Las Teresitas

Tenerifes bedste strande | Her er 9 solrige bud til dig

Kenneth Karl Nielsen
Når kulden bider i Danmark, er Tenerife et af de rejsemål, som er mest populær blandt danskerne. Men hvilke er de bedste strande på Tenerife? Læs videre og få 9 gode bud herunder.

Las Teresitas – Den smukke strand i nord

Strand med gylden sand, palmer, strandstole og paraplyer med folk som bader og slapper af ved havet; bjerge i baggrunden.
Playa de Las Teresitas er ikke en typisk Tenerife-strand. Stranden ligger i det nordlige Tenerife nær hovedstaden Santa Cruz, og adskiller sig ved sit fine, gyldne sand, som faktisk er importeret fra Sahara.

Den menneskeskabte strand er omkranset af et malerisk bjerglandskab, som giver idylliske omgivelser til dejlig afslapning. Stranden strækker sig over en kilometer, og er beskyttet af en bølgebryder, hvilket sikrer roligt vand, der er ideel til svømning.

Palmelunden bag stranden giver en tropisk følelse, og byder på blødt sand og skyggefulde pladser for dig, der ønsker en pause fra solen. Med sit klare vand og gode faciliteter er Playa de Las Teresitas et godt valg for familier og dig, der søger en rolig dag ved havet på en af Tenerifes smukke strande.

Henvender sig til: Familier.
Sjove fakta: Sandet er importeret fra Sahara.
Afstand fra nærmeste by: Cirka 7 km fra Santa Cruz.
Type sand: Gyldent, fint sand.

Fañabé – God til vandsport

Playa Fañabé ligger på Tenerifes sydkyst, og er en dejlig feriestrand. Stranden er tildelt det Blå Flag, og byder på fint, gyldent sand og krystalklart vand. Det indbyder til dage fyldt med solbadning og afslapning.

Playa Fañabé er omgivet af en livlig promenade, hvor du finder rigtigt mange restauranter, caféer og butikker. Det gør den til det perfekte sted for en dag på stranden – efterfulgt af en aften, hvor du spiser ude.

Stranden er særligt familievenlig med sit rolige vand og tilbud om forskellige vandsportsaktiviteter, såsom parasejling og jetski. Med sine mange strandbarer er Playa Fañabé også det ideelle sted at nyde en kølig drink og se solen gå ned i horisonten.

Henvender sig til: Familier – dig, der elsker strande og vandsport.
Sjove fakta: Playa Fañabé er en af de få strande på Tenerife, der er tildelt det Blå Flag.
Afstand til nærmeste by: Ligger i hjertet af feriebyen Costa Adeje.
Type sand: Fint, gyldent sand.

La Tejita – Ved foden af Det røde Bjerg

En sandstrand med blå himmel og en stor klippeø i baggrunden, med nogle få personer gående langs vandkanten.
Playa de la Tejita ligger ved foden af det majestætiske Montaña Roja (Det Røde Bjerg) på Tenerifes sydøstlige kyst. Det er en perle for naturelskere og dig, der søger en mere uforstyrret strandoplevelse.

Denne lange, brede strand har fint, mørkt sand og vilde bølger, og er derfor et ideelt sted for surfere samt kite- og windsurfere. Dens smukke, naturlige omgivelser og uforstyrrede atmosfære gør den til et skønt sted for lange gåture og afslapning, væk fra de mere overfyldte strande.

Selvom faciliteterne her er begrænsede, så bidrager det til strandens charme. Et passende sted for dig, der ønsker at nyde naturens ro.

Henvender sig til: Naturelskere og surfere.
Sjove fakta: Playa de la Tejita grænser op til det naturskønne Montaña Roja-naturreservat, hvilket giver en enestående naturoplevelse.
Afstand til nærmeste by: Beliggende mellem El Médano og Los Abrigos, cirka 20 min. kørsel fra begge byer.
Type sand: Mørkt lavasand.

Las Vistas – God til børnefamilier

Playa de las Vistas ligger i hjertet af det sydlige Tenerife mellem Los Cristianos og Playa de las Américas. Den er en af øens mest populære og livlige strande, og også her vejrer det Blå Flag.

Den dejlige strand byder på gyldent sand, der strækker sig over godt to kilometer. Den er kendt for sit krystalklare, rolige vand, der gør den velegnet for familier og alle, der elsker at bade og svømme.

Et af højdepunkterne ved Playa de las Vistas er den lange promenade. Den byder på mange muligheder for shopping samt restauranter og barer, der gør stranden til det perfekte sted for både dag- og aftenunderholdning.

Henvender sig til: Familier, dig – der elsker sol-, strand- og vand.
Sjove fakta: Playa de las Vistas er kunstigt anlagt – også med sand fra Sahara.
Afstand fra nærmeste by: Ligger mellem Los Cristianos og Playa de las Américas, hvilket gør den let tilgængelig fra begge byer.
Type sand: Fint, gyldent sand.

El Bollullo – For dig, som vil have fred og ro

Kystlinje med sort sandstrand og turkisblåt hav, hvor bølgerne bryder mod stranden og nogle klippeformationer stikker ud i vandet.
Playa El Bollullo er en skjult perle på Tenerifes nordkyst. Det er en af øens mest naturskønne strande, som er kendt for sit dramatiske sorte sand og kraftige bølger.

Stranden er omgivet af stejle klipper og frodig vegetation. Den er et særligt sted for dig, der søger en mere uforstyrret og autentisk strandoplevelse. El Bollullo stranden ligger afsides, og giver en følelse af fred og ro, hvilket gør den til et dejligt tilflugtssted for naturelskere og romantikere.

Adgangen til stranden er en del af dens charme. En malerisk vandretur gennem bananplantager og klipperne langs kysten fører dig til dette smukke gemmested – en af Tenerifes isolerede strande og skjulte perler.

Henvender sig til: Naturelskere, romantikere, eventyrlystne sjæle.
Sjove fakta: Strandens sorte sand stammer fra Tenerifes vulkanske aktivitet.
Tilgængelighed: Tilgængelig via en malerisk vandrerute, som er en krævende og stejl tur.
Afstand fra nærmeste by: Cirka 3 km fra Puerto de la Cruz.
Type sand: Fint, sort vulkansk sand.

El Duque – Hertugens strand

Playa del Duque ligger i det eksklusive område Costa Adeje på Tenerifes sydkyst, og er indbegrebet af luksus og ro. Stranden ligger afskåret fra Costa Adejes andre strande med en stor klippe, hvilket bidrager til strandens eksklusive stemning.

Stranden er omkranset af elegante hoteller og stilfulde strandbarer, og Playa del Duque er det perfekte sted for turister, der søger en sofistikeret stranddag med førsteklasses service.

Henvender sig til: Luksussøgende gæster, par, familier.
Sjove fakta: Playa del Duque er opkaldt efter et luksus-hotel i området, som er navngivet efter en hertug.
Afstand fra nærmeste by: Ligger i feriebyen Costa Adeje.
Type sand: Fint, gyldent sand.

Playa Jardin – Tenerifes havestrand

En strand med sort sand omgivet af palmetræer og farverige blomster med en kystby og bjerge i baggrunden.
Playa Jardín er perlen blandt Tenerifes mange sorte sandstrande. Den helt særlige strand er omgivet af smukke haver, palmer, stier og et lille vandfald, der virker beroligende.

Det sorte vulkanske sand står i smuk kontrast til de frodige grønne haver og det azurblå hav, hvilket gør Playa Jardín til et dejligt sted for både afslapning og fotografering. En ekstra bonus er udsigten til vulkanen Teide, der med sine 3.718 meter er Tenerifes højeste punkt.

Solen, havet, de smukke haver og udsigten til Teide gør, at Playa Jardín ikke kun er en af Tenerifes fantastiske strande. Den er en unik oplevelse, der kombinerer naturlig skønhed, kunst og kultur.

Henvender sig til: Familier og haveelskere.
Sjove fakta: Strandens design og landskab er skabt af César Manrique, en berømt kunstner og arkitekt.
Afstand fra nærmeste by: Ligger i Puerto de la Cruz, hvilket gør den let tilgængelig fra byens centrum.
Type sand: Fint, sort vulkansk sand.

Min kollega Klaus har besøgt Tenerife flere gange, og han giver disse to gode råd om Tenerifes sorte strande:

  1. ”Det sort sand kan blive ekstremt varmt under solen, meget mere end traditionelt sand. Sørg for at bære sko, når du går på sandet for at undgå forbrændinger på fødderne”.
  2. ”Tag gerne masser af vand med på stranden, det er også vigtigt i varmen”.

Playa de los Cristianos – Populær familiestrand

Playa de los Cristianos ligger i hjertet af den livlige by Los Cristianos på Tenerifes sydkyst. Det er en familievenlig strand, der kombinerer afslapning ved havet med byens faciliteter og tilbud.

Den velbesøgte strand er kendt for sit rolige, lavvandede vand og gyldne sand, hvilket gør den ideel for familier med børn. På strandpromenaden bag stranden er der et bredt udvalg af flere restauranter, caféer og butikker, så man ikke behøver at mangle noget.

Playa de los Cristianos er en særlig populær strand blandt ældre og familier bl.a. på grund af tilgængeligheden og de mange faciliteter såsom brusere, omklædningsrum samt leje af solsenge og parasoller.

Henvender sig til: Familier, ældre, dig, der søger bekvemmeligheder.
Sjove fakta: Los Cristianos var oprindeligt en lille fiskerby, og dens transformation til et populært turistmål er en fascinerende del af områdets historie.
Afstand fra nærmeste by: Ligger i byen Los Cristianos.
Type sand: Gyldent, fint sand.

Playa de las Americas – For dig, der elsker fest

En solfyldt strand med parasoller og liggestole langs vandet, omgivet af palmer og bygninger i baggrunden.
Playa de las Américas er kendt som hjertet af Tenerifes festscene. Det er et pulserende og energisk sted, der tiltrækker solelskere og festglade gæster fra hele verden.

Den berømte strand ligger i et område fyldt med hoteller, klubber, barer og restauranter, der tilbyder utallige underholdningsmuligheder både dag og nat. Med sit fine, gyldne sand og klare blå vand er Playa de las Américas det ideelle sted for dig, der ønsker at kombinere afslapning på stranden med et livligt natteliv.

På trods af det pulserende natteliv er stranden om dagen et fredfyldt sted, hvor familier, par og venner kan nyde solen og havet.

Henvender sig til: Festglade besøgende – men også mange andre.
Sjove fakta: Playa de las Américas blev anlagt i 1960’erne som et turistcentrum, og er det stadig.
Afstand fra nærmeste by: Ligger i hjertet af turistområdet Playa de las Américas.
Type sand: Fint, gyldent sand.

Find en billig rejse til Tenerife

De billigste charterrejser til Tenerife – lavprisoversigt

Fotos:
Las Teresitas © Perszing1982 / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Strand med gylden sand, palmer, strandstole og paraplyer med folk som bader og slapper af ved havet; bjerge i baggrunden. © MikeMareen / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
En sandstrand med blå himmel og en stor klippeø i baggrunden, med nogle få personer gående langs vandkanten. © Freeartist / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Kystlinje med sort sandstrand og turkisblåt hav, hvor bølgerne bryder mod stranden og nogle klippeformationer stikker ud i vandet. © LUNAMARINA / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
En strand med sort sand omgivet af palmetræer og farverige blomster med en kystby og bjerge i baggrunden. © neirfy / iStock/Getty Images Plus via Getty Images
En solfyldt strand med parasoller og liggestole langs vandet, omgivet af palmer og bygninger i baggrunden. © Lumir Pecold / iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.