Badeferie på Cypern

Badeferie på Cypern – læs om strandene, byerne og oplevelserne

Ferie på Cypern er bagende sol og blå himmel, tæerne i varmt sand, børnenes leg i strandkanten, og en svømmetur i det turkisblå hav. Og når sulten melder sig, er det friskfanget fisk, der kan nydes med et glas køligt hvidvin. Mulighederne for en ferie i strandlivets tegn med familien er uendelige. I kan også leje en bil og tage op i Troodosbjergene og opleve smuk natur, klostre og kirker, eller hvad med det mere ukendte tyrkiske Nordcypern? Lad dig inspirere til jeres badeferie på Cypern – og læs om strandene, byerne og oplevelserne.

Strandområder på Cypern

Fig Tree Bay: Se børnene bygge sandslotte, nyd det krystalklare vand eller besøg de utallige restauranter i området med de børnevenlige strande. Den afslappende atmosfære på den sydøstlige del af Cypern indbyder til børnefamilier, men giver også mulighed for shopping i de hyggelige gågader i centrum af Fig Tree Bay.

Ayia Napa: Fest igennem i partyområdet Ayia Napa om aftenen, og slap af og nyd solen på den lækre strand om dagen sammen med vennerne. Denne farverige by på den sydøstlige del af Cypern, tiltrækker unge fra hele Europa, som fester natten lang på byens mange diskoteker.

Nissi Beach: Oplev den mest kendte strand, der er 600 meter lang og 40 meter bred på den sydøstlige del af Cypern. Stik tæerne i det gyldne fine sand, lad dig underholde af det store udbud af vandaktiviteter, og betragt det rolige klare vand fra din strandstol. Når sulten melder sig, kan du spise din frokost på de nærliggende restauranter, og bagefter shoppe i en af de mange butikker.

Paphous: Mærk roen, slap af, og nyd strandlivet på dette rolige sted i den østlige del af Cypern. Den 600 meter lange børnevenlige strand, Coral Bay indbyder til børnenes leg. I kan også tage dykkerudstyret på og tag et dyk eller to i det skønne vand. Mærk historiens vingesus inde i byen Paphos, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan I opleve middelalderborgen, gå på strandpromenaden og se pelikanerne.

Byerne

Larnaca: Oplev alt det moderne, som møder den gamle kultur i byen Larnaca. Nyd fx alle palmerne når du slentrer på den lange strandpromenade Finikoudes, tag på loppemarked om lørdagen, eller se den smukke Saint Lazarus Church. Mærk også den cypriotiske charme i de nærliggende gader, besøg bymuseet og få indblik i det gamle tyrkiske kvarter.

Lidt udenfor Larnaca kan du opleve de fire saltsøer, og om sommeren kan du se, hvordan det hvide salt ligger smukt på bunden af søen. Som et fatamorgana toner den smukke Hala Sultan Tekke-moskéen sig frem ved søens bred, kun omgivet af høje cypresser og palmer. Børnene vil være vilde med et besøg i Camel Park ved Mazotos, som ligger 10 km udenfor byen. Her kan de ride på en kamel, se de andre dyr i Nohas ark, og endda også tage en dukkert i swimmingpoolen.

Nicosia: Et must er at opleve den delte hovedstad. Besøg den tyrkiske del fra overgangen Lidra Palace, og prøv at være i Grækenland og Tyrkiet samme dag. Kryds den grønne linje, drik tyrkisk kaffe, og hør lyden fra moskéen, som kalder til bøn. Slut dagen af med at forkæle dig selv, og bliv dejlig ren i en tyrkiske hamam.

I den græske del kan du slentre rundt ad snoede gader i den gamle bydel, Laiki Gitonia. Oplev den store bymur, nyd et skønt måltid mad på en af de mange cafeer og restauranter, eller hvad med at opleve det cypriotiske liv helt tæt på, når du tager på marked?

Oplevelser på Cypern

Troodosbjergene: Det kan anbefales at leje en bil og køre op i bjergene. Her vil I se smuk natur, fx på en trekkingtur eller kirke crawl. Nyd lyden af bækkens rislen, eller oplev det 12 meter høje Kalidonia vandfald på trekkingruten, Kalidonia Trail. Se smukke isolerede kirker og klostre, som ligger imellem dale og bjerge på din kirke crawl. Hele 10 af dem er optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af deres smukke vægmalerier.

Find en billig rejse til Cypern

På Travelmarket sammenligner vi rejser fra alle de store charterbureauer, så du nemt kan finde den billigste og bedste solferie til alle de populære rejsemål. Lav en søgning, og sammenlign tilbud på billige rejser til Cypern.

Nordcypern

Oplev Nordcypern inden alle andre gør det. Nyd de lange fine sandstrande, det krystalklare vand, den uberørte natur samt de vilde æsler og skildpadder på Karpaz. Dipkarpaz er landsbyen, hvor der på den ene side af gaden lever tyrkiske cyprioter, og græske på den anden.

Besøg Golden Beach og tag en dukkert i det lækre hav. Det er på denne strand, at skildpadderne lægger deres æg i maj/juni måned.

Havnebyen Kyrenia imponerer med sit slot. Byen ligger smuk ved foden af bjergkæden Five Finger, og er en by med god atmosfæren og stemning.

Foto (c) istockphoto / peeterv

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.