Vi er ikke et rejseselskab der sælger rejser. Derfor er det ikke hos os, at du køber rejsen. For at få et godt sammenligningsgrundlag, viser vi priser pr. person ved 2 personer. Det samme gør sig gældende i vores charterprisagent. Når du har fundet et godt rejsetilbud, klikker du videre til det pågældende selskabs egen hjemmeside, og her kan du finde priser til 1 person.

Derudover kan du ofte finde forskellige solferier for singler i vores temasøgemaskine her.

Men for at komme tilbage til spørgsmålet, om man kan rejse alene uden tillæg. Svaret er ja. Flere charterbureauer har fået øjnene op for det store marked, der er for singler eller personer, som godt kan lide at rejse alene. Derfor har de lavet specialrejser, hvor de enten helt har fjernet eller rabatteret det høje tillæg, som mange hoteller pålægger et eneværelse. TUI, Bravo Tours og Spies tilbyder fx billige singlerejser. Klik her og find linket til dit favoritrejsebureau.

Hvilke rejsemål er de billigste?

Når du skal finde et billigt rejsemål, er det ikke nok at lede efter et godt tilbud. Det er også vigtigt, at du undersøger prisniveauet i det pågældende land. På den måde er du sikker på, at den samlede pris for din ferie ikke bliver for høj.

Billig sommerferie i Europa

Hvis du er ude efter en billig solferie til et populært rejsemål, er Tyrkiet, Grækenland og Cypern de tre billigste rejsemål i år. Klik her for at finde lavprisoversigter til de tre lande.

Billig sommerferie til oversøiske rejsemål

Hvis du ønsker at prøve et oversøisk rejsemål i sommerferien, er et rigtigt godt bud Azorerne. Den tropiske øgruppe, som ligger ude midt i Atlanterhavet er en uspoleret og fredelig charterperle.

Grønne bakker og marker strækker sig ned til en kystlinje med stejle klipper og blå havvand.Her finder du en mangfoldig, enestående natur, som byder på imponerende bjerge, kratersøer, grotter, laguner, koralrev, delfiner og hvaler. Du kan læse mere om Azorerne og finde gode tilbud her.

Et andet godt bud på et billigt oversøisk rejsemål er Florida. Her skal du dog bestille dine flybilletter mindst 4-5 måneder før afrejse, for at få en rejse til rimelige penge. Find dine flybilletter til Florida her.

Hvilke afrejselufthavne er de billigste?

Plejer du altid at rejse fra den samme lufthavn fx København eller Billund? Så bør du overveje nye alternativer. Hvis du undlader af vælge en bestemt afrejselufthavn, når du laver en chartersøgning på Travelmarket, vil du blive præsenteret for rejser fra andre lufthavne, end du måske plejer at vælge. Du kan fx være heldig at finde ledige pladser på den rejse, som den nærmeste afrejselufthavn melder udsolgt på. Derudover kan du parkere gratis ved mindre lufthavne såsom Odense og Aalborg. Og endelig kan du være heldig at finde billige rejser fra Aarhus lufthavn til fx Korfu. Derfor vil disse lufthavne nogle gange være billigst, når du kigger på den samlede rejsepris.

Hold øje med priserne, og slå til på det rigtige tidspunkt

Travelmarket tilbyder to gode værktøjer, som du kan bruge til at holde øje med priserne på charter- og afbudsrejser.
Find gode råd når man holder industriferie.

Find en billig sommerferie med Travelmarkets charterprisagent

Med en charterprisagent får du en daglig e-mail med de aktuelle priser. På den måde kan du nemt overskue markedet. Det kan være flere datoer og rejsemål i samme prisagent.

Opret din charterprisagent her

Travelmarkets app med afbudsrejser

Vil du have helt aktuelle priser, og har du mulighed for at tjekke priser flere gange dagligt, så er vores app med afbudsrejser det rigtige valg. Priserne her opdateres hver eneste time.

Hent din App (iPhone / Android ) her

Læs også: Charterferie: Sådan finder du den bedste og billigste ferie

Læs også: 8 gode råd til, hvordan du finder den billigste afbudsrejse + 1 bonustip

Har du ikke helt besluttet dig for, hvor du vil hen?


Du kan også læse disse varmeguider: Hvor er det varmt i juni?, Hvor er det varmt i juli? eller Hvor er det varmt i august? du kan også prøve vores søgeforside for rejser i juni, rejser i juli eller rejser i august.

Undgå en fyldt postkasse, når du kommer fra ferie

Hører du til dem der kommer hjem til en fyldt postkasse, når du har været på sommerferie? Det behøver du ikke længere. Med selskabet minetilbud.dk kan du nemlig sætte din levering på pause, mens du selv er på ferie. Det betyder ingen fyldt postkasse, når du kommer hjem.

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.