En mand og en kvinde smiler til hinanden med en parkeret flyvemaskine i baggrunden. De bærer afslappet tøj og ser ud til at være i godt humør.

Billige flyrejser: 16 gode råd + et bonustip

Ole Stouby
Flyrejser har aldrig været billigere, og med de rigtige tips og tricks kan der være mange penge at spare. Jeg hjælper dig her på vej med 17 gode råd.

Vælger du selv at booke din flybillet og dit hotel, kan din rejse nogle gange gøres meget billigere, og er du lidt ekstra opmærksom og kender nogle gode tips og tricks, er det slet ikke så svært at finde de billigste flyrejser.

I denne artikel får du mine 16 råd i forkortet form. Hvis du ønsker flere detaljer om, hvordan du sparer mange penge på flybilletter, vil jeg anbefale dig at hente min gratis e-bog, hvor du samtidig får yderligere 36 råd til at finde billige rejser.

Nederst i denne artikel finder du desuden et ekstra råd, som IKKE findes i bogen.

E-bogen kan nemt læses på din skærm eller printes ud.Du kan hente den ved at klikke her.

16 gode råd og et bonustip om billige flyrejser

1. Bestil i god tid
Som hovedregel skal du bestille dine flyrejser minimum 4-5 uger før afrejse – og meget gerne tidligere.

2. Rejs uden for højsæsonen – her er det billigst
Hvis du rejser uden for højsæsonen, kan der være mange penge at spare. Nogle gange kan det dreje sig om blot få dage før eller efter højsæsonen.

3. Rejs billigt – på bestemte tidspunkter
Forsøg gerne at flytte dit afrejse- og hjemrejsetidspunkt en dag eller to. Tirsdage er f.eks. ofte billige rejsedage.

4. De billigste billetter – også til populære destinationer
Selv på de populære rejsemål kan du spare penge. Et eksempel kan være, når et nyt flyselskab åbner ruter dertil. Har du kig på et bestemt rejsemål, så hold øje med nye ruter.

5. Tjek flere forskellige afrejselufthavne
Afstandene er små i Danmark. Ved at være åben over for valg af lufthavn kan du spare mange penge.

Et passagerfly flyver over skyerne i en blå himmel.

6. Flyv til alternative lufthavne
Det kan ofte betale sig at flyve til en mindre populær lufthavn tæt på dit rejsemål.

7. Spar tid og penge – brug en rejsesøgemaskine
Det er heldigvis blevet meget nemmere at finde billige flyrejser. Start din søgning her på Travelmarket.

8. Priserne kan være billigere – via en rejsesøgemaskine
Rejsebureauer kæmper hårdt for at ligge nr. 1 i rejsesøgemaskinerne. Derfor kan deres priser være billigere på søgemaskinen end, hvis du booker flybilletterne direkte hos dem selv.

9. Der er forskel på online rejsebureauer – og en rejsesøgemaskine
Mange rejsebureauer siger, at de søger blandt mange hundredvis af flyselskaber. Men de er ikke rejsesøgemaskiner, som søger på tværs af mange websider. Brug f.eks. Travelmarkets rejsesøgemaskine her.

10. Hold øje med prisudviklingen – opret en prisagent
Flypriserne ændrer sig hele tiden. Det er derfor en god idé at oprette en prisagent, som hver dag sender dig en mail med den aktuelle pris.

11. Lavprisselskaberne er billige – men husk gebyrerne
Nogle gange er lavprisselskabernes priser ikke så lave, som de ser ud til. Du skal nemlig ofte betale ekstra for bl.a. bagage og sædevalg. Via Travelmarkets gebyrberegner får du dog det store overblik (Gebyrberegneren kommer frem, når du har lavet en flysøgning.

To smilende børn holder hænderne op foran en trappe til et fly, mens tre voksne står bag dem.

12. Tjek to enkeltbilletter – og spar penge
I nogle tilfælde kan det betale sig at købe to enkeltbilletter i stedet for en returbillet. Prøv dig frem med flere søgninger – der kan være penge at spare.

13. Køb af fly inklusiv hotel giver billigere flypriser
Du kan ofte spare penge på flyrejsen ved at købe fly og hotel i samme booking. Ved køb af denne form for pakkerejse er du samtidig dækket af Rejsegarantifonden.

14. Husk bonuspoint
Rejser du med rutefly, kan det betale sig at melde hele familien ind i bonusprogrammet. Du kan f.eks. købe nye flyrejser for bonuspointene.

15. Rejs billigt på business class
Vil du have ekstra komfort på en lang flyrejse, kan du nogle gange blive billigt opgraderet til business class. Tjek flyselskabet hjemmeside, eller spørg i lufthavnen ved afrejse.

16. Myter om billige flybilletter på Internettet
Der er mange forskellige myter om priser på flyrejser. Det er f.eks. ikke sikkert, at det bliver billigere, hvis I er mange der skal afsted. Læs mere i min e-bog.

Bonustippet: Tjek de billigste sæsoner i Dansk Flyprisindex ©
Siden sommeren 2009 har vi på Travelmarket månedligt tjekket de aktuelle priser på flyrejser til danskernes mest populære rejsemål. Alle disse informationer har vi samlet i et interaktivt diagram, hvor du kan holde øje med flypriserne.

Indstil diagrammet til at kigge 52 uger bagud, hvorefter du kan se, i hvilke måneder det var billigst at rejse til dit rejsemål.
Prøv selv Dansk Flyprisindex © ved at klikke her

Jeg ønsker dig god fornøjelse med din jagt efter en billig flyrejse. Hvis du har nogle gode tips, må du meget gerne skrive dem til mig på rejsetips@travelmarket.com eller give dem videre på Travelmarkets Facebook side.

Fotos:
Fotos:
Topbillede – (c) iStockphoto.com / andresrimaging
Fly i skyerne – (c) iStockphoto.com / spooh
Mennesker på fly – (c) iStockphoto.com / andresrimaging

 Kommentarer til indlægget

  1. Rigtig gode tips til hvordan at man kan sikre sig billige flybilletter til rejsen!

  2. Mange tak for din flotte post om din rejse, det er super inteaessrnt med dine oplevelser. Jeg er selv ret vild med at rejse i Nordamerika og ise6r lande som Indien, det er ekstremt anderledes ting man oplever, men alle er fede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.