Seværdigheder Thailand

De Kongelige Både (Bangkok)
De Kongelige Både kan beses i en hal, når ikke de en sjælden gang sejler i procession på foloden Chao Phraya. Flåden tæller i alt 35 rigt udsmykkede både. De lange slanke træbåde er malet i fantastiske farver og belagt med bladguld. Den flotteste af dem alle er kongens 45 meter lange båd, hvis forstavn har form som en svanehals hvorfra et forgyldt svanehoved knejser med en gylden lampe i næbbet.
Grand Palace (Bangkok)
Grand Palace blev bygget i 1782 da Kong Rama 1. besteg tronen og Bangkok blev grundlagt som hovedstad. Paladset grundplan er næsten identisk med det kongelige palads i Ayuthaya, der blev brændt ned af burmeserne. Der er kælet for detaljerne på det smukke slot, der er omkranset af en 1900 meter lang hvid mur.
Jim Thompsons Hus (Bangkok)
Dette bemærkelsesværdige hus tilhørte amerikaneren Jim Thompson, der kom til Thailand i slutningen af 2. Verdenskrig og grundlagde landets silkeindustri. Huset der er bygget uden brug af søm og skruer er i dag et museum, der rummer Thompsons fine samling af asitisk kunsthåndværk.
Thailands nationalmuseum (Bangkok)
Nationalmuseeet blev bygget af Rama 1. i 1782 og blev første gang benyttet til sin nuværende funktion i 1874. Museet består af tre fløje, der rummer udstillinger af historiske og religiøse figurer fra de forskellige tidsperioder samt kunstgenstande og etnografiske effekter ikke bare fra Thailand men fra hele Asien.
Wat Arun (Bangkok)
Wat Arun betyder Daggryets Tempel. Det smukke tempel ligger ud til Chao Phraya og fra flodens modsatte bred tager templet sig fantastisk ud i daggryets skær. Den 79 meter høje pagode er dækket af flerfarvede porcelænsstykker.
Wat Phra Kaeo (Bangkok)
Wat Phra Kaeo, Smaragdbuddhaens Tempel, ligger inden for Grand Palaces mure. Templet, der blev bygget i 1785 af Rama 1. rummer flere Thailandske kunstskatte. Blandt andet den 75 cm meter høje smaragdbuddha, der er hugget ud af et stykke jaspis.
Wat Po (Bangkok)
Det vidstrakte tempel Wat Po er nabo til Grand Palace. I templet finder man blandt andet den enorme forgyldte "Liggende Buddha", der er 46 meter lang og 15 meter høj. Wat Po var centrum for almen lærdom og bliver undertiden kaldt "Thailands første universitet". Templets bygninger er utrolig smukke og fyldt med detaljer.
Wat Sakhet (Bangkok)
Wat Sakhet kaldes også "Det Gyldne Bjerg". Det skyldes den gyldne chedi på bjergets top, der stammer fra det 18. Århundrede. Bygningsværket blev påbegyndt af Kong Rama 3. men først fuldført i Kong Rama 5.s regeringstid. Fra Det Gyldne Bjerg er der en fantastisk udsigt over Bangkoks gamle bydel.
Wat Traimit (Bangkok)
I dette lille beskedne tempel står den berømte Guldbuddha. Figuren er 3 meter høj og vejer 5, 5 ton. Forskere mener at buddhaen er mellem syv- og ottehundrede år gammel og stammer fra Sukhothai-perioden. Buddhen, der indtil 1933 var dækket af gips, blev opdaget ved et tilfælde, da bygningsarbejde skulle flytte gipsfiguren. Kablet på kranen knækkede og da figuren ramte jorden krakelerede gipsen og afslørede guldet underneden.
Den store Buddha (De Thailandske Øer)
Den 12 meter høje guldstatue af Buddha i siddende position, er en af Koh Samuis mest populære attraktioner. Statuen finder man i Wat Phra Yai på øen Koh Fan. Fra toppen af templet er der en fantastisk udsigt.
Na Muang Vandfaldet på Koh Samui (De Thailandske Øer)
Na Muang er i virkeligheden to vandfald. Det første, der er nemt at komme til, er 18 meter højt. Ved bunden af vandfaldet er der et smukt lille "svømmebassin" hvor man kan få sig en forfriskende dukkert. Det andet vandfald er 80 meter højt. Turen til vandfaldet er hård og man skal sørge for, at have noget ordentligt fodtøj på.
Neglen og Koh Pannyi (De Thailandske Øer)
De to øer ligger i Phang Nga bugten. Neglen kom til omverdens kendskab, da nogle af scenerne i James Bond filmen "Manden med den gyldne pistol" blev optaget her. Tæt på neglen ligger Koh Pannyi, der er en havsigøjnerlandsby. Landsbyen ligger op af en klippe og er bygget på vandet. På en sejltur i Phang Nga stopper man i Koh Pannyi for at spise.
Broen over floden Kwai (Det Centrale Thailand)
Broen over floden Kwai står som et mindesmærke over de grusomheder japanerne udsatte de allierede krigsfanger for under 2. Verdenskrig. Fangerne skulle bygge en jernbane langs floden og man mener at 16.000 allierede og 100.000 asiatiske fanger døde under byggeriet. Hvert år afholdes et show ved broen til minde om de mange døde.
Khao Yai Nationalpark (Det Centrale Thailand)
Khao Yai Nationalpark er med sine 2100 km2 en af landets største nationalpaker. Parken er dækket af frodig regnskov og har både bjerge og storslåede vandfald. Tigre, elefanter, bjørne, vildsvin og aber er blandt de mange dyr, der lever i parken.
Sukhothai (Det Centrale Thailand)
Sukhothai var Siams første hovedstad og blev grundlagt i 1238. Byen var dengang imponerende i størrelse og udsmykning og i dag kan man se det ruinerne af den prægtige by. De mange smukke tempelruiner vidner om den tidligere hovedstads storhedstid.
Wat Phra Sri Ratana Mhathat (Det Centrale Thailand)
Wat Phra Tatana Mahathat ligger i den over 500 år gamle by Phitsanulok ved floden Nan. Templet rummer den berømt siddende bronzebuddha Phra Buddha Chinarat. Buddhaen er i Sukothai stil og fra det 14. århundrede. Buddhaen er et af de fineste eksempler på denne stil.
Chiang Mai Zoo (Nord Thailand)
Den zoologiske have i Chiang Mai blev grundlagt i 1920 og var oprindeligt en amerikansk missionærs private samling. Han forærede byen haven, da han gik på pension. Der er mere end 6000 dyr i haven, der blandt andet har 12 pingviner. De første, der nogensinde er set i Thailand.
Doi Inthanon Nationalpark (Nord Thailand)
Nationalparken har fået sit navn efter Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon, der ligger i parken. Men det er ikke det eneste storslåede naturfænomen, der gemmer sig i parken. De smukke vandfald Mae Klang, Mae Ya og Vivacharatarn er fantastiske, når de falder næsten lodret ned af klippesiden og kaskader af vand står ud til alle sider.
Elefantshow (Nord Thailand)
Elefanten er gennem århundreder blevet brugt som arbejdsdyr i det nordlige Thailand og bliver det stadig. Når tunge teaktræsstammer skal flyttes, giver elefanterne en hjælpende snabel. Rundt omkring i Nordthailand ligger der elefantlejre, hvor dyrene trænes. I de fleste af disse lejre opføres der shows for turisterne, så de kan se, hvordan dyrene arbejder.
Natmarkedet i Hua Hin (Siam Bugten)
Natmarkedet er stedet, hvor lokalbefolkningen mødes for at handle og sludre. Om dagen er der ingen spor af markedet, men om aftenen åbner de mange boder og gadekøkkener. Maden, der kan købes på markedet, er lækker og meget billig.
Phetchburi (Siam Bugten)
I den lille by nord for Hua Hin ligger der foruden adskillige templer også det smukke hvide palads Khao Wang. Paladset blev bygget af Kong Mongkut omkring 1860. Fra paladset er der en fantastisk udsigt over byen, og man kan se grænsen til Burma.
Samut Prakarn (Siam Bugten)
Samut Prakarn er den største krokodillefarm i verden og blev grundlagt i 1950. I dag er alle vilde krokodiller udryddet i Thailand men på farmen findes over 60.000 dyr. Det er hovedsageligt deres skind, der er interessant for det bruges til skind og tasker.
Ayutthaya (Thailand)
Ayutthaya blev grundlagt af Kong U-Thong i det 14. århundrede. Byen var Thailands hovedstad indtil den blev totalt ødelagt i 1767 af burmeserne. Bortset fra mure, søjlegange og murstensfandamenter står intet af den prægtige by tilbage. I dag kan man så se ruinerne af den før så prægtige by. Nogle af bygningerne er delvist restaureret og giver et glimrende indtryk af, hvordan byen så ud.
Jeath-museet (Thailand)
I Kanchanaburi ved Broen over floden Kwai ligger Jeath Museet, der beskæftiger sig med den grusomme historie om broen. Historien er fortalt af fangerne selv via deres egne billeder og tegninger. Et besøg på museet er en barsk oplevelse.
Muang Boran (Thailand)
Muang Boran er et kæmpe stort frilandsmuseum. Rammen om museet er en stor park, hvor mange kopier af Thailands berømte templer og bygninger er opført. Parken giver et godt indblik i, hvordan thailandsk arkitektur har ændret sig gennem tiderne.
Ruinerne ved Phimai (Thailand)
De gamle ruiner ved Phimai er et vidnesbyrd om khmerrigets udbredelse. Byen stammer fra det 10. århundrede og blev grundlagt af Kong Jayavarman af Angkor Wat. Angkor Wat ligger i Cambodia og engang var de to gamle byer forbundet med en vej til trods for, at de ligger 240 kilometer fra hinanden.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 3.131,- Fra 3.143,- Fra 3.229,-
Charter (fly+hotel) Fra 4.483,- Fra 6.744,- Fra 6.516,-
Priserne er oplyst som pris pr. person

Område og byseværdigheder

Område: 
By: 
• Bangkok
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.