Farverig bygade i Cuba - med en gammel bil parkeret foran, og mennesker der går og sidder langs vejkanten.

Rejser til Cuba – et farverigt land fyldt med oplevelser

Kenneth Karl Nielsen

Rejser til Cuba er lidt af et eventyr. Naturoplevelser, en farverig kultur, dans og musik og dejlige byer – jo, der er noget for alle på Cuba.
Caribiske Cuba er en naturskøn ø med både smukke badestrande, skovklædte bjerge og gamle sukkerplantager.

  • Inspiration og gode råd
  • Gode rejsetilbud til Cuba
Her er et vibrerende byliv med spændende historiske seværdigheder, lækre restauranter og fantastiske salsa- og musikklubber. Tag på road trip i en gammel Cadillac og nyd livet på Cuba.

Værd at opleve på rejser til Cuba

Nostalgi, revolution, Che Guevara, store cigarer, mojitos, dans og salsamusik i gaderne, gamle amerikanerbiler og smukke, hvide sandstrande.

To smilende personer med rygsække står på en åben plads foran gamle bygninger; den ene holder en guidebog.Cuba har det hele inklusiv et varmt tropisk klima året rundt. Mange mennesker mener, at du skal rejse nu, hvis du stadig skal nå at opleve det oprindelige Cuba, og der er noget om snakken. Cuba er i voldsom forandring.

Havanna
Der er en forførende stemning i Havanna. Byen summer af folk, musik og dans og der bliver ofte danset i gaderne. Gå i fodsporene på forfatteren Ernest Hemingway, som boede i Havanna fra 1939 til 1960. Besøg det lille museum på Hotel Ambos Mundosi, hvor Hemingway altid indlogerede sig på værelse 511. Lidt uden for Havanna ligger Museo Hemingway, et tidligere landsted, hvor forfatteren boede i en årrække. Stedet er klart et besøg værd for alle Hemingway-fans. Tilbage i Havanna er det tid for en lille pubcrawl. Besøg barerne ”La Bodeguita del Medio”, ”El Floridita” og ”Dos Hermanos”, hvor Hemingway nød sine mojitos og daiquiris.

Er du historisk interesseret, så er Revolutionsmuseet et must. Her bliver du klogere på revolutionen i 1959, som befriede cubanerne fra diktatoren Batista og på dem, der stod bag revolutionen bl.a. Che Guevara og Fidel Castro. Museet har til huse i det tidligere præsidentpalads. Læg mærke til skudhullerne ved indgangen fra revolutionens tid.

Trinidad
Trinidad er en meget farverig og charmerende by. Sammen med den nærliggende dal Valle de los Ingenios blev byen optaget på UNESCOS Verdensarvsliste i 1998 og ikke uden grund.

Udsigt over en by med farverige bygninger, en kirke med et klokketårn i midten og bjerge i baggrunden.Her er spanske kolonistilshuse i samtlige pastelfarver, smukke kirker og dejlige palmestrande i nærheden. Derfor er byen også blevet lidt af et turistmekka.

Santiago de Cuba
Santiago de Cuba er Cubas anden største by. Her er mange flotte kirker, kolonistilsbygninger og spændende museer. Oplev byens særlige stemning, især under det årlige karneval i juli måned.

Viñales
Den grønne og frodige Viñales-dal er utrolig smuk. Her står kalkstensbjergene, de såkaldte Mogotes, lige lodret op af jorden. Det er ikke muligt at køre ind i området i bil, så du må enten gå eller ride til hest. I Viñales-dalen kan du komme helt tæt på kaffe- og tobaksbønder, som gerne viser produktionen frem og byder på forskellige lækkerier på gården. I nærheden kan du også besøge drypstenshulerne Cueva Santo Tomas og Cueva Indio med masser af flotte stalagmitter og stalaktitter.

Varadero
Afslapning i palmernes skygger på en af Caribiens bedste strande. I Varadero finder du en 22 km lang strand med hvidt blødt sand og turkisblå krystalklart vand.

Tropisk strand med hvide sandstrande, palmer og klart blåt vand.Helt perfekt til en afslappende ferie. Varadero er også kendt for store luksus hoteller langs strandkanten der tilbyder all-inklusive og fantastisk natteliv. Området byder også på smuk snorkling og dykning i det farvestrålende koralrev. Vil du opleve mere kultur har du mulighed for at tage på arrangerede dagture udenfor Varadero eller leje en bil og tage på opdagelse selv.

Las Brujas
Ønsker du at komme væk fra turiststrømmen og nyde Cubas bedst bevarede hemmelighed. Så skal du til Las Brujas, Cubas uspoleret paradis. Øen finder du blandt en øgruppe fyldt med laguner og unikke bugter. Her kan du slappe helt af, nyde den uspoleret natur og lade de mange rejseindtryk bundfælde sig.

Dykning
De bedste steder at dykke på Cuba er ved stranden Maria La Gorda på den yderste vestkyst, Caleta Buena i Svinebugten og ved øen Isla de Juventud.

En person med hat er i færd med at rulle en cigar ved et træbord, omgivet af tobak og værktøj.Du har mulighed for at se hajer, moræner, ørnerokker, barracudaer, skildpadder og masser af farverige koralfisk.

Cigarfabrikker
I mange byer ligger der cigarfabrikker. Ofte må du gerne komme på besøg i produktionen og se, hvordan en rigtig ”havanneser” bliver rullet.

Lær at danse salsa eller at tale spansk
Overalt på Cuba kan du tage timer i spansk, salsa eller cubansk musik. Det er en unik mulighed for at lære af og bidrage økonomisk til de lokale cubanere.

Casa Particulares
Casa Particulares er ikke et sted eller en seværdighed som sådan. Det er en måde at bo på. Overalt på Cuba lejer private mennesker værelser ud i deres huse. De må maksimalt leje to værelser ud, og de betaler en fast månedlig afgift til staten for at have sådan en licens. Ofte kan du tilkøbe morgen- og aftensmad hos din værtsfamilie og tit er det både billigere og bedre end det, der bliver serveret på restauranterne. Vær opmærksom på, at det ikke er alle familier der taler engelsk, men det er under alle omstændigheder en oplevelse for livet at blive privat indkvarteret hos en cubansk familie på dine rejser til Cuba.

ENDNU MERE OM REJSER TIL CUBA

Kridthvide strande, stemningsfyldte byer, smuk natur, autentisk kultur og gamle amerikaner biler. På rejser til Cuba vil du opleve høj musik på hvert gadehjørne, hvor cigar ryges på bænkende, mens der spilles domino foran de charmerende bygninger. Livet leves på gaderne, hvor musikken og dansen smitter med livsglæde. Cuba er hjemsted for verdens bedste tobak, salsa og drinks. Cuba er fattigt og nedsligt, men samtidig farverigt, storslået og blomstrende.

Ældre mand iført en kasket og en beige trøje står smilende foran en bygning med lyseblå væg og hvide gitre.Mødet med Cubanerne gør rejsen til noget helt specielt. De er gæstfrie og smilende, og der er fantastisk stemning fra morgen til aften.

Du kan rejse Cuba på mange måder, alt fra busrejser, cykelrejser og køre-selv bilrejser. Landet er autentisk og charmerende, en oplevelse for enhver rejsende. Du kan bo på hoteller, men særligt er Casa particulares en stor oplevelse, hvor du lejer værelser, lejligheder hos de lokale og får en unik kulturel oplevelse.

Du finder flere nyttige informationer om rejser til Cuba, såsom vejrudsigter, eventkalender og sightseeingruter på Visit Cubas hjemmeside.

Søg efter flybilletter til Cuba her.
Søg efter rejser til Cuba her.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Michal Krakowiak
Foto © istockphoto / Maridav
Foto © istockphoto / ArtMarie
Foto © istockphoto /Byron Motley
Foto © istockphoto /Aldo Murillo
Foto © istockphoto /vuk8691
Foto © istockphoto / szirtesi

Nedenfor finder du mange forskellige slags rejser til Cuba med afrejse inden for det næste år.

[travelmarket_feed][/travelmarket_feed]

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Du kan også vælge selv at arrangere din rejse! Du kan søge efter flybilletter til Cuba i vores flysøgemaskine her.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.