Rejsebudgetter til populære rejsemål

Rejsebudget til Thailand – Hvad koster hele rejsen til Thailand?

Når man skal ud og rejse, er der mange udgifter, som man skal tænke på. Udover fly og ophold er der en hel del andre omkostninger, som skal medregnes. Derfor har vi samlet vores bedste tips til, hvad du skal skrive på din liste, når du laver dit rejsebudget til Thailand.

resa i thailandThailand er et fantastisk land, som gemmer på mange eventyr, spektakulære udsigter og guddommelig mad, så det er ikke mærkeligt, at utallige danskere har tabt sit hjerte til landet.

Men hvad skal du tænke på, når du planlægger dit rejsebudget til Thailand?

Læs også: Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?
Læs også: 10 gode grunde til at rejse til Thailand
Læs også: De 100 billigste charterrejser til Thailand

Hvad koster flybilletter til Thailand?

En af de største udgifter, når man planlægger en rejse til Thailand, er selvfølgelig flybilletterne. Selv om lavprisflyselskaber såsom Norwegian flyver til Bangkok fra København, og at flyrejsen fra Billund og Aalborg har nået et rekordlavt niveau, så kan flybilletten sagtens udgøre en stor del af rejsebudgettet.

Hvis du ikke har bestemte datoer, som du skal rejse på, så er der altid gode chancer for at finde billige flybilletter. Og hvis du desuden har mulighed for at rejse uden for højsæsonen, så øges chancen yderligere. Et hurtigt tjek viser, at man kan finde flybilletter til Bangkok t/r i de fleste af årets måneder for cirka 4.000 kroner fra København. Fly til Phuket koster ca. det samme. Dog skal du forvente en til to mellemlandinger på din rejse dertil.

Desto tidligere du ved, hvornår du vil rejse, desto mere sandsynligt er det, at du finder dine flybilletter til en god pris. Og det anbefales, at du booker dine flybilletterne minimum 8 uger før afrejse.

Her er nogle priseksempler på flybilletter til Bangkok, som vores brugere har fundet inden for de sidste 48 timer:

København - BangkokFra 3.021,-Søg
Billund - BangkokFra 3.077,-Søg
Hamborg - BangkokFra 3.230,-Søg

Og flybilletter til Phuket:

København - PhuketFra 3.479,-Søg
Billund - PhuketFra 5.118,-Søg

Her kan du finde aktuelle flytilbud til flere destinationer i Thailand.

Og her kan du selv søge efter billige flybilletter til Thailand.

“Skjulte udgifter” på rejsen

Som altid, når man skal rejse, findes der en del omkostninger, som man ikke umiddelbart har tænkt på, og som ind imellem kommer som en overraskelse. Nogle af disse er:

flybilletter til thailandTransport til lufthavnen Skal du køre i bil, og vil du parkere bilen ved lufhavnen? Hvis ja, hvad koster parkering i den valgte lufthavn? Er en taxi måske billigere per person, når I er flere, som skal rejse sammen? Hvor meget koster det at tage toget eller bussen? Undersøg de forskellige alternativer og regn ud, hvilken transportform der er billigst per person, og hvilken transportform der passer til dit rejsebudget.

Mad ombord på flyet På længere flyrejser klarer man sig sjældent uden at spise, og på en minimum 10 timers flyrejse til Thailand er du nødt til at få noget at spise. Er mad inkluderet i den flybillet, som du har booket? Det lønner sig at undersøge dette inden afrejse, eftersom maden på flyet både kan være dyr og måske endda udsolgt. Du kan heller ikke forvente, at charterbureauernes rejser inkluderer mad ombord på flyet – oftest er det også mod ekstra betaling.

Transport fra lufthavnen Hvordan kommer du fra lufthavnen til centrum eller hotellet? Findes der fungerende kollektiv trafik på rejsemålet, eller er en taxi den eneste mulighed? Skal du bruge kollektiv trafik i flere dage? Så kan det måske betale sig at købe en billet, som gælder mere end en budrejse.

Telefonudgifter. På mange hoteller og cafeer findes der trådløst internet, som gæsterne frit kan anvende. Men hvis du skal være i landet i en længere periode, kan det måske betale sig at købe et lokalt pre-paid-kort, så din telefonregning ikke bliver alt for stor, når du kommer hjem igen.

rejsebudget til ThailandPrisniveauet i Thailand – hotel

En af fordelene ved Thailand er, at landet er ret billigt at leve og bo i. Og selv om flybilletterne dertil kan være dyre i forhold til flybilletter til fx Spanien eller Grækenland, så er leveomkostningerne per dag billigere i Thailand.

Ifølge en undersøgelse, som hotels.com publicerede i marts 2016, er priserne på hoteller i Thailand nede i et rekordlavt niveau. Og på listen over de 15 billigste rejsemål er Thailand nr. 9.

Ifølge undersøgelsen betalte hotelgæster mindst for en nat i Pattay og mest i Krabi, med Bangkok cirka midt på listen over de thailandske byers priser. Undersøgelsen inkluderede kun de hoteller, som bookes via hotels.com, og hvis du gerne vil bo på et billigere Bed & Breakfast eller hostel, så findes der masser af alternativer til hotellerne.

Du kan få et værelse for så lidt som 100 kroner per nat i Bangkok og et femstjernet hotel for omkring 500 kroner per nat. Hvis du rejser med en større familie eller med flere venner, kan du også vælge at leje en villa. Der er især et stort udvalg i ferieområderne Krabi og Phuket.

Thailands luksushoteller med spa og pool er blandt de billigste i verden, så hvis du rigtigt vil forkæle dig selv – måske bare en enkelt nat – er det helt sikkert i Thailand du skal gøre det!

Læs også: Luksusrejser til Thailand – en usædvanlig god oplevelse
Læs også: Luksus i Bangkok for livsnydere – Sådan gør du

rejsebudget til ThailandPrisniveauet i Thailand – mad, drikke og andet

Hvis du vil have en god oversigt over, hvad det koster at leve i Thailand, så er hjemmesiden Numbeo et godt sted at starte. Du kan både søge per land og per destination, og priserne er baserede på prisudgifter fra de seneste 18 måneder. Her er nogle eksempler:

– Et måltid (fx street food), 10-20 kroner
– 3-retters måltid for to personer på en bedre restaurant, 95-230 kroner
– Menu på McDonald’s, 30-45 kroner
– Lokal øl (0,5 l), 15-20 kroner
– Vand på flaske (0,33 l), 2-4 kroner

Dette er blot et fingerpeg om, hvad du kan forvente, at tingene koster, når du skal lave dit rejsebudget til Thailand. Du vælger jo naturligvis selv, hvor meget du vil brug på mad og drikke.

Blev du inspireret til at rejse til Thailand?

Her er de 10 billigste charterrejser til Thailand med afrejse inden for de næste tre måneder:

BangkokRed Planet Surawong BangkokThailand (7 nætter)Dobbeltværelse Queen
4.925,-Søg

BangkokHotel Royal Bangkok @ ChinatownThailand (7 nætter)Premium
5.005,-Søg

KrabiThe Pelican Residence and SuitesThailand (7 nætter)Deluxe suite med terrasse
5.503,-Søg

Ao NangIbis Styles Krabi Ao NangThailand (7 nætter)Dobbeltværelse
5.511,-Søg

PhuketThe Yama Hotel PhuketThailand (7 nætter)Superior dobbeltværelse
5.519,-Søg

Ao NangAonang Paradise ResortThailand (7 nætter)Superior dobbeltværelse
5.531,-Søg

Patong Beach AirportBurasari PhuketThailand (7 nætter)Premier dobbeltværelse
5.727,-Søg

Patong Beach AirportNap PatongThailand (9 nætter)Superior dobbeltværelse
5.751,-Søg

PhuketNovotel Phuket Kamala BeachThailand (7 nætter)Superior-værelse - adskilte senge
5.922,-Søg

Hua HinLoligo Resort Hua HinThailand (7 nætter)Deluxe dobbeltværelse med balkon
6.171,-Søg

Nogle gange kan det også betale sig at tjekke vores søgemaskine med temarejser, hvor de almindelige rejsebureauer fx har gode kampagnepriser på sol- og badeferier og rundrejser til Thailand:

Thailand - Familieferie i Khao Lak og KrabiKøbenhavn - Thailand15 dage

Fra9.420,-Vælg

Thailand - Familieferie i SydthailandKøbenhavn - Thailand15 dage

Fra9.420,-Vælg

Thailand - Familieferie i KrabiKøbenhavn - Thailand12 dage

Fra9.480,-Vælg

Apsara på Khao Lak - strandenKøbenhavn - Thailand17 dage

Fra10.160,-Vælg

Krabi, Koh Lanta og Koh NgaiKøbenhavn - Thailand17 dage

Fra11.170,-Vælg

Sydthailands strande & jungle-eventyr i Khao SokKøbenhavn - Thailand14 dage

Fra11.195,-Vælg

Find flere rejsetilbud her:
Flybilletter til Thailandher
Charterrejser til Thailand.
Specialtilbud, rundrejser og andre rejser til Thailand


Topfoto (c) istockphoto / IakovKalinin
Kvinde i Bangkok (c) istockphoto / structuresxx
Luksushotel i Thailand (c) istockphoto / Kevin Miller
Thailandsk mad (c) istockphoto / Michael Luhrenberg

 

Kommentarer til indlægget

  1. Hvis man bor i Jylland vil det ofte være et godt alternativ at rejse fra Aalborg. F.eks. med KLM via Amsterdam eller Norwegian eller SAS via København. Parkering i Aalborg er gratis, og det skal tages med i betragtning, da det kan koste flere hundrede kr pr uge i Billund eller København.

    • Kære Karl, mange tak for dit gode tip, som kan hjælpe mange brugere! De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.