Rejsebudget til New York – hold styr på udgifterne

At rejse handler om at opdage nye steder, få nye indtryk med hjem og mange nye oplevelser i bagagen. For at få en god rejse kræver det ofte en del planlægning og specielt i forhold til din økonomi. Her giver vi dig nogle gode tips til din rejse til New York, og hvordan du laver et rejsebudget dertil.

rejsebudget til New YorkPlanlægger du en rejse til New York? Tillykke! New York er en fascinerende by, og her findes virkelig noget for alle slags rejsende – uanset om du foretrækker shopping, sport eller kultur – eller du bare nyder at drive rundt og suge indtryk til dig i de vidt forskellige kvarterer, parker og områder.

Med så meget at opleve er det dog vigtigt, at du – inden du tager afsted – laver et rejsebudget, hvis du vil have styr på økonomien.

Læs også: New York for første gang? 4 tips til nybegyndere
Læs også: Hvad koster flybilletter til USA?
Læs også: Flyv billigt til USA

Vi siger det direkte – New York er ingen billig by at bo og leve i. Men det skal absolut ikke afskrække dig fra at rejse til denne verdensmetropol, som har erobret så mange hjerter. Det kræver bare lidt mere planlægning og overvejelser, hvis du vil undgå at komme hjem uden penge og med store kreditkortregninger. Så hvad skal du tænke på, når du planlægger en rejse til New York?

Flybilletter til New York

Prisen på flybilletter til New York er faldet de seneste år, og det er en af årsagerne til, at det er blevet en af danskernes favoritdestinationer.

Norwegian og SAS flyver direkte fra København til New York, og hvis du booker i god tid, kan du få flybilletter til under 3.000 kr. t/r. Alternativer med mellemlandinger ligger på samme prisniveau fra både København, Billund og Aalborg. Og for at få den flybillet som passer dig til den billigste pris, gælder det om at slå til på det rette tidspunkt.

I højsæsonen om sommeren må du forvente, at priserne på flybilletter til New York stiger. Men hvis du er fleksibel med, hvilke dage du rejser, og hvis du booker dine flybilletter i god tid, kan du holde udgifterne på flybilletter nede.

Her er nogle priseksempler på flybilletter til New York, som vores brugere har fundet inden for de seneste 48 timer.

Du klikker bare på det tilbud, som passer dig, og herefter får du vist prisen ovre i vores søgemaskine. Det er nemt at tilpasse resultatet, så det matcher dine kriterier. I menuen til venstre kan du fx vælge, om din rejse må have 0, 1, 2 eller 3 flyskift. Du kan også sortere resultaterne efter rejsetid. Mange bruger dette filter, da det kan være attraktivt at undgå en ventetid på en halv dag, selvom du muligvis skal betale lidt ekstra.

København - New YorkFra 1.873,-Søg
Billund - New YorkFra 2.082,-Søg
Aalborg - New YorkFra 2.492,-Søg
Hamborg - New YorkFra 2.920,-Søg

Forkerte datoer, eller vil du have flere alternativer? Her kan du selv finde billige flybilletter til New York.

rejsebudget til New York“Skjulte” udgifter

Ud over de mest åbenlyse udgifter såsom flybilletter og ophold, så findes der en del andre udgifter, som er mere eller mindre umulige at undgå.

Transport til og fra lufthavnen Det er ikke kun flybilletten, som skal stå under transportudgifter i dit rejsebudget. Du skal også angive, hvordan du kommer til lufthavnen, som du skal rejse fra, og hvordan du kommer fra destinationslufthavnen til dit hotel eller anden form for bolig.

Når du planlægger, hvordan du kommer til afrejselufthavnen, er det vigtigt, at du tager med i dine overvejelser, hvor mange I skal rejse, og om det er billigere med bil og parkering eller med kollektiv trafik. Hvis du skal være væk i længere tid, kan parkeringen i lufthavnen blive en dyr historie.

Det samme gælder, når du er vel ankommet til din destination. Afhængig af hvilken lufthavn i New York du lander i, så er der flere forskellige transfermuligheder. Taxi er selvfølgelig den dyreste, og kollektiv trafik den billigste mulighed. Men et mellemalternativ er de såkaldte shuttle buses, som du kan bestille til det tidspunkt, hvor du lander, og som kører dig til dit opholdssted. Ulempen er, at du deler bilen med andre rejsende, som lander på omtrent det samme tidspunkt. Og det betyder, at du måske både skal vente et stykke tid, inden I kører, og at du kan være den sidste, som stiger af og dermed får den længste rejse.

Indtjekket bagage på flyet Det er ikke alle flyselskaber, som tilbyder, at du kan få gratis indtjekning af din bagage på flyet, og specielt på lavprisfly såsom Norwegian må du regne med altid at betale ekstra for indtjekkede kufferter. Hvis du skal tilbringe mere end et par dage i New York, og du har tænkt dig at shoppe, så bør du helt sikkert overveje at tjekke din taske ind på flyet. Du kan undersøge hos dit flyselskab, hvor meget bagage der er inkluderet i flybilletten. Oftest er det billigst at betale for indtjekket bagage, når du booker din flybillet.

Mad ombord på flyet Det er meget få flyselskaber, som tilbyder gratis mad ombord på flyet. Og når du skal rejse til New York, bliver du helt sikkert sulten i løbet af flyrejsen. Hvis du ikke selv vil medbringe din egen mad eller købe den i lufthavnen, så kan du hos de fleste flyselskaber bestille mad på forhånd, hvis det altså ikke er inkluderet i prisen. Men i dit rejsebudget skal du medregne en større eller mindre udgift for mad på flyet, hvis du selv medbringer det eller køber det på flyet.

Telefonudgifter Vil du undgå, at der venter en heftig telefonregning, når du kommer hjem fra din rejse? Så husk at slå roaming fra, og spørg din teleudbyder, om du kan anvende internettet uden ekstra gebyrer. (eller mod et mindre gebyr) udenlands. Du kan finde Wi-Fi mange steder i New York, men det er oftest, når man har mest brug for det, at man ikke kan finde det…

hotel i New YorkHotelpriser i New York

Det er dyrt at bo på hotel i New York. I hotels.com’s undersøgelse om hvor danske rejsende har betalt mest for et hotelværelse i USA i 2015, så ligger New York på en tredje plads efter Key West i Florida og Boston.

Prisen for et hotelværelse i New York er steget med 19% fra 2014 til 2015, så der er altså en stigende tendens. Ifølge undersøgelsen betalte danskerne i gennemsnit 1.606 kr. for en hotelnat i New York i 2015 i forhold til 1.488 kr. i 2014.

Et alternativ til de dyre hoteller på Manhattan er at booke en bolig via Airbnb eller HomeAway. Vælger du en privat bolig, kan du bo centralt i New York til mere rimelige priser. Har du derudover ikke noget imod at bo lidt længere væk fra Manhattan fx i hippe Brooklyn, så kan du spare en del på opholdet. Og med alle de muligheder, som findes i New York, hvor stor en del af din tid har du så alligevel tænkt dig at tilbringe på værelset?

priser på mad i New YorkPriser på mad og drikke i New York

Eftersom New York er en enorm by, er der store prisforskelle på mad – afhængig af hvad og hvor du spiser. Du kan købe pizza slices på gaden for nogle få dollars og spendere flere hundrede dollars på gourmetmiddage.

Hvis du ønsker et overblik over prisniveauet i New York, kan du benytte hjemmesiden Numbeo. Du kan både søge per land og per destination, og priserne er baserede på prisinformationer fra de seneste 12 måneder.

Her er nogle eksempler:

– Et måltid på restaurant: 12-25 dollar
– 3-retters måltid for to personer på en bedre restaurant: 50-110 dollars
– Menu på McDonald’s: 7-10 dollars
– Lokal øl (0,5 l): 15-20 kroner
– Vand på flaske (0,33 l): 1-2 dollars

Når du spiser ude på restaurant, er det vigtigt, at du husker drikkepenge, og at du medregner det i totalsummen, når du laver dit rejsebudget til New York.

En anden vigtig ting at huske er, at der sjældent er inkluderet morgenmad i hotelpriserne i New York. Så tag det ikke for givet. Der findes dog en masse forskellige morgenmadsrestauranter og delier, hvor du kan spise en mættende morgenmad for under 10 dollars, som du kan klare dig på i lang tid.

metroen i New YorkKollektiv trafik i New York

New York er en fodgængervenlig by, og du kan komme rundt til fods næsten over alt. Alene på Manhattan er der dog store afstande at dække. Så hvis du vil skåne dine ben, kan det lønne sig at købe billet til metroen.

Metroen i New York fungerer upåklageligt og kører hyppigt. Men det kan tage lidt tid at lære at navigere blandt alle linjerne. Hvis du har valgt at bo uden for centrum og måske i Brooklyn, er det en god idé at undersøge, hvad det koster at køre frem og tilbage mellem din bolig og seværdighederne og regne det med i budgettet.

flybilletter til new york

Gratis aktiviteter

Fordelen med en storby som New York er, at selv om det er dyrt at betale for bolig, mad og transport, så findes der mange forskellige gratis oplevelser og museer med gratis entré.

Her finder du fx en oversigt over museer med gratis entré, og på hjemmesiden TimeOut kan du finde en aktuel liste med gratis oplevelser såsom kunstudstillinger, stand up comedy og koncerter.

Topfoto: FilippoBacci
Central Park (c) istockphoto / francois-roux
Trafik i New York (c) istockphoto / franckreporter
Plaza Hotel (c) istockphoto / Gregory Olsen
Pizza (c) istockphoto / Juanmonino
Metroen (c) istockphoto / james Anderson
Backpacker i New York (c) istockphoto / oneinchpunch

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.