Kap Verde

Ferie på Kap Verde – en solrig og eksotisk ferieperle

Travelmarket
Det afrikanske land Kap Verde er en eksotisk ferieperle inden for turisme, der byder på luksus hoteller, endeløse hvide sandstrande og ikke mindst krystalklart og snorkle-venligt havvand. Her kan du både opleve havskildpadder, hvaler og legesyge delfiner.

Kap Verde er et eksotisk paradis med et af verdens mest solsikre klimaer. Året rundt har øgruppen sommer og sol, uimodståelig natur, og en farverig og gæstfri kultur. Øgruppens lokalbefolkning lever og ånder for landets motto ”No stress”, så det er svært at finde et mere skønt sted at nyde sin ferie.

Rejser til Kap Verde byder på utallige oplevelser

Kap Verde er en afrikansk ø-nation bestående af 10 beboede øer af vulkansk oprindelse, der alle byder på forskellige oplevelser. En ferie på Kap Verde kan byde på alt fra verdensklasse dykning, snorkling og surfing til afslapning under palmetræer med din foretrukne feriebog.

Der findes spændende udflugter både på land og til havs, eller hvad med bare at gå en lang tur på de evige sandstrande, der er nogen af verdens fineste. Efter at have suget alle oplevelserne ind, kan du læne dig tilbage på en af strandrestauranterne og spise friske fisk og skaldyr til en lav pris.

No Stress

En ferie på Kap Verde vil gøre, at du kommer helt ned i et andet gear, hvor stress slet ikke er eksisterende. De lokale lever nemlig efter deres motto ”No stress”, der findes skrevet på bygninger, T-shirts og alle andre tænkelige steder som en konstant påmindelse om, at man skal nyde livet og slappe af.

Badeferie og vandsport

Rejser til Kap Verde kan altså byde på lækker afslapning og kulturelle oplevelser, men er du mere til en aktiv ferie, så kan du også få stillet dine lyster med blandt andet en masse forskellige former for vandsport.

Det er på øerne Sal og Boa Vista, at turismen startede på Kap Verde, da det er her forholdene for en skøn badeferie er optimale med de lange hvide sandstrande og det krystalklare vand.

Disse øer er desuden blevet berømte for deres vandsport. Med øernes placering midt i Atlanterhavet sørger vinden for at lokke mange surfere til, og forholdene her er så gode, at verdensmesterskaberne i blandt andet kitesurfing afholdes her årligt. Hvad enten du er ekspert eller nybegynder, findes der muligheder for at prøve kræfter med alt fra normal surfing til vind- og kitesurfing.

Snorkling og dykning

To andre aktiviteter der er blevet populær på Kap Verde er snorkling og dykning. Forholdene omkring de vulkanske øer er nemlig perfekte, da det turkise vand sørger for en fantastisk sigtbarhed, og de omkringliggende koralrev lokker massevis af fisk til. Er du heldig, kan du også se både delfiner og forskellige hvaler, der ofte holder til rundt om øerne.

Oplevelser på land

Der er også rige muligheder for at få fantastiske oplevelser på land, og du kan fx sejle eller flyve imellem flere forskellige øer og opleve de store kontraster. På øen Fogo kan du fx komme ind i øens vulkankrater og smage på den specielle vin, der dyrkes inde i krateret. Eller hvad med en vandretur i de grønne bjerge på hovedøen Santiago.

Har du lyst til at være kulturel, er São Vicente den helt rette ø for dig. Her kan du – udover den fantastiske natur og de fine strande – opleve det berømte karneval, hvor hele øen forvandles til én stor fest, som øens befolkning forbereder sig på længe i forvejen, og som ingen vil gå glip af.

God mad og luksus

Hotellerne på Kap Verde findes i alle budgetklasser, men søger du mere luksus på din ferie, byder Kap Verde også på en lang række luksus hoteller, hvor du kan komme helt ned i et andet gear og blive behandlet som en konge af de servicemindede lokale.

Kap Verde er også kendt for sine uendelige mængder af friske fisk og skaldyr, der tilberedes på forskellige lækre måder. En grillet hummer er blot en af de få kulinariske oplevelser, du bør unde sig selv, når du er på ferie her.

Kap Verde er altså et land med utallige muligheder, så sørg for at opleve denne uslebne diamant, inden den bliver forvandlet til et kæmpe turist resort ligesom så mange andre.

Fotos:
Foto © istockphoto / LuisPortugal

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.