Rejser til Cypern

Rejser til Cypern

På Cypern kan du slappe af ved flotte strande med klart vand, tage på ture til historiske seværdigheder og nyde den gode mad. Søg blandt mange rejser til Cypern her.

Billige rejser til Cypern

Udvalgte rejsetilbud til Cypern

Bedøm rejsemål (93 bedømmelser)
4.3

Find skønne charterrejser til Cypern

AFRODITES Ø: Cypern kaldes kærligheden ø efter den skønne gudinde Afrodite, og med en charterrejse til østaten er man godt på vej til den romantiske drømmeferie.

Cypern er en ø charterturisten aldrig glemmer. Her mærker man historien og fornemmer civilisationens begyndelse. Samtidig gør naturen og det fantastiske klima sit til, at en charterrejse hertil en ganske særlig ferie.

Græsk og tyrkisk er naturligvis hovedsprog på den delte ø, men engelsk og visse steder fransk og tysk er også meget brugt.

Myten om Afrodites særlige tilknytning til Cypern er elsket af alle på øen, for skønhedens og kærlighedens gudinde tiltrækker mange turister.

Vejret er naturligvis rigtigt ferievejr i lange perioder af året. De varme, tørre somre begynder i begyndelsen af maj og fortsætter hen til midten af september eller længere. Feriegæster nyder vejret i juli og august med temperaturer på omkring 29 grader og op til omkring 36 grader. Ikke overraskende er badevandet langs kysten også som regel behagelige 23-29 grader i sommerperioden på rejser til Cypern.

I sommermånederne kan feriegæster forvente omkring 11,5 timer med klart solskin på Cypern.

Transport på Cypern

Charterturisterne til Cypern vil især stifte bekendtskab med Larnaca International Airport eller Paphos International Airport. Det er som regel herfra, turen ud i østaten begynder.

Rundt på øen er det muligt for feriegæster, som alle andre, at tage med de forskellige ganske udmærkede busruter mellem byerne. Herudover er det naturligvis muligt at benytte sig af de mange taxier til rimelige priser, rundt på øen under rejser til Cypern.

Andre charterturister vælger at leje og opdage vidunderlige Cypern helt på egen hånd. Cypern kan næsten betegnes som en stor strand, og på rejser til Cypern kan man altid finde en smuk strand.

Fig Tree Bay

En af de helt store hit blandt charterfolket er Fig Tree Bay. Her er vandet så fint og klart, at man ikke tror sine egne øjne. Fig Tree Bay er en hyggelig by, der bestemt kommer i kategorien meget børnevenlig.

Samtidig har Fig Tree Bay et hav af aktiviteter, feriegæsterne kan kaste sig ud i, uanset om det er vandski, windsurfing eller en tur på vandcykel. De friske kan også tage et introduktionsdyk for omkring 550 kroner.

Ocean Aquarium viser alle havets vidunderlige dyr, og vil man selv i vandet, så er vandlandet Water World i Ayia Napa et besøg værd.

Larnaca

Larnaca på Cyperns sydlige kyst er den tredjestørste by på øen efter Nicosia og Limassol. Byen har omkring 70.000 indbyggere, som stiger lodret i chartersæsonen. Larnaca er kendt for sin internationale lufthavn, og byen er elsket af turister, der ikke er så vilde med de overrendte steder.

Byens historie daterer sig tilbage til det 13. århundrede før Kristus, og den er rig på historiske og arkæologiske steder. Derfor er de arkæologiske udgravninger i Kition, da også et must for de fleste, der besøger området. Det samme gælder for den smukke Ayios Lazaros kirke.

Paphos

På det vestlig Cypern ligger Paphos. Hvis man er til skønne, rolige omgivelser er Paphos en god mulighed. Byen var under Alexander den Store Cyperns hovedstad og er beriget med historiske steder.

Ayia Napa
Ayia Napa er en middelhavsby på Cyperns sydøstkyst, kendt for sine strande. Byens vigtigste vartegn er det storslåede Ayia Napa kloster fra den venetianske æra, et af de smukkeste kloster som Cypern kan byde på, der ligger på det centrale torv i Plateia Seferi, omgivet af barer og klubber. Friskfanget fisk og skaldyr serveres i Ayia Napa Havns skønne taverner, mens den tilstødende Pantachou strand tilbyder en gyldent sand.

Charterrejsende opdager ofte Paphos ved en tilfældighed, men bliver så forelskede i byen, at de vender tilbage. Fra byens havnepromenade ser man tydeligt hvorfor. Fra havnen kan man gå til byen gamle borg og videre til St. Pauls Avenue.

Spis af kærlighedens ø

Hvis en charterferie skal have en lidt anderledes smag, end den man kender, så er et godt sted at begynde - med maden. Det gælder især på Cypern, der ud over de traditionelle fransk- og italienskinspirerede menuer nemlig har de lækreste cypriotiske retter at tilbyde chartergæsterne.

Et godt tip er at bestille den lokale Meze, der er helt op til 20 småretter og kan være: feta, grønne pebre, oliven, cypriotisk ost, tomater, blæksprutter, grillspyd med kylling, kalkun eller noget helt andet. Men man bliver med garanti mæt.

Ferierejser til Cypern er bestemt også en rejse i madkunst, for man kan også gå i lag med traditionelle retter som en lammekødsstuvning, ravioli eller måske sammenkogt kalvekød. Det kulinariske Cypern er nøjagtig så forførende fræk som Afrodite.

Er det sikkert at rejse til Cypern?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden. Det er dog blevet mere usikkert under coronapandemien.

Er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Cypern, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Læs også om regler ved indrejse til Danmark på Coronasmitte.dk.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Cypern.

Søg også rejser med afrejse fra Sverige og Norge:
Charterresor till Cypern | Charterreiser til Kypros

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Cypern?

Du kan rejse til Cypern fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg, Bornholm (Rønne), Aalborg og Århus (Tirstrup)

Charterrejser til rejsemål i Cypern

Charterbureauer med charterrejser til Cypern

  • Billige charterrejser med Apollo
  • Billige charterrejser med Escapeaway
  • Billige charterrejser med Primo Tours
  • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
  • Billige charterrejser med Spies
  • Billige charterrejser med TripX
  • Billige charterrejser med TUI
  • Billige charterrejser med Aarhus Charter

Find rejsen til Cypern her

Læs mere om Cypern på vores blog

Find inspiration til Cypern her