Billede af en bred sandstrand med krystalklart blåt vand og en klippefyldt forgrund under en klar himmel.

Rejser til Lanzarote

MARSLANDSKAB: Lanzarote er en af De Kanariske Øer ud for Vestafrikas kyst. Øen er meget tør, og nogle dele af Lanzarote minder om månen eller Mars, men det er samtidig på grund af det tørre og varme klima, at masser af turister har opdaget dette dejlige chartermål.

Billige rejser til Lanzarote

Fra København

Udvalgte rejsetilbud til Lanzarote

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Hamborg

Bungalows Playa Limones
Bungalows Playa Limones Bungalow med terrasse (1 soveværelse)
Playa Blanca 28. maj fra Hamborg 7 nætter
2.961,- Vælg
Apartamentos Lanzarote Paradise
Apartamentos Lanzarote Paradise Studio med balkon el. terrasse
Costa Teguise 28. maj fra Hamborg 7 nætter
3.138,- Vælg
La Casona de Yaiza
La Casona de Yaiza Familieværelse
Yaiza 28. maj fra Hamborg 7 nætter
3.163,- Vælg
Apartamentos Tisalaya
Apartamentos Tisalaya Lejlighed med balkon (1 soveværelse)
Puerto Del Carmen 28. maj fra Hamborg 7 nætter
3.199,- Vælg
Villa Vik Hotel Boutique
Villa Vik Hotel Boutique Dobbeltværelse
Arrecife 7. maj fra København 7 nætter
6.737,- Vælg
Bedøm rejsemål (110 bedømmelser)
4.5

Charterrejsen går til Lanzarote

Som den fjerdestørste ø i øgruppen De Kanariske Øer har Lanzarote masser at byde på. Øen er omkring 60 kilometer lang og 20 kilometer bred, og den ligger i en klimazone med temperaturer fra 21 grader i januar til 30 i august.

Lanzarote er således det perfekte mål for en charterrejse hele året rundt. I gennemsnit falder der årlig kun 140 mm regn, så det er altså heller ikke regn, charterturisten skal frygte.

Det meget tørre klima og den deraf manglende erosion har fasthold øens vulkanske oprindelse, og Lanzarote bliver ofte beskrevet som rå og meget smuk – nærmest et månelandskab.

Næsten naturstridigt har Lanzarote flere smukke hvide strande blandt andre Playa Blanca, Papagayo og Caleton Blanco. Turister fra hele verden elsker strandene og det behagelige klima.

Aktiv på vulkanøen

Ved Famara er der fantastiske forhold for de feriegæster, der ønsker at surfe. Windsurfere søger i stort tal til Casta Teguise, og samtidig har Lanzarote topprofessionelle træningsfaciliteter for stort set enhver sport på La Santa Sport.

Der er således muligheder for sport og vandsport af særklasse. Det gælder naturligvis også for dykning. Lanzarotes tempererede klima og havbundens topografi gør øen til et paradis for dykkere. Her er mange steder lavvandet havbunden med meget varmt vand og en sigtbarhed på op til 40 meter.

Dykkere har mulighed for at se store stimer af moræner, rokker og farverige fisk i alle former. På Lanzarote kan golfspillere nyde deres sport 365 dage om året, da den gennemsnitlige temperatur på 22 grader betyder evigt forår.

Vin på Lanzarote

Det er også på grund af klimaet, at Lanzarote har en vinproduktion. Egentlig burde der være for tørt til at dyrke druerne, men ved at grave fordybninger i den vulkanske aske har vindyrkerne lært at holde på den sparsomme fugt.

Der er især druen Malvasia, der bruges til den specielle og meget interessante vin fra Lanzarote. Omkring 75 procent af al vin er af denne drue – resten af nye indførte sorter.

På vinmuseet El Grifo kan turister se, hvordan man i århundreder har udviklet den unikke vindyrkningskunst på øen. Museet er et besøg værd for alle med interesse for landbrug, vin eller planter. Selve den gamle gård er af historisk betydning og er meget interessant i sig selv.

Strandliv på Lanzarote

Lanzarotes strande er romantiske strande, der kalder nydelsen frem i enhver turist på ferie. Når solen varmer på huden, og kuløren bliver mørkere, vågner den indre strandløve eller strandløvinde op. Solen kysser alle, og man ved, hvorfor charterrejsen gik til Lanzarote.

Med gennemsnitstemperaturer i vandet på 19,5 grader bliver man ikke skuffet.

Tæt ved hovedstaden, Arrecife, er der en række gode hvide og gyldne strande El Charcor de San, El Castillo og El Cable. Blandt de mest populære strande er Caletón Blanco i nord, Caleta de Famara ligeledes nordligt og Guacimeta mod syd.

Dans på vulkaner

Nattelivet på Lanzarote er charmerende, alsidigt og hyggeligt. Selvom Lanzarote ikke er nær så larmende som Tenerife eller nogle af de andre turistområder, er der stadig masser af natteliv til de flestes behov.

På sydkysten er der eksempelvis Puerte del Carmen med mange livlige barer og natklubber. Især ved Avenida de las Playas, begynder festen tidligt og slutter først næste morgen.

Har man hang til spil, er der også et kasino for dem, der ønsker at prøve lykken andre steder end på dansegulvet. Spilleborde og roulette gør dog mange trætte – og så kan man jo gå mod havneområdet, der har endnu flere barer, diskoteker og restauranter.

I Playa Blanca er der Marina Rubicon med de smarte barer og eksklusive restauranter. Det er her de kræsne går hen for at lade sig underholde og betjene. I havnen ligger de glamourøse lystbåde, og man er elegant klædt på.

Costa Teguise har ligeledes et godt udvalg af restauranter, barer og pubber , selv om det er meget roligere end i naboresortet Puerto del Carmen.

Den nordlige del af øen har ikke så meget natteliv, men der er naturligvis masser af absolut fantastiske restauranter.

Hvis man er på jagt efter en virkelig enestående oplevelse, så prøv at gå i de berømte grotter i Jameos del Agua. Her er der underjordisk diskotek hver uge.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Lanzarote

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Lanzarote?

Du kan rejse til Lanzarote fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup) og Hamborg

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Lanzarote | Charterresor till Lanzarote

Andre rejsemål til De Kanariske Øer

Charterbureauer med charterrejser til Lanzarote

  • Billige charterrejser med Escapeaway
  • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
  • Billige charterrejser med TUI

Vulkanøen Lanzarote

KANARIEØ: Den skønne ferieø Lanzarote er en del af øgruppen De Kanariske Øer. Rejser til Lanzarote er garanti for en god badeferie, for øen har både dejlige hvide strande og strande med sort vulkansk sand.

Når man holder ferie på Lanzarote, er man ganske tæt på Afrika. Lanzarote er den østligste af De Kanariske Øer og er cirka 60 kilometer lang og 20 kilometer bred. Lanzarotes placering giver den et helt unikt og meget stabilt klima, der er mildt og tørt. Det gode klima er sammen med de skønne sorte og hvide strande med det fineste sand årsagen til, at Lanzarote har været en af de største turistmagneter gennem et halvt århundrede.

Fortryllende Lanzarote

En tur ud i Lanzarotes vidunderlige og fortryllende landskab overbeviser de fleste om, at de har valgt rigtigt ved at vælge en rejse til Lanzarote. Året rundt er her behagelige temperaturer, der svinger med gennemsnitlige dagtemperaturer fra 21 grader i januar til 29 grader i august.

Samtidig er det en tør ø med meget lidt regn, hvilket gør Lanzarote til den perfekte ferieø.

Lanzarote har en række naturreservater og flora og fauna varierer hele tiden. Hele 40 procent af Lanzarote er klassificeret som beskyttet eller er en del af en naturpark. Lysten og viljen til at beskytte det sårbare økosystem gælder både områder på selve øen, men også skærgården i havet nord for øen er fredet.

Parque Nacional de Timanfaya – har hele 25 vulkanske kratere, og også i Parque Natural de los Volcanes kan man se naturens dampende vidundere. I Monumento Nacional de la Corona fandt det seneste vulkanudbrud sted i 1824.

Er man interesseret i geologi, er der således gode muligheder for at gå på oplevelse, når man er på ferie på Lanzarote.

Stande på Lanzarote

Mange tror, at ferie på Lanzarote er lig med badeliv ved kulsorte strande. Dette er nogle gange tilfældet, men faktisk er de fleste af øens strande hvide. Man bør naturligvis prøve begge typer, for ferie handler også om afveksling. De sorte strande er det tydeligste bevis på de slumrende vulkaner, der ligger i undergrunden.

Når man kigger efter rejser til Lanzarote, så er det da også de meget specielle strande, der fremhæves.

De strande, der under et kaldes for Playas de Papagayo, ligger øst for Playa Blanca. De ligger i et beskyttet område og skråner ned mod et krystalklart hav. Vejen dertil er en stenet grusvej, og der er ingen faciliteter. Men oplevelsen er det hele værd.

Den lille strand Playa Blanca, Playa Flamingo mod vest og Playa Dorada mod øst er skønne strande. Her er gyldent sand og alle bekvemmeligheder.

Vil man dykke, snorkle, dyrke paraglidning, stå på jetski eller bare se andre være aktive, er Playa Chica i Puerto del Carmens gamle bydel et godt valg.

Tæt ved ligger Playa Grande, der som navnet siger, er Puerto del Carmens største strand. Sandet strækker sig over en kilometer langs Avenida las Playas. På grund af størrelsen er den næsten aldrig overfyldt. Her er naturligvis alle tænkelige typer butikker, barer og restauranter.

Børnefamilier søger ofte mod Playa Matagorda, der har lavt vand langt ud i havet. Her sikkert og skønt at lege for store og små.

En bid af det hele

Når man rejser ud i verden er det en god ide at tage sig tid til at smage på det lokale køkken, og det kanariske er ingen undtagelse.

Retterne afspejler indflydelsen fra det nærliggende Afrika, men der er også tydelige spanske og latinamerikanske spor. Lanzarotes fortid som handelsstation viser sig tydeligt – her er lidt af de hele.

Modsat, hvad man skulle tro, er det ikke kun fiskeretter, der dominerer. Prøv for eksempel lokal kaninkød eller oksekød, der importeres fra Sydamerika. Både fisk og kød grilles og serveres med papas arrugadas, der er en slags rynkede kartofler. Hertil serveres kraftige saucer, mojos, der er en blanding af eddike, persille, koriander, hvidløg og olie og eventuelt chili og rød peber.

Supper og gryderetter er et hit på øen. Den mest almindelige er puchero, der fylder godt, fordi den indeholder kød, grøntsager og ærter. Det hele serveres på en appetitlig og lækker måde. God appetit og god tur.