Par på stranden på Cypern

Cyperns bedste strande | 8 strande med Europas bedste badevand

Kenneth Karl Nielsen
Vidste du, at Cypern har det bedste badevand i Europa? Ikke alene findes der adskillige smukke strande, men du er også sikker på badevand af meget høj kvalitet.

Hvilken af Cyperns bedste strande du skal vælge? Det får du hjælp til herunder med 8 bud på skønne strande på Cypern – hver med en kort beskrivelse.

Europa-kommissionen kårer hvert år det bedste badevand i Europa, og gang på gang ender Cypern på førstepladsen. I bedømmelsen fra 2022 får hele 99,1% af Cyperns strande bedømmelsen ”fremragende” for badevandets kvalitet. I Danmark er tallet 87,4%. Alle strandene på hele øen er gratis at besøge, men der kan være betaling for solsenge, liggestole, parasoller og lignende.

Nissi Beach – Måske den mest populære strand på Cypern

En sandstrand med klart blåt vand i baggrunden og mange rækker af solparasoller og liggestole langs stranden.Nissi Beach ligger på Cyperns sydøstlige kyst tæt på strand- og festbyen Ayia Napa.
Den cirka 500 meter lange strand er kendt for sit klare, lave vand og fine, hvide sand. Stranden tiltrækker primært unge og familier.

Nissi Beach er kendt for sin livlige atmosfære med vandsport, musik og strand barer, der tilbyder forskellige former for underholdning samt afslapning. Stranden er let tilgængelig, og dens popularitet skyldes både de arrangerede events og de smukke omgivelser. Nissi Beach blev i 2024 kåret som den 22 bedste strand i verden af Tripadvisor.

Henvender sig til: Unge og familier
Sjove fakta: Nissi Beach er opkaldt efter den lille ø Nissi, der ligger tæt på kysten. Den kan nås til fods ved lavvande.
Tilgængelighed: Let tilgængelig fra Ayia Napa.
Hvor langt fra nærmeste by: Ca. 3 km fra Ayia Napa.
Længde og bredde: Stranden er cirka 500 meter lang.
Type sand: Fint og hvidt sand.

Fig Tree Bay – En familievenlig strand

En solrig strand med klart blå vand, mange farverige strandparasoller, og både på kysten, samt folk der bader og slapper af ved vandet.Fig Tree Bay ligger i byen Protaras på Cyperns østkyst, og er kendt for sit klare, turkisblå vand og sin lange strækning af gyldent sand. Stranden betegnes ofte som en af de bedste i Europa.

Den familievenlige strand er udstyret med alle nødvendige faciliteter, herunder solsenge, parasoller og en række vandsportsaktiviteter.
Et karakteristisk træk ved Fig Tree Bay er den lille ø tæt på kysten, som man nemt kan svømme eller gå ud til. Mulighederne for snorkling ved øen er også rigtigt gode.

Fig Tree Bay er en af de populære strande blandt både lokale og turister. Det er primært på grund af de rolige omgivelser og den naturskønne udsigt, hvilket gør den til et ideelt sted for en afslappende dag ved havet.

Henvender sig til: Familier og naturelskere.
Sjove fakta: Navnet Fig Tree Bay stammer fra et enkelt gammelt figentræ, der står ved stranden.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil eller offentlig transport fra Protaras.
Hvor langt fra nærmeste by: Stranden ligger i hjertet af Protaras.
Længde og bredde: Stranden strækker sig over ca. 500 meter.
Type sand: Gyldent og fint, blødt sand.

Lara Bay – Afsides skildpaddestrand

En skøn strand med gyldent sand og turkisblåt hav, hvor nogle få mennesker bader og soler sig under en klar blå himmelLara Bay ligger afsides på Akamas-halvøen på Cyperns vestkyst. Den er til dig, som vil ud i naturen – væk fra de mange mennesker.

Den uspolerede strand er kendt for sit beskyttede yngleområde for havskildpadder, hvor de om sommeren kommer op ad vandet for at lægge deres æg.

Stranden er autentisk og mindre moderne, og tilbyder en mere naturlig oplevelse med groft sand, småsten og krystalklart vand. Lara Bay er det perfekte sted at udforske for en dag med eventyr og afslapning i naturen.

Henvender sig til: Dig, der elsker natur og dyreliv.
Sjove fakta: Lara Bay er en del af et beskyttet område, der er et af de vigtigste ynglesteder for havskildpadder på Cypern.
Tilgængelighed: Kan være lidt udfordrende, og kræver ofte en bil med firehjulstræk.
Hvor langt fra nærmeste by: Stranden ligger ret isoleret, ca. 30 km nordvest for Paphos.
Længde og bredde: Stranden strækker sig over et større område. Den nøjagtige længde og bredde varierer med kystens naturlige linjer.
Type sand: En blanding af groft sand og småsten.

Aphrodite Beach – Hvor gudinden steg op af havet

Et kystlandskab med klare turkise vand og store klippeformationer ved stranden under en blå himmel.Afrodites Strand ligger tæt på kystbyen Paphos på Cyperns sydvestlige kyst. Den har en særlig klippeformation Petra tou Romiou, som stranden er kendt for.

Afrodites Strand siges at være det sted, hvor kærlighedsgudinden Afrodite steg op ad vandet, og begyndte at leve blandt menneskene. Alene af den grund er stranden et besøg værd.

Stranden er mere stenet end sandet, men der findes dog også områder med sand. Det er mere de spektakulære klipper, det krystalklare vand og den mytologiske aura, som tiltrækker mange besøgende.

Afrodites stranden er stedet for dig, som vil slappe af og måske læse episke digte som Odysseen og Iliaden.

Henvender sig til: Dig, der elsker historie og mytologi.
Sjove fakta: Ifølge legenden vil det bringe evig ungdom og skønhed, hvis man svømmer rundt om Afrodite-klippen.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil, ligger langs hovedvejen mellem Paphos og Limassol.
Hvor langt fra nærmeste by: Cirka 25 km øst for Paphos.
Længde og bredde: Strandområdet er relativt lille, primært bestående af sten og klipper.
Type sand: Overvejende stenet strand med nogle sandområder.

Finikoudes Beach – Palmestranden i Larnaca

Langs kysten er der en bred boulevard med palmetræer, bygninger og en strand fyldt med mennesker.Finikoudes Beach er en af de mest kendte strande i byen Larnaca, som ligger langs byens strandpromenade med palmer.

Den let tilgængelige og livlige strand er kendt for sit fine, grå sand og det klare, rolige vand. Det gør stranden ideel til svømning og solbadning.

Med sin centrale beliggenhed i hjertet af Larnaca er Finikoudes Beach omgivet af mange cafeer, hyggelige restauranter og butikker med fx lokale delikatesser.

Stranden er udstyret med alle nødvendige faciliteter, herunder solsenge, parasoller og omklædningsrum. Den er derfor et godt og bekvemt valg for både lokale og turister på ferie.

Henvender sig til: Familier og turister i byen.
Sjove fakta: Navnet Finikoudes betyder ”små palmer” på græsk, og henviser til palmerne på promenaden langs stranden.
Tilgængelighed: Meget let tilgængelig til fods, da den ligger i gåafstand i Larnacas bycentrum.
Hvor langt fra nærmeste by: Ligger i Larnaca.
Længde og bredde: Stranden er cirka 600 meter lang med en god bredde.
Type sand: Fin og grå, og det bløde sand er dejligt under fødderne.

Konnos Bay Beach – Nok den smukkest beliggende på Cypern

En strand med mange blå parasoller og mennesker ved kysten samt i det turkise vand.Konnos Strand ligger mellem byerne Ayia Napa og Protaras i en af Cyperns mest maleriske bugter.

Denne lille smukke strand er omgivet af frodige grønne bakker, hvilket giver en følelse af fred og ro i den smukke natur. Bakkerne skærmer også for vinden, så der er læ på stranden.

Vandet er krystalklart og roligt, og sammen med det fine, gyldne sand gør det Konnos Strand til et idyllisk og ideelt sted til at svømme og snorkle.

Stranden er veludstyret med faciliteter som solsenge, parasoller og en strandbar. Det er alt sammen medvirkende til en dejlig og komfortabel dag ved vandet.

Henvender sig til: Familier og dig, der søger natur og rolig atmosfære.
Sjove fakta: Konnos Strand er ofte omtalt som den mest fotogene strand på Cypern.
Tilgængelighed: Stranden er tilgængelig med bil og med parkeringsplads i nærheden. Vejen ned til stranden kan for nogle være stejl.
Hvor langt fra nærmeste by: Ca. 4 km fra Ayia Napa, 4 km fra Protaras.
Længde og bredde: Stranden er relativt lille, men dens placering i bugten giver god plads til besøgende.
Type sand: Fint og gyldent sand

Mackenzie Beach – Cyperns livlige strand

En dreng står i havet med ryggen til, mens et fly flyver over stranden i baggrunden.Mackenzie Beach ligger tæt på Larnaca lufthavn, og er kendt for sin livlige atmosfære. Det er en favorit strand blandt både lokale og turister, der holder ferie.

Stranden byder på fint, gyldent sand, hvor du kan ligge og kigge op på flyene, der lander og letter. Du kan også hoppe i det rolige, klare vand, som er dejligt til svømning og vandsport.

Ved Mackenzie Beach finder du også mange faciliteter såsom solsenge og parasoller samt en promenade med mange klubber og restauranter, hvor du kan få lækker mad fx friskfanget fisk. Stranden er derfor det perfekte sted for dig, der ønsker at kombinere afslapning ved stranden med byens livlige natteliv.

Henvender sig til: Festglade gæster og turister i byen.
Sjove fakta: Stranden er opkaldt efter en britisk familie, der ejede et af de første huse, som er bygget på stranden.
Tilgængelighed: Let tilgængelig med bil og offentlig transport, kun en kort køretur fra Larnacas centrum.
Hvor langt fra nærmeste by: Cirka 2 km fra byens centrum i Larnaca.
Længde og bredde: Stranden er omkring 1 km lang med en god bredde, som giver plads til mange besøgende.
Type sand: Fint og gyldent.

Coral Bay – Børnevenligt og smukt

En strand med mange mennesker, liggestole og parasoller, foran en bygning med restauranter og barer, omgivet af palmetræer.Coral Bay er en af de bedste strande på Cypern. Det er en perle, hvor det azurblå vand møder det gyldne sand. Det er i modsætning til andre strande nær byen Paphos, der er mere stenede.

Familier elsker denne strand, da den er børnevenlig. Solelskere sætter også pris på den rene sandstrand og de mange solskinstimer til solbadning.

Henvender sig til: Familier og solbadere.
”Sjove” fakta: Korallerne, som stranden er døbt efter, er der desværre ikke længere.
Tilgængelighed: Coral Bay er let tilgængelig med bil og offentlig transport fra Paphos.
Hvor langt fra nærmeste by: Cirka 12 kilometer fra Paphos.
Længde og bredde: Stranden strækker sig over ca. 600 meter.
Type sand: Fint og gyldent.

Fotos:
Par på stranden på Cypern © miodrag ignjatovic / E+ via Getty Images
En sandstrand med klart blåt vand i baggrunden og mange rækker af solparasoller og liggestole langs stranden. © Oleg_P / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En solrig strand med klart blå vand, mange farverige strandparasoller, og både på kysten, samt folk der bader og slapper af ved vandet. © Vladislav Zolotov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En skøn strand med gyldent sand og turkisblåt hav, hvor nogle få mennesker bader og soler sig under en klar blå himmel © mbbirdy / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Et kystlandskab med klare turkise vand og store klippeformationer ved stranden under en blå himmel. © Freeartist / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Langs kysten er der en bred boulevard med palmetræer, bygninger og en strand fyldt med mennesker. © Ingus Kruklitis / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En strand med mange blå parasoller og mennesker ved kysten samt i det turkise vand. © Kirillm / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En dreng står i havet med ryggen til, mens et fly flyver over stranden i baggrunden. © FTiare / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En strand med mange mennesker, liggestole og parasoller, foran en bygning med restauranter og barer, omgivet af palmetræer. © Kirillm / iStock / Getty Images Plus via Getty ImagesSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.