En person sidder og betragter et imponerende gletsjerlandskab, i Alaska, med sneklædte bjerge og en frodig dal.

Rejser til Alaska – storslået natur i USAs nordligste stat

Travelmarket
Tag til den største delstat i USA og oplev den storslåede natur og det fascinerende dyreliv. Mærk stilheden, indånd den rene luft, og lad dig forføre af skønheden. Alaska er den rå naturoplevelse, men kan besøges af alle. Oplev de mange lyse timer om sommeren, og det imponerende snelandskab om vinteren. Mulighederne er uendelige, og rejser til Alaska – USAs nordligste stat – er ofte et eventyr for livet.

Nationalparkerne i Alaska indbyder til trekking og en klatretur op på en gletsjer. Oplev fx de højeste bjerge i Nordamerika med kæmpen Mount McKinley, se det fantastiske nordlys om vinteren, eller oplev de store bjørne fange laks i floderne om sommeren.

Nyd også stilheden på en af de smukke søer fra en kano, eller få en lystfisker oplevelse for livet i en af Alaskas mange floder. Tag på en sejltur og se den smukke natur, de mange fjorde og måske er du heldig at opleve hvaler, der svømmer rundt. I Alaska står oplevelserne i kø, og venter kun på dig. På en ferie i Alaska keder du dig aldrig.

Autocamper, bil, tog eller skib

Alaska indbyder til at leje en autocamper eller bil, så du kan tabe pusten over vidderne og vågne op til en ny dag midt ude i vildmarken. Vær helt tæt på naturen og bliv overrasket over, at alt dette er din oplevelse.

Du kan også stige ombord på et tog i hovedbyen Anchorage, hvor næsten halvdelen af Alaskas indbyggere bor og opleve Alaska fra et togvindue på en fascinerende togrejse.

Prøv også en tur med et vandfly, hvor du lander på en bjergsø. Nyd synet af alle krabbebådene i byen Anchorage, og prøv det velsmagende krabbekød. Eller hvad med en sejltur til Alaskas hovedstad, Juneau? Dine naturdrømme kan blive virkelige i Alaska, og kameraet vil helt sikkert komme på overarbejde.

Alaskas vigtigste byer

Anchorage: Byen er indgangen til delstaten med den internationale lufthavn, og den er et godt udgangspunkt til alle oplevelserne i Alaska. Anchorage er en by, hvor man kan opleve store elge på gaderne, spise de store friskfangede King Crab, og køre til de to nærliggende nationalparker Chugach State Park og Denali National Park.

Juneau: Alaskas hovedstad, Juneau er også en by, som ingen veje fører til. Byen kan kun nås med skib eller fly. Juneau er basen for udforskning af Alaskas vildmark, hvor du kan tage på fisketur, opleve gletschere eller tage hele familien med til Tongass National regnskov og prøve en vild tur i Zip-line. Lad børnene finde ud af, om Julemanden bor i Juneau, eller nyd naturen med de mange muligheder for trekking.

Fairbanks: Kryds polarcirklen, der ligger tæt ved byen Fairbanks eller tag børnene med på en rensdyr ranch og kom tæt på de elskede dyr. Besøg Ice Museum med skønne is skulpturer, eller tag på sejltur med en lille katamaran, hvor en hvalsafari giver mulighed for at komme helt tæt på disse kæmper i havet. Lej en hytte ved Eagle Beach, og start dagen med at bade i floden, og nyde stilheden og dyrelivet omkring dig.

Alaska om sommeren

Oplev dage med rigtig meget dagslys. Besøg nationalparkerne, se dyrelivet, tag på rafting på de brusende floder, oplev de store gletsjerstykker brække på en sejltur, og fisk efter de store laks, eller tag på trekking i vildmarken.

Katmai National Park: Den enorme nationalpark i det sydlige Alaska har masser af aktive vulkaner, floder og de store brune bjørne i deres rette element. Ved Broken Falls samles de mange bjørne, imens de kæmper i de enorme vandmasser for at fange laks. Her har du muligheden for at lade kameraet komme helt tæt på de smukke dyr og få en oplevelse for livet.

Kenai Fjords National Park: Byen Seaward er porten til Kenai Fjords National Park. Fra den lille by sejles der med båd ad smukke fjorde, og det giver muligheden for at se isbræer. Oplev lyden og det smukke syn, når et gletsjer stykke falder i havet. Der skulle være god chance for det, for Kenai Fjords National Park har hele 38 af dem.

Kom også helt tæt på dyrelivet, og hør pukkelhvalens udånding, eller se en spækhugger springe. Oplev den amerikansk sortbjørn, der går inde på landjorden eller måske en smuk havørn, der svæver oppe på himlen.

Krydstogt

Oplev naturen på første klasse på et krydstogt, hvor Alaskas natur kan opleves imens du nyder god mad og drikke ombord på skibet. Du kan nyde livet, og hotelværelset følger med og stopper ved attraktionerne. Der skal ikke tænkes på mad, drikke, transport eller overnatning, kun oplevelser og at vende beriget tilbage til skibet, for at slappe af inden næste oplevelse.

Alaska om vinteren

Har du lyst til at mærke ekstrem kulde og se et sneklædt landskab, skal du besøge Alaska om vinteren. Med muligheden for stå på ski, se nordlyset tæt på polarcirklen ved Fairbanks, køre snescooter eller prøve en tur i en hundeslæde, er vinteren et perfekt tidspunkt.

Hundeslædeløb: Oplev suset, spændingen og se de veltrænede hunde ved det årlige hundeslædeløb, hvor deltagerne kommer fra hele verden. Hundeslæderne kører de 1.650 km fra Anchorage til Nemelditarod i det smukke snedækkede landskab.

Verdensmesterskabet i is skulpturer: Bliv betaget af is skulpturerne i Fairbanks, hvor der om vinteren afholdes det årlige World Ice Art Championship. Her kan opleves imponerende, anderledes og smukke skulpturer udført af over 100 deltagere fra hele verden.

Fotos:
Foto © istockphoto / laughingmango

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.