En kvinde med solhat sidder på en klippe og nyder udsigten over havet og strandkysten.

Cypern – en solskinsø for guder

Mette Vaabengaard
Kærlighedens og skønhedens gudinde, Afrodite, drev i land på Cypern. Det smitter af på omgivelserne, der også lokker med over 300 solskinsdage om året og noget af Europas bedste badevand.

Cyperns største feriedestinationer er Agia Napa, Fig Tree Bay og middelalderbyen Larnaca. Alle steder har brede, børnevenlige sandstrande, palmekransede strandpromenader, farverige butikker, hyggelige taverner og pulserende klubliv. Men man skal ikke bevæge sig langt fra liggestolen for at finde et oprindeligt, uberørt og ukendt Cypern.

Find afbudsrejser til Cypern her og billige flybilletter til Cypern her.

WOW, det’ for børn
Det vil dog nok kræve en del overtalelse at lokke familiens yngste væk feriebyernes herligheder. Cypern er så tilpas populær, at børn nemt finder danske legekammerater. De fleste hoteller og ferielejligheder har lækre pool-områder med spændende aktiviteter og familieunderholdning. Og lige uden for døren venter naturens enorme sandkasse og soppebassin.

Andre børnevenlige attraktioner omfatter forlystelsesparker, akvarier, zoologiske haver og eventyrslotte. Feriebyerne har vandland med rutsjebaner og karruseller i mange varianter. Der er akvarier og zoologiske haver med alt fra søløver og delfiner til strudse, geder, dinosaurusser og andre spændende dyr med børnetække. Og eventyrlige slotte og fæstninger, som den uindtagelige St. Hilarion borg med mange trappetrin og slingrende gange, der siges at være forbillede for Walt Disneys slot i filmen om Snehvide.

Lyserøde flamingoer og andre rejsende på træk
Cypern har fine tilbud for aktive livsnydere. Rundt omkring i landskabet ligger vinterrasser, appelsinlunde og olivenplantager, og man behøver ikke kigge langt efter smagsprøver. Shopaholics elsker den tyrkiske basar i Nicosia og lørdagsmarkedet i Larnaca, hvor man kan gøre gode fund til overkommelige priser. Og motionisterne kan cykle, svømme og vandre sig til nye eventyr.

Samtidig byder Cypern på helt specielle naturoplevelser. Der er de betagende smukke Troodosbjergene. Nordøstkysten, der bebos af vilde æsler, ligesom strandene i området er udklækningssted for havskildpadder. Og om vinteren indtages saltsøen i udkanten af Larnaca af lyserøde flamingoer og andre trækfugle. De drages lige som vi andre af Cyperns gode vejr og skønne omgivelser.

Bølgende luksus
Tag på udflugt og nyd livet som lystsejler for en dag. Katamaranerne har liggestolene på dækket til ren afslapning kun afbrudt af snorkling og en forfriskende dukkert i Middelhavets bølger.

Glimt af et venligt søuhyre
Cape Greco-klippen mellem Agia Napa og Fig Tree Bay er et populært udsigtssted. Herfra kan man med lidt held og en smule overtro se Cyperns svar på Loch Ness uhyret.

Koralfisk, krokodiller eller kameler
Der er flere akvarier på Cypern, hvor man kan opleve tropiske fisk, småhajer, krokodiller, skildpadder og pingviner. Alternativt kan man tage til Mazotos, hvor Cyperns eneste kamelpark tilbyder vuggende rideture på det langbenede pukkeldyr.

Find en billig rejse til Cypern
Lav en søgning, og sammenlign tilbud på billige rejser til Cypern.

Fotos:
Foto © istockphoto / kameramachina

 Kommentarer til indlægget

  1. Vi vil gerne vide hvor der er varmest og bedst for os at rejse hen på cypern i uge 42 ?vi er en fam på tre ,to voksne og en pige på 13 vi er glade for natur ,dyr og vand dog ikke vandland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.