En klippekyst, på Cypern, ved en turkisblå hav med små øformationer. Et stisystem snor sig langs det grønne landskab.

Badeferie på Cypern – læs om strandene, byerne og oplevelserne

Travelmarket

Ferie på Cypern er bagende sol og blå himmel, tæerne i varmt sand, børnenes leg i strandkanten, og en svømmetur i det turkisblå hav. Og når sulten melder sig, er det friskfanget fisk, der kan nydes med et glas køligt hvidvin i en af de charmerende landsbyer. Mulighederne for en ferie i strandlivets tegn med familien er uendelige. I kan også leje en bil og tage op i Troodosbjergene og opleve smuk natur, klostre og kirker, eller hvad med det mere ukendte tyrkiske Nordcypern? Lad dig inspirere til jeres badeferie på Cypern lige midt i Middelhavet – og læs om skønne strande, havet, rolige omgivelser, byerne og oplevelserne.

Cyperns fantastiske strande

Hvidt sand, turkist vand og vajende palmer eller mere action-fyldt strandliv med snorkling, surfing, vendsport og vind i håret. Der er så meget at opleve på Cypern når du elsker sol. Hvis du vil kan du tilbringe hele dagen på stranden.

Fig Tree Bay:

Se børnene bygge sandslotte på stranden, nyd det krystalklare vand eller besøg de utallige restauranter i området med de børnevenlige strande sammen med familier fra hele Europa. Den afslappende atmosfære på den sydøstlige del af Cypern indbyder til børnefamilier, men giver også mulighed for shopping i de hyggelige gågader i centrum af Fig Tree Bay.

Ayia Napa:

Fest igennem i partyområdet Ayia Napa om aftenen, og slap af og nyd solen på den lækre strand om dagen sammen med vennerne. Denne farverige by med mange moderne hoteller på den sydøstlige del af Cypern, tiltrækker unge fra hele Europa, som fester natten lang på byens mange diskoteker.
På billedet er der en strand med klart blåt vand, mange turkise parasoller og solsenge, samt nogle bygninger og træer i baggrunden.

Nissi Beach:

Oplev den mest kendte strand, der er 600 meter lang og 40 meter bred på den sydøstlige del af Cypern. Stik tæerne i det gyldne fine sand, lad dig underholde af det store udbud af vandaktiviteter, og betragt det rolige klare vand fra din strandstol. Når sulten melder sig, kan du spise din frokost på de nærliggende restauranter, og bagefter shoppe i en af de mange butikker.

Paphous:

Mærk roen, slap af, og nyd strandlivet på dette rolige sted i den østlige del af Cypern. Den 600 meter lange børnevenlige strand, Coral Bay indbyder til børnenes leg. I kan også tage dykkerudstyret på og tag et dyk eller to i det skønne vand. Mærk historiens vingesus inde i byen Paphos, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan I opleve middelalderborgen, gå på strandpromenaden og se pelikanerne.

Byerne

Larnaca:

Oplev alt det moderne, som møder den gamle kultur i byen Larnaca. Nyd fx alle palmerne når du slentrer på den lange strandpromenade Finikoudes, tag på loppemarked om lørdagen, eller se den smukke Saint Lazarus Church. Mærk også den cypriotiske charme i de nærliggende gader, besøg bymuseet og få indblik i det gamle tyrkiske kvarter.

Lidt udenfor Larnaca kan du opleve de fire saltsøer, og om sommeren kan du se, hvordan det hvide salt ligger smukt på bunden af søen. Som et fatamorgana toner den smukke Hala Sultan Tekke-moskéen sig frem ved søens bred, kun omgivet af høje cypresser og palmer. Børnene vil være vilde med et besøg i Camel Park ved Mazotos, som ligger 10 km udenfor byen. Her kan de ride på en kamel, se de andre dyr i Nohas ark, og endda også tage en dukkert i swimmingpoolen.

Nicosia:

Et must er at opleve den delte hovedstad. Besøg den tyrkiske del fra overgangen Lidra Palace, og prøv at være i Grækenland og Tyrkiet samme dag. Kryds den grønne linje, drik tyrkisk kaffe, og hør lyden fra moskéen, som kalder til bøn. Slut dagen af med at forkæle dig selv, og bliv dejlig ren i en tyrkiske hamam.

I den græske del kan du slentre rundt på egen hånd ad snoede gader i den gamle bydel, Laiki Gitonia. Oplev den store bymur, nyd et skønt måltid mad på en af de mange cafeer og restauranter, eller hvad med at opleve det cypriotiske liv helt tæt på, når du tager på marked?

Udforsk Cypern

Troodosbjergene:

Det kan anbefales at leje en bil og køre op i bjergene. Her vil I se smuk natur, fx på en trekkingtur eller kirke crawl. Nyd lyden af bækkens rislen, eller oplev det 12 meter høje Kalidonia vandfald på trekkingruten, Kalidonia Trail. Se smukke isolerede kirker og klostre, som ligger imellem dale og bjerge på din kirke crawl. Hele 10 af dem er optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af deres smukke vægmalerier.

Hyggelige restauranter på Cypern

Du kan finde restauranter for enhver smag i de små byer over hele Cypern! Det er nemt at finde små familiedrevene resturanter over hele øen. Der er selvføldigt mange resturanter fra hele middelhavsområdet, men har du lyst til scandinavisk mad så er der også flere nordiske resutanter rundt omkring på øen.

Kato Paphos Arkæologiske Park

Cybern er rig på historie og det viser Kato Paphos. Hele området er dækket af forskellige arkæologiske ruiner, mosaikker, bygninger osv. Der er en detaljeret forklaring af hver udstilling, og den er virkelig medrivende. Pladsen er ret stor så husk behagelige sko og masser af vand er et must. Hvis du kan lide at lære om historie, er dette et fantastisk sted at tilbringe et par timer.

Find en billig rejse til Cypern

På Travelmarket sammenligner vi rejser fra alle de store charterbureauer, så du nemt kan finde den billigste og bedste solferie til alle de populære rejsemål. Lav en søgning, og sammenlign tilbud på billige rejser til Cypern eller du kan finde fly til Cypern her.

Nordcypern

Oplev Nordcypern inden alle andre gør det. Nyd de lange fine lavvandede sandstrande, det krystalklare vand, den uberørte natur samt de vilde æsler og skildpadder på Karpaz. Dipkarpaz er landsbyen, hvor der på den ene side af gaden lever tyrkiske cyprioter, og græske på den anden.
En malerisk havn med adskillige både og yachter, omkringliggende bygninger og en middelalderlig stenfæstning ved vandet med en baggrund af bjerge og blå himmel.

Besøg Golden Beach og tag en dukkert i det lækre hav. Det er på denne strand, at skildpadderne lægger deres æg i maj/juni måned.

Havnebyen Kyrenia imponerer med sit slot. Byen ligger smuk ved foden af bjergkæden Five Finger, og er en by med god atmosfæren og stemning.

Læs mere:

Eksotisk badeferie
Badeferie i Spanien

Fotos:
Foto © istockphoto / peeterv
Macronissos beach © istockphoto / letty17
North Cyprus © istockphoto /MalkovstockSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.