Tre traditionelle træbåde med farverige bånd flyder på det krystalklare vand nær en klippefyldt kyst med en blå himmel i Thailand.

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Kenneth Karl Nielsen

Med sin placering i troperne er vejret og årstiderne i Thailand meget anderledes end i Danmark. Så hvornår skal du besøge landet? Og hvad med festivaler og andre specielle arrangementer?

Først og fremmest kan Thailand besøges hele året rundt, og jeg har selv besøgt Thailand på flere årstider og altid haft en god ferie i Thailand. Men hvornår er det bedst? Her fortæller jeg dig om, hvad du skal tænke på, når det gælder klima og store festivaler.

Klima og regntid

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand

Hvor vi opdeler vores år i de 4 årstider, så opdeler de i Thailand året i 3 forskellige perioder: regntiden (fra maj til oktober), den kolde tid (fra november til februar) og den varme tid fra (marts til maj).

Som i Danmark kan du dog ikke bruge ovenstående til ret meget andet end vejledning. Vi kan have dejligt sommervejr om foråret, vinter om efteråret og efterårslignende dage i sommerperioden. Sådan er det også i Thailand.

Nogle gange starter regntiden først langt henne i juni måned, og andre gange stopper den tidligt. Så hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Nedenfor kan du læse mere om den årstid, hvor du vil rejse til Thailand. Vil du læse vejret i Thailand i en bestemt måned, så tjek vores varmeguide.

Regntiden (maj til oktober)

Besøger du Thailand i regntiden, betyder det ikke, at det regner hele tiden. Det regner typisk de fleste dage, men oftest kun nogle få timer ad gangen – mest om eftermiddagen og om aftenen/natten.

Det regner typisk mere og oftere i september og oktober end i maj, juni, juli og august.

Den kolde tid (november til februar)

Den kolde tid er det mest populære tidspunkt for rejser til Thailand, og du behøver ikke bekymre dig om at fryse, selvom om nogle thailændere vil synes, at vejret er køligt.

Temperaturen i den kolde tid når nemlig ofte op på 30 graders varme eller mere.

Den varme tid (marts til maj)

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand

Hvis du har det fint med varme temperaturer, så vil du nyde at rejse til Thailand fra marts til maj. Temperaturen når gerne op på 40 grader, og hvis man ikke allerede er på en af de mange dejlige strande, så er det en god idé at tage derud.

Temperaturforskellene og vejret kan dog variere en del imellem de forskellige dele af Thailand.

Derfor kan ovenstående kun bruges som en guideline, når du planlægger dit besøg. For eksempel slutter regntiden tidligere i det nordlige Thailand end i det sydlige og starter også tidligere mod nord.

Jo længere du kommer syd på i Thailand, jo mindre forskelle er der mellem de forskellige årstider.

Festivaler i Thailand

Hvis du gerne vil opleve en stor festival i Thailand, er der specielt to festivaler, som skiller sig ud fra mængden. Den populære lysfestival Loy Krathong og det thailandske nytår Songkran. Begge festivaler fejres flere steder over hele Thailand.

nytår i ThailandSongkran, det thailandske nytår er thaiernes vigtige festival, og afholdes hvert år i april, og omdrejningspunktet er en stor vandkamp, som man som turist er mere eller mindre tvunget til at deltage i. Den reelle fejring er naturligvis en anden.

Thaierne bruger nemlig nytåret til at lægge sidste års dårligdomme bag sig. Dette gør man ved at gøre hovedrent i templerne og husene. Man vasker også Buddha-statuerne med vand og blomsteressens, hvilket bringer held og lykke i det nye år.

Med tiden har legen udviklet sig. Først brugte man overskydende vand fra Buddhaer til at hælde ud over venner og familie, og med tiden har det udviklet sig til en større vandkamp i gaderne.

Loy Krathong afholdes, når årets 12. fuldmåne viser sig, hvilket normalt er i slutningen af november. Der er 2 hoveddele i festivalen, som begge er smukke på hver deres måde.

festivaler i ThailandI den første del folder thailænderne en række små smukke “bananbåde” eller “bananflåder”, der pyntes med lys, blomster og røgelsespinde. Bådene placeres i den nærmest kanal eller flod. Når bådene langsomt forsvinder, så forsvinder sidste års synder og ulykke også, og man kan starte på en frisk.

Hvor første del af festivalen er spirituel og rolig, så er anden del mere grandios og imponerende. Om aftenen sendes der nemlig tusindvis af lysende papirlanterne op i himlen, hvilket er et overvældende og imponerende syn i de store byer. Sammen med hver lanterne følger et ønske og håb om fremtiden fra hver enkelt afsender.

Vil du læse mere om thailandske festivaler, så se den officielle e-bog fra Thailands Turistråd her

Har du brug for et overblik over de bedste og billigste rejser til Thailand?

Find flybilletter til Thailand i vores flysøgemaskine her.

Find charterrejser til Thailand i vores chartersøgemaskine her.

Læs også: Thailand: Her vil vi hen, når vi må rejse igen − Se tips og tilbud
Læs også: Hvad koster flybilletter til Bangkok? Få hjælp til at finde billige flybilletter
Læs også: Hvad koster flybilletter til Thailand? Find en billig flybillet her
Læs også: 3* og 4* charterrejser til Thailand – lavprisoversigt
Læs også: Langtidsrejser til Thailand – få overblikket over de billigste rejser her
Læs også: Sådan laver du et rejsebudget til Thailand

Læs også: Jul i Thailand – sådan får du en tropisk juleferie i Thailand

Bedøm artiklen her (16 bedømmelser)
3.7

Fotos:

Topfoto (c) istockphoto / efired
Familieferie (c) istockphoto / macky_ch
Udsigt (c) istockphoto / LiudmylaSupynska
Nytår i Thailand (c) istockphoto /Catherine Edwards
Loy Krathong (c) istockphoto / Ryo_stockPhoto

Relaterede artiklerKommentarer til indlægget

 1. hej

  vi skal til thailand for første gang i starten af november mdr i år hvad ville du foreslå at vi rejser hen så vi er sikker på sol og strand

  hilsen thomas

  • Hej Thomas

   Tak for din kommentar. Jeg har spurgt en af mine kollegaer, som har været i Thailand flere gange.

   Den gode nyhed er, at I er sikre på sol og varme i Thailand, og der findes masser af gode strande i Thailand.
   Skal det være fastlandet og i nord tæt på Bangkok, er der fx Pattaya eller Hua Hin som, har dejlige badestrande og et væld af hoteller at vælge mellem.
   I syd er der Phuket eller Krabi som også er fantastiske.
   Af øer kunne det være Koh Samui (udfor østkysten) eller Phi Phi (nede ved Phuket).
   Alle ovennævnte destinationer og øer kan anbefales.

   Men der er mange, mange andre muligheder, og det er næsten bare at gå ”på jagt” på nettet eller her på Travelmarket, og så finde ud af hvad der passer til ens temperament og ønsker (stort eller lille sted) og tilhørende hoteller mht. økonomi.

   Regntiden er for øvrigt maj-oktober, så november er en fin måned at rejse derud.

   De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

 2. Vi er blevet opmæklsomme på forholdsvis billige ture til Kaho lak i april …… er det værd at tage dertil i den periode_? Kan man bade fra stranden eller er der bølger/ strøm pga mionsun?? Hvor skal man ellers tage hen i april??

  • Hej Maria,

   Ja, det er det helt sikkert. Det er godt alternativ til Phuket. Du kan vores rimeligt nye artikel om Khao Lak her.

   Rigtig god ferie!

   De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.