En dreng står på en sandstrand, med høje bygninger og Burj Khalifa i baggrunden.

Rejsebudget til Dubai – et godt rejsemål for børnefamilier

Annika-Myhre

Jeg anbefaler med glæde Dubai som et rejsemål til børnefamilier. At være på stranden med Dubais skyskrabere i baggrunden udgør det perfekte mix af solferie og storbyferie. Dertil kan du lægge en overkommelig transporttid, et stabilt klima i vintersæsonen og en børnevenlig atmosfære, så har du nogle af de gode grunde til, at vi gerne vender tilbage igen og igen. Her kan du læse om, hvad der venter dig af oplevelser, og hvad du skal huske på, når du planlægger dit rejsebudget til Dubai.

En kvinde iført mørkeblå tøj sidder på en hvid klud i en park og holder en baby, med en rød barnevogn i baggrunden.

Har du brug for en bestemt information til dit rejsebudget til Dubai, kan du forhåbentligt finde den her:

Hvad koster flybilletter og rejser til Dubai?
Overnatningsmuligheder i Dubai
Mad i Dubai
Aktiviteter og udflugter i Dubai
Fire gratis/billige aktiviteter i Dubai
Fire aktiviteter, som koster penge
Hvornår er det bedst at besøge Dubai?
Gode tilbud til Dubai

Da min familie og jeg første gang valgte at rejse til Dubai, var grunden, at vi ville til et andet vinterrejsemål end De Kanariske Øer.

Hverken Florida eller Asien, som vi skævede til som alternativer, virkede særligt attraktive med vores små børn på dengang 2 år og 5 mdr., da der var lange rejsetider og mulighed for jetlag.

Efter 2 ugers ferie i Dubai var vores venner, som vi rejste sammen med, blevet så glade for rejsemålet, at de overvejede at flytte dertil.

Dubai vil gerne have det største, bedste og smukkeste af alt, hvilket også indebærer, at emiratet virkelig anstrenger sig for, at turisterne skal få den maksimale oplevelse ud af deres besøg.

Hvad koster flybilletter og rejser til Dubai?

Er Dubai et dyrt rejsemål? Tja, Dubai er ikke et decideret billigt sted at være, men som sædvanligt handler det også om, hvilken standard du vil rejse på.

Med lavprisselskabernes ankomst på flybilletmarkedet er der åbnet nye muligheder for, at man kan rejse til steder, som man tidligere næsten aldrig har kunne få billetter til, og det til en overkommelig pris.

Efter at vi havde søgt på forskellige priser og rejseruter, bookede vi vores flybilletter hos Norwegian. Vi bestilte i god tid og betalte cirka kr. 10.000 for hele familien for pladser på et direkte fly fra København til Dubai t/r, der tog 6 timer.

Her finder du eksempler på billige flybilletter til Dubai:

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - DubaiFra 4.016,-Vælg


I Travelmarkets flysøgemaskine kan du også selv lave en søgning og finde billige flybilletter til Dubai.

Foretrækker du at tage på charterferie

, kan du finde de bedste og billigste rejser til Dubai: De billigste 3* og 4* charterferier til Dubai – lavprisoversigt

Overnatningsmuligheder i Dubai

En kvinde står på en fortov med en barnevogn i hver hånd, og to små børn sidder i barnevognene; i baggrunden ses en by med høje skyskrabere.

Dubai er velkendt for sine overdådige luksushoteller, men vi satsede i stedet for på et billigere alternativ, nemlig en lejlighed i området Bur Dubai, hvor vi betalte 700-800 kr. pr. nat.

Det passer os ofte godt med en lejlighed, da vi dermed kan lave nogle af vores måltider hjemme, i stedet for at skulle spise ude.

Der findes mange fine hoteller ved Dubai Marina, men de koster også derefter.

Du kan få et overblik over hotelmulighederne i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

I perioder af året er charterrejserne til Dubai så billige, at det godt kan betale sig at booke en af dem. Se Travelmarkets lavprisoversigt her.

Mad i Dubai

Dubai er ikke et billigt rejsemål med hensyn til mad i forhold til eksempelvis Asien. Vi holdt os mest til de klassiske fastfood-restauranter i Dubai Mall, hvor priserne er cirka det samme, som derhjemme.

Næste gang jeg er i Dubai, vil jeg prøve konceptet “Friday Brunch”, som er en ugentlig fredagsfornøjelse i Dubai. Oplevelsen, som består af al den mad, du kan tænke dig til, koster dog en del: Cirka 600 kr. pr voksen og et par hundrede kroner pr. barn.

Aktiviteter og udflugter i Dubai

Springvand med lysshow ved skumring foran høje bygninger.

For dig, der har ubegrænsede resurser, er der ligeledes ubegrænsede muligheder for at bruge dine penge i Dubai.

Vores familie nøjedes med strandture, mens vores venner, som har ældre børn, ville have mere action.

Så jo, det er bestemt muligt at bruge mange penge i Dubai, men det behøver altså ikke koste en formue at være der – det er helt op til dig selv. Dit feriebudget i Dubai kan både være stort og lille.

Fire gratis/billige aktiviteter i Dubai

#1. Den dansende fontæne ved Dubai Mall

En af vores favorit-oplevelser i Dubai er det farvestrålende fontæneshow ved Dubai Mall.
Det første show starter i takt med solnedgangen. Showet er fyldt med musik, lysende lamper og er en vandoplevelse uden lige. Showet kører derefter med jævne mellemrum frem til midnat.

#2.Creekside Park

En gruppe mænd iført traditionelle arabiske klædedragter står og samtaler på en udendørs plads, mens balloner og træer kan ses i baggrunden.Creekside Park er et perfekt tilholdssted for os, som holder af at hygge os i parker. Vi tager en picnickurv og en fodbold med, og så bruger vi gerne hele dagen på skiftevis at være i det skyggefulde, grønne parkområde og på de fine legepladser. Indgangsbilletten til parken er mest en symbolsk sum: Cirka 12 kr. pr. voksen.

#3. Jumeirah Open Beach

Vi begynder næsten hver dag med en tur til den offentlige strand Jumeirah Open Beach. Her er der alt det, som vi har behov for, for at få en dejlig oplevelse. Foruden stranden er her også pæne toiletter med omklædningsrum, små kiosker med snacks og drikkevarer til billige penge, en legeplads og en løbebane.

#4. Akvariet i Dubai Mall

Selv personer, som afskyr shopping, bør tage en tur forbi Dubai Mall. Om ikke andet så for at opleve det enorme akvarium, som fylder hele den ene væg inde i indkøbscenteret. Vi synes ikke, det er nødvendigt at betale entré for at kunne besøge selve akvariedelen i centeret. Det er nok for os at stå udenfor og beundre den enorme glasvæg, hvor vi fra første parket fascineres af de farvestrålende fisk og hajer.

Fire aktiviteter, som koster penge

#1. Burj Khalifa

Bybelysning og bygninger set ovenfra om natten med lysstriber og oplyste bygninger.

At tage med hurtig-elevatoren op i verdens højeste bygning er en oplevelse i sig selv. Personligt synes jeg, at aftenudsigten med alle Dubais forskellige lys og gadelygter i mørket er betydeligt smukkere, end udsigten er om dagen, selvom man helt sikkert kan se mere af Dubai i dagslys.

Det er dog ikke gratis, priserne varierer fra 300-1200 kr. pr. voksen alt afhængigt af, hvilket tidspunkt af døgnet du kommer, og hvor højt op i Burj Khalifa du vil. Et tips er, at forudbestille billetter til tårnet, både fordi at priserne er billigere, og du slipper for køerne.

#2. Ørkensafari

Vores venner tog på en heldags ørkensafari med en jeeptur over sandklitterne, og de var helt høje af oplevelsen, da de kom tilbage. Turen blev afsluttet med underholdning og middag under stjernerne i en beduinlejr. Forskellige tur-arrangører tager forskellige priser for turene, men regn med at det koster cirka 2.300 kr for to voksne og to børn.

#3. Udflugt til Abu Dhabi

Dubai er et af de i alt 7 emirater, som tilsammen udgør de Forenede Arabiske Emirater. For at få en dosis kultur tog vi på en udflugt til Abu Dhabi, som er et af de andre emirater. Udflugten bestilte vi via vores hotel, og vi blev hentet af en minibus, hvor vi fik et par andre turister som rejseselskab. Dagsturen tog os blandt andet til den storslåede Sheikh Zayed Grand-moské. For denne tur betalte vi cirka 2.500 kr. for hele vores familie.

#4. Aquaventure Waterpark Dubai

En populær aktivitet for børnefamilier på rejse i Dubai er det eventyrlige Aquaventure Waterpark Dubai på Atlantis-hotellet. Når du bestiller billetterne på nettet, er de billigere, end hvis du køber dem ved indgangen, men de er stadigvæk meget dyre. Hvis dit barn er over 120 cm i højden, koster indgangen cirka 600 kr., og er barnet under 120 cm, koster billetten cirka 450 kr. (børn i alderen 0-2 år kommer gratis ind). Eventyrbadet er kendt for at være en unik badeoplevelse, hvor du blandt andet kan prøve en vandrutsjebane, der kører igennem en glastunnel, hvor der svømmer hajer udenfor.

Hvornår er det bedst at besøge Dubai?

Et barn iført en fodboldtrøje med tallene 9 og navnet Torres står på en sandstrand og peger mod en skyline af moderne bygninger i baggrunden.

Dubai er et godt vinterrejsemål for børnefamilier. Og rejsemålet er ved at blive en af danskenes vinterfavoritter på grund af det behagelige klima og den nemme tilgængelighed.

I december, januar og februar kan du nyde en solsikker ferie med disse temperaturer:

Dagtemperatur

: 23-25°C
Nattemperatur

: 17-19°C

Badevandstemperatur

: 23-26°C

Soltimer pr. dag

: 8-10

Skal du rejse i en anden måned? Du kan tjekke klimaet i Travelmarkets varmeguide.

Har du fået lyst til at rejse til Dubai?

Her kan du se nogle af de billigste charterrejser til Dubai.

Billige charterrejser til Dubai fra København

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud i chartersøgemaskinen i den angivne periode)

Billige charterrejser til Dubai fra Billund

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud i chartersøgemaskinen i den angivne periode)

Billige charterrejser til Dubai fra Aalborg

(Er der ingen tilbud? Så er der pt. ingen tilbud i chartersøgemaskinen i den angivne periode)

Ingen tilbud, eller vil du have flere alternativer?

Du kan sammenligne priserpå rejser til Dubai i Travelmarkets søgemaskine med charterrejser fra hele rejsebranchen.

Find også billige flybilletter til Dubai i Travelmarkets flysøgemaskine.

Jeg håber, at du fandt, hvad du skulle bruge til dit rejsebudget til Dubai, og at du også synes, at Dubai lyder til at være et godt vinterrejsemål for børn. Hvis du har brug for mere information, må du gerne skrive i kommentarfeltet. Så vil Travelmarket forsøge at hjælpe dig.

Fotos:
Alla bilder © Annika Myhre

Bedøm artiklen her (10 bedømmelser)
4.2


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.