De 12 apostle der rejser sig fra havet, omgivet af turkisblåt vand og en sandstrand.

Rejsebudget til Australien

Annette og Tore Seier

Oplev en kænguru i sit rette miljø. Tag på dykkertur ved verdens største koralrev, eller nyd livet ved Bondi Beach. Kør ud i outbacken, og se kæmpeklippen Ayers Rock. Udforsk Sydney med det berømte operahus. Alt sammen spændende oplevelser, men hvad koster det? Ud over fly og ophold er der en del omkostninger, som skal medregnes i dit rejsebudget til Australien. Vi har her samlet vores bedste tips og vil give dig en ide om, hvad det koster at rejse til Australien.

Flybilletter til Australien

En af de store udgifter, når du planlægger din rejse til Australien, er flybilletten.

Der er langt til Australien, og du kan ikke købe flybilletter med direkte flyvninger fra Danmark. En rejse til Australien vil kræve en eller flere mellemlandinger, typisk i Mellemøsten, Asien eller England.

En koala hviler sig ved siden af et træ, omgivet af lidt grønt løv.Husk, at mellemlandinger også er en mulighed for flere rejseoplevelser med et stop-over, hvor du besøger byen et par dage, inden din rejse går videre. Ofte koster en stop-over billet ikke meget, end hvis du har en almindelig mellemlanding. Hvis du vælger at blive et par dage i f.eks. Singapore på vej ud eller hjem, vil den lange rejse også være mere behagelig.

Priseksempler på flybilletter

Australien er et stort kontinent, så derfor påvirker din destination i Australien, hvor meget billetten koster.

Billetprisen afhænger også af, hvor mange stop du har undervejs. Flere mellemlandinger giver ofte en billigere billet, men det giver dig også længere rejsetid. Men overordnet set koster en flybillet til Australien ca. 7.000 kr. Og jo hurtigere du ved, hvornår du skal rejse, des større chance er der for, at du kan finde din flybillet til en god pris. Anbefalingen er mindst 8 uger før din afrejse.

I eksemplet fundet på Travelmarket.dk har vi valgt de australske storbyer: Sydney, Perth og Melbourne.

Flybilletter til Sydney

Billigste: Air China 6.622 kr. med to mellemlandinger – Bedste: Thai Airways med en mellemlanding 8.656 kr.

Livreddertårn på en sandstrand med folk i baggrunden og måger på taget, klippelandskab og hav i baggrunden.

Flybilletter til Perth

Billigste: British Airways 5.563 kr. med to mellemlandinger – Bedste: Qantas Airways med en mellemlanding 7.625 kr.

Flybilletter til Melbourne

Billigste: Qantas Airways 6.188 kr. med en mellemlanding – Bedste: Qantas Airways med en mellemlanding 7.625 kr.

Find opdaterede flypriser til Australien i Travelmarkets flysøgemaskine

.

Indenrigsflyvninger i Australien

Afstandene er store i Australien, så hvis du vil opleve mange steder i landet, kan du med fordel flyve indenrigs. Der er adskillige flyselskaber, også en del lavprisselskaber som f.eks. Tiger Airways eller Jetstar.

Priseksempler:
Fra Sydney til Perth – direkte med Tiger Airways 1.741 kr.
Fra Melbourne til Sydney – direkte med Jet Star 852 kr.

Prisniveauet i Australien

Australien er et dyrt land at besøge. Så overordnet set skal du regne med, at priserne er som herhjemme i Danmark, når du laver dit rejsebudget til Australien.

Hotelpriser i Australien

I de mindre byer koster middelklassehoteller og moteller pr. nat fra 500 kr. og opefter.

Bylandskab med moderne højhuse og en bro, der krydser en flod, med træer og ældre bygninger i forgrunden.Hotellerne i storbyerne er dyrere, her skal du budgettere med 800 kr. og opefter. Der er ofte ikke inkluderet morgenmad.

Hotelpriserne stiger væsentligt fra midten af december og i hele januar måned. Her er der højsæson i Australien pga. skolernes sommerferie.

Sammenlign priser på hoteller i Australien i Travelmarkets hotelsøgemaskine

.

Hvad koster transport i Australien?

Billeje i Australien

En mellemklassebil med plads til 4 personer og oppakning koster 270 kr. pr dag at leje. Du skal være opmærksom på en større ekstra afgift på din billeje, hvis du afleverer den i en anden delstat end der, hvor du afhentede lejebilen. Benzinprisen i Australien er på ca. 8,76 kr. pr. liter.

Tog og busrejser i Australien

Du kan komme rundt i Australien med Greyhound busserne. Priseksempel: En billet fra Melbourne til Sydney koster 500 kr. Australien har også et stort tognet, og du kan f.eks. tage toget fra Melbourne til Adelaide for 9050 kr. t/r.

Offentlig transport i storbyerne

En standardbillet til den offentlige transport i storbyerne koster 20 kr.

I centrum af Perth er den offentlige transport gratis, og i Melbourne en gratis sporvogn. De kører forbi og stopper ved de kendte attraktioner. Sydney havde også tidligere en gratis bus, men det har byen ikke længere.

Priser på mad og drikke i Australien

Indkøb af dagligvarer ligger på samme prisniveau som i Danmark. Det samme gør sig gældende for restaurantbesøg.

Advarselsskilt for kænguruer langs en landevej omgivet af træer og blå himmel.Alkohol er væsentligt dyrere, og du skal regne med, at en øl f.eks. koster det dobbelte i Australien.

Andre udgifter i dit rejsebudget til Australien

Når du tager på en længere rejse, er der altid ekstra udgifter, som du skal tage højde for. Derfor er det vigtigt at lave et rejsebudget til Australien.

Det er udgifter, som du måske ikke lige umiddelbart havde tænkt på, og som hurtigt kan løbe op.

Yderligere omkostninger til din flyrejse

– Der kan forkomme ekstra udgifter til din flybillet. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, om din flybillet inkluderer forplejning, bagage og sædevalg.

Transport til og fra lufthavnen

– Hvordan kommer du til og fra lufthavnen? Skal du medregne en parkeringsafgift for din bil i lufthavnen, eller kan du bruge offentlige transportmidler? Undersøg de forskellige muligheder for transport både i Danmark, og når du er kommet til Australien. Hvad koster offentlige transportmidler, en taxa eller måske toget?

Rejseforsikring til Australien

– Rejs aldrig uden en rejseforsikring. Det er vigtigt, at du har sørget for at tegne en rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude. Ofte kan det betale sig at tegne en årsrejseforsikring ved dit eget forsikringsselskab.

Telefonudgifter

– På de fleste hoteller er der trådløst internet, og i storbyerne er der gratis wifi på cafeer og restauranter. Du kan undgå, at din telefonregning bliver for stor ved at købe et ”prepaid” simkort. Du skal dog være forberedt på, at dækningen mange steder i Australien er dårlig eller slet ikke eksisterer.

Det er altid en god ide at checke dit mobilabonnement, inden du tager afsted. Dit teleselskab skal oplyse dig om, hvad det koster at sms’e, ringe og bruge data i det land, du skal rejse til. Forbrugerrådet tænk har en artikel om, hvad du skal være opmærksom på på din ferie i udlandet.

Højdepunkter i Australien

Australien er et enormt kontinent og tilbyder masser af oplevelser.

Sydney Opera House med sin karakteristiske skaldede arkitektur ligger ved vandkanten under en klar blå himmel.Alt afhængig af den tid du har til rådighed, bliver det begrænsningens kunst at udvælge dine højdepunkter.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan opleve i Australien:

Storbyerne i Australien

Sydney

– En af verdens smukkeste storbyer med det ikoniske operahus, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Tæt på byen ligger den berømte Bondi Beach og de smukke Blue Mountains.

Melbourne

– Byen, som er centrum for kultur og mode. Tæt på byen ligger nationalparken The Grampians med masser af vilde kænguruer.

Perth

– Byen med flest solskinstimer i Australien, som ligger ud til det Indiske Ocean. I byens baghave finder du vinmarkerne.

Naturen

Det største koralrev i verden Great Barrier Reef, en tur ud i outbacken og opleve Ayers Rock, også kaldt Uluru. Daintree National Park med smuk tropisk natur eller bade ved Fraser Island en smuk sandø.

En gangbro af metal, der fører gennem frodig skov med grønne træer, og har et udsigtstårn i baggrunden.En gåtur i trætoppene ved Great Oatway National Park, pingvinparade på Phillips Island og kænguruer og koalaer på Kangaroo Island.

Roadtrip

– Du må endelig ikke snyde dig selv for en af verdens smukkeste køreture: Great Ocean Road. En køretur, som byder på smukke kystlandskaber, dramatiske klipper og de berømte 12 apostle.

Bonustips

– Inden dit besøg til Australien skal du huske at ansøge om visum. Det er et elektronisk visum, og det er gratis.

– Husk, at der er omvendte årstider i Australien i forhold til Danmark. Så når vi fryser herhjemme, og det er vinter i Danmark, er det sommer og sol i Australien.

God fornøjelse med at lave dit rejsebudget til Australien!

Fotos:
Alle fotos © Ontrip.dkKommentarer til indlægget

  1. Jeg vil lige nævne, at der ikke længere kører en gratis bus i Sydney. Det er et år siden, jeg var der, og der var den blevet nedlagt.

    • Hej Lene,

      Mange tak for informationen. Jeg har nu ændret artiklen.

      De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.