Når man skal ud og rejse, er der mange udgifter, som man skal tænke på. Udover fly og ophold er der en hel del andre omkostninger, som skal medregnes. Derfor har vi samlet vores bedste tips til, hvad du skal skrive på din liste, når du laver dit rejsebudget til Thailand.
Hvad skal et rejsebudget til Thailand indeholde?
Men hvad skal du tænke på, når du planlægger dit rejsebudget til Thailand? Her kan du hurtigt klikke ned til de punkter i rejsebudgettet, som du har brug for hjælp til:
Prisniveauet på flybilletter til Thailand
Transport til og i lufthavnen
Mad ombord på flyet
Transport fra lufthavn og tilbage igen
Mobiludgifter i Thailand
Hotelpriser i Thailand
Prisniveauet på mad, drikke og andet
Visum og indrejseregler i Thailand
Vaccination i god tid inden afrejse
Rejseforsikring, når du rejser til Thailand
Hvad koster arrangerede rejser til Thailand?
Læs også: Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?
Læs også: 10 gode grunde til at rejse til Thailand
Læs også: De 100 billigste charterrejser til Thailand
Hvad koster flybilletter til Thailand?
En af de største udgifter, når man planlægger en rejse til Thailand, er selvfølgelig flybilletterne. Selv om lavprisflyselskaber såsom Norwegian flyver til Bangkok fra København, og at flyrejsen fra Billund og Aalborg har nået et rekordlavt niveau, så kan flybilletten sagtens udgøre en stor del af rejsebudgettet.
Hvis du ikke har bestemte datoer, som du skal rejse på, så er der altid gode chancer for at finde billige flybilletter. Og hvis du desuden har mulighed for at rejse uden for højsæsonen, så øges chancen yderligere. Et hurtigt tjek viser, at man kan finde flybilletter til Bangkok t/r i de fleste af årets måneder for cirka 3.200-4.000 kroner fra København. Fly til Phuket koster ca. det samme. Dog skal du forvente en til to mellemlandinger på din rejse dertil.
Desto tidligere du ved, hvornår du vil rejse, desto mere sandsynligt er det, at du finder dine flybilletter til en god pris. Og det anbefales, at du booker dine flybilletterne minimum 8 uger før afrejse.
Her er nogle priseksempler på
flybilletter til Bangkok
, som vores brugere har fundet inden for de sidste 48 timer:
Og
flybilletter til Phuket
:
Her kan du finde aktuelle flytilbud til flere destinationer i Thailand.
Og her kan du selv søge efter billige flybilletter til Thailand.
Tjek også disse lavprisoversigter med flypriser måned for måned
:
Hvad koster flybilletter til Bangkok?
Hvad koster flybilletter til Phuket?
“Skjulte udgifter” på rejsen
Som altid, når man skal rejse, findes der en del omkostninger, som man ikke umiddelbart har tænkt på, og som ind imellem kommer som en overraskelse. Nogle af disse er:
Transport til og i lufthavnen
Skal du køre i bil, og vil du parkere bilen ved lufhavnen? Hvis ja, hvad koster parkering i den valgte lufthavn? Er en taxi måske billigere per person, når I er flere, som skal rejse sammen? Hvor meget koster det at tage toget eller bussen?
Undersøg de forskellige alternativer og regn ud, hvilken transportform der er billigst per person, og hvilken transportform der passer til dit rejsebudget.
Mad ombord på flyet
På længere flyrejser klarer man sig sjældent uden at spise, og på en minimum 10 timers flyrejse til Thailand er du nødt til at få noget at spise. Er mad inkluderet i den flybillet, som du har booket?
Det lønner sig at undersøge dette inden afrejse, eftersom maden på flyet både kan være dyr og måske endda udsolgt. Du kan heller ikke forvente, at charterbureauernes rejser inkluderer mad ombord på flyet – oftest er det også mod ekstra betaling.
Transport fra lufthavnen og tilbage igen
Hvordan kommer du fra lufthavnen til centrum eller hotellet og tilbage til lufthavnen, når du skal hjem? Findes der fungerende kollektiv trafik på rejsemålet, eller er en taxi den eneste mulighed?
Skal du bruge kollektiv trafik i flere dage, og når du skal tilbage til lufthavnen? Så kan det måske betale sig at købe en billet, som gælder mere end en budrejse.
Mobiludgifter i Thailand
På mange hoteller og cafeer findes der trådløst internet, som gæsterne frit kan anvende. Men hvis du skal være i landet i en længere periode, kan det måske betale sig at købe et lokalt pre-paid-kort, så din telefonregning ikke bliver alt for stor, når du kommer hjem fra ferien igen.
Det er altid en god ide at checke dit mobilabonnement, inden du tager afsted. Dit teleselskab skal oplyse dig om, hvad det koster at sms’e, ringe og bruge data i det land, du skal rejse til.
Forbrugerrådet tænk har en artikel om, hvad du skal være opmærksom på på din ferie i udlandet.
Prisniveauet i Thailand – hotel
En af fordelene ved Thailand er, at landet er ret billigt at leve og bo i. Og selv om flybilletterne dertil kan være dyre i forhold til flybilletter til fx Spanien eller Grækenland, så er leveomkostningerne per dag billigere i Thailand.
Du kan få et værelse for så lidt som 100 kroner per nat i Bangkok og et femstjernet hotel for omkring 500 kroner per nat. Hvis du rejser med en større familie eller med flere venner, kan du også vælge at leje en villa. Der er især et stort udvalg i ferieområderne Krabi og Phuket.
Thailands luksushoteller med spa og pool er blandt de billigste i verden, så hvis du rigtigt vil forkæle dig selv – måske bare en enkelt nat – er det helt sikkert i Thailand du skal gøre det!
Læs også: Luksusrejser til Thailand – en usædvanlig god oplevelse
Læs også: Luksus i Bangkok for livsnydere – Sådan gør du
Prisniveauet i Thailand – mad, drikke og andet
Hvis du vil have en god oversigt over, hvad det koster at leve i Thailand, så er hjemmesiden Numbeo et godt sted at starte. Du kan både søge per land og per destination, og priserne er baserede på prisudgifter fra de seneste 18 måneder. Her er nogle eksempler:
– Et måltid (fx street food), 10-20 kroner
– 3-retters måltid for to personer på en bedre restaurant, 95-230 kroner
– Menu på McDonald’s, 40-55 kroner
– Lokal øl (0,5 l), 15-20 kroner
– Vand på flaske (0,33 l), 2-4 kroner
Dette er blot et fingerpeg om, hvad du kan forvente, at tingene koster, når du skal lave dit rejsebudget til Thailand. Du vælger jo naturligvis selv, hvor meget du vil brug på mad og drikke.
Visum og indrejseregler til Thailand
Det er vigtigt, at du er opdateret omkring, hvad du skal sørge for af dokumenter og registreringer, inden du tager til Thailand.
Du kan få oplyst information omkring pas, indrejseregler og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Rejseforsikring til Thailand
Når du rejser til Thailand, er du ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Vi anbefaler derfor altid, at du sørger for at have en rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport.
Det er meget individuelt, hvad man har af rejseforsikringer i forvejen. Måske er du allerede dækket hos dit forsikringsselskab. Husk endelig at tjekke det.
hvis du ikke er forsikret og pludselig får brug for at komme på hospitalet eller skal have hjælp til hjemtransport, kan det blive en meget dyr fornøjelse og fuldstændigt smadre dit rejsebudget til Thailand.
Sørg for at blive vaccineret i god tid inden afrejse
Uanset om du skal på en arrangeret rejse, eller du selv skal rejse rundt i Thailand, skal du have en række vaccinationer.
For være sikker på, at du får alle nødvendige vaccinationer i rette tid er det derfor vigtigt, at du kontakter en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge et par måneder inden afrejse.
Der er forskel på, hvor meget vaccinationerne koster, så det kan godt betale at tjekke prisen både hos din læge og hos en rejsemedicinsk klinik.
Hvad koster arrangerede rejser til Thailand?
Her er de 10 billigste charterrejser til Thailand med afrejse inden for de næste tre måneder:
Nogle gange kan det også betale sig at tjekke vores søgemaskine med temarejser, hvor de almindelige rejsebureauer fx har gode kampagnepriser på sol- og badeferier og rundrejser til Thailand:
Find flere rejsetilbud her:
Flybilletter til Thailand
Charterrejser til Thailand.
Tjek også
: Langtidsrejser til Thailand – få overblikket over de billigste rejser her
Fotos:
Topfoto (c) istockphoto / IakovKalinin
Kvinde i Bangkok (c) istockphoto / structuresxx
Luksushotel i Thailand (c) istockphoto / Kevin Miller
Thailandsk mad (c) istockphoto / Michael Luhrenberg
Hvis man bor i Jylland vil det ofte være et godt alternativ at rejse fra Aalborg. F.eks. med KLM via Amsterdam eller Norwegian eller SAS via København. Parkering i Aalborg er gratis, og det skal tages med i betragtning, da det kan koste flere hundrede kr pr uge i Billund eller København.
Kære Karl, mange tak for dit gode tip, som kan hjælpe mange brugere! De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket