Rejser til Cypern

Rejser til Cypern

På Cypern kan du slappe af ved flotte strande med klart vand, tage på ture til historiske seværdigheder og nyde den gode mad. Søg blandt mange rejser til Cypern her.

Billige rejser til Cypern

Fra København

Fra Billund

Fra Aalborg

Udvalgte rejsetilbud til Cypern

 • Udvalgte tilbud

 • København

 • Billund

 • Aalborg

 • Hamborg

 • Aarhus

Florea Hotel Apartments
Florea Hotel Apartments Lejlighed
Ayia Napa, Cypern 7. dec fra København 7 nætter
1.545,- Vælg
Paphiessa
Paphiessa Studio
Cypern, Cypern 16. nov fra København 7 nætter
1.559,- Vælg
Atrium Zenon
Atrium Zenon Studio
Larnaca, Øvrige Cypern, Cypern 10. dec fra København 7 nætter
1.831,- Vælg
Pefkos City Hotel
Pefkos City Hotel Standard
Limassol, Øvrige Cypern, Cypern 7. dec fra København 7 nætter
2.345,- Vælg
Mariela Studio Hotel
Mariela Studio Hotel Studio
Polis, Cypern 3. okt fra København 7 nætter
2.611,- Vælg
Amore Hotel Apartments
Amore Hotel Apartments Studio
Paralimni, Cypern 3. okt fra København 7 nætter
2.758,- Vælg
Rising Star Beach
Rising Star Beach 2-værelses lejlighed med balkon
Fig Tree Bay, Øvrige Cypern, Cypern 2. okt fra Aalborg 7 nætter
3.395,- Vælg
Semeli Hotel Nicosia
Semeli Hotel Nicosia Standard
Nicosia Airport, Øvrige Cypern, Cypern 7. dec fra København 7 nætter
3.975,- Vælg
Basilica Garden
Basilica Garden Superior 1 vær. lejl. ( 2-3 pers.)
Paphos, Øvrige Cypern, Cypern 28. okt fra Aarhus 7 nætter
5.299,- Vælg
Kalestesia Suites
Kalestesia Suites Comfort dobbeltværelse
Akrotiri, Øvrige Cypern, Cypern 11. okt fra Hamborg 7 nætter
7.125,- Vælg
Charma House
Charma House studio
Goudi, Cypern 10. okt fra København 7 nætter
8.095,- Vælg
Palatakia Village Houses
Palatakia Village Houses studio alm.
Kato Drys, Cypern 10. okt fra København 7 nætter
8.460,- Vælg
Eveleos Country House
Eveleos Country House 2-værelses lejlighed (1 soveværelse)
Tochni, Cypern 3. okt fra København 7 nætter
8.573,- Vælg
Porfyrios Country House
Porfyrios Country House 2-værelses lejlighed (1 soveværelse)
Choirokoitia, Cypern 3. okt fra København 7 nætter
8.573,- Vælg
Evkarpos Country House
Evkarpos Country House 2-værelses lejlighed (1 soveværelse)
Psematismenos, Cypern 3. okt fra København 7 nætter
8.573,- Vælg
Paradisos Hills Hotel
Paradisos Hills Hotel Dobbeltværelse standard
Lysos, Cypern 10. okt fra København 7 nætter
9.055,- Vælg
The Library Hotel & Spa
The Library Hotel & Spa Dobbeltværelse superior type
Kalavasos, Cypern 17. okt fra København 7 nætter
10.144,- Vælg
Bedøm rejsemål (105 bedømmelser)
4.3

Find skønne charterrejser til Cypern

AFRODITES Ø: Cypern kaldes kærligheden ø efter den skønne gudinde Afrodite, og med en charterrejse til østaten er man godt på vej til den romantiske drømmeferie.

Cypern er en ø charterturisten aldrig glemmer. Her mærker man historien og fornemmer civilisationens begyndelse. Samtidig gør de storslåede naturoplevelser og det fantastiske klima sit til, at en charterrejse hertil en ganske særlig ferie.

Græsk og tyrkisk er naturligvis hovedsprog på den delte ø, men engelsk og visse steder fransk og tysk er også meget brugt.

Myten om Afrodites særlige tilknytning til Cypern er elsket af alle på øen, for skønhedens og kærlighedens gudinde tiltrækker mange turister.

Vejret er naturligvis rigtigt ferievejr i lange perioder af året. De varme, tørre somre begynder i begyndelsen af maj og fortsætter hen til midten af september eller længere. Feriegæster nyder vejret i juli og august med temperaturer på omkring 29 grader og op til omkring 36 grader. Ikke overraskende er badevandet langs kysten også som regel behagelige 23-29 grader i sommerperioden på rejser til Cypern.

I sommermånederne kan feriegæster forvente omkring 11,5 timer med klart solskin på Cypern.

Transport på Cypern

Charterturisterne til Cypern vil især stifte bekendtskab med Larnaca International Airport eller Paphos International Airport. Det er som regel herfra, turen ud i østaten begynder.

Rundt på øen er det muligt for feriegæster, som alle andre, at tage med de forskellige ganske udmærkede busruter mellem byerne. Herudover er det naturligvis muligt at benytte sig af de mange taxier til rimelige priser, rundt på øen under rejser til Cypern.

Andre charterturister vælger at leje og opdage vidunderlige Cypern helt på egen hånd. Cypern kan næsten betegnes som en stor strand, og på rejser til Cypern kan man altid finde en smuk strand.

Fig Tree Bay

En af de helt store hit blandt charterfolket med mange hoteller er Fig Tree Bay. Her er vandet så fint og klart, at man ikke tror sine egne øjne. Fig Tree Bay er en hyggelig by, der bestemt kommer i kategorien meget børnevenlig.

Samtidig har Fig Tree Bay et hav af aktiviteter, feriegæsterne kan kaste sig ud i, uanset om det er vandski, windsurfing eller en tur på vandcykel. De friske kan også tage et introduktionsdyk for omkring 550 kroner.

Ocean Aquarium viser alle havets vidunderlige dyr, og vil man selv i vandet, så er vandlandet Water World i Ayia Napa et besøg værd.

Larnaca

Larnaca på Cyperns sydlige kyst er den tredjestørste by på øen efter Nicosia og Limassol. Byen har omkring 70.000 indbyggere, som stiger lodret i chartersæsonen. Larnaca er kendt for sin internationale lufthavn, og byen er elsket af turister, der ikke er så vilde med de overrendte steder.

Byens historie daterer sig tilbage til det 13. århundrede før Kristus, og den er rig på historiske og arkæologiske steder. Derfor er de arkæologiske udgravninger i Kition, da også et must for de fleste, der besøger området. Det samme gælder for den smukke Ayios Lazaros kirke.

Paphos

På det vestlig Cypern ligger Paphos. Hvis man er til skønne, rolige omgivelser er Paphos en god mulighed. Byen var under Alexander den Store Cyperns hovedstad og er beriget med historiske steder.

Ayia Napa

Ayia Napa er en middelhavsby på Cyperns sydøstkyst, kendt for sine strande. Byens vigtigste vartegn er det storslåede Ayia Napa kloster fra den venetianske æra, et af de smukkeste kloster som Cypern kan byde på, der ligger på det centrale torv i Plateia Seferi, omgivet af barer og klubber. Friskfanget fisk og skaldyr serveres i Ayia Napa Havns skønne taverner, mens den tilstødende Pantachou strand tilbyder en gyldent sand.
Charterrejsende opdager ofte Paphos ved en tilfældighed, men bliver så forelskede i byen, at de vender tilbage. Fra byens havnepromenade ser man tydeligt hvorfor. Fra havnen kan man gå til byen gamle borg og videre til St. Pauls Avenue.

Cyperns bedste sandstrande

Cyperns strande er et fantastisk sted at nyde solen og havet. Der er så mange smukke sandstrande at vælge imellem, at du vil blive forkælet med valgmuligheder! Her er nogle af de de skønne strande på Cypern:

– Paphos:
Paphos er hjemsted for nogle af de mest fantastiske strande på øen. Fra lavvandede sandstrande perfekt til små børn, til hvide sandstrande med krystalklart vand – der er noget for enhver smag.

– Ayia Napa:
Ayia Napa er kendt for sine fantastiske strande. Den mest populære strand er Nissi Beach, som er en smuk sandstrand med klart blåt vand. Der er også mange andre fantastiske strande at udforske i Ayia Napa.

– Larnaca:
Larnaca er et andet godt sted at nyde strandene. Den mest populære strand er Finikoudes Beach, som er en lang sandstrand med masser af plads til at slappe af og nyde solen. Der er også mange andre dejlige strande at opleve i Larnaca.

Så hvad venter du på? Pak din solcreme og tag til en af disse smukke sandstrande på Cypern! Du vil ikke blive skuffet.

Spis af kærlighedens ø

Hvis en charterferie skal have en lidt anderledes smag, end den man kender, så er et godt sted at begynde – med maden. Det gælder især på Cypern, der ud over de traditionelle fransk- og italienskinspirerede menuer nemlig har de lækreste cypriotiske retter at tilbyde chartergæsterne.

Et godt tip er at bestille den lokale Meze, der er helt op til 20 småretter og kan være: feta, grønne pebre, oliven, cypriotisk ost, tomater, blæksprutter, grillspyd med kylling, kalkun eller noget helt andet. Men man bliver med garanti mæt.

Ferierejser til Cypern er bestemt også en rejse i madkunst, for man kan også gå i lag med traditionelle retter som en lammekødsstuvning, ravioli eller måske sammenkogt kalvekød. Det kulinariske Cypern er nøjagtig så forførende fræk som Afrodite.

Udforsk Cypern

Der er mange grunde til at udforske Cypern. Øen har en rig historie og kultur, en fantastisk natur og er hjemsted for nogle af verdens bedste strande.

Cypern er et fantastisk rejsemål for både familier, par og solorejsende. Der er masser af aktiviteter til at underholde alle, lige fra at udforske charmerende landsbyer til at tilbringe dovne på stranden eller gå på oplevelse i øens fantastiske historie.

Øens vigtigste arkæologiske udgravninger ligger i Paphos og omfatter de berømte kongegrave, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Stedet er hjemsted for nogle af de mest velbevarede romerske ruiner i Middelhavet og er bestemt et besøg værd. Andre vigtige arkæologiske udgravninger omfatter resterne af en bebyggelse fra bronzealderen og et gammelt græsk teater.

Paphos er også hjemsted for en række byzantinske kirker, som er et andet højdepunkt på øen. Den vigtigste af disse er Panagia Chrysopolitissa-kirken, som ligger i den gamle bydel. Denne kirke er kendt for sine smukke mosaikker, som stammer fra det 12. århundrede.

Hvis du leder efter et sted at slappe af og nyde middelhavssolen, er Paphos helt sikkert stedet for dig! Der er masser af strande at vælge imellem, og der er også en række restauranter og barer. Uanset om du er på udkig efter et romantisk ophold, en afslappende ferie eller en familieferie, har Cypern noget for dig.

Er det sikkert at rejse til Cypern?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden. Det er dog blevet mere usikkert under coronapandemien.

Er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Cypern, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Læs også om regler ved indrejse til Danmark på Coronasmitte.dk.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Cypern.

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Kypros | Charterresor till Cypern

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Cypern

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Cypern?

Du kan rejse til Cypern fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg, Bornholm (Rønne), Aalborg og Århus (Tirstrup)

Charterrejser til rejsemål i Cypern

Charterbureauer med charterrejser til Cypern

 • Billige charterrejser med Apollo
 • Billige charterrejser med Eliza was here
 • Billige charterrejser med Escapeaway
 • Billige charterrejser med Mixx Travel
 • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
 • Billige charterrejser med Spies
 • Billige charterrejser med Sunweb
 • Billige charterrejser med TripX
 • Billige charterrejser med TUI
 • Billige charterrejser med Aarhus Charter

Find rejsen til Cypern her

Find inspiration til Cypern her

Læs mere om Cypern på vores blog