En ung munk i orange klæder berører nænsomt en elefants stødtand, mens de begge ser ud til at dele et roligt øjeblik i skovomgivelser.

Jul i Thailand – sådan får du en tropisk juleferie i Thailand

Torben Linnemann Nielsen
Er du træt af juleferier med sne, slud, sjap og kulde? Og drømmer du i stedet om at fejre jul i et tropisk paradis? Thailand er det perfekte sted at tilbringe din juleferie, og december er en af de bedste måneder at besøge Thailand i. Så hold jul i Thailand og få en uforglemmelig oplevelse!

Thailand er et fantastisk land at besøge og fyldt med muligheder for unikke oplevelser, som du aldrig vil glemme. Her er dejlige livlige storbyer, smukke strande, lækker mad og venlige mennesker.

En jul i Thailand er en uforglemmelig oplevelse! Så hvorfor ikke give det en chance i år? Måske bliver du bare forelsket i landet og dets befolkning, som så mange andre har gjort det før dig. Der er masser af ting at lave og se i Thailand, så du kommer ikke til at kede dig.

Din hurtige vej til tips og tilbud til din jul i Thailand

Du kan vælge at læse hele artiklen om Jul i Thailand, men du kan også hurtigt klikke dig ned til de forskellige emner, du ønsker at læse om:

Hvad skal jeg lave på min juleferie i Thailand?
Aktiviteter på de thailandske øer
Aktiviteter i de thailandske byer
Andre oplevelser i Thailand
Hvad spiser man til jul i Thailand?
Sådan kan din thailandske julemiddag se ud
Find flybilletter til Thailand
Find hoteller i Thailand

Et stort, farverigt tempel med en udsmykket statue i forgrunden og gyldne spir i baggrunden under en blå himmel.

Hvad skal jeg lave på min juleferie i Thailand?

Ligesom thailænderne anerkender vores jul, så kan du bruge din rejse til at lære lidt mere om den lokale kultur og de lokale traditioner. Besøg et tempel, tal med nogle thailændere om deres liv, gå på et lokalt marked, eller tag på et thailandsk madlavningskursus.

Min bedste anbefaling er, at du på din ferie i Thailand får set Bangkok (og/eller Chiang Mai). Og derudover selvfølgelig får slappet af på en eller flere af de mange bounty-strande på Thailands dejlige øer.

Læs også: 10 gode grunde til at rejse til Thailand
Læs også: Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Tre træbåde ligger for anker i klart, turkisblåt vand ved en hvid sandstrand med frodig, grøn vegetation og store kalkstensklipper i baggrunden.

Aktiviteter på de thailandske øer

Julen i Thailand falder i den tørre årstid, så du er næsten garanteret solskinsvejr og smukke strande på din juleferie.

Netop de thailandske strande er nogle af de mest fantastiske i verden og ideelle steder at slappe af i solen. Blandt de mest populære rejsemål i Thailand til solferie er: Phuket, Krabi, Hua Hin, Koh Phi Phi, Koh Chang og Koh Samui. Alle er fantastiske steder at tilbringe nogle dage med at slappe af, snorkle og svømme i det klare vand.

Thailand er også kendt for landets smukke liv under havets overflade, og turisterne strømmer til landets tropeøer og strande for at få et glimt af de fantastiske skabninger, der lever under havets overflade.

Uanset om du snorkler eller dykker, vil du helt sikkert blive imponeret af de levende koraller og farvestrålende fisk. Hvis du er heldig, kan du måske endda få øje på en hvalhaj eller to!

Vandsport er også populært i Thailand, og der er ingen bedre måde at køle af på en varm dag end ved at tage en dukkert i det krystalklare vand. Der er alt fra svømning, dybhavsfiskeri, snorkling, dykning og surfing til kajak- og kanosejlads – så der er masser af muligheder for at underholde dig.

Travl gade i en asiatisk by om natten med farverige lysreklamer og mange køretøjer, herunder tuk-tuks og biler, der bevæger sig gennem byen.

Aktiviteter i de thailandske byer

De thailandske storbyer bliver fravalgt af mange, fordi de virker kaotiske, og det er en skam. Der ligger nemlig mange spændende oplevelser og venter i specielt hovedstaden Bangkok og i Chiang Mai.

Besøg et af de mange smukke templer i byerne. I Bangkok er Wat Pho og Wat Arun nogle af de mest populære templer. Hvis du er på udkig efter en lidt anderledes oplevelse, skal du sørge for at tjekke Wat Benchamabophit, som er bygget udelukkende af marmor. Uanset hvilket tempel du vælger at besøge, vil du helt sikkert blive imponeret af de detaljerede udsmykninger og den fredelige atmosfære.

I Chiang Mai skal du bare besøge templet Wat Doi Suthep, der ligger på et lille bjerg udenfor byen.

Selvom thailænderne primært er buddhister, så er storbyerne pyntet op til jul, og thailænderne fejrer også jul i mindre omfang. Thailænderne er et tolerant folk, og så benytter de enhver mulighed for at nyde livet lidt mere. En anden stor grund til den megen julepynt er selvfølgelig den kommercielle, og mange butikker bruger julen til at få solgt lidt mere.

Shopping er også en dejlig aktivitet i de thailandske storbyer. Tag på shopping tur i Bangkoks og Chiang Mais mange indkøbscentre, butikker og markeder – og køb julegaver til dine venner og familie derhjemme.

To elefanter står tæt sammen på en grøn eng med bakker og træer i baggrunden, samt en lille åben hytte til højre i billedet.

Andre oplevelser i Thailand

Tag på en tur til en af Thailands smukke nationalparker, f.eks. Khao Yai National Park eller Erawan National Park.

En stor oplevelse er at tilbringe tid sammen med elefanter. Thailand er berømt for sine elefanter, og julen er det perfekte tidspunkt at komme helt tæt på disse godmodige giganter. Du kan finde elefant-reservater over hele landet, hvor du blandt andet kan fodre elefanter og bade med dem i smukke omgivelser.

Julen er (også) en tid at være gavmild i, og hvilken bedre måde end ved at give din tid til at hjælpe dem, der har brug for det? Der er mange organisationer i Thailand, der modtager frivilligt julearbejde f.eks. ved at undervise børn i engelsk eller ved at hjælpe på et lokalt børnehjem.

Så hvis du leder efter et sted, hvor du kan sætte lidt kulør på dit liv, er Thailand den perfekte destination for din drømmeferie. Og så kunne du jo også overveje at blive lidt længere og holde thailandsk nytår.

En kvinde og en mand sidder ved et udendørs spisebord og bruger spisepinde, mens de smiler og ser glade ud.

Hvad spiser man til jul i Thailand?

Smag på noget af al den lækre thailandske mad. Du kan nyde den mange steder – lige fra gadekøkkener til fine restauranter.

En af de bedste ting ved den thailandske jul er den dejlige mad, du kan nyde. Thailandsk mad er verdenskendt for sin smag, duft, udseende og variation, og ved juletid er det ikke anderledes. Uanset om du ønsker at prøve traditionelle thailandske retter eller noget mere velkendt som stegt kalkun, vil du kunne finde det i Thailand.

Og selvfølgelig er ingen jul komplet uden et par søde sager. Julen i Thailand er et godt tidspunkt at prøve nogle af landets traditionelle desserter såsom mango med klistrede ris eller kokosnødde-is.

En skål med pad thai med rejer omgivet af lime, en træske med chiliflager og forårsløg.

Sådan kan din thailandske julemiddag se ud

I Thailand spiser man ofte flere retter på samme tid, hvor man veksler lidt mellem den ene ret og den anden, for igen at tage lidt af den første. Suppen nydes som regel til- og ved siden af, men hvis du har det bedst med at nyde din thailandske julemiddag i flere tempi, kunne det være som herunder:

Supper til forret: Tom Kha Gai eller Tom Yum

To dejlige supper som begge er essentielle dele af det thailandske køkken. Tom Kha Gai er lavet af kylling, kokosmælk, galangarod og citrongræs. Tom Yum er en lignende suppe, hvor rejer dog er en vigtig ingrediens.

Begge supper er velduftende, og en god mulighed for en utraditionel forret til julemiddagen.

Hovedret: En traditionel karryret

Der spises karryretter overalt i Thailand. Blandt de mest populære er Massaman karry og Grøn karry, som du kan læse mere om herunder. Rød karry, Panang karry og Khao Soi er også populære karryretter. Til karryretterne serveres dampende jasminris.

Massaman karry

Denne fyldige og smagfulde karry er lavet med oksekød, kartofler, jordnødder og krydderier. Det er den perfekte ret at nyde på en kølig juleaften.

Grøn karry

Denne livlige grønne karry er lavet med kylling, grøntsager og thailandsk basilikum. Det er en velduftende og velsmagende mulighed til julemiddagen.

Dessert: Klister-ris med mango

At finde en afløser for den traditionelle risalamande er nok den største udfordring i den thailandske julemenu. Klisterris (sticky rice på engelsk) med mango er dog et godt valg. Retten er lavet med dampede klistrede ris, friske mangoer og en sød kokosmælk sauce. Det er den perfekte måde at afslutte julemiddagen på.

Er du lidt mere sulten, så overvej en af Thailands mest populære retter Pad Thai, som er risnudler med kød, grøntsager og en sød-syrlig sauce. Pad Thai er en fin lille ekstra ret til julemiddagen, hvis du er på udkig efter noget let.

En person iført en bredstråhat laver mad ved en gadebod med forskellige ingredienser, herunder kogte æg, grøntsager og skaldyr.

Find flybilletter til Thailand

Leder du efter billige flybilletter til Thailand? Så er du kommet til det rette sted, når du skal afsted og nyde de fantastiske strande!

På Travelmarket sammenligner vi priser fra mange forskellige flyselskaber og rejseselskaber, og kan hjælpe dig med at finde gode tilbud på flybilletter til denne populære destination. Der er masser af afgange fra København eller resten af Danmark til Thailand.

Se herunder hvad flybilletter med maks 1 stop til fx Bangkok i december koster lige nu:

(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Du kan også selv finde dine billige flybilletter til Thailand her

Læs også: Hvad koster flybilletter til Thailand?

Rækker af gyldne Buddha-statuer med lukkede øjne og afslappet udtryk står på linje.

Find hoteller i Thailand

Et godt råd er at booke mere end 90 dage før, at dit ophold begynder. På den måde får du fx den bedste pris på din overnatning i Bangkok. Med en smule research er der mange muligheder for at finde nogle gode tilbud på hoteller i Bangkok.

Find dit hotel i Thailand her

Læs også: De billigste charterrejser til Thailand
Læs også: Billige 3* og 4* charterrejser til Thailand

Læs også: Langtidsrejser til Thailand

Læs også: Tag en solferie væk fra julens stress og jag

Fotos:
TopFoto © Getty Images / Thirawatana Phaisalratana
Besøg et tempel på din juleferie i Thailand © Getty Images / thitivong
Thailands smukke strande © Getty Images / saiko3p
Charmerende kaos i Bangkok © Getty Images / da-kuk
Uforglemmelige oplevelser med thailandske elefanter © Getty Images / Cheryl Ramalho
Lækker mad på din juleferie i Thailand © Getty Images / itsskin
Thailandsk julemiddag © Getty Images / marhero
Billige flybilletter til Thailand / Båd med frugt & grønt © Getty Images / IlonaBudzbon
Find hoteller i Thailand © Getty Images / Leontura

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.