Badeferie i Spanien – her er 4 gode bud

Badeferie i Spanien – her er 4 gode bud

Travelmarket

Overvejer du en badeferie i Spanien – det er der rigtigt mange der gør, og Spanien er et oplagt valg til en badeferie. Men hvor i Spanien skal man tage hen? – Her kommer 4 gode bud.

MallorcaLanzaroteCosta del SolFuerteventura

Mallorca – klassisk badeferie i Spanien

I generationer har danskerne valfartet til Mallorca, der er den største af De Baleariske Øer i Middelhavet. Øen har gode strande og et rigt natteliv, der tiltrækker Europas jetset.
Solnedgang over Paguera på Mallorca

Strande på Mallorca

Strandene på Mallorca er gode Middelhavs-strande, så det kan være svært at fremhæve nogle frem for andre.

Et par smukke strande er dog karakteristiske for de andre. Den nordlige strand Alcudia er en strand med fint hvidt sand, og det lave vand betyder, at mange børnefamilier rejser til Mallorca blot for at nyde livet i Alcudia.

Vandet er turkisblåt, der findes alle tænkelige og utænkelige slags vandsport. Der går mange bådture ud herfra, og en ferie på Mallorca med base i Alcudia er et sikkert hit blandt alle i familien. Man skal dog huske, at kæledyr ikke er tilladt på standen under en badeferie i Spanien.

Stranden ved Cala Mayor er en strand, der ligger tæt på hovedbyen Palma de Mallorca.
Cala Mayor er helt beskyttet af klipper til begge sider, og vandet er derfor roligt og naturligvis rent, som alle andre steder ved Mallorca.

Den naturlige strand er blevet forbedret med ekstra fint hvidt sand, og det er et dejligt sted. Cala Mayor bærer præg af at ligge tæt ved hovedbyen, og der er liv og glade dage.

Læs også: Mallorca: Her er de lækreste og mest populære strande
Læs også: 16 badebyer på Mallorca, hvilken by er bedst og billigst?

Natteliv på øen

Ferie på Mallorca er selvfølgelig strandferie, men om aftenen sker der noget med øen. Pubberne, barerne, diskotekerne vågner, og sammen med natklubberne viser de en helt ny side af Mallorca.
Det mest spændende natteliv finder man i Magaluf, El Arenal og Palma.

De fleste finder deres favoritbar eller diskotek ved en tilfældighed, for der er mange at vælge imellem. Enkelte har swimmingpool, så man kan blive afkølet på en badeferie i Spanien.

I Mallorcas natteliv skal man ikke blive overrasket, hvis man møder en kendis. Mallorca er blevet jetsettets ultimative feriested, og det er med god grund. Mallorca er ferie på den klassiske måde – Mallorca går med andre ord aldrig af mode. Men det er ikke jetset det hele – rejser til Mallorca fås i alle prisklasser, og der er plads til alle typer turister på øen.

Skal det være rigtig vildt, så prøv BCM, der er Mallorcas største diskotek med plads til 5.000 personer ad gangen. Her er naturligvis kendte internationale DJ’s, og også her danser man blandt de kendte.
Hvis man hellere vil finde spændingen ved spillebordene, så er der gode kasinoer på Mallorca. Men pas på – man vinder jo ikke hver gang. Vil man ind i lastens hule, skal man huske at have sit id med. For at kunne spille på Mallorca skal man være 18.

Rundt på Mallorca

Hvis man vil rundt på den skønne ø, så er det en god ide at leje en bil. Det er billigt, og man får set en masse i eget tempo.

En perlerække af veldesignede golfbaner i harmoniske landskaber pryder Mallorca, og man passerer de smukkeste landsbyer på sin vej. Byer som Deià, Pollença og Valldemossa har til alle tider tryllebundet kunstnere.

I det fjerne ligger måske en lille borg fra tidligere tiders ufredstider, andre steder et nyt sommerhus – tydeligvis med en rig ejer.

Fyrreskove og lunde præger landskaberne, og inde på øen er der helt anderledes fredeligt end ude ved kystbyerne. Sådan kan ferie på Mallorca også være – fredfyldt og næsten paradisisk.
Mallorca er helt sikkert også i turisternes bevidsthed kommet væk fra charterferiernes grisefester. I dag er Mallorca ferie for jetset, kvalitetsbevidste turister og børnefamilier. Men prisniveauet på Mallorca har stadig et fornuftigt leje for en badeferie i Spanien.

Hvad koster det at komme til Mallorca?

Ofte kan du finde flybilletter til Mallorca for under 500 kr. men priserne svinger meget alt efter sæsonen. Du kan søge efter en flybilletter Palma de Mallorca så kan du ofte finde en billigere pris hvis du er fleksibel med hvilken dage du ønsker at rejse.

Find rejser til Mallorca her Find flybilletter til Mallorca her

Fortryllende Lanzarote

En tur ud i Lanzarotes vidunderlige og fortryllende landskab overbeviser de fleste om, at de har valgt rigtigt ved at vælge en rejse til Gran Canaria. Året rundt er her behagelige temperaturer, der svinger med gennemsnitlige dagtemperaturer fra 21 grader i januar til 29 grader i august.
Den vild kyst i Lanzarote

Samtidig er det en tør ø med meget lidt regn, hvilket gør Lanzarote til den perfekte ferieø.
Lanzarote har en række naturreservater og flora og fauna varierer hele tiden. Hele 40 procent af Lanzarote er klassificeret som beskyttet eller er en del af en naturpark. Lysten og viljen til at beskytte det sårbare økosystem gælder både områder på selve øen, men også skærgården i havet nord for øen er fredet.

Parque Nacional de Timanfaya – har hele 25 vulkanske kratere, og også i Parque Natural de los Volcanes kan man se naturens dampende vidundere. I Monumento Nacional de la Corona fandt det seneste vulkanudbrud sted i 1824.

Er man interesseret i geologi, er der således gode muligheder for at gå på oplevelse, når man er på ferie på Lanzarote. De fleste tænker nok på Gran Canaria når man overvejer en ferie på de kanariske øer, men man må bestemt ikke glemme Lanzarote.

Strande på Lanzarote

Mange tror, at ferie på Lanzarote er lig med badeliv ved kulsorte strande. Dette er nogle gange tilfældet, men faktisk er de fleste af øens strande hvide. Man bør naturligvis prøve begge typer, for ferie handler også om afveksling. De sorte strande er det tydeligste bevis på de slumrende vulkaner, der ligger i undergrunden på en badeferie i Spanien.

Når man kigger efter rejser til Lanzarote, så er det da også de meget specielle strande, der fremhæves.
De strande, der under et kaldes for Playas de Papagayo, ligger øst for Playa Blanca. De ligger i et beskyttet område og skråner ned mod et krystalklart hav. Vejen dertil er en stenet grusvej, og der er ingen faciliteter. Men oplevelsen er det hele værd.

Den lille strand Playa Blanca, Playa Flamingo mod vest og Playa Dorada mod øst er skønne strande. Her er gyldent sand og alle bekvemmeligheder.

Vil man dykke, snorkle, dyrke paraglidning, stå på jetski eller bare se andre være aktive, er Playa Chica i Puerto del Carmens gamle bydel et godt valg.

Tæt ved ligger Playa Grande, der som navnet siger, er Puerto del Carmens største strand. Sandet strækker sig over en kilometer langs Avenida las Playas. På grund af størrelsen er den næsten aldrig overfyldt. Her er naturligvis alle tænkelige typer butikker, barer og restauranter.

Børnefamilier søger ofte mod Playa Matagorda, der har lavt vand langt ud i havet. Her sikkert og skønt at lege for store og små.

En bid af det hele

Når man rejser ud i verden er det en god ide at tage sig tid til at smage på det lokale køkken, og det kanariske er ingen undtagelse.

Retterne afspejler indflydelsen fra det nærliggende Afrika, men der er også tydelige spanske og latinamerikanske spor. Lanzarotes fortid som handelsstation viser sig tydeligt – her er lidt af de hele.

Modsat, hvad man skulle tro, er det ikke kun fiskeretter, der dominerer. Prøv for eksempel lokal kaninkød eller oksekød, der importeres fra Sydamerika. Både fisk og kød grilles og serveres med papas arrugadas, der er en slags rynkede kartofler. Hertil serveres kraftige saucer, mojos, der er en blanding af eddike, persille, koriander, hvidløg og olie og eventuelt chili og rød peber.
Supper og gryderetter er et hit på øen. Den mest almindelige er puchero, der fylder godt, fordi den indeholder kød, grøntsager og ærter. Det hele serveres på en appetitlig og lækker måde. God appetit og god tur på din badeferie i Spanien.

Find rejser til Lanzarote her Find flybilletter til Lanzarote her

Costa del sol – Små hvide landsbyer og solbeskinnede stande

De tidligere små fiskerlandsbyer udgør i dag et turistparadis, hvor hver enkelt landsby har sin egen unikke historie, og på den lange kyststrækning ligger derfor et væld af seværdigheder som antikke borge og slotte og smukke parker.
Kysten ved Malaga

Hver by har også sin tilhørende strandpromenade, hvor små chinqitos ligger på række og konkurrer om, hvem der kan lave de bedste grillede fiskespyd. Costa del Sols ukronede hovedstad, Málaga, giver din ferie på Costa del sol et storbystrejf, hvor gin og tonic-klupper, tapasbarer og restauranter i alle prisklasser puster liv i den ellers så afslappede andalusiske hverdag. Costa del sol byder på så mange muligheder på det spanske fastland med de fine strande langs hele kysten. Her har du også mulighed for at tage på spændende udflugter til de høje bjerge og frodige dale der ligger langs den spanske solkyst og det er nemt at komme rundt i området med offentlig transport.

Find din rejse til Costa del Sol i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Steder du kan opleve ved Costa del Sol:

Nerja:

Rejser til Costa del sol, bør inkludere et besøg i Nerja, en charmerende lille landsby i naturlige omgivelser. Her findes små strandoaser bestående af klippestykker, hvidt sand og azurblåt vand, og det gør stedet til et snorklers’ paradise. Lidt uden for Nerja finder man byens største seværdighed ”Las Cuervas de Nerja”: drypstenshuler, hvor man kan se tidligere tiders huletegninger. Det er et imponerende syn, og den perfekte måde at undslippe de høje temperaturer, når middagssolen står højest i sommermånederne.

Málaga:

Middelhavskystens største by og et kulturelt og kulinarisk mekka. Byen, der er Pablo Picassos fødested, er den perfekte kombination, hvad end ønsket er bade-eller storbyferie. Der er flere museumsmuligheder, og på byens store shoppinggade, Calle Larios, kan man finde gode tilbud på både mærketøj, parfumer og sko. Gå ikke glip af Malaga på en ferie på Costa del sol.
I Málaga er aftnerne og nattelivet magiske, og man bør gøre sig selv den tjeneste, at spise på en ny tapasbar, hver aften, da priserne er meget økonomiske. Det kan anbefales at besøge kunstkvarteret Soho og den gamle borgruin Castillo de Gibralfaro, hvorfra der er en imponerende udsigt over det blågrønne hav.

Benalmádena:

Det perfekte feriested for familier. Byen strækker sig op i bjergene, hvor den gamle bydel Benalmádena Pueblo ligger. Det er en typisk andalusisk landsby, med små hvide huse og smalle brostensbelagte gader, hvor der indimellem kommer en hestevogn kørende forbi. For foden af bjerget ligger den moderne bydel og de prisbelønnede strande, hvilket gør stedet til et populært rejsemål. Byen indeholder et væld af familieaktiviteter som SeaLife akvariet og kystens ældste forlystelsespark, Tivoli World.

Mijas Pueblo:

En lille andalusisk perle beliggende i bjergene bag kystbyen Fuengirola. Udsigten er i den grad køreturen værd, og på byens pladser kan ofte opleves gratis flamencoshows, mens man nyder et køligt glas rødvin. Små skinforretninger og specialbutikker ligger gemt inde blandt de hvidkalkede huse, og landsbyen bør opleves til fod, så man ikke går glip af de mange finurlige detaljer, som findes i de små gader.

Marbella:

Rejser du til Costa del Sol, er Marbella solkystens svar på Monaco og Den Franske Riviera. Her ligger de glamourøse natklubber og strandbarer, hvor adgangen til poolen fås med en tilhørende flaske champagne. Byen har et bredt kulturelt udbud af aktiviteter og flere smukke golfbaner lidt uden for centrum, og sportssejlerhavnen Puerto Banús er et besøg værd, hvad end det er for at shoppe i butikker eller opleve det pulserende natteliv, som hører sig til der. Priserne i Marbella ligger lidt over normen, men er på ingen måde uoverkommelige.
At holde ferie på Costa del Sol er også en kulinarisk oplevelse, og dét som først springer i øjnene er de små madanretninger kaldet tapas, der er at finde på ethvert menukort på de sydspanske restauranter. Udvalget er ofte varierende og priserne ganske fine. Til maden kan det anbefales at bestille en lille øl, kaldet cañas, som ofte kan erhverves for under en euro. Er øl ikke det store, så prøv den kølige sommerdrik tinto de verano, der ligesom Costa del Sol helt sikkert vil falde i de flestes smag.

Læs også: 8 skønne badebyer ved Costa del Sol – hvilken skal du vælge?

Find rejser til Costa del sol her Find flybilletter til Costa del sol her

Fuerteventura – et strandparadis

Luk øjnene og tænk på lange, uberørte strande med det blødeste hvide sand. Nogenlundes sådan ser de fleste den kanariske ø Fuerteventura. Der samtidig er naturskøn og er blevet lidt af et golfmekka.
Udsigt over lille bugt ved Papagayo strand

Rejser til Fuerteventura er for feriegæster, der ved, hvad de vil have: sol, sommer, strand og aktiviteter. Solen er der fra naturens side sørget for, da den såmænd skinner hele året rundt. Fuerteventura er en helårsdestination. Strandene er vidt berømte, da de er af usædvanlig høj kvalitet. De er hovedtrækplasteret, men mange kommer også til Fuerteventura for at dyrke cykelløb, løbe maraton eller spille golf på de gode baner under din badeferie i Spanien.

Fuerteventura – en verden for sig

De fleste, der tager på ferie på Fuerteventura, bliver overraskede over mangfoldigheden og den alsidige natur rundt på øen. Mange, der rejser til Fuerteventura, er også på jagt efter en naturoplevelse, og de er på rette vej. Fuerteventura har Unesco reservater på grund af den helt specielle flora og fauna.
Øens kyststrækning er på 326 kilometer. Den østlige kyst har lave klipper, strande og klitter med vådområder, hvor man kan se meget sjældne arter af planter og fugle.

På den vestlige del af Fuerteventura er der næsten 100 kilometer klipper og strand, der er helt uberørt af mennesker. Det gør Fuerteventura helt enestående i forhold til de øvrige kanariske øer.
Alle pattedyr på Fuerteventura er importeret af mennesker. Det gælder geder, æsler og naturligvis også de kameler, der gør illusionen om at være i det nærliggende Sahara, så meget mere virkelig. Faktisk er der kun omkring 100 kilometer ind til det Afrikanske fastland. Cirka halvdelen af øen er udlagt til naturbeskyttelse.

I byen

Den vigtigste by, når det gælder et livligt natteliv, er Corralejo. Alle ferieresorts har dog både barer og klubber, men der kan være lidt stille i lavsæsonen.

Epicentret for Corralejos natteliv er Centro Comercial Atlantico, hvor turisterne går ind og ud af de mange diskoteker, britiske pubs, spillesteder og barer. Vil man have det lidt mere stille, så er gågadens nordlige ende det rigtige sted at gå hen under en badeferie i Spanien.

Alle byer på Fuerteventura har gode restauranter, der henvender sig både til de lokale og til turisterne. Man kan med fordel prøve at smage på nogle af de lokale retter, der har islæt fra både det afrikanske og det europæiske køkken. Prisniveauet er lavere end herhjemme, så der er ingen grund til at holde sig tilbage.

Fuerteventuras Strande

Det er hævet over enhver tvivl, at Fuerteventura har nogle af Europas absolut bedste strande med dejligt krystalklart vand og finkornet sand.
Rejser til Fuerteventura bør som minimum indeholde et besøg til en sort strand og en hvid strand. De hvide strande skyldes Saharas sand, der er ført med vindene over til øen gennem årtusinder. Det bedste eksempel ses ved Las Dunas ved Corralejo, der visse steder simpelthen minder om Sahara.
Andre steder finder man helt flade lange strande, som dem i Jandia mod syd, og så er der naturligvis de sorte strande. Det er en meget smuk strandtype, der skyldes den vulkanske aktivitet, som øen skylder hele sin eksistens.
Fuerteventura stiger op fra havbunden i lige linje, og man skal ikke langt ud før der er en kilometer dybt. Det trækker naturligvis masser af fisk til de næringsrige vande, men betyder også, at man skal tage badesikkerheden alvorligt. De fleste af de store strande i Fuerteventura har dog livreddere på vagt.

Næsten alle strandene uden for resort-områderne kan betragtes som uofficielle naturist strande. Så hop i vandet – med eller uden tøj.

Leg og lev livet

På Fuerteventura kan du lege dig gennem ferien. Mange deltager i de mange aktiviteter som beachvolley, jetski, paragliding, dykning, snorkling og andre vandsportsaktiviteter.
Er du til det mere rolige, så er der på Fuerteventura nogle topklasse golfbaner, der er eftertragtede af mange golfspillere fra hele verden. Der er baner for enhver smag og i forskellige prisklasser.

Kører du rundt på øen, vil du også opdage, at mange turister tager til Fuerteventura på cykelferie. Øens særprægede landskab og de udfordrende ruter gør det til lidt af en præstation. Det samme gælder for de masser af gæster, der deltager i maraton og triatlon på øen. Det er ikke kun Gran canaria der har noget at byde på når man tænker på de kanariske øer.

Find rejser til Fuerteventura her Find flybilletter til Fuerteventura her

God tur – hav en god badeferie i Spanien. Find flere rejser til Spanien her.

Få mere info på Spaniens officielle turisthjemmeside.

Læs mere:

Badeferie på Cypern
Eksotisk badeferie

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Valentin Casarsa
Mallorca © istockphoto / SOMATUSCANI
Lanzarote © istockphoto / anyaivanova
Costa del sol © istockphoto / DAVID HERRAEZ CALZADA;
Fuerteventura © istockphoto / Oliver Hoffmann

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.