Rejs til Hawaii

Rejs til Hawaii – og slap af på USAs klassiske paradisøer

Travelmarket
Vil du udleve drømmen om at bo på en Bounty ø, skal du rejse til paradisøerne Hawaii. På disse smukke frodige øer kan alle både store og små, familier og par opleve det, som må betegnes som Paradis på Jorden. Med et behageligt, solrigt klima og gennemsnits temperaturer på 25 grader kan Hawaii besøges året rundt. Så rejs til Hawaii – og slap af på USAs klassiske paradisøer.

Paradisøerne Hawaii

Øerne har utrolig smuk natur. Her kan du finde din egen lille strand, prøve at surfe på de store bølger, snorkle eller dykke med havskildpadderne.

Du kan svømme med delefiner på Oahu, gå rundt på den aktive vulkan på Big Island, og opleve naturen fra Jurassic Park filmen på øen Kauai. Storbylivet findes i Honolulu, eller hvad med et bryllup eller en bryllupsrejse på en af de mest romantiske øer i verden?

Hawaii øgruppen langt ude i Stillehavet består af mange øer, hver med sine egne oplevelser. Prøv et ø-hop hvor de forskellige øer besøges. Lej en bil og udforsk de skjulte perler, hvor du kører verdens smukkeste vejstrækninger. Find også strande med det hvideste sand, eller mød lokalbefolkningen med den spændende kultur. På Hawaii er oplevelserne uendelige.

Hawaiis hovedøer

Oahu: Her kan du shoppe amok i hovedstaden Honolulu eller udleve Hollywood drømmen på den verdensberømte strand Waikiki Beach. Og nyd senere solnedgangen med udsigt til havet på en af de utallige restauranter. Lej en bil og se den smukke natur på den nordlige del af øen. Du kan også tage snorkeludstyret på og udforske, hvad der gemmer sig under havets overfladen. Eller hvad med en tur på surf brættet?

Lev dig ind i det gamle polynesiske øriges kultur på Polynesian Culture Center, hvor der er masser af underholdning og show. Husk også at sætte tid af til at besøge et af verdenshistoriens mest betydningsfulde steder, Pearl Harbor, hvor det populære museum henfører dig til 2. verdenskrig.

Maui: Øen er kåret som verdens bedste ø. Nyd de fantastiske sandstrande med roligt vand og snorkelture med havskildpadderne direkte fra stranden. Og se også de enorme hvaler, når de svømmer forbi øen. Eller hvad med at besøge Iao Valley State Park for en enestående trekkingtur i regnskoven? Du kan også tage videre til Maui’s største vulkan Haleakala Crater og nyde den smukke solopgang.

På Maui ligger alt indenfor behagelig køreafstand. Lej en bil, gå på shopping i byen Lahaina eller oplev naturen. Besøg en af de mange små strande, der bare ligger og venter på dit besøg. Kør på Hana Road, et road trip der er en af de smukkeste i verden. Du kan gøre hold undervejs og opleve tropisk regnskov, eller tage en dukkert i et af de mange vandfald, og bagefter nyde en gåtur i den botaniske have.

Turen kan afsluttes med en svømmetur ved stranden, der med sit helt sorte sand er en stor oplevelse. Fra Maui kan du også tage en færge og besøge Lanai, som er en af de mindste af Hawaii øerne.

Big Island: Øen er den største af Hawaii øerne, og på Big Island kan du opleve verdens mest aktive vulkan, Kilauea. Mærk varmen derfra, og se de enorme mængder af flydende orange lava. Hvis du tager en helikoptertur, kan du nyde synet af lavastrømmen, når den møder havet.

Du kan finde din egen smukke strand på Big Island, hvor du kan svømme med skildpadder og bare nyde at denne ø er den mindst besøgte af Hawaii øerne.

Hvis du vil prøve din indre jæger, kan du tage på jagt på Parkers Ranch, der er USA’s største, eller også bare nyde en fantastisk bøf fra stedets restaurant. På Big Island vil børnene elske at svømme med delfiner i en smuk lagune. Og I kan også leje en bil og køre ad den smukke landevej, Saddle Road, hvor I kan opleve vulkaner, tropisk regnskov og vandfald.

Kauai: Denne ø er den grønneste og frodigste af Hawaii øerne, og kaldes også Garden Island. Oplev nogle af naturens kuliser, som er blevet benyttet i adskillige Hollywood film bl.a. King Kong. I kan også tage på en sejltur med en katamaran, hvor I kan nyde at se legesyge delfiner. Hop selv i vandet, snorkel og oplev det rige liv, der findes under havet.

På Kauai er der også mulighed for at tage på trekkingtur til Waimea Canyon State Park kløften, der beskrives som Stillehavets Grand Canyon. Eller hvad med en kajaktur på en af de mange floder? Vil du have det bedste udsyn over øen, må det være fra en helikopter. Endelig kan der slappes af, imens du nyder livet og synet af børnene, der leger på de flotteste og længste strande blandt alle Hawaiis øer.

Mad

Du må ikke gå glip af specialiteterne på Hawaii. Om dagen er det en fornøjelse at nyde Shaved Ice, som er is, der bliver høvlet af en stor isblok. Den løse is, der kun består af frosset vand, bliver puttet i en kop og derefter tilsat smagsstoffer efter eget ønske. På toppen kan der tilsættes flødeskum og vingummi. Kræs for både børn og voksne på en varm dag ved stranden.

Om aften kan der spises Kalua Pua’a, der er helstegt pattegris tilberedt under jorden, eller hvad med at prøve en af Hawaiis fiske specialiteter? På Maui kan vejen lægges forbi Da Kitchen, hvor de lokale kommer og spiser autentisk lokalt mad. Prøv deres Deep Fried Musubi, der bedst beskrives som Spam/Javabov, pakket ind i sushi ris og tang, og som frituresteges lige inden servering.

Gode råd om Hawaii

Hawaii er underlagt samme virumregler, som det øvrige USA. Visum til indrejse er obligatorisk, men kan klares online. Udfyld en ESTA indrejsetilladelse senest 72 timer inden rejsen til Hawaii.

Et besøg på Pearl Harbor er meget populært, og med et begrænset antal besøgende om dagen, bør billetterne bestilles hjemmefra.

Fotos:
Foto © istockphoto / MichaelDeLeon

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.