Sådan kommer du til at rejse mere

Sådan kommer du til at rejse mere

Kenneth Karl Nielsen
Ville det ikke være dejligt, hvis du kunne købe alle de rejser, som du har lyst til? Tænk, hvis du kunne rejse rundt i vores spændende verden hele tiden. Det kan vi ikke love dig, men her får du gode sparetips til brug før-, under- og efter rejsen.

Gode råd til rejseopsparing

Det er de færreste af os, der har så mange penge, at vi altid har råd til at købe de rejser, som vi gerne vil på, lige når vi ser dem. Der skal derfor spares op til rejsen, og en god idé er at starte opsparingen så tidligt som muligt – måske allerede lige efter, at du er kommet hjem fra din seneste rejse.

En anden god idé er at få lavet en speciel konto i banken, hvorpå du kan have din ferieopsparing. På den måde kan du se, hvordan den vokser måned for måned ?. Opret en automatisk overførsel til kontoen hver måned, så du ikke glemmer at overføre penge.

I dagligdagen er der også mange penge at spare. Lad for eksempel alle penge fra flaskepant gå ind på ferieopsparingen, tag cyklen- eller gå i stedet for at tage bussen, og læg alle mønter fra til rejseopsparingen. Du kan også skære ned på cafébesøgene og andre luksusaktiviteter.

Hvis du nogle gange bliver fristet til at bruge penge på luksus, er det en god idé at have en seddel i din tegnebog, hvor der står “Husk ferien” eller et billede af dit næste rejsemål. Derved tænker du dig måske om en ekstra gang, inden du køber noget overflødigt.

Du kan eventuelt overveje at klikke ind på danske sammenligningstjeneste for lån https://moneylender.dk/ der har udarbejdet en række sparetips, som du med fordel kan tage et kig på.

Spar penge på flybilletter og charterrejser

Det kan være en jungle at finde de billigste flybilletter til ferien. Men her på Travelmarket kan vi heldigvis hjælpe dig. I vores søgemaskine med flybilletter, kan du sammenligne priser fra hundredevis af rejsebureauer og flyselskaber, og derudover giver vi prisgaranti på flybilletter.

På vores blog har vi desuden lavet en guide med 16 gode råd til dig, så du meget nemmere kan finde frem til de billigste flybilletter. I guiden kan du for eksempel læse om, hvornår du skal bestille dine flybilletter, hvornår du skal rejse samt få andre gode råd, der kan gøre dig til en flybilletekspert.

På Travelmarket sammenligner vi også priser på charterrejser og afbudsrejser, og i søgemaskinerne får du hurtigt et overblik over de billigste rejser i markedet. På vores blog finder du adskillige artikler om, hvordan du finder de billigste charterrejser og afbudsrejser. Hvis du vælger en charterrejse, så husk at tjekke priser for All Inclusive, da du ofte kan spare penge ved at vælge en rejse med alt inkluderet.

Spar penge på overnatning

Hvis du har valgt selv at arrangere din rejse, skal du også finde et billigt og godt hotel eller en anden form for indkvartering. Du sikrer dig det største udvalg – og dermed størst chance for at finde den laveste pris – ved både at kigge på hoteller, vandrerhjem, Airbnb og andre overnatningsmuligheder.

Mange vandrerhjem har flotte enkelt- og dobbeltværelser, og såkaldte “luksus-hostels” er i stor vækst over hele verden. Gennem AinBnb kan du også leje værelser hos private udlejere.

Vælger du – som de fleste – at bo på hotel, kan du læse om, hvordan du finder de billigste hoteller. Vi har skrevet denne guide, hvori du får 10 gode råd om, hvordan du sparer penge på dit hotelophold.

Spar penge på selve ferien

Når du først er kommet afsted på din ferie, er humøret ofte højt, og du kommer måske lidt nemmere til at bruge penge. Og selvom du selvfølgelig skal forkæle dig selv på ferien, kan der også spares penge her. Måske betyder det, at du kan tage på en ekstra ferie senere på året!

Fristelserne starter allerede i lufthavnen, hvor det vrimler med gode tilbud på spiritus, parfume og slik. Køb kun noget i de toldfri butikker, hvis du virkelig har brug for det – og sørg for at være mæt, inden du tager afsted hjemmefra, for det er dyrt at spise på restauranterne i lufthavnen.

Det er også en god idé at spise lokal mad, da det ofte er billigere. Køb også mad i supermarkeder en gang imellem og lav mad selv, hvis du bor på hostel.

Når det gælder seværdigheder, kan der også være mange penge at spare. Mange museer har billigdage eller billige tidspunkter, og der findes gratis lokale guider. Nogle gange kan det være en fordel at købe et rabatkort.

Tag eventuelt et lån til rejsen

Men hvad nu, hvis du har gjort alt for at spare op, og du stadigvæk ikke har råd til rejsen? Du kan fx overveje at låne pengene. Den billigste måde er oftest at låne pengene i din egen bank, men hvis det ikke er muligt, findes der forskellige tjenester, der sammenligner priser på andre lån. Du kan for eksempel sammenligne lån med Fair-laan.dk, sammenligne kviklån med Kviklaan-guide.dk eller sammenligne muligheder for at låne penge med Matchbanker.dk. Det kan også være, at du foretrækker den stigende populære sammenligningstjeneste Pengeinfo.dk, hvormed du ligeledes kan sammenligne lån. Som det fremgår, har du rig mulighed for at sammenligne lån med henblik på udvælge det bedste lån til lige netop din privatøkonomiske situation.

Topbillede Getty Images / AlijaSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.