Jubi, vi har fået en spændende rejse i julegave

En rejse i julegave – eller måske et rejsegavekort? Se 3 gode rejser her

Birgitte Oxlund
Vi er mange, som går og tripper for at komme ud at rejse igen. Ønsker du dig, eller overvejer du at give din partner eller familie et rejsegavekort eller en rejse i julegave? Her finder du tre ekspertbud på en god rejsegave i Danmark og udlandet. 

Jeg kommer selv med et par bud, og så har jeg bedt en rejseekspert i rundrejser om at komme med sit bud på den perfekte julegave til:
Storbyelskerens næste ferie
Den rejsehungrende, som fortrækker at blive i Danmark
Den, som drømmer om sit livs rejse til Grønland
Er du i tvivl? Så giv et rejsegavekort i julegave


Derudover har jeg samlet lidt inspiration, hvis du leder efter en unik julegave til mor.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, og vil du lige se tiden lidt an?

rejsegavekort

Overvejer du at give en eller flere rejser i julegave, og er du i tvivl om, hvornår man kan rejse til rejsemålet? Måske er du sent ude? Så kan du give dine rejsehungrende familiemedlemmer et rejsegavekort fra Travelmarket. Rejsegavekortet kan fx bruges til køb af flybilletter, charterrejser, temarejser og hotelophold.

Fordelene ved at give et rejsegavekort fra Travelmarket

 • Modtageren bestemmer selv, hvilket rejseselskab rejsen købes hos. Og der er frit valg mellem mere end 1.000 rejseselskaber.
 • Gavekortet har 3 års gyldighed fra købsdato.
 • Gavekortet leveres med det samme.

rejser i julegaveFor at få inspiration til denne artikel har jeg flere gange spurgt vores Facebook brugere, om de har fået eller givet en rejse i julegave, og jeg fik nogle fine og inspirerende svar tilbage.

En del af vores brugere havde fået charterferier og storbyferier i julegave. Og jeg blev helt rørt over et svarene, som lød sådan her: “Jeg har givet mine børn og børnebørn en charterferie i julegave. Med afgang 5. januar. Havde aftalt med deres chefer, at de skulle have ferie, uden at de vidste det. Vi var ikke selv med, men ungerne trængte til at slappe af og hygge sig med hinanden uden os. Det var børnebørnenes første flyvetur.”

Jeg ville selv elske at få sådan en kærlighedsgave, som denne mor jo virkelig har givet sine børn. Er der også en af dine nærmeste, som har fortjent at få en rejse i julegave? Eller ville du selv elske at få foræret en rejse, så er det bare med at læse videre.

Julegaven til den rejsehungrende, som foretrækker at blive i Danmark

Bornholm er kendt som Danmarks solskinsø. og indtil Corona ramte os, var den et meget populært feriested især om sommeren.

Nu er Bornholm blevet ekstremt populær året rundt. Og det kan jeg godt forstå.

I sommerhalvåret vil du nærmest opleve en sydlandsk stemning med de mange udendørs spisesteder og badestrande. Jeg var især betaget af bountystranden Dueodde, som har klart og turkisblåt vand og ultrafint, hvidt sand.

Julegaven til den rejsehungrende, som foretrækker at blive i Danmark

Kulturelt er Bornholm også rigtigt spændende. Du bør bl.a. besøge Østerlars rundkirke, Rytterknægten og Hammershus borgruin, som ligger mageløst smukt i grønne omgivelser helt ud til havet.

Da min familie og jeg besøgte Bornholm for et par år siden, valgte vi at flyve derover. Det kan især anbefales, hvis du vil besøge ferieøen i højsæsonen eller i forbindelse med en af forårets miniferier. Du kan køre i bus på kryds og tværs af øen. På den måde kan alle i rejseselskabet slappe af og skal ikke tænke på parkering ved seværdighederne og i de små stemningsfulde byer.

Find billige flybilletter til Bornholm   Find feriebolig på Bornholm

Her kan du tjekke prisniveauet på Fly til Bornholm fra marts til oktober.

Læs også om fem rejseeksperters favoritsteder i Danmark.

Til dig, som vil give det mere ukendte Danmark i julegave:

Det ukendte Danmark − 6 bloggere giver deres bedste tips

Julegaven til storbyelskeren

Under normale omstændigheder ville jeg være på storbyferie i Danmark og udlandet 3-4 gange i år. Derfor er jeg en af dem, som vil blive superglad for en flybillet til en storby i julegave.

Den storbyelsker, som du kender, har højst sandsynligt besøgt alle de populære storbyer såsom London, Rom, Berlin, Prag, Barcelona og Amsterdam og ville ganske sikkert elske at gense dem. En direkte flybillet t/r til en af disse storbyer, kan du være heldig at få for 200-500 kroner, og her kan de fleste julegavekøbere være med.

I de senere år er flere østeuropæiske storbyer såsom Krakow i Polen og Budapest i Ungarn blevet megapopulære. Især fordi du der kan få rigtigt meget for pengene, hvad angår hoteller og gourmetmiddage.

flybilletter i julegave

Jeg har godt nok besøgt Budapest, men det er faktisk 30 år siden. Så jeg har længe ønsket mig at besøge byen igen, fordi jeg har hørt, at der er sket rigtigt meget siden dengang. Krakow er også på min ønskeseddel, og jeg har faktisk aftalt med min 26-årige niece, at vi tager dertil i foråret, hvis vi kan. Så disse byer appellerer altså bredt til unge og (lidt) ældre 😉

Hvis du er utryg ved at købe flybilletter i julegave i år, så køb et rejsegavekort fra Travelmarket, som senere kan bruges til flybilletter eller en rejse. I gavekortet kan du så beskrive, hvilken destination du har tænkt dig, at gavekortet skal bruges til.

Flyv så billigst som muligt til Budapest eller Krakow

Man kan flyve direkte fra Billund og København til både Budapest og Krakow.

Klik på nedenstående tilbud for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine – I søgeresultatet kan du selv vælge rejsedatoer og afrejselufthavn m.m.

Billige flybilletter til Budapest (Ungarn)

København - BudapestFra 270,-Vælg
Billund - BudapestFra 301,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du rejse fra en anden lufthavn? Find selv dine flybilletter til Budapest her.

Billige flybilletter til Krakow (Polen)

Billund - KrakowFra 213,-Vælg
København - KrakowFra 387,-Vælg

Ingen tilbud, eller vil du rejse fra en anden lufthavn? Find selv dine flybilletter til Krakow her.

Find flere billige flybilletter til andre storbyer i Østeuropa og storbyer i resten af Europa.

Hvis du vil give en forårsferie i julegave, kan du finde flybilletter til over 30 europæiske storbyer lige her og masser af flybilletter i påsken lige her.

Til dig, som mangler inspiration til, hvad man skal opleve i Budapest eller Krakow

Storbyferie i Budapest – her er de bedste tips og tilbud
Tre skønne storbyer i Polen – Tips og tilbud til din storbyferie i Polen

Julegaven til den, som drømmer om en rundrejse til Grønland

En rundrejse er selvfølgelig en dyr gave. Men hvis du længe har haft lyst til at opleve Grønland, kunne du jo give julegaven til dig selv og måske din partner eller et barn eller barnebarn, som kan ledsage dig på rejsen.

I vil med garanti få en unik og begivenhedsrig oplevelse sammen, og så skal I bare læne jer tilbage og nyde den. På en rundrejse er alt nemlig oftest arrangeret og tilrettelagt for jer. Og vælger I at rejse med en dansk rejseleder, har I en tryghed i, at I ikke skal gøre jer forståelig på et fremmed sprog. Samtidig har rejselederne oftest et indgående kendskab til rejsemålet, og I vil få virkeligt meget ud af rejsen.

en rundrejse til Grønland i julegave

På denne rundrejse med dansk rejseleder får du et ægte grønlandsk julekinderæg: Indlandsis, isbjerge og nationaldag. Du får chancen for at gå på Indlandsisen, se en kælvende gletsjer og sejle mellem isbjerge. Kort og godt: Indbegrebet af Grønland! Vi dykker ned i historien, udforsker livet i de små bygder og fornemmer nutidens Grønland, ikke mindst i lyset af nationaldagen d. 21. juni. En rejse i selskab med en af Danmarks dygtigste rejseledere og en lille gruppe á 10-24 deltagere.

Grønlandsekspert Ayoe Leth Christensen hos Stjernegaard Rejser:

”Vi kommer tæt på og fornemmer bragene fra isblokke, der rammer vandet, når EQI Gletsjeren kælver. På en sejltur i Ilulissat Icefjord glider vi gennem et hav af gigantiske isbjerge, badet i det bløde lys fra den lavthængende midnatssol. På Indlandsisen ser vi is, så langt øjet rækker, inden vi nyder en barbeque ved Russell Gletsjeren. Som prikken over i’et skal vi opleve Grønlands nationaldag med kaffemik, sang og feststemning – og selvfølgelig de lokale i deres nationaldragter.”

Rejsens navn: I midnatssolens skær
Pris: 8 dage, 23.990 kr.
Se tilbuddet her.

I Travelmarkets temasøgemaskine kan du finde rundrejser til Grønland i mange prisklasser.

Find rundrejser med dansk rejseleder her.

Ønsk dig selv en eller flere rejser i julegave

Nu hvor du har læst eksperternes bud på fem gode rejser i julegave, kan det være, at du gerne vil give eller ønske dig en eller flere rejser i julegave. Hvis ja, kan du også få rigtig god inspiration fra vores Facebook brugeres erfaringer med rejsegaver.

julegave til mor.

Et skønt ophold eller en rejse – den perfekte julegave til mor eller kvinden i dit liv

Hvis du vil finde den perfekte julegave til mor eller kvinden i dit liv, kan du også få god inspiration her.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / JulieanneBirch
Rejser i julegave © istockphoto / PeopleImages
Julegaven til den rejsehungrende – Bornholm © Birgitte Lydolff Oxlund
Budapest i julegave © gettyimages / TomasSereda
Krakow i julegave © istockphoto / martin-dm
Familieferie til Kreta eller Mallorca © TUI
Rundrejse til Grønland © Stjernegaard Rejser
Julegaven til mor © istockphoto / ilbuscaKommentarer til indlægget

 1. Først og fremmest: Et glimrende blogindlæg du har skrevet Birgitte! 🙂

  I forhold til gave til storbyelskeren, så kan jeg helt sikkert “sige god for” Barcelona. Jeg har været i byen 4 gange og den imponerer hver eneste gang. Det er ikke for sjov, at folk siger, at Barcelona er en by som har ALT. Kultur, strand, sol, natur, kunst, sport osv.

  Hvis man skal give gave til fodboldelskeren, så er en storbyferie til Barcelona med kampbillet til Camp Nou et meget godt bud.

  Tip: Prøv en af restauranterne nede ved havnen. De er super hyggelige og laver nogle fantastiske fiskeretter.

  • Hej Simon,
   mange tak for rosen, Simon 🙂 Også tak for din gode rejsetips til Barcelona! Fortsat god rejselyst.

   Mange rejsehilsner Birgitte, Travelmarket

   • Det var så lidt – og mange tak! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.