Tre børn og en voksen sidder ved vandkanten og nyder solnedgangen over havet.

Langtidsferie med børn – sådan får du den bedste ferie

Annika-Myhre

Selvfølgelig tænker jeg nogle gange over, hvorfor jeg igen og igen tager børnene med ud i verden. Det er jo meget nemmere og mere bekvemt at blive hjemme. I sidste ende vinder min eventyrlyst dog over bekvemmeligheden – og udbyttet af rejserne har været det hele værd. Nogle af mine allerbedste rejseoplevelser nogensinde – rejserne til Taiwan, USA og Thailand – har det til fælles, at jeg har haft mine børn med på rejserne.

Valg af rejsemål

En familie med to børn står på en strand ved vandkanten, mens et lille barn leger i vandet.

Når jeg skal vælge rejsemål, som passer til en ferie med mine børn, så kommer inspirationen ofte fra venner og bekendte, som har delt deres rejseoplevelser på de sociale medier.

Foruden inspiration til selve rejsen, så ligger de ofte inde med gode tips og aktiviteter, som vi kan gøre på selve rejsemålet – du skal ikke være bange for at spørge andre om gode rejseråd.

At drømme om, planlægge og til sidst vælge rejsemål er en stor del af rejseoplevelsen. Efterhånden som børnene bliver ældre, kan de tage et større medansvar for vores storslåede rejseplaner og selv være med til at planlægge de kommende rejser.

Personligt har jeg altid taget udgangspunkt i mine egne drømme, og jeg tilpasser rejsetidspunktet efter børnenes alder.

Mine tanker om et flere ugers langt roadtrip i USA måtte vi dog udskyde, indtil småfolket havde fået lidt mindre krudt i røven. Du kan få gode råd til at rejse på roadtrip med børn i min artikel “Rejsebudget til Det Vestlige USA – Roadtrip med familien“.

På den anden side er en langtidsferie nogle gange lettere med mindre børn. Vores børn har været meget nemme at rejse med, siden de var 6 måneder gamle.

Du kan få en idé om prisniveauet på flybilletter til populære langtidsferiemål i denne lavprisoversigt.

I perioder af året kan det sagtens betale sig at købe en langtidsferie med et charterbureau. Tjek billige langtidsrejser i 17-29 dage i denne lavprisoversigt.

De to mest populære lande til langtidsrejser med børn er Spanien og Thailand. Se Travelmarkets lavprisoversigter med billige rejser dertil:
Billige langtidsrejser til Spanien – tjek de bedste tilbud
Langtidsrejser til Thailand – få overblikket over de billigste rejser her

Om at flyve med børn

Mange fravælger at rejse med børn, da de ikke vil udsætte hverken børnene, sig selv eller medpassagerer for en flyveoplevelse, som risikerer at ende i det rene kaos.
Men som med alt andet så gør øvelse mester, og én gang skal jo være den første.

Tre børn sidder på sæder i et fly, hvoraf en har hovedtelefoner på, mens en voksen sidder på et sæde bagved.Nogle tips, som gør flyveturen lettere:

★ En rigtig god idé er at tage en tablet/iPad med til børnene, husk også et par hovedtelefoner.

★ Forsøg i det omfang, det er muligt, at flyve på børnenes almindelige sovetider.

★ Pak håndbagagen, så det er nemt at finde frem til de forskellige ting. Brug eventuelt (ziplock)poser, så der er styr på sagerne.

★ Nyindkøbte overraskelser er altid et hit. Klistermærker, ler og bøger med lege og øvelser er nogle af favoritterne i vores familie.

★ Maden på flyet er sjældent et højdepunkt for børnene. Forebyg pludselig opstået sult ved at medbringe mad, som børnene godt kan lide.

Læs også: 7 gode råd til dig, som overvejer at rejse med spædbarn

Pakketips til en langtidsferie med børn

Jeg pakker hellere for lidt end for meget – langt det meste, der behøves, kan også købes i udlandet (overvej dog, om der specielle madvarer, som kun fås i Danmark).

Jeg pakker aldrig tøj, som børnene ikke bruger herhjemme. Det er nemlig min erfaring, at de heller ikke bruger det på ferierne.

Tilpas det tøj, som I tager med, til klimaet på jeres rejsemål.

Hvis I skal på langtidsferie med små børn, er det et must at have en god klapvogn/barnevogn og en god bæresele med. Udnyt med fordel tasken på klap-/barnevognen til at have ekstra bleer og grødpakker med.

Overnatning med børn

En kvinde holder en baby iført en hvid hat, mens de står foran et bord med farverige blomster i baggrunden.

Da vores familie flere gange har tilbragt længere perioder i udlandet, får jeg ofte spørgsmål fra personer, som jeg ikke kender, om præcis hvilken overnatning de skal vælge. Mit svar er altid det samme: “Det kommer an på …”.

De gange vi har tilbragt lang tid på et rejsemål, har vi altid prioriteret at bo det samme sted i hele perioden.

På den måde får børnene en chance for at vænne sig til stedet, og de kommer til at føle sig hjemme. Når det gælder de lange rejser, så har vi også prioriteret at have adgang til vores eget køkken og air condition.

Men som sagt, så har alle familier forskellige præferencer og tanker om, hvad de vil have ud af deres rejser.

Tænk over, hvad der passer bedst til dig og dine børn, og tag så udgangspunkt i det. Held og lykke med din langtidsferie med børn.

I Travelmarkets søgemaskiner kan du sammenligne priser på forskellige typer af rejser – lige fra flybilletter til charterrejser. Klik, og få en idé om prisniveauet lige nu.

Fotos:
Alle billeder © Annika Myhre

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.