Et par cykler langs kysten på en solrig strand, med bølgerne skvulpende tæt ved deres cykelhjul.

Parferie – 10 gode råd, der sikrer jer den bedste rejse sammen

Maria Erica Jensen
Det er noget så dejligt at være på parferie i udlandet med sin elskede, for man har hinandens dejlige selskab dagen lang mange dage i træk. Det er jo ofte bare noget, man drømmer om, når man er hjemme i Danmark. Men hvordan opnår I den bedste parferie?

Parferier er fantastiske muligheder for, at I kan få dejlige oplevelser og minder sammen, som I vil huske på i årevis, og som binder jer stærkere sammen som par.

Men nogle gange kan I også komme til at gå hinanden lidt på nerverne, når I går op og ned af hinanden på en måde, som I ikke er vant til. Det er nemlig ikke det samme at være ude at rejse, som det er at være derhjemme.

Og hvad kan I gøre for at undgå, at der opstår gnidninger imellem jer?

Det har vi lavet 10 bud på, som I kan bruge til at få den allerbedste parferie sammen.

1. Vær et team

aktiv parferie

Det første og vigtigste I skal huske på, når I er på parrejse, er, at I er et team.

Det betyder, at du skal tænke på, hvad det er, I gerne vil opleve på rejsen, i stedet for kun at tænke på hvad det er, du gerne opleve.

Desuden er det utroligt vigtigt, at I lægger jeres stædighed og mange af de gamle vaner derhjemme, for det kræver, at I har en større overbærenhed med hinanden, når I er så meget sammen, som I er, når I rejser som par.

2. Gå på kompromis

Selvom I er rigtig gode til at se jer selv om et team, så vil I komme til at stå i situationer, hvor I er uenige om, hvad I skal gøre.

Derfor er det utroligt vigtigt at kunne gå på kompromis.

Kompromiser er helt essentielle i parforhold, og de er det ikke mindst, når I er på rejse sammen.

Vær åben over for de forslag, din partner kommer med. Og giv dig tid til ordentligt at forklare, hvis du synes, der er dele, som du ikke mener er optimale.

Foruden kompromiser er det vigtigt at kunne sige undskyld; så øv dig på det, hvis du ikke er god til det.

3. Husk romantikken

voksenferie

Romantik er en vigtig del af at rejse som par, eller det bør det i det mindste være.

Læs også: Romantisk miniferie – flyv din elskede til en skøn storby

Gør noget romantisk sammen. Gå for eksempel ud og spis en lækker middag med god vin på et sted, hvor der er god plads og tid til, at I kan kigge hinanden dybt i øjnene.

Gå en måneskinstur på stranden med hinanden i hånden, eller tag til en koncert, hvor I kan danse tæt eller sidde og holde i hånd, mens I nyder musikken.

Eller lig en hel dag i hinandens arme på hotelværelset. Det er ikke spild af ferietid, det er nærmere romantisk kvalitets-ferietid.

4. Tag jer af hinanden

Når I er på parferie sammen i udlandet, så er det vigtigt at huske på, at I kun har hinanden. Også når tingene ikke går, som de skal.

aktiviteter på parferieDet er for eksempel aldrig rart at være syg, når du er ude at rejse, men når du har en partner, som henter halspastiller, cola eller køber en ny bog til dig og spørger til, hvordan du har det, så er det ikke helt så slemt.

Ligeledes er det dejligt for din partner at kunne mærke, at du tænker over, om han/hun føler sig tryg på gaden, på båden, på flyet eller hvor I nu er. Det er vigtigt, fordi din partner ikke skal gå rundt og føle sig alene. Det kan nemlig gøre en ubekvem situation værre, end den måske egentlig er.

Så vær opmærksom på, at din partner (uanset køn) godt kan have bruge for at mærke en beroligende hånd på skulderen eller at blive taget i hånden, hvis situationen bliver svær.

5. Det er et fælles ansvar at have en god parferie

I er begge to på ferie, så I har et fælles ansvar for, at alting er i orden. For eksempel at der er ryddeligt på hotelværelset, eller at flybilletterne er klar. På den måde kan I begge to få den bedst mulige ferie.

gode råd om parferieMåske har I nogle faste regler om, hvem der gør hvad derhjemme. Men når I er på ferie er det altså op til jer begge to, at ingen af jer kommer til at stå med hele ansvaret selv.

Hvis I godt kan lide, at I hver især har ansvar for bestemte dele af ferien, så aftal det på forhånd.

Det er bare så dumt at komme til at skændes over, at du måske ikke har lagt dine brugte underbukser i vasketøjsposen, eller at din partner ikke har fundet et kort over byen, som du mente, var din partners opgave, men som din partner ikke vidste noget om.

6. Hav en bestemme-dag hver

Det er en rigtig god idé at I hver har en dag, hvor det kun er dig eller din partner, der bestemmer, hvad I skal opleve sammen. På den måde får I begge to set det, I rigtig gerne vil, og I gør det i hinandens selskab.

Husk, at når det er din partners tur til at vælge, så er det din opgave at tage godt imod din partners idéer og gøre det bedste for, at I får en god dag. Selv hvis det, der er foreslået, ikke lige er din kop te.

I skal selvfølgelig ikke vælge oplevelser eller attraktioner, som I på forhånd ved, kan være ubehagelige for den anden. Har din partner højdeskræk, kan du naturligvis ikke kræve at han eller hun går med op i Eiffeltårnet.

7. Lav noget skørt sammen

rejse som par

Det er vigtigt for ethvert parforhold at kunne grine sammen.

For nogle par er det bare sådan, at I er meget forskellige, når det kommer til blandt andet hvilke film, hændelser eller vittigheder, I synes, er sjove. Så må I jo finde noget andet, I kan grine af sammen.

Og den slags kan blive hjulpet godt på vej, når I er på ferie sammen, for der er I ofte mere afslappede og glade.

Det kan være, at I ser en teaterforestilling, hvori der optræder en særlig slags klovn, som I begge griner af; I havde måske aldrig opdaget, at I har klovnen tilfælles, hvis I ikke havde være ude at rejse sammen. Og så er det med at finde film og andre teaterforestillinger, hvor den klovn optræder.

Det kan også være, at I skal prøve at gøre noget skørt sammen, før I finder ud af, hvad I begge to synes er sjovt.

Det kan være rigtig sjovt at tage parferie-billeder, hvor I laver pudsige ansigter, rækker tunge eller noget helt andet skørt.

romantisk ferieMåske skal I gå ind i en fotoautomat – sådan en gammeldags en med forhæng og 4 sort/hvid-billeder, der skal tørre i 5 minutter – og tage ”kærestebilleder”.

8. Gør ting hver for sig

Nogle gange kan I løbe ind i det problem på jeres kærlighedsferie, hvor du gerne vil på tur, mens din partner hellere vil til stranden. Så kan det jo være, at den ene af jer må give sig og gøre det, den anden vil. Eller også må I gøre ting hver for sig; uanset må I (igen) gå på kompromis.

Selvom det måske kan lyde lidt ærgerligt at skulle gøre noget hver for sig, når I nu er på ferie sammen, så kan det faktisk vise sig at blive til en kæmpe gevinst for jer.

Det er en god idé, at I nogle gange holder lidt pause fra hinanden – måske bare et par timer, måske en hel dag – især hvis I ikke er vant til at bruge al jeres tid sammen, som I jo gør på parferier; på den måde kan I hver især få ladet op og så have mere overskud, når I ses igen.

Det er dejligt at se sin partner komme glad hjem fra en tur, du ikke havde lyst til at tage på, og se begejstringen i den andens øjne, mens der fortælles om de fine ting, der er oplevet.

Hvis I prøver at have nogle timer for jer selv, kan I sagtens komme til at savne hinanden, mens I lavede hver jeres. Så er det jo bare ekstra dejligt at se hinanden igen. Det er noget, der kan gavne enhver parrejse.

9. De svære situationer

parferie

Når I er ude at rejse som par, så er der nogle særlige situationer, der gør, at I lettere kan komme til at skændes.

Det er situationer, som hvis du er sulten eller træt, hvor du lettere kan blive irriteret – også over de små, ubetydelige problemer, som ellers ikke ville betyde noget for dig.

Ligeledes skal der ikke så meget til, før du kan blive ked af det eller vred, hvis du er stresset eller bare har fået ”for meget”.

Travlhed og rejsedage med meget ventetid og lange strækninger i fly kan for jer, der er på parferie, være ømtålelige tidspunkter, og så det med at give hinanden lang snor.

Vær ærlig, og fortæl din partner, hvis der er noget, der går dig på, før det bliver til at stort problem.
I bliver nødt til at tale med hinanden om problemet, for at få det løst med det samme, så I begge to hurtigt kan komme videre med jeres dejlige parrejse.

10. Se styrken i at lære hinanden bedre at kende

I kommer rigtig ind på livet af hinanden, når I er på parferie, for I får set nogle sider af hinanden, som I ellers aldrig ville have set – og det er både gode og mindre gode sider.

Det kan være en kæmpe styrke for jer, at I oplever de sider hos hinanden, når I er i udlandet sammen, for så kan det være lettere for jer at have overskud til at tale om det, fremfor hvis det foregår hjemme i en travl hverdag.

Badeferie for voksneNår I kommer hjem igen, vil I have lært rigtig meget om jer selv og om hinanden. Og det er en kæmpe fordel for jer, når dagligdagen melder sig.

Så har I måske lært nogle nye måder, hvorpå I kan glæde hinanden, og I er muligvis blevet meget bedre til at håndtere de svære situationer, fordi I allerede har prøvet at takle dem, mens I var ude at rejse.

Så se styrken i at lære hinanden bedre at kende på mange flere måder, end I ville kunne gøre, hvis I blot var derhjemme.

Hav en rigtig dejlig parferie!

Topfoto (c) istockphoto / pixdeluxe

 
 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.