Eksotisk badeferie – her er 6 ægte paradisrejsemål

Eksotisk badeferie – her er 6 ægte paradisrejsemål

Kenneth Karl Nielsen

Er du til lidt mere end den almindelige badeferie i Sydeuropa? Vil du have en badeferie med lidt mere eventyr? Så tjek disse 6 eksotiske rejsemål, som er fantastisk på hver sin måde. Krystalklart vand, smuk natur, hvidt sand er blot noget af det disse spændende destinationer kan byde på.

Er du ude efter en billig eksotisk badeferie?

Så tjek Travelmarkets lavprisoversigter:

Billig eksotisk charterferie? Ja det kan godt lade sig gøre!
Billige 2-ugers eksotiske charterrejser – lavprisoversigt

Kap Verde – en solrig og eksotisk ferieperle

Kap Verde er et eksotisk og skønt sted at holde en eksotisk badeferie. Året rundt er her sommer og sol, skøn natur, legesyge delfiner, tropisk natur, kridhvide strande og en farverig og gæstfri kultur. 
En dejlig bar på stranden på Boa Vista

Øgruppen Kap Verde er verdensberømt for sine hvide badestrande med krystalklart, snorkle-venligt havvand, hvor du både kan opleve havskildpadder og hvaler. Her er en skøn, nærmest caribisk stemning, mange strandaktiviteter, en uimodståelig natur og en farverig og meget gæstfri kultur. 

Øgruppens lokalbefolkning lever og ånder desuden for landets motto ”No stress”, så det er svært at finde et mere passende sted at nyde sin ferie på.

Badeferie til Kap Verde byder på utallige oplevelser

Kap Verde er en afrikansk ø-nation bestående af 10 beboede øer af vulkansk oprindelse, der alle byder på forskellige eksotiske oplevelser. En ferie på Kap Verde kan byde på alt fra lækre stande verdensklasse dykning, snorkling og surfing til afslapning under palmetræer med din foretrukne feriebog.

Der findes spændende udflugter både på land og til havs, eller hvad med bare at gå en lang tur på de evige sandstrande, der er nogen af verdens fineste. Efter at have suget alle oplevelserne ind, kan man læne sig tilbage på en af strandrestauranterne og spise friske fisk og skaldyr til en lav pris.

No Stress

En ferie på Kap Verde vil gøre, at man kommer helt ned i et andet gear, hvor stress slet ikke er eksisterende. De lokale lever nemlig efter sit motto ”No stress”, der findes skrevet på bygninger, T-shirts og alle andre tænkelige steder og er en konstant påmindelse om, at man skal nyde livet og slappe af.

Eksotisk badeferie og vandsport

Rejser til Kap Verde kan altså byde på lækker afslapning og kulturelle oplevelser, men er du mere til en aktiv ferie, så kan du også få stillet dine lyster med blandt andet en masse forskellige former for vandsport.

Det er på øerne Sal og Boa Vista turismen startede på Kap Verde, da det er her forholdene for en skøn badeferie er optimale med de lange hvide sandstrande og det krystalklare vand. En oplagt sted til en eksotisk badeferie.

Disse eksotiske øer er desuden blevet berømte for sin vandsport. Med øernes placering midt i Atlanterhavet sørger vinden for at lokke mange surfere til, og forholdene her er så gode, at verdensmesterskaberne i blandt andet kitesurfing årligt afholdes her. Hvad enten du er ekspert eller nybegynder, findes der muligheder for at prøve kræfter af med alt fra normal surfing til vind- og kitesurfing.

Snorkling og dykning

To andre aktiviteter der er blevet populær på Kap Verde er snorkling og dykning. Forholdene omkring de vulkanske øer er nemlig perfekte, da det turkise vand sørger for en fantastisk sigtbarhed og de omkringliggende koralrev lokker massevis af fisk til. Er man heldig kan man også se både delfiner og forskellige hvaler, der ofte holder til rundt om øerne.

Oplevelser på land

Der findes også mange mulige eksotiske oplevelser på land, og hvis man vil, kan man sejle eller flyve imellem flere forskellige øer og opleve de store kontraster. På øen Fogo kan man for eksempel komme ind i øens vulkankrater og smage på den specielle vin, der dyrkes inde i krateret. Eller hvad med en vandretur i de grønne bjerge på hovedøen Santiago.

Har du lyst til at være kulturel er São Vicente den helt rette ø for dig. Her kan man udover den fantastiske natur og de smukke strande nemlig opleve det berømte karneval, hvor hele øen forvandles til én stor fest, som øens befolkning forbereder sig på længe i forvejen, og som ingen vil gå glip af.

God mad og luksus

Hotellerne på Kap Verde findes i alle budgetklasser, men for de der søger mere luksus på sin ferie, byder Kap Verde også på en lang række luksushoteller, hvor man kan komme helt ned i et andet gear og blive behandlet som en konge af de servicemindede lokale.

Kap Verde er også kendt for sine uendelige mængder af friske fisk og skaldyr, der tilberedes på forskellige lækre måder. En grillet hummer er blot en af de få kulinariske oplevelser, man bør ynde sig selv, når man er på ferie her.

Kap Verde er altså et land med utallige muligheder, så sørg for at opleve denne uslebne diamant, inden den bliver forvandlet til et kæmpe turist resort lige så mange andre.

Queensland – en ferie i Australiens solskinsstat

I Queensland finder man både lækre kridhvide sandstrande, farverige koralrev, tropiske øer og ikke mindst noget af verdens ældste regnskov. Desuden finder man også verdens smukkeste koralrev i denne del af landet som tiltrækker millioner af besøgende årligt. Naturen i Queensland er ikke andet end uimodståelig. Hele fem områder i delstaten er på UNESCO’s liste over steder af uerstattelig karakter. Det lyder da ikke helt dårligt, hva?
En køretur på stranden på Fraser

Værd at opleve i Queensland

Hvis Great Barrier Reef, Daintree regnskoven og Gold Coast lyder bekendte, så er det alt sammen noget man kan opleve i solskinsstaten. Udover Gold Coast, er Brisbane den eneste storby man finder i denne delstat som ligger på grænsen til delstaten New South Wales i den sydlige del af staten. Af andre kendte byer kan nævnes Townsville og Cairns som primært bliver besøgt grundet sine ideelle placeringer i forhold til Great Barrier Reef. Man skal dog huske at delstaten strækker sig over et kæmpe areal som ca. er 42 gange større end Danmark, hvorfor god planlægning er nødvendig. Her er et par attraktioner man burde opleve når man er på en eksotisk badeferie i Queensland.

Great Barrier Reef hører til blandt de mest besøgte attraktioner i landet. Det er ikke mindre end verdens største og smukkeste koralrev. Revet er 2.000 km langt og består af et par tusind koralrev og 71 øer. Der er rig mulighed for at snorkle ved koralrevet og det er bestemt en oplevelse værd, da der er mulighed for at se mere end 1.500 forskellige fiskearter i alverdens farver.

Der er et utal af eksotiske oplevelser omkring revet, udover at snorkle i det smukke hav er der også mulighed for at flyve over revet og se det oppefra. Her flyver man bl.a. over øgruppen Whitsundays og får mulighed for at opleve landets mest kendte og tropiske strand, Whitehaven Beach. Det er absolut turen værd!

Gold Coast som ligger ca. 95km fra delstatens hovedstad Brisbane er en yderst velbesøgt by. Byen byder på noget til alle aldre. Gold Coast er både kendt for sine smukke strande, Surfer’s Paradise og ikke mindst for landets mest populære forlystelsesparker; Dreamworld, Movie World, Sea World og Wet’n’Wild. Et perfekt valg til børnefamilien.

I knap den nordligste del af Australien finder man regnskoven Daintree. Det siges at være blandt de tre ældste regnskove i verden hvor man kan finde massevis af unikke planter og dyr som ikke eksisterer i andre dele af verden. Det er et rent paradis for naturelskere! Her kan man både vandre rundt i skoven, tage en cruise på Daintree floden og ikke mindst være tarzan for en dag og hænge rundt i regnskovens tovbaner. Regnskoven ligger ca. 1 times kørsel nord fra Cairns og ligger lige ud til det smukke koralrev.

Øen Fraser Island er en yderst interessant ø og nationalpark. Alle øens veje består af sand, hvorfor den også er kendt som værende verdens største sandø. Det kræver specielle firehjulstrukne biler eller busser, at køre rundt på øen da almindelige biler hurtigt ville sidde fast i det bløde sand som man møder lige så snart man ankommer til øen. Også her er der en helt masse at opleve, især den smukke natur. Det man især skal se på Fraser Island er Lake McKenzie, Maheno Wreck, 75 Mile Beach og Indian Head. Turen er velegnet til alle aldre.

Queensland bliver ofte kun forbundet med sine smukke kyststrækningen, men egentlig kan langt størstedelen af staten betegnes som værende et ørkenlandskab, også kaldet ”the outback”. Det er de færreste der når at komme ud til denne del, men området er bestemt et besøg værd, og en væsentlig kontrast til det frodige liv ved kysten. Det er en helt unik oplevelse at komme ud til det støvede ingenmandsland hvor der næsten ingen mennesker er.

Dansk Vestindien – en gammel dansk perle

De tidligere Dansk Vestindiske Øer er et sandt bountyparadis med svajende palmer, kridhvide sandstrande og en skøn befolkning. Det danske ses stadig i bygninger, og man er stolt af sin danske fortid.
Udsigten over Cruz Bay på Sankt Jan
I 1917 solgte Danmark de tre øer i Caribien, der under et blev kaldt De Dansk Vestindiske Øer. St. Thomas, St. John (Jan) og St. Croix. De nu amerikanske Virgin Islands er et Caribisk paradis, der har nogle af verdens bedste, hvide strande, frodige palmetræer og en kreolsk kultur krydret med mange input. Rejser til Dansk Vestindien indeholder ofte besøg på alle øer, for de har hver deres kendetegn. St. Thomas er high-end luksus, St. John er romantisk og St. Croix har den bedste rom.

Alle gode gange tre

Når man holder ferie på De Dansk Vestindiske Øer, så er er man ikke i tvivl om at tre er et magisk tal, for det er lige, hvad øerne er – magiske. Hver for sig har St. Thomas, St. John og St. Croix alle elementer af den perfekte ferie, men har man tid, så besøg dem alle på din eksotiske badeferie.

Luksusparadiset St. Thomas

Hvis man ankommer til St. Thomas på et krydstogtskib, så kommer man ind til øen gennem en af verdens smukkeste havne. Hovedbyen Charlotte Amalie – opkaldt efter den danske dronning af samme navn – er en seværdighed. Fastfrosset i danskertiden er den en seværdighed i sig selv.

Danmark regerede over øen indtil 1917, men den rige fortid ses. Sukker, slaver og rom, alt kom ind og ud af Charlotte Amalie.

I dag er Charlotte Amalie kendt for sine krydstogtskibe og de mange milliardærer, der kommer hertil i deres kæmpe-yachts. Alle andre typer mindre og større skibe er her naturligvis også, og det hele emmer af rigdom. Byen er da også Dansk Vestindiens absolut bedste shopping-by.
Inde på selve øen er Crown Mountain med sine 474 det højeste punkt. Herfra kan man se langt ud over de 80 km2, som udgør hele dette paradis.

St. Thomas har de mest vidunderlige sandstrande, sol hele året rundt og svalende palmer – og så er vandet postkort blåt. Her er i øvrigt gode muligheder for at dykke og snorkle.
Andre vælger at fiske, vandre på øen eller bare dase i solen. Og så har St. Thomas nok de bedste restauranter i Dansk Vestindien – naturligvis. Milliardærer spiser godt.

Naturparadiset St. John

Skal det være grønt, kønt og skønt – så er St. John et godt bud, for her er naturen mange steder uspoleret, og man finder den helt rigtige paradisstemning.
Midt på St. John banker øens hjerte den 53 kvadratkilometer store Virgin Islands National Park, der fylder to tredjedele af øen. Naturparken er med til at holde øens indre uforstyrret og uberørt. Naturen er farverig på St. John og flokke af sommerfugle giver den helt rigtige farverige paradis-stemning.

Et sted, hvor der ikke er stille, er derimod Trunk Bay. Rejser til Dansk Vestindien er meget populære, og det mærker man i den grad på Trunk Bay, der flere gange er blevet kåret bland verdens suverænt bedste strande – det er da et oplagt sted til eksotisk badeferie. Her er da også så smukt, at man næsten glemmer de andre turister.

I byen Cruz Bay og i Coral Bay finder man den særegne reggae, der har sin egen sound her. Rytmerne fanger kroppens muskler, og mange oplever, at de bliver trukket med i musikkens vuggen.

Rundt om St. John rammer de lange, kridhvide sandstrande dette uvirkelige sted ind på smukkeste vis. Havet er azurblåt, og fisk i alle farver er sammen med havskildpadder, søstjerner og havgræs det synlige bevis på, at det betaler sig at passe på naturen.

Det historiske paradis St. Croix

Ferie i Dansk Vestindien er for en dansker noget helt specielt, og på St. Croix er epicentret for dansker-dyrkelsen. I byerne Christiansted og Frederiksted afspejler den danske historie sig ikke kun i bynavnene, for her er gadenavnene også danske. En shopping-tur i denne specielle by er en oplevelse ud over det sædvanlige. Byerne på øen har også glimrende restauranter og museer, der er et besøg værd.
Danskerne byggede byerne på skuldrene af slaverne og deres slid gav os rigdom. Slaverne blev frigivet i 1848 og salget i 1917 satte et punktum for dansk tilstedeværelse i Caribien. Den smukke gamle guvernørbolig i Christiansted er et must-see for danske turister, og det samme gælder naturligvis det meget smukke fort i Frederiksted, hvorfra guvernør Peter von Scholten frigav de oprørske slaver.

Historien er ikke glemt, men i dag er vi tilgivet af øens befolkning for slaveriet og huske for frigivelsen. Det er som om, mange beboere føler et broderskab, et skæbnefællesskab med os danskere, og danskere er velsete på øerne. Rejser til De Dansk Vestindiske Øer er da også et hit blandt mange, der vil kende vores historie.
Flere hundrede plantager rundt om på den 218 kvadratkilometer store ø fortæller også deres historie.

Gili-øerne – et lille paradis tæt på Bali

Ønsker man at holde ferie i Indonesien, er her et godt bud på eksotiske rejser til Gili-øerne, som er tre paradisøer ud af landets mere end 17.000 øer. Et oplagt sted til en eksotisk badeferie med lækre strande.
Stranden på Gili Trawangan

Ud for Lomboks nordvestlige kyst i Lombok Strædet ligger 3 små koraløer, de såkaldte Gili Islands. De består af Gili Trawangan, Gili Air og Gili Meno som er et ideelt rejsemål for en uforglemmelig badeferie med farverige koralrev og kridhvide strande.

Gili øerne er omkranset at smukke koralrev og klar turkisblåt vand. De har alle kridhvide sandstrande og svajende palmer, og det varme tropiske klima får temperaturerne op på mellem 22-32 grader på de tre fantastiske øer.
Man kan sagtens tage på dagsudflugter til de to andre øer, end den man bor på. Transporten mellem øerne forgår i en speedbåd eller en lang træbåd med påhængsmotor sejlet af de lokale. Der er ingen rigtige havne, som vi kender det, da de fleste både kan komme helt ind til strandkanten de fleste steder.
Der er ikke ferskvand på Gili-øerne, så det daglige brusebad fortages i saltvand – og dette er lunken, eftersom vandet flere steder ikke varmes op.

På øerne findes der ingen motoriserede køretøjer, så al transport foregår enten til fods, på cykel eller i en af de små hestevogne, som hurtigt kan få en rundt på øerne.

Der er sten- og flisebelagte stier og veje og ellers går man på hård stampede jordstier og i løs sand, som gik man i en stor sandkasse.

Om aftenen bliver der nogle steder helt mørkt og det kan derfor være en fordel at medbringe en lommelygte til hjemturen, hvis man går ud om aftenen. På Gili-øerne byder på meget mere end sandstrande, her kan du kite surfe, tage en tur på stand up paddelboard, yoga, leje en cykel og nyde øerne, tage på snorkel tur, udflugt med glasbundsbåd og se solen gå ned og tælle stjernerne.

Gili Trawangan

Gili Trawangan ligger fjernest fra Lomboks kyst. Den er den største af de tre øer og måler 3 x 2 km. Den er den eneste af øerne, som stikker i vejret med en stor bakke på 30 meter over havets overflade. Der bor ca. 1.500 fastboende på øen, som er kendt for sine mange restauranter og party-steder.

Gili Air

Gili Air er den 2. mindste af øerne og den, som ligger tættest på Lombok. Her er ca. 1.800 fastboende. Gili Air er nok så tæt på paradis, som man kan komme. Der er et par barer og restauranter lige ved havet, hvor du kan spies og drikke til sent om aftenen. Store fester er sjældne her. I stedet har du desto flere strande til at nyde solnedgangen over Bali.

Gili Meno

Gili Meno er med sine 1 x 2 km. den mindste af øerne. Den ligger mellem Trawangan og Air, og her er der ca. 500 fastboende.
På en sti kan man gå hele vejen rundt om øen og der er også strand hele vejen. På vestsiden af øen findes en lille sø, hvor der fremstilles salt.

Meno tiltrækker færre turister end Trawangan og ikke nok med, at den er den mindste, så er den er også den mest stille af øerne. Den er med god grund populær blandt børnefamilier, par og nygifte, som gerne vil nyde bryllupsrejsen.

Det mest facinerende på øen er havskildpadde-reservatet. Her passes der rigtig godt på havskildpaddens æg fra de udklækkes og til de små skildpadder er ca. 8 måneder gamle. Herefter sættes de ud i havet og har dermed meget større chancer for at overleve og forplante sig. I naturen er det kun 1 ud af 1000, som lever længe nok til at kunne formere sig!

Mulige aktiviteter

Snorkling og dykning må absolut være de mest populære ting at foretage sig på disse eksotiske rejsemål. Men det er også oftest derfor, at rejsende kommer dertil.

Der tilbydes undervisning og ture med de professionelle dykkerskoler og ellers kan man tage ud på egen hånd, hvor man f.eks. lejer en båd med en af de lokale bag roret det meste af en dag. De kender de bedste steder alt efter vinden og vejret den pågældende dag.

Selvom man kun er til en lille snorkletur, må man ikke snyde sig selv for muligheden for at se store havskildpadder, søslanger, rokker og smukke fisk i fantastiske former og farvekombinationer – og alle de smukke koraller ej at forglemme.
Ellers er cykling, ridning og surfing også meget populært.
Er man ung og til fest & farver, så er de store party-boats med høj musik og våde varer måske noget, som kunne friste.

Men den allerbedste aktivitet – eller nærmere mangel på samme, må være at finde et lidt øde sted på en af de hvide strande og sidde og kigge ud over det smukke vand, nyde stilheden og måske tage sig en lille lur. Gili øerne er kort sagt det perfekte sted at komme helt ned i gear.

Mad & drikke

Der er mange spisesteder at besøge og alle byder på lidt forskelligt bl.a. karryretter, stegte ris eller nudler med grøntsager & kød samt forskellige friske solmodne frugter.

Ønsker man mere vestlig mad såsom pizza og spaghetti fåes det også. På Gili Meno har en af bungalow-hotellerne en muret stenovn udenfor, hvor de over åben ild bager de lækreste pizzaer.
Priserne varierer en del, men alt er generelt billigt efter danske forhold. Vin er importvare og er derfor forholdsvis dyr.
De fastboende er venlige, hjælpsomme og arbejdsomme. De er ihærdige og arbejder fra tidlig morgen til sen aften.

Shopping

Der findes ikke specielt mange butikker, men der er små kolonialforretninger med slik, chips, frugt, vand, postkort, myggespray, diverse strandting og meget andet. Man kan også støde på en lille hytte lavet af sivmåtter, hvor der bliver solgt fine håndlavede trævarer såsom masker, skåle og fade og forskellige lerpotter.

Derudover møder man ofte mænd og kvinder, som går rundt med alt, hvad de ønsker at sælge. Det kan være alt fra fine små æsker dekorerede med små sten & skaller til tørklæder, tasker, ure og håndlavede smykker.

På strandene tilbydes der massage, friskskåret frugt , flettede solhatte og lette tørklæder.
Priserne er generelt lave, men alligevel kan man godt – med et smil på læben – prutte lidt om prisen.

Find rejser til Bali her

Zanzibar – fantastisk til eksotisk badeferie i Afrika

Zanzibar er en eksotisk afrikansk perle. Her kan du finde kridhvide og mennesketomme strande. Det turkisblå hav gemmer på en oase af smukke koralrev og fisk, og inde i landet er de tropiske skove fyldt med spændende dyr.
Zanzibar en afrikansk perle

Denne smukke afrikanske ø er et rigtigt ferieparadis. Her findes der oplevelser for enhver. Det lækre klima og de mange idylliske strande indbyder til afslapning og badeferie. Zanzibar gemmer dog på meget mere. Ude på havet kan du snorkle blandt smukke koralrev og svømme med delfiner. Inde i landets tætte skove kan du komme tæt på sjældne dyr, og i den spændende by Stone Town kan du nyde god mad serveret af de imødekommende lokale.

Svøm med delfiner på din ferie på Zanzibar

Det er oplagt at slappe af på en af de mange smukke strande, når man er på ferie på Zanzibar. Du kan for eksempel nyde den lækre strand Nungwi Beach, hvorfra du kan tage med båd ud og opleve livet på havet. Her kan du snorkle og dykke med farverige fisk. En anden unik oplevelse er at tage på en delfinsafari, hvor du har mulighed for at komme helt tæt på disse intelligente dyr.

Nyd den afrikanske charme på rejser til Zanzibar

Mange afrikanske lande er kendt for sin imødekommende lokalbefolkning, spændende kultur og Zanzibar er ingen undtagelse. Når du rejser til Zanzibar, bør du besøge den lokale by Stone Town. Her er de livlige gader fyldt med glade lokale. Sørg for at du prøver maden fra nogle af de herlige gadekøkkener.

Se sjældne dyr i de tropiske skove

Selvom livet på Zanzibar er centreret omkring de smukke kyststrækninger og krystalklart vand, så venter der dig også spændende oplevelser inde i landet. Besøg for eksempel skoven Jozani, der er hjem for den Røde Colobus Abe. Denne specielle abe findes kun her, og det er en unik oplevelse at opdage en af dem inde i den tætte grønne skov.

Eksotisk badeferie på Koh Samui – en fantastisk ø

Den thailandske ø Koh Samui er lidt af en poleret ferieperle, som hvert år tiltrækker tusindvis af glade feriegæster. Og dette er ikke uden grund. Koh Samui har utroligt meget at byde på, uanset om du er på rejse med din elskede eller din gode ven, hvis I er afsted som børnefamilie, eller hvis du rejser alene.
Udsigt over poolen på Koh Samui

Koh Samui – En skøn feriedestination

Koh Samui er et betagende bekendtskab med sine mange blomster, sine høje svajende palmer, sine hvide badestrande og sin smilende befolkning.

Igennem mange år har øen været et oplagt stedet at tage til, hvis man ønsker sig en afslappende ferie langt væk fra Danmark.

Koh Samui er på den måde vandt til at have besøg af mange mennesker hvert år, og øen er toptunet som feriedestination. Her er strandene og vejkanterne rene, der er en god balance mellem gæsternes forventninger og hotellernes formåen, og restauranter og barer laver mad, der bliver tilpasset enhvers smagsløg.

Selvom Koh Samui har været et populær rejsemål i mange år, så har øen ikke mistet sin personlighed. Der er styr på tingene på Koh Samui, men det er ikke på bekostning af den lokale befolkning eller de gamle, thailandske traditioner.

Hvis du tager lidt væk fra alfarvej eller går ned i byernes sidegader, så vil du hurtigt komme til det oprindelige Koh Samui. Her leves livet på thai-manér, her kan du smage den oprindelige thailandske mad, og her kan du besøge buddhistiske templer og lokale markeder, som ikke står nævnt i din guidebog.

Eksotisk badeferie på Koh Samui

Langt de fleste gæster, der tager til Koh Samui, kommer hertil for at få en afslappende ferie ved havet. Strandene på Koh Samui er utroligt lækre. Strandsandet er lyst og rent, og havvandet er varmt og klart, så du let kan få øje på de mange farvestrålende fisk, der lever lige ud for kysten. Det er en dejlig oplevelse at leje eller købe et snorkelsæt og svømme rundt i havoverfladen sammen med stime efter stime af flotte fisk, som boltrer sig imellem korallerne.

At ligge på stranden under høje kokospalmer, der svajer blidt for havbrisen er absolut en anbefalelsesværdig oplevelse på Koh Samui – også selvom du måske ikke har lyst til at ligger der hele dagen. Men det er let at opnå dejlig afslapning og ro, når du er på ferie på Koh Samui.
Koh Samuis mest berømte strand er Chaweng, og her er der altid liv og glade dage. Bølgerne er brusende, vandet er relativt dybt og varmt, og liggepladserne bliver hurtigt fyldt op her på stranden. Selvom du måske ikke er til det vildeste strandliv, eller bor på et hotel her, så bør du i det mindste tage på udflugt hertil, for Chaweng er virkelig en dejlig strand.

Hvis I rejser som børnefamilie, er på romantisk kæresteferie eller bare ønsker lidt roligere omgivelser, så er der mange hoteller på Koh Samui, der ligger ved små bugter eller mindre badestrande. Det er dejligt afslappende af bo her, og ofte finder du små, lokale restauranter langs strandkanten, hvor du kan spise skønne retter med friskfanget fisk eller skaldyr.

Der er bestemt noget for alle, der gerne vil opleve et skønt strandliv på deres rejse til Koh Samui.

Oplevelser og seværdigheder på Koh Samui

Foruden de skønne strande, er der et hav af eventyr, oplevelser og seværdigheder på Koh Samui.
Der er meget at se lige udenfor dit hotel på Koh Samui. Med et par sandaler eller sneakers på fødderne er det bare med at gå ud og opleve det spændende landskab. Du kan også leje scootere eller en jeep og komme rundt på øen på den måde.

Rundt om på Koh Samui ligger der mange små landsbyer, hvor du bliver mødt af de storsmilende lokale beboere.
Tag ud og se øens smukke vandfald – ofte kan du bade i de små pools, der er skabt ved foden af vandets fald.
I det hele taget er der mange naturoplevelser i vente på Koh Samui. Små vige med spektakulære klipper. Palmelunde og storblomstrende orkidéer. Eksotiske fugle, gekkoer og sommerfugle. Farme med slanger og krokodiller. Rideture på elefanter er altid et stort hit for Koh Samuis feriegæster i alle aldre. Og naturligvis er der havet, hvor du kan se enestående solopgange og solnedgange.

Besøg de lokale buddhistiske templer med de gyldne tage. Her kan du gå rundt og nyde den skønne fred, og ind imellem er der munke, som kommer hen og gerne vil hyggesnakke med de besøgende. Koh Samuis største attraktion ligger på en lille ø ud for Koh Samuis nordlige kyst. Wat Phra Yai hedder denne buddhistiske helligdom med den 15 meter høje, gyldne Buddha-statue, som knejser smukt med ryggen mod havet og himlen.
Tag på fisketur, tag et spil golf eller minigolf, kast dig over havkajak, eller tag dykkercertifikat – jo, der er nok at foretage sig på en drømmerejse til Koh Samui.

Læs mere:

Badeferie på Cypern
Badeferie i Spanien

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Tanya PunttiCap Verde (c) istockphoto / NeonJellyfish
Queensland (c) istockphoto / swissmediavision
United States Virgin Islands (c) istockphoto / Sean Pavone
Gili Trawangan (c) istockphoto / LiveLifeTraveling
Zanzibar (c) istockphoto / Margarita Polyakova
Koh Samui (c) istockphoto / courtneykSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.