Kystlinje med klar blåt hav, palmetræer og bjerge i baggrunden under en blå himmel.

Seværdigheder Spanien

Andalusien

Bjergkæden Sierra Nevada

Bjergkæden i Granada er snedækket meget af året, og man kan stå på ski fra november til slutningen af maj. Resten af året er Sierra Nevada naturpark, og der er uendelige muligheder for vandreture. Mount Mulhacen er 3000 meter højt, og står man på toppen, får man en fornemmelse af at være på månen.

Floden Guadalquivir

Floden Guadalquivir flyder langsomt vestpå mod Sevilla gennem Andalusien. Mange byer er skudt op ved floden, og mange af dem er et besøg værd. Man kan også se den gamle bro Puente de la Donadas, som det skal have taget 50 år at bygge. Ifølge historien blev broen kun færdigbygget fordi landsbyernes beboere solgte deres smykker for at rejse den nødvendig kapital

Paladset i Granada

Granada by er domineret af Alhambra, et af de mest spændende og romantiske af alle europæiske monumenter. Stedet var sultanens palads i det spanske mauriske rige. Bygningens udseende og arkitektur afslører da også meget af den mauriske kultur og ånd.

Barcelona

Camp Nou stadion

Camp Nou er FC Barcelonas hjemmebane og et imponerende stadion med plads til 100.000 tilskuere. Klubben har et museum, man kan se samtidig med et besøg på Camp Nou. Museet tager en igennem hele FC Barcelonas historie og viser billeder af de mange verdensstjerner, der har spillet i klubben

La Sagrada Familia bygningen i Barcelona

La Sagrada Familia, der ligger midt i den elegante catalanske by Barcelona, er et forunderligt bygningsværk. Det var arkitekten Antoni Gaudi, der påbegyndte bygningen af den spektakulære kirke med de mærkelige måneagtige farver og former. Kirken blev ikke færdigbygget før Gaudis død, og den dag i dag arbejder man stadig på at færdiggøre den i Gaudis ånd. Skal man se én attraktion i Barcelona må det absolut være Sagrada Familia.

Parc Nöell

Parc Nöell er parken, hvor den forunderlige Antoni Gaudi har foldet sig ud. Bænkene i parken snor sig som mærkelige farverige fantasibænke, og man kan få en flot udsigt over byen fra parken. Der er ofte live-musik i parken, som man kan nyde sammen med Gaudis arkitektur

Strøget La Ramla

Ramblaen er Barcelonas hovedstrøg og en af de kendteste gader i verden. Ramlaen strækker sig fra den enorme Plaza de Andalucia ned til Barcelonas imponerende havn. Ramblaen har skyggefulde træer, et væld af restauranter (og turister), kunstnere i mange afskygninger og en stemning, man ikke finder mage til noget andet sted i byen

Udflugter fra Barcelona

En dagsudflugt fra Barcelona kan føre dig til alt fra de majestætiske Montserrat-bjerge og dets spirituelle kloster, til de solbeskinnede strande ved Costa Brava, og vinregionen Penedès, som er kendt for sin udsøgte Cava. Se otte af de bedste udflugter og dagsture fra Barcelona, og udvælg de udflugter, som passer til din ferie i den catalanske hovedstad. Læs mere om disse i artiklen “Udflugter fra Barcelona − Her er de 8 bedste + 4 alternativer“.

Castilla – La Mancha

De grønne områdere – Parque Natural de las Lagunas de Ruidera

Parque Natural er en dejlig grøn oase midt i Castilla-La Mancha regionen. Her finder man skyggefulde pletter, små søer, vandfald og et rigt fugleliv. Mange castilianere tager til parken for at slappe af. Parken har i øvrigt et hostel.

Middelalderbyen Atienza

Atienza ligger nordvest for Sigüenza og er en charmerende lille middelalderby omgivet af en bymur. Byen er domineret af slotsruiner. Der er mange kirker i Atienza og et lille museum i en af dem, nemlig i Iglesia de San Gil.

De Baleariske Øer

Byen Ciutadella

Byen Ciutadella på Menorca har flere interessante seværdigheder. Blandt andet er den gamle bydel og havnen værd at udforske, og så kan man nyde, at byen er uspoleret af turismen. Midt på hovedgaden, som er idyllisk omgivet af palmer, kan man se en smal obelisk, der blev bygget for at mindes de indbyggere, der døde i forsøget på at nedkæmpe tyrkerne i 1558. Vil man gerne shoppe skal man tage til Ses Voltes, hvor man finde alle byens glamourøse butikker og barer.

Den gamle by D'Alt Villa

D’Alt Villa på Ibiza er en gammel by med bymur og snævre gader. Byen har flere katedraler og museer at byde på. Blandt andet Museu d’Art Contemporani. Ved Placa de la Vila finder man et væld af restauranter, gallerier og butikker, og bag pladsen kan man komme op og få en fantastisk udsigt over byen, havnen og kysten.

Øen Mallorca

Mallorca er meget mere end grisefester og larmende turister. Der er selvfølgelig meget turisme på øen om sommeren, men lejer man en bil og kører op i bjergene og væk fra de mest turistede områder, kan man få fantastiske naturoplevelser. Der findes masser af små landsbyer på øen, hvor spanierne lever isoleret fra masseturismen. Her kan man se det ægte Spanien og nyde det mallorcinske bjerglandskab og mange steder frodige natur.

Læs også: De 10 bedste seværdigheder på Mallorca − foruden strandene

De Kanariske Øer

Havnebyen Santa Cruz

Santa Cruz er en af de travleste havnebyer i Spanien. Byen ligger på Tenerife, og dens havn huser utallige containerskibe, store luksuslinere, bilfærger og katamaraner. Der sker hele tiden noget på havnen. Men keder man sig alligevel, kan man besøge det nærliggende Museo de la Naturaleza y El Hombre, hvor man kan se mumier og kranier i massevis

Øen El Hierro

El Hierro er dejligt langt fra turistmængder, barer og internationale restauranter. Det er en uberørt ø med et grønt landskab, der mere minder om Irland end Spanien. Der er rigtig gode vandremuligheder på øen. Man kan betragte de store vindyrkningsområder og fåreflokkene på de grønne marker.

Læs også: Tenerifes bedste strande | Her er 9 solrige bud til dig

Katalonien

Landsbyen Tossa de Mar

Tossa de Mar er en hyggelig hvid by med smalle gader. Byen strækker sig langs en buet kystlinje, hvor der er gode muligheder for at dyrke vandsport. Tossa var et af de første steder på Costa Brava, der tiltrak turister. De første var en lille gruppe kunstnere og forfattere, der kom til Tossa i 30’erne. I dag er stedet godt besøgt af charterturister.

Pyrenæerne

Pyrenæerne byder på eminente muligheder for trekking og vandring i et storslået landskab. Og man behøver ikke bære på telt og campingudstyr, for der er et bredt udbud af overnatningsmuligheder i de små bjergbyer. Den bedste tid at vandre i Pyrenæerne er fra slutningen af juni til tidligt i september. I årets andre måneder kan sne gøre det besværligt at vandre.

Lleida

Byen Lleida

Lleida er en af Cataloniens historiske byer og er udgangspunkt for mange vandreruter i Pyrenæerne. Lleidas imponerende katedral er helt sikkert et besøg værd. Den blev bygget i sandfarvede sten fra det 13. til det 15. århundrede og står som et slags monument over Lleida, fordi den dominerer bybilledet helt.

Madrid

Madrids museer

Madrid har et fantastisk udbud af museer. Casón del Buen Retiro har en eminent samling af spansk kunst fra 1900 tallet. Museo Thyssen-Bornemisza har en privat samling af malerier fra Titian til Pollock. Prøv også Museo de la Escultura Abstracta, som har et flot samling af nogle af Spaniens mest kendte kunstnere, heriblandt Chillida og Miró.

Paladset Palacio Real

Palacio Real skal ses, hvis man er i Madrid. På væggene og loftet i paladset kan man se de mest fantastiske og smukt forarbejdede dekorationer, man kan forestille sig. I Palacio Real ser man, hvad der kan ske, hvis man giver fantasien frit løb og sig selv frie hænder

Plaza de Toros Monumental

Madrid har verdens største tyrefægterarena, og er man ikke til tyrefægtning, bør man alligevel gå forbi Plaza de Toros Monumental de las Ventas, hvor kampene finder sted. Arenaen er overvældende, og kan man ikke tåle at se tyren lide og høre spaniernes brøl, kan man altid forestille sig, hvilke blodige kampe der udspiller sig i den enorme arena

Prado museet i Madrid

Spaniens og måske verdens mest fantastiske kunstudstillinger. Her kan man ses de vigtigste værker fra italiensk og spansk kunst fra det 15. til det 19. århundrede. Blandt andet finder man en overflod af malerier af Diego Velázquez.

Malaga

Byen Malaga

Malaga by er den største kystby i Andalusien og er dejlig uberørt af masseturismen. Man kan besøge byens slot, som blev bygget af maurerne. Den mest berømte indbygger i Malaga nogensinde er Pablo Picasso, og adskillige gallerier viser hans arbejde.

Nordspanien

Byen San Sebastián

Den smukke by San Sebastián i Baskerlandet må man ikke gå glip af på en rundrejse i Spanien. Byen ligger forbløffende flot ud til Atlanterhavet og den baskiske natur danner en smuk grøn ramme om byen. San Sebastián har dejlige strande og et heftigt natteliv. Ved et besøg i San Sebastián skal man dog være opmærksom på, at byen den seneste tid har være plaget af den baskiske terrorgruppe ETAs angreb på politiske modstandere, så området er ikke helt ufarligt at færdes i

San Telmo museet

Museo de San Telmo i San Sebastián har en interessant samling af arkæologiske fund fra middelalderen, og man kan se malerier tilbage fra renæssancen, over barokken og op til det 19. århundrede. Samlingen er domineret af baskiske malere. Hvis man ikke kan lide museer, er bygningen i sig selv et interessant arkitektonisk studie.

Vandreturen Camino de Santiago

Camino de Santiago er den vej pilgrimmene vandrede. I dag tages turen af mange forskellige mennesker fra hele verden. Camino de Santiago strækker sig fra Spaniens vestkyst i Galicien tværs over Nordspanien til den franske grænse. Undervejs på vandreturen overnatter man i gamle gæstehuse og hytter, hvor man møder andre “pilgrimme.”

Sevilla

Barrio Santa Cruz kvarteret

Dette kvarter i Sevilla er et fortryllende sted. Her snor de snævre brostensbelagte gader sig med caféerne og barerne ved deres side. Kvarteret er en del af det gamle jødiske kvarter, og der ligger mange seværdigheder her, for eksempel det gotiske katedral.

Minareten

Minareten på Sevillas imponerende katedral blev brugt af maurerne til at kalde de troende til bøn og som observeringssted. Minareten var så ærværdig for maurerne, at de ville ødelægge den, før de kristne fik fingre i den, da de erobrede byen. Det blev dog forhindret af Kong Alfonso X, der truede med at hugge hovedet af dem, hvis de så meget som fjernede en enkelt sten

Museo del Bellas Artes

Dette museum er et af de smukkeste i Spanien. Det ligger på en lille plads lidt væk fra Sevillas centrum og gadestøjen. Bygningen er tilbage fra 1612, og arkitekten bag var Juan de Oviedo. Blomster og grønne planter giver museet en dekorativ ramme, og indenfor finder man en imponerende samling af spansk kunst fra middelalderen og op til i dag

Spanien

Altamira Hulen

Altamira Hulen blev opdaget ved et tilfælde i 1869 af Marcelino de Santuola. Hulen ligger nær Santillana del Mar og gemmer på nogle fantastiske hulemalerier, der på grund af deres kvalitet har fremkaldt tvivl om deres ægthed. Men forskere har senere dokumenteret, at fundet er exceptionelle spor fra en ældgammel kultur.

Donana Nationalpark

Donana Nationalpark ligger i Sevilla og Huelva ved floden Guadalquivirs udmunding. Parken dækker et område på 50.720 hektarer land og indeholder fantastiske klitter og Atlantens strande. Klimaet gør det til et perfekt sted for et rigt fugleliv

El Torcal Park

El Torcal Park er et område på 17 kvadratkilometer og er hjemsted for de smukkeste og mest imponerede kalksten. Området lå under havet indtil for 100 millioner år siden, hvor jordskælv tvang stenene op i bjerge og bakker på landjorden. Stenene er blevet formet af vind og regn gennem de mange millioner år og har nogle fantastiske former.

Garajonay Nationalpark

Garajonay Nationalpark ligger på La Gomera øen, en af De Kanariske Øer, og blev grundlagt for at beskytte især de store bevoksninger af laurbærtræer. Der er næsten ingen tilbage af sådanne skove i verden, og de er derfor bevaringsværdige. Parken har et beskyttet område på næsten 4000 hektarer

Katedralen i Sevilla

Sevillas imponerende katedral er verdens største. Arkitekturen er primært gotisk, men også renæssancetræk kan findes. Turen op i tårnet, kendt som La Giralda, er alle anstrengelser værd. Udsigten over Sevilla er fantastisk fra toppen

Landsbyen San Pedro

San Pedro er en lille oase kun 10 kilometer fra Marbellas glitter og glamour. Besøger man San Pedro bør man stoppe ved den centrale plads i byen, hvor den graciøse parisiske kirke ligger, og de smalle gader, der snor sig omkring, er hyggelige at gå i. Om torsdagen er der marked i byen, og det er enhver shoppers drøm

Middelalderbyen Toledo

Toledo er en af Spaniens mest fantastiske historiske seværdigheder. Toledo er en næsten 100 procent velbevaret middelalderby med snævre gader der snor sig over Río Tajo. Byen har masser af interessante museer, gallerier, kirker og slotte fra middelalderen. Vær opmærksom på, at Toledo er et populært turistmål.

Moskéen Mezquita de Cristo de la Luz

Denne moské er et levn fra dengang Toledo var erobret af muslimer. Moskéen blev bygget omkring det forrige årtusindskifte og blev omdannet til en kirke, da de kristne erobrede magten. Besøger man moskéen kan man samtidig gå en tur i de charmerende haver, der ligger i tilknytning til den.

Valencia

Haverne Jardines del Real

Haverne Jardines del Real er dejlige steder, hvis man vil holde picnic og et godt sted for børn at rende omkring. Haverne byder på et fantastisk rosenbed, en have med skulpturer og en zoologisk have, der kan vække begejstring hos børn.

Marqués de Dos Aguas paladset

Dette barokke palads blev smukt restaureret gennem det 18. århundrede og har en imponerende ekstravagant facade lavet af alabaster. Indenfor i paladset kan man gå på opdagelse på Museo Nacional de Cerámica, der kan fremvise en flot keramikudstilling.

Museet Instituto Valenciano Arte Moderno

Nordvest for Valencial centrum finder man dette spændende museum, der gemmer på en imponerende samling af spansk kunst fra det 20. århundrede. Den permanente udstilling på museet har blandt andet værker af den abstrakte skulptør Julio González, og der er hele tiden skiftende udstillinger med andre moderne spanske kunstnere.

Har du fået lyst til at rejse til Spanien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her